Νέα

Adsl & σταθερό;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Galb
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

cptn_mac

Μέγας
Εγγρ.
2 Μαΐ 2006
Κριτικές
37
Like
135
Πόντοι
4.837
και δικά τους καλώδια να έχουν περάσει πάλι από τον ΟΤΕ κρέμονται σε τελική ανάλυση γιατί το δίκτυο χαλκού είναι του ΟΤΕ απλά τα καλώδια των ιδιωτικών παρόχων είναι οπτικές ινες που κάνουν ζεύξη με τα κέντρα του ΟΤΕ για την εξασφάλιση της ταχύτητας.

Αυτό ξέρω κι εγώ και γιαυτό μένω με τον ΟΤΕ να μην ψάχνομαι, και το router που μου έδωσαν είναι καλό και δε χρειάζομαι αλλαγή για τα 24

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Μάλιστα.
Δεν τα γλυτώνουμε δηλαδή τα αρχίδια του ΠΟΤΕ  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Επισκέπτης
Μάλιστα.
Δεν τα γλυτώνουμε δηλαδή τα αρχίδια του ΠΟΤΕ  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
απλά είναι μετά θέμα τι δίνουν οι ιδιώτες στον ΟΤΕ για την χρήση των γραμμών του, όταν εμείς πληρώνουμε περίπου 15 ευρώ πάγιο τον μήνα για χρήση πλήρους κυκλώματος οι ιδιωτικές στον ΟΤΕ πληρώνουν 8,5 ευρώ, με δική τους ζεύξη με οπτικές ίνες σίγουρα κάτι λιγότερο, από εκεί και πέρα υπάρχουν ανάμεσα τους χρεώσεις βάση της κατεύθυνσης της κλήσης.

Επισκέπτης
Ναι οι άλλοι καλύτεροι είναι... φαντάζομαι οτι το προσωπικό τους απο ΟΤΕ προέρχεται
μπορώ να σου πω ότι τεχνικά μπορεί από τους τεχνικούς του ΟΤΕ να είναι κλάσεις ποιο κάτω άσε που συνήθως οι ιδιωτικές δίνουν της δουλειές σε εταιρείες που συνήθως χρησιμοποιούν τεχνικούς του ΟΤΕ στα ρεπό τους η της ώρες που δεν έχουν βάρδια, κοινός το κωλοβαράνε  στης ώρες εργασίας στον ΟΤΕ και αποδίδουν εργασία από εκεί που τα παίρνουν εξτρά.

xaotikos

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Επαρχία=> Μόνο ΟΤΕ τίποτε άλλο!

Δ

Διαγραμμένο μέλος 36125

Επισκέπτης
Eγω εκανα αιτηση την 09/01/08 στην Forthnet για to 2play,το δικτιυο περναει απο την περιοχη μου και υπολογιζω θα συνδεθω σε κανα 3μηνο,ομως δεν με χαλαει αφου δεν μενω χωρις ιντερνετ καιτηλεφωνο.Με ενδιαφερει πολυ οι δωρεαν κλησεις στο εξωτερικο γι αυτο δελεαστικα.

Επισκέπτης
Εγώ έβαλα 4thnet double play και είμαι ΠΛΗΡΩΣ ευχαριστημένος. Μου ήρθε μέσα σε 15 μέρες κι όλα δουλεύουν ρολόι. Βέβαια, ούτε συζήτηση για τα 24Mbps, στα 6 είμαι κι αν! Αλλά από ότι ακούω τόσο φτάνουν και οι άλλοι. Δεν με πειράζει όμως, κατεβάζω ταινιούλες μέσα σε ένα 20λεπτο. Μου αρκεί αυτό.

Και στην φωνή κανένα πρόβλημα. Σαν να μην άλλαξα provider. Επίσης νομίζω είναι και η καλύτερη (τουλάχιστον από αυτά που ακούω) στο να τους βρεις στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών. Ο χρόνος αναμονής είναι στάνταρ ένα 10λεπτο με τέταρτο, αλλά ακούω γύρω-γύρω ότι σε άλλους providers περιμένουν μέχρι και μισάωρα!

Και κάτι για την Vodafone που είδα να γράφουν αρκετοί. ΜΑΚΡΥΑ παίδες. Το "σταθερό" που λένε είναι ουσιαστικά (και ΠΡΑΚΤΙΚΑ) ΚΙΝΗΤΟ (με όλες τις αρνητικές επιδράσεις της ακτινοβολίας). Εγώ πάντως δεν θα το έβαζα σπίτι μου...

Επισκέπτης
εδώ στην Ελλάδα ισχύει αυτό που λένε στα χωριά στου κασίδι το κεφάλι, οι ιδιώτες δεν κάνουν επενδύσεις σε έργα υποδομής απλά τα περιμένουν έτοιμα να τα κάνει πρώτα ο ΟΤΕ να τα πληρώσει ο μαλάκας ο Έλληνας εργαζόμενος και μετά αυτοί στην κονόμα.
το adsl για να αποδώσει σωστά πρέπει οι αποστάσεις των κέντρων του ΟΤΕ με το τηλέφωνο να είναι όσο το δυνατόν μικρές με μάξιμουμ αυτή την στιγμή τα 5 χιλιόμετρα, στα μεγάλα αστικά κέντρα λόγο πολλών τηλεφώνων υπάρχουν πολλά κέντρα του ΟΤΕ και οι αποστάσεις αυτές καλύπτονται.
στην επαρχία όμως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και αυτός είναι και ο λόγος που σχεδόν στα περισσότερα χωριά δεν υπάρχει κάλυψη adsl ακόμα και από τον ΟΤΕ όταν κάποτε ο ΟΤΕ κάνει και εκεί της υποδομές θα σκάσουν μύτη και οι ιδιώτες να το παίξουν μάγκες πάλι με τα χρήματα μας.
μάλιστα απ ότι ξέρω στόχος του ΟΤΕ είναι η δημιουργία νέων κέντρων με μάξιμουμ απόσταση κέντρο τηλέφωνο στα 3 χιλιόμετρα. 

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
εδώ στην Ελλάδα ισχύει αυτό που λένε στα χωριά στου κασίδι το κεφάλι, οι ιδιώτες δεν κάνουν επενδύσεις σε έργα υποδομής απλά τα περιμένουν έτοιμα να τα κάνει πρώτα ο ΟΤΕ να τα πληρώσει ο μαλάκας ο Έλληνας εργαζόμενος και μετά αυτοί στην κονόμα.
το adsl για να αποδώσει σωστά πρέπει οι αποστάσεις των κέντρων του ΟΤΕ με το τηλέφωνο να είναι όσο το δυνατόν μικρές με μάξιμουμ αυτή την στιγμή τα 5 χιλιόμετρα, στα μεγάλα αστικά κέντρα λόγο πολλών τηλεφώνων υπάρχουν πολλά κέντρα του ΟΤΕ και οι αποστάσεις αυτές καλύπτονται.
στην επαρχία όμως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και αυτός είναι και ο λόγος που σχεδόν στα περισσότερα χωριά δεν υπάρχει κάλυψη adsl ακόμα και από τον ΟΤΕ όταν κάποτε ο ΟΤΕ κάνει και εκεί της υποδομές θα σκάσουν μύτη και οι ιδιώτες να το παίξουν μάγκες πάλι με τα χρήματα μας.
μάλιστα απ ότι ξέρω στόχος του ΟΤΕ είναι η δημιουργία νέων κέντρων με μάξιμουμ απόσταση κέντρο τηλέφωνο στα 3 χιλιόμετρα. 

Καλά τα λες. Μένω περίπου 15 χλμ έξω από τα Χανιά και ΜΟΝΟ ο ΟΤΕ υποστηρίζει την περιοχή μου και αυτό ΜΟΝΟ μέχρι 2Mbit..........Τώρα έχω 1Mbit αλλά πάει πολύ καλά. Κατεβάζω με μέσο όρο 103Κβ. Για τηλεφωνία μέχω του ΟΤΕ δρομολογούμαι σε Αλτεκ σε ένα σταθερό πρόγραμμα πιο οικονομικό του ΟΤΕ χωρίς πάγιο.

tay65

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Καλώς ή κακώς σε αυτή τη ζωή ότι πληρώνει παίρνεις.
Θες για γραφείο, επιχείριση κατάστημα ή γενικά χώρο εργασίας; παίρνεις ΟΤΕ χωρίς άλλη κουβέντα.
Θες για το σπίτι; κοιτάς και τους εναλλακτικούς.
Άλλο το εργαλείο δουλειάς και άλλη η ψυχαγωγία στο σπίτι.
Είναι λίγο σαν τα μπουρδέλα το όλο ζήτημα. Άλλο το μπουρδελάκι στο Μεταξουργείο και άλλο στη Φυλής και άλλο το στούντιο.

Επισκέπτης
Καλά τα λες. Μένω περίπου 15 χλμ έξω από τα Χανιά και ΜΟΝΟ ο ΟΤΕ υποστηρίζει την περιοχή μου και αυτό ΜΟΝΟ μέχρι 2Mbit..........Τώρα έχω 1Mbit αλλά πάει πολύ καλά. Κατεβάζω με μέσο όρο 103Κβ. Για τηλεφωνία μέχω του ΟΤΕ δρομολογούμαι σε Αλτεκ σε ένα σταθερό πρόγραμμα πιο οικονομικό του ΟΤΕ χωρίς πάγιο.
τελικά για το ιντερνετ οι ιδιωτικές εταιρείες είναι πανάκεια αν όντος υπήρχαν κυβερνήσεις με αρχίδια και δεν υποχρέωναν τον ΟΤΕ στο να παρέχει σε κόστος που του αποφέρει ζημιά και κέρδη στης ιδιωτικές αν αυτά τα διαφυγόντα κέρδη του ΟΤΕ γινόντουσαν επενδύσεις για κατασκευή υποδομών τώρα η κάλυψη της Ελλάδας θα ήταν πάνω από 80% και με καλύτερη π[οιότητα ιντερνετ και σε ποιο προσιτές τιμές.

OP
OP
G

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16
Ρε παιδιά εγώ έχω forthnet 768 και μένω επαρχία και κατεβάζει με μέσο όρο 60-70 αλλά μερικές φορές σέρνετε στα 30..Για αυτό θέλω να βάλω ΟΤΕ και σταθερό και ίντερνετ στο 1mb.Τι λέτε το 1mb του ΟΤΕ είναι καλό ???

Επισκέπτης
Ρε παιδιά εγώ έχω forthnet 768 και μένω επαρχία και κατεβάζει με μέσο όρο 60-70 αλλά μερικές φορές σέρνετε στα 30..Για αυτό θέλω να βάλω ΟΤΕ και σταθερό και ίντερνετ στο 1mb.Τι λέτε το 1mb του ΟΤΕ είναι καλό ???
φίλε μου καλό είναι το 1 mb αλλά το ζήτημα είναι τι ποιότητα έχεις στο τηλεφωνικό δίκτυο της περιοχής σου για να έχεις ότι πληρώνεις.
αν η απόσταση από το κέντρο είναι μεγάλη η η καλωδίωση γενικά του τηλεφωνικού δικτύου χάλια ότι και να βάλεις είναι σκατά.

OP
OP
G

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16
φίλε μου καλό είναι το 1 mb αλλά το ζήτημα είναι τι ποιότητα έχεις στο τηλεφωνικό δίκτυο της περιοχής σου για να έχεις ότι πληρώνεις.
αν η απόσταση από το κέντρο είναι μεγάλη η η καλωδίωση γενικά του τηλεφωνικού δικτύου χάλια ότι και να βάλεις είναι σκατά.
Μένω κανένα μισάωρο από Θεσσαλονική.Στο σιτε της οτενετ μου λέει ότι υπάρχει κάλυψη στην περιοχή μου...Προτείνεις κάτι καλύτερο ? π.χ. μεγαλύτερη ταχύτητα ?

Επισκέπτης
Μένω κανένα μισάωρο από Θεσσαλονική.Στο σιτε της οτενετ μου λέει ότι υπάρχει κάλυψη στην περιοχή μου...Προτείνεις κάτι καλύτερο ? π.χ. μεγαλύτερη ταχύτητα ?
πιθανόν να υπάρχει κάποιο κέντρο κοντά σου οπότε θα πρέπει να σε καλύψει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom