Νέα

Υπάρχει θεός; Είναι ο θεός ο δημιουργός των πάντων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaligoul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Ε, κλασικά, τη χειρότερη.. ο Liberistas BTW περιμένει ακόμα κάθε παραμονή Χριστουγέννων τον Αη-Βασίλη...

Εγω οχι φυσικά, αλλά εσυ ειμαι σιγουρος οτι περιμένεις για δωρο μια μεγαααααλη μπανάνα! :dancing:

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Βρε καβλωμένοι πούστε μερικοί πρωϊ-πρωϊ για τέτοια.....

Πω-πω, με την τσίμπλα στο μάτι!....

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Και η δική σου ειναι κλασικη απάντηση ανθρωπου που δεν ξερει να διαβαζει κ ακολουθως να κατανοει το νοημα. Απλα δεν ειναι σωστό να αλλοιωνει κανεις ή να συσχετιζει μια θρησκεια με μια άλλη, που προέρχονται απο αλλου και καταληγουν αλλου. Ειτε πιστευω οτι ειναι η μονη αληθεια (σαν πιστη) ειτε οχι, ο οποιοσδηποτε θα υπερασπιζοταν αυτο που πιστευει. Γκε-γκε?

νου κου γκε κε ....

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται εδώ και πολλά χρόνια και στην Ιαπωνία, χωρίς να είναι συνδεδεμένα με το Χριστιανισμό. Στο κάτω-κάτω, δε μπορεί η Εκκλησία να διεκδικήσει copyright στην έννοια της αγάπης προς το συνάνθρωπο.

Φίλε, εσυ που τα'χεις διαβάσει ολα και τα ξερεις...σκέψου και κανε ετυμολογικη αναλυση της λέξης 'Χριστουγεννα'. Τι λεει? "Γεννηση του Χριστου'. Εφοσον δεν τον ξερουν ή εστω δεν τον αποδεχονται τον Χριστο στην Ιαπωνια, πως τον γιορτάζουν ακριβως? Ως καποιον άλλης θρησκειας που -μια κ τον γιορταζουν άλλοι λαοι και..περνάνε καλα- ευκαιρία δοθησης, ας εκμεταλλευτουμε το γεγονος εμπορικά, θα βγαλουμε παραδακι? Θα μου πεις... ποσοι κ ποσοι που δεν θελουν να ακουν για Χριστο κ δεν πιστευουν, τκαι τους αρέσει να παίρνουν την άδειά τους τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και σε ποσες αλλες εορτες συνδεδεμενες με τον Χριστο, τους Αγιους.. καλη ευκαιρια ε? Μονο μη μας πρηζουν με διδασκαλιες κλπ.. τη βολή μας κ ό,τι μαζέψουμε σαν λαμογια, να εκμεταλλευθουμε κάτι που δεν μας αφορά κ δεν πιστευουμε, ως υποκριτες.

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Μετά από 2000 χρόνια, δε νομίζω ότι η Εκκλησία μπορεί να απαγορεύσει σε οποιονδήποτε να αισθάνεται αλληλεγγύη (ή αλλιώς τη Χριστιανική αγάπη) προς το συνάνθρωπό του, διεκδικώντας κάποιο copyright οποιασδήποτε μορφής. Το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει, είναι η ιστορική αναφορά, την οποία κανένας δεν της αρνήθηκε.

Μεγιστε ιστορικε, να της κανεις μηνυση για...υπεραναφορά και υπερδιαιωνιση της διδασκαλιας!! Θα'πρεπε να'σαι εξαλλος και να το'χεις κανει ήδη... :think:

Quazzar

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2010
Like
0
Πόντοι
1
Για να μην εισελθουμε στο θεμα της πραγματικης προελευσης της γιορτης των Χριστουγέννων....

σας ξαναλεω, αλλο ειναι τι λενε οι ανθρωποι για τον Θεό
και αλλο ειναι ο Θεος.

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Ντάξ το copyright χιουμοριστικά το λέμε. Η αλληλεγγύη όμως είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ' τη χριστιανική αγάπη όπως και όλες οι άλλες οι "αγάπες" εκτός ή προ- Χριστιανισμού.
edit: και δεν είναι θέμα "ιστορικής αναφοράς", αλλά εννοιολογικής διαφοροποίησης.

Ε τωρα antisthenis..ψιλά γράμματα τους λες..που να ξερουν τη διαφορα που τους αναφέρεις? Απλα λένε κ λένε, χωρις να ξέρουν τι κατηγορουν, ειναι κλασικη τακτικη. "ριξε, ριξε λάσπη..στο τέλος κατι θα μεινει'. Βάλε και λίγη θολουρα, παραποιησε και οσο γινεται τα γραπτα και..ειμαστε οκ! :dancing:

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Νομίζω ότι έχει ελάχιστη διαφορά η Χριστιανική αγάπη από την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση δηλαδή προς τον (αδύναμο) συνάνθρωπο. Αφήνω που σε μεγάλο βαθμό, ακόμα και αυτή η αλληλεγγύη πάει περίπατο. Πέρσι παραμονές Χριστουγέννων έκανε έξωση σε ένα γνωστό μου, ένα μοναστήρι δήθεν για ιδιόχρηση. Το Μάρτιο μάθαμε ότι η "ιδιόχρηση" ήταν να το νοικιάσουν σε φρέσκο ενοικιαστή με πολύ μεγαλύτερο ενοίκιο. Καλό;

"Νομίζω ότι έχει ελάχιστη διαφορά ..." αυτα τα 'νομισματα' τα κιβδηλα θα σε φάνε.. πέρασε κ λίγο στην πραγματικοτητα κ ασε τις υποθεσεις.

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
καλα ... έχω μιλήσει με παπαδες - καλόγερους ... έχω παει και μια βδομάδα αγιο όρος ... ομορφο μερος .... αλλά όλοι μα ολοι κολημένοι ... και βασικό ένστικτο το χρημα ... εχεις δει τι χρημα εχει πέσει στο αγιο όρος ?τι εργολαβίες !!!  και οι καλογεροι ... μμμμ.... παράδειγμα εφραιμ και βατοπεδιανοί ... 100 offshore ... θεού θέλοντος και ανθρώπων .....

Και μονο απο αυτά που λες, δειχνει οτι εσυ δεν πηγες στο Αγιο Ορος για να μάθεις κάτι επωφελές. Η μάλλον γι'αυτο πήγες: για να βρεις κάτι που δεν θα σ'αρεσει (και μονο αυτο) και κατοπιν να το λες συνέχεια, παραγνωριζοντας ο,τι θετικο αποκομισες. Και κουτάκι κοκα-κολας να έβρισκες, διολου απιθανο να έλεγες 'οριστε..οι μοναχοι ουτε καν ενδιαφερονται για τον τοπο τους, μέσα σε τοσο ωραιο πράσινο. Δεν παν να φυγουν απο κει, να αφησουν τον κοσμάκη να πηγαινει διακοπες εκει, στο βουνο? Σαμπως τι κανουν εκει οι μοναχοι?Καθονται!". Εσυ πηγες εκει για κριτικη, οχι για αυτοκριτικη κ να παραδειγματιστεις.

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Βρε καβλωμένοι πούστε μερικοί πρωϊ-πρωϊ για τέτοια.....

Πω-πω, με την τσίμπλα στο μάτι!....

Ε ναι..ενω οι άλλοι που έγραφαν μέχρι τις 4 παρα, ειναι νορμαλ! Ειναι δυνατον κανεις να γράφει στις 10 το πρωι, ειναι φυσιολογικο? Απο τις 3 το μεσημέρι κ μετα..να αραξουμε πρωτα λιγο.

homies187

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2010
Like
0
Πόντοι
1
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΕΝΑΝ ΚΡΙΝΟ???

-ΠΑΤΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

homies187

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2010
Like
0
Πόντοι
1
LIBERISTAS πιστευεις οτι προερχομαστε απο τον αδαμ και την ευα?

σε παρακαλω απαντησε μου

ο ταπεινος δουλος σου

marianna2004

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
16
ΛΟΙΠΟΝ  μην ξαναγραψει κανενας οτι δεν υπαρχει Θεος κτλ,γιατι
θα γινει της εκδιδομενης γυναικος το καγκελο εδω μεσα!!! :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_3: :s&m_3: :s&m_3: :s&m_3: :s&m_3: :s&m_3:

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΕΝΑΝ ΚΡΙΝΟ???

-ΠΑΤΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

Eνω εσυ θα κανεις το ιδιο μολις πας στον ζωολογικο κήπο και δεις τον πιθηκο πάνω στο δέντρο...

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
LIBERISTAS πιστευεις οτι προερχομαστε απο τον αδαμ και την ευα?

σε παρακαλω απαντησε μου

ο ταπεινος δουλος σου

Ταπεινος δεν φαινεται να εισαι με οσα λες, ομως εισαι δουλος του εαυτου σου.

isidoro

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2010
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
26
Ταπεινος δεν φαινεται να εισαι με οσα λες, ομως εισαι δουλος του εαυτου σου.
ατελειωτες συζητησεις για ενα θεμα που ειναι καθαρα θεμα πιστης και προσωπικο του καθενος

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Κάπου κάποτε στο μέλλον στην Ελλάδα, σε ένα πολύ όμορφο μέρος, στην κορυφή ενός λόφου με καταπληκτική θέα, σε ένα μοναστήρι (από αυτά που χτίστηκαν πάνω σε αρχαίους Ελληνικούς ναούς, βεβηλωμένα μάρμαρα κλπ κλπ κλπ), στο μαγαζάκι με τα θρησκευτικά ενθύμια, ο ιερέας πωλητής εξυπηρετεί τους τουρίστες....

Εμφανίζεται ένας τουρίστας και ρωτάει:
"Αυτή η εικόνα, με την κυρία και το παιδάκι, πόσο στοιχίζει?"
Ο ιερέας πωλητής αφρίζοντας, απαντάει:
"Κύριέ μου, αυτή είναι η Παρθένα, η Παναγία και το παιδάκι είναι ο Χριστούλης!!!"
"Καλά ντε, πόσο έχει?"
"200 Ευρώ απαντάει ο ιερέας"
"Ακριβή είναι" απαντάει ο τουρίστας και φεύγει.

Ύστερα από λίγο μπαίνει στο μαγαζί άλλος πελάτης, κοιτάει τριγύρω του και ρωτάει:
"Αυτή η φωτογραφία στην ταβέρνα, πόσο στοιχίζει?"
Ο ιερέας δεν το πιστεύει αυτό που συμβαίνει και απαντάει εκνευρισμένος:
"Δεν είναι ταβέρνα! Είναι ο μυστικός δείπνος!!!"
"Ας είναι, πόσο έχει?" συνεχίζει ο τουρίστας.
"300 Ευρώ"
"Πολύ ακριβή" απαντάει ο τουρίστας και φεύγει.

Περνάει λίγη ώρα και εμφανίζεται άλλος ένας τουρίστας.
Κοιτάει για αρκετή ώρα τα εμπορεύματα και ρωτάει:
"Ο ασημένιος μεγάλος σταυρός, πόσο στοιχίζει?"
Ο ιερέας ήρεμος και σκεπτόμενος ότι επιτέλους κάποιος γνώριζε για τον σταυρό και την σταύρωση απαντάει:
"Κανονικά έχει 200 Ευρώ, αλλά επειδή φαίνεστε πιστός, θα σας τον αφήσω για 50 ευρώ"
Και ο τουρίστας απαντάει:
"50 Ευρώ είναι πάρα πολλά, μήπως τον έχετε χωρίς τον ακροβάτη για να είναι φτηνότερος?"

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

andreoug

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
390
Πόντοι
6.055
Βλεποντας τα θεματα στην λιστα, διαβαζα 'Υπάρχει απόδειξη για την ύπαρξη του Θεού, η Κατερίνα Στικούδη'  :o

isidoro

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2010
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
26
Βλεποντας τα θεματα στην λιστα, διαβαζα 'Υπάρχει απόδειξη για την ύπαρξη του Θεού, η Κατερίνα Στικούδη'  :o
σωστος.να σε ρωτησω κατι το πακτορειο βιπ γιατι δεν υπαρχει στη λιστα με τα σιτυ τουρς

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom