Νέα

Αγαπημένα ζαχαροπλαστεία και γλυκά

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα El Duderino
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 81K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.358
Like
2.059
Πόντοι
216
Κοσμικό το αγαπημένο μου γαλακτομπούρεκο (καλή χρόνια σε όλα τα παιδιά του φόρουμ ).
Άρχοντα,δεν ξέρω πόσα χρόνια "δοκιμάζεις" το γαλακτομπούρεκο του "Κοσμικόν" αλλά τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια έχει πέσει πολύ η ποιότητα και έχει εκβιομηχανοποιηθεί η παραγωγή.Παρόλα αυτά παραμένει καλή η ποιότητα.Εγώ που δούλευα εκεί τέλη δεκαετίας του 1980-αρχές του 1990,η ποιότητα του γαλακτομπούρεκου ήτανε φανταστική!Βούτηρο "Βοσκοπούλα" από τα Τρίκαλα,γάλα "ΑΓΝΟ" από την Θεσσαλονίκη σε πενηντόλιτρα πλαστικά δοχεία και φύλλο από βιοτεχνία με υλικά ΑΑΑ ποιότητας!Χτύπημα κρέμας πάνω από την φωτιά με ένα τεράστιο χτυπητήρι από άνθρωπο (για να καταλαβαίνει την αλλαγή σύστασης της κρέμας) και όχι από μηχάνημα.
Μετά ήρθε η μαζική παραγωγή και το άνοιγμα νέων καταστημάτων οπότε επήλθε και η πτώση του προϊόντος...
 

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.358
Like
2.059
Πόντοι
216
Δεν το ήξερα τυπε.
Δεν είμαι της περιοχής και Αθήνα έρχομαι μόνο στις γιορτές πλέον.
Και οι κουραμπιέδες του γαμάνε.
Θα ξαναπάω άλλα είμαι λίγο μακρυά και το σκέφτομαι.
Εάν οι κουραμπιέδες δεν μυρίζουνε από μακρυά την γνωστή "βουτηρίλα" δεν είναι καλοί...
Μιλάω πάντα για τους κλασικούς κουραμπιέδες και όχι για τα νέα "πούστικα" προϊόντα με στέβια,σοκολάτα κτλ κτλ
 

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
24.382
Κριτικές
8
Like
34.838
Πόντοι
6.536
Εάν οι κουραμπιέδες δεν μυρίζουνε από μακρυά την γνωστή "βουτηρίλα" δεν είναι καλοί...
Μιλάω πάντα για τους κλασικούς κουραμπιέδες και όχι για τα νέα "πούστικα" προϊόντα με στέβια,σοκολάτα κτλ κτλ
Τύπε μιλάμε για βλάχικους κουραμπιέδες.Δυνατος...
 

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.358
Like
2.059
Πόντοι
216
Και μία πληροφορία από μέσα από το επάγγελμα.Όταν κάτι αρχίζει και μπαγιατεύει.ο καλός ο μάστορας το περνάει - βουτάει στην σοκολάτα!
(Στην ζαχαροπλαστική δεν πετάς τίποτα!Παλιά,τις πάστες που άρχιζαν να μπαγιατεύουνε,τις πετάγανε στον κάδο που "χτυπάγανε" το παντεσπάνι!)
 

Morgan_F

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2010
Μηνύματα
426
Like
687
Πόντοι
81
Κουραμπιέδες από τον Ασημακόπουλο , στη Χαριλάου Τρικούπη!
Ωραίες εποχές...
Διαχρονικός αν και εχω χρόνια να τον επισκεφτώ.
Και λουκουμάδες από τον Κρίνο στην Αιόλου
 
Τελευταία τροποποίηση:

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.358
Like
2.059
Πόντοι
216
Κουραμπιέδες από τον Ασημακόπουλο , στη Χαριλάου Τρικούπη!
Ωραίες εποχές...
Διαχρονικός αν και εχω χρόνια να τον επισκεφτώ.
Και λουκουμάδες από τον Κρίνο στην Αιόλου
Πολύ ωραίοι οι λουκουμάδες του "Κρίνου" ειδικά όταν είναι ζεστοί.Τρώγονται ακόμα και σκέτοι γιατί αυτός ο μάστορας (ένας ηλικιωμένος είναι ,προφανώς από την παλιά σχολή,δεν του έχω μιλήσει και δεν μπορώ να πω με σιγουριά) έχει την μαγκιά-τεχνική να εγκλωβίζει τον αέρα μεσα στην ζύμη όταν την πετάει στο λάδι για να τηγανιστεί.Οι συγκεκριμένοι λουκουμάδες με το αραιωμένο μέλι και την κανέλα από πάνω τους,απογειώνονται!
Κάτι άλλοι λουκουμάδες που είναι όλο ψωμί (ζύμη) είναι για πέταγμα στο τοίχο (αντισφαίριση!) όπωςαυτοί που είναι σε ένα μαγαζί απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης.Εκεί που βάζουνε πάνω από τους λουκουμάδες κάτι σιρόπια και σοκολάτες και τρίματα από μπισκότα και άλλες αηδίες...!
 

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
20.651
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.116
Πόντοι
17.085

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Μηνύματα
4.298
Like
2.363
Πόντοι
456
Δεν ξέρω πάντως το έχω διαβάσει και πιο πριν και είναι αλήθεια παλιότερα τα γαλακτομπούρεκα του κοσμικού ήταν καλύτερα (Δυστυχως τα έχουν χαλάσει λίγο ).Αν και παραμένει το αγαπημένο μου γλυκό .Και πάλι καλή χρόνια .
Ναι παλια ηταν πολυ καλυτερο.Εχω να φαω πολλα χρονια και επειδη απο φιλους και γνωστους ακουω ακομα μετρια σχολια δεν αγοραζω.
Και μία πληροφορία από μέσα από το επάγγελμα.Όταν κάτι αρχίζει και μπαγιατεύει.ο καλός ο μάστορας το περνάει - βουτάει στην σοκολάτα!
(Στην ζαχαροπλαστική δεν πετάς τίποτα!Παλιά,τις πάστες που άρχιζαν να μπαγιατεύουνε,τις πετάγανε στον κάδο που "χτυπάγανε" το παντεσπάνι!)
Συνηθως οτι μπαγιατευει η ειναι για πεταμα γινεται καριοκες κλπ του ειδους.
Πολύ ωραίοι οι λουκουμάδες του "Κρίνου" ειδικά όταν είναι ζεστοί.Τρώγονται ακόμα και σκέτοι γιατί αυτός ο μάστορας (ένας ηλικιωμένος είναι ,προφανώς από την παλιά σχολή,δεν του έχω μιλήσει και δεν μπορώ να πω με σιγουριά) έχει την μαγκιά-τεχνική να εγκλωβίζει τον αέρα μεσα στην ζύμη όταν την πετάει στο λάδι για να τηγανιστεί.Οι συγκεκριμένοι λουκουμάδες με το αραιωμένο μέλι και την κανέλα από πάνω τους,απογειώνονται!
Κάτι άλλοι λουκουμάδες που είναι όλο ψωμί (ζύμη) είναι για πέταγμα στο τοίχο (αντισφαίριση!) όπωςαυτοί που είναι σε ένα μαγαζί απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης.Εκεί που βάζουνε πάνω από τους λουκουμάδες κάτι σιρόπια και σοκολάτες και τρίματα από μπισκότα και άλλες αηδίες...!
Οντως πολυ ωραιοι.
 

Διαγραμμένο μέλος 210059

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
30 Ιουλ 2021
Μηνύματα
2.086
Κριτικές
144
Like
24.383
Πόντοι
25.186
Ρε μάγκες, κανένα ζαχαροπλαστείο στον Πειραιά που να φτιάχνει ""γλώσσα της πεθεράς"" ξέρετε?
Το ζαχαροπλαστείο στην Καστέλλα (Ναυάρχου Μπότση)και οι πυραμίδες έχουν κλείσει!
Κάτι ανάλογο??
η γλωσσα της πεθερας ειναι μονο για σπερμα
 

Διαγραμμένο μέλος 210059

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
30 Ιουλ 2021
Μηνύματα
2.086
Κριτικές
144
Like
24.383
Πόντοι
25.186
γαλακτομπουρεκο μπορει να φαω μισο κομματι,προφιτερολ καθολου.αντιθετα σοκολατοπιττα ή μιλφειγ ανετα εχω τεσσερα :grin: :grin:

και κιουνεφε ζεστο απο το Μαλεμπι το ταψακι το χω χαλαρα :cheesy: :cheesy:
παρε κιουνεφε, αλειψε το στον πουτσο σου και βαλε τη Nadi απο glamour να στο εξαφανισει......Τρελαινεται
 

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Μηνύματα
4.298
Like
2.363
Πόντοι
456
παρε κιουνεφε, αλειψε το στον πουτσο σου και βαλε τη Nadi απο glamour να στο εξαφανισει......Τρελαινεται
Θα σε στεναχωρησω αλλα το κιουνεφε δεν αλειφεται.
Διαλεξε αλλο γλυκο.
 

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
20.651
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.116
Πόντοι
17.085
Πολύ ωραίοι οι λουκουμάδες του "Κρίνου" ειδικά όταν είναι ζεστοί.Τρώγονται ακόμα και σκέτοι γιατί αυτός ο μάστορας (ένας ηλικιωμένος είναι ,προφανώς από την παλιά σχολή,δεν του έχω μιλήσει και δεν μπορώ να πω με σιγουριά) έχει την μαγκιά-τεχνική να εγκλωβίζει τον αέρα μεσα στην ζύμη όταν την πετάει στο λάδι για να τηγανιστεί.Οι συγκεκριμένοι λουκουμάδες με το αραιωμένο μέλι και την κανέλα από πάνω τους,απογειώνονται!
Κάτι άλλοι λουκουμάδες που είναι όλο ψωμί (ζύμη) είναι για πέταγμα στο τοίχο (αντισφαίριση!) όπωςαυτοί που είναι σε ένα μαγαζί απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης.Εκεί που βάζουνε πάνω από τους λουκουμάδες κάτι σιρόπια και σοκολάτες και τρίματα από μπισκότα και άλλες αηδίες...!
Οι απόλυτοι λουκουμάδες είναι στου Κτιστάκη, Σωκράτους 59. Λουκουμάδες-αρχέτυπο.
 

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.358
Like
2.059
Πόντοι
216
Οι απόλυτοι λουκουμάδες είναι στου Κτιστάκη, Σωκράτους 59. Λουκουμάδες-αρχέτυπο.
Nαι,το ξέρω το μαγαζί.Τους έχω δοκιμάσει μία φορά αλλά δεν μου αρέσανε και πολύ...Ίσως γιατί έχω συνηθίσει τους κλασικούς από τον "Κρίνο"
Υ.Γ. Έχει ο "Κρίνος" κάτι τυρόπιτες και κάτι πίτσες,πραγματικά απαραδεχτα προϊόντα.Δοκίμασα μία φορά (ήτανε και λίγο κρύα η πίτσα ) και το έφτυσα αμέσως!Μιλάμε για κανονικό στόκο!
 

Morgan_F

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2010
Μηνύματα
426
Like
687
Πόντοι
81
Nαι,το ξέρω το μαγαζί.Τους έχω δοκιμάσει μία φορά αλλά δεν μου αρέσανε και πολύ...Ίσως γιατί έχω συνηθίσει τους κλασικούς από τον "Κρίνο"
Υ.Γ. Έχει ο "Κρίνος" κάτι τυρόπιτες και κάτι πίτσες,πραγματικά απαραδεχτα προϊόντα.Δοκίμασα μία φορά (ήτανε και λίγο κρύα η πίτσα ) και το έφτυσα αμέσως!Μιλάμε για κανονικό στόκο!
Όντως, εκτός από τους λουκουμάδες , στα υπόλοιπα ο Κρίνος υστερεί.
Στην πίτσα, αντί για ζύμη έχει σφολιάτα (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων...)
 

Nemo 37

Μέγας
Εγγρ.
17 Αυγ 2021
Μηνύματα
3.295
Like
30.300
Πόντοι
4.656
Εκλέρ από το ζαχ/στείο Ειδικόν που είναι στην Ηλιούπολη,πάνω από το δημαρχείο.Φανταστική ποιότητα στα γλυκά και πολύ καλές τιμές.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Klima

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Α δεν βλέπω στο σαη καμία αναφορά στα καινούργια ζαχαροπλαστεία Γαλλικού στυλ που έχουν ξεφυτρώσει στην Αθήνα.

Ξέρω εγώ, όπως το Ourse στην Γλυφάδα (Άνω).

Κορμός κάστανο 40 Ευρώ.

Ώρσε.


Ούτε και για Πανετόνε λέτε τίποτε.

Όπως του Σελέκου στο Παγκράτι που έχει ουρά απ' έξω.

32 Ευρώ.

Πανετόνε, πιάνε τόνε.
 
OP
OP
El Duderino

El Duderino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2018
Μηνύματα
1.658
Κριτικές
2
Like
2.690
Πόντοι
456
Όντως, εκτός από τους λουκουμάδες , στα υπόλοιπα ο Κρίνος υστερεί.
Στην πίτσα, αντί για ζύμη έχει σφολιάτα (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων...)
Γούστα είναι αυτά, αλλά για μένα εκτός από τους καλύτερους λουκουμάδες έχει και απαιχτη κλασική μπουγάτσα, ολοφρεσκια ζέστη με άχνη και κανέλα, φανερά καλύτερη από τα κλασικά μπουγατσάδικα που έχουν γεμίσει την πόλη για μένα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: FARAW

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom