Τρυποκάρυδος
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Ιουλ 2011
- Like
- 442
- Πόντοι
- 166
Μιλάμε πάντως για το ΑΠΟΛΥΤΟ Ελληνικό γκράννυ!!!
Η Ζωζώ Σαπουντζάκη (Ζωή Σαπουντζάκη) είναι Ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1933 στη Θεσσαλονίκη (αν και στη δίτομη εγκυκλοπαιδεία "Ελληνικός κινηματογράφος" αναφέρεται ότι γεννήθηκε το 1934).
Ξεκίνησε τη θεατρική της καριέρα από πολύ μικρή, το 1946, με την ηθογραφία του Ελευθεριάδη " Το Αγρίμι " μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Βάσω. Η Βάσω σταμάτησε νωρίς από το θέατρο γιατί παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια, η Ζωζώ συνέχισε από 'κει και ύστερα μια θεατρική και κινηματογραφική καριέρα. Χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως "η βασίλισσα της νύχτας". Έχει συμμετάσχει σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.
Αν κάνεις την αφαίρεση (2013 - 1933) είναι ΟΓΔΟΝΤΑ, φίλε !!!
Να προσθέσω κι άλλα (γιατί είμαι παλιός και τα θυμάμαι):
Τη δεκαετία του 1960 συνελήφθη ένας υπάλληλος της ΔΕΗ (ταμίας ή κάτι τέτοιο) για κατάχρηση πολύ μεγάλων ποσών από την επιχείρηση.
Νομίζω ήταν τότε 500.000 δρχ, δηλαδή (για να έχουμε μια σχετική σύγκριση της αξίας των χρημάτων με σήμερα) περίπου 3.500 χρυσές λίρες (σα να λέμε σήμερα 1 εκ. ευρώ).
Τον χώσανε βέβαια, αλλά στην ανάκριση και στο δικαστήριο είπε ότι τα έδινε στη Ζωζώ.
Η Ζωζώ τότε έχτιζε ένα σπίτι στην Κινέττα, και είχε κατηγορηθεί ότι το σπίτι χτίστηκε με λεφτά της ΔΕΗ.
Ποτέ δεν καταδικάστηκε γι' αυτό, και έχει μείνει ιστορική η φράση της που την είπε στο δικαστήριο, "Κύριε πρόεδρε, εγώ το σπίτι μου το έχτισα με το σπαθί μου".
(Από τότε το μουνί ονομάστηκε και "σπαθί").
Η Τζούλια της εποχής της.
όχι και Τζούλια ρε παίκτη...
η Ζωζώ είναι πραγματική ντίβα,ήταν μουνάρα, έχει ταλέντο,είχε καλή φωνή και το κυριώτερο έχει μυαλό (οι χρόνοι είναι σωστοί)...
η Ζωζώ δεν είχε αγαπούληδες, είχε εραστές που αυτή διάλεγε και δεν την έβγαζε στην βίζιτα κανένας Ρέβης ή παρόμοιος....
ακόμη μέχρι πρίν τρία χρόνια έπαιζε σε θεατρική παράσταση (για τον αττικ) και στο σανίδι ήταν σαν να μην είχε περάσει χρόνος από πάνω της...
τι σχέση μπορεί να έχει η πόρνη κακής ποιότητας Τζούλια με την Ζωζω...