boobmaniac
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Ιουλ 2008
- Κριτικές
- 2
- Like
- 0
- Πόντοι
- 6
Όλα τα παιδάκι φτιάχνουν δικές τους "μαγικές ιστορίες".Δεν εχεις παιδακια ε? Τους δινουν εικονες τα παραμυθια, εσυ οταν ησουν μικρος δεν σου αρεσαν "μαγικες" ιστοριες?
Όλα τα παιδάκι φτιάχνουν δικές τους "μαγικές ιστορίες".Δεν εχεις παιδακια ε? Τους δινουν εικονες τα παραμυθια, εσυ οταν ησουν μικρος δεν σου αρεσαν "μαγικες" ιστοριες?
Ε, τι λέμε τόση ώρα... μπορεί να εξελιχθεί σε γιορτή/ημέρα της αγάπης ή της αλληλεγγύης και να γιορτάζεται το ίδιο. Προφανώς από αυτά που λέω, κρατάς μόνο ότι σε συμφέρει.Αφου τοτε ηταν η γιορτη του ηλιου, το μονο κοινο ειναι το χρονικο σημειο
Oχι, αυτο που λεω ειναι οτι εχουμε γιορτη της αγαπης εξαιτιας του χριστιανισμου. Η ιδεα της αγαπης στον πλησιον δεν υπηρχε πριν.Ε, τι λέμε τόση ώρα... μπορεί να εξελιχθεί σε γιορτή/ημέρα της αγάπης ή της αλληλεγγύης και να γιορτάζεται το ίδιο. Προφανώς από αυτά που λέω, κρατάς μόνο ότι σε συμφέρει.
Οκ. Καλώς εξελίχθηκε η γιορτή κατ' αυτό τον τρόπο. Πλέον όμως έχει χάσει μεγάλο μέρος από το θρησκευτικό της χαρακτήρα. Μπορεί πολύ εύκολα να αποσυνδεθεί ως γιορτή από την Εκκλησία.Oχι, αυτο που λεω ειναι οτι εχουμε γιορτη της αγαπης εξαιτιας του χριστιανισμου. Η ιδεα της αγαπης στον πλησιον δεν υπηρχε πριν.
Σε βαθος δεν εχει χασει την θρησκευτικοτητα της γιατι εκφραζει την βασικη αρχη του χριστιανισμου, πιστευω. Δηλαδη μπορει ο πολυς κοσμος να μην γιορταζει την γεννηση του Χριστου, ομως γιορταζει αυτα που διδαξε. Η ταυτιση της γεννησης του Χριστου με αυτη την γιορτη συμβολιζει και την απαρχη αυτης της διδασκαλιας. Το οτι δεν ειναι η αληθινη ημερομηνια δεν εχει σημασια σε αυτο το επιπεδο γιατι μεσω αυτου μεταφερει καποιο μηνυμα.Οκ. Καλώς εξελίχθηκε η γιορτή κατ' αυτό τον τρόπο. Πλέον όμως έχει χάσει μεγάλο μέρος από το θρησκευτικό της χαρακτήρα. Μπορεί πολύ εύκολα να αποσυνδεθεί ως γιορτή από την Εκκλησία.
Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται εδώ και πολλά χρόνια και στην Ιαπωνία, χωρίς να είναι συνδεδεμένα με το Χριστιανισμό. Στο κάτω-κάτω, δε μπορεί η Εκκλησία να διεκδικήσει copyright στην έννοια της αγάπης προς το συνάνθρωπο.Σε βαθος δεν εχει χασει την θρησκευτικοτητα της γιατι εκφραζει την βασικη αρχη του χριστιανισμου, πιστευω. Δηλαδη μπορει ο πολυς κοσμος να μην γιορταζει την γεννηση του Χριστου, ομως γιορταζει αυτα που διδαξε.
Πως γινεται να γιορταζουν χριστουγεννα χωρις να ειναι συνδεδεμενα με το Χριστιανισμο?Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται εδώ και πολλά χρόνια και στην Ιαπωνία, χωρίς να είναι συνδεδεμένα με το Χριστιανισμό. Στο κάτω-κάτω, δε μπορεί η Εκκλησία να διεκδικήσει copyright στην έννοια της αγάπης προς το συνάνθρωπο.
Δεν ξέρω πώς γίνεται. Πάντως γίνεται και είναι και επίσημη αργία.Πως γινεται να γιορταζουν χριστουγεννα χωρις να ειναι συνδεδεμενα με το Χριστιανισμο?
Η έννοια της αγάπης στο Χριστιανισμό είναι μοναδική και δεν προϋπήρχε. Επομένως μπορεί να διεκδικήσει copyright η Εκκλησία. Τα δε Χριστούγεννα χωρίς χριστιανική αγάπη είναι χαζοχαρούμενα και κιτς Χριστούγεννα.Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται εδώ και πολλά χρόνια και στην Ιαπωνία, χωρίς να είναι συνδεδεμένα με το Χριστιανισμό. Στο κάτω-κάτω, δε μπορεί η Εκκλησία να διεκδικήσει copyright στην έννοια της αγάπης προς το συνάνθρωπο.
Μετά από 2000 χρόνια, δε νομίζω ότι η Εκκλησία μπορεί να απαγορεύσει σε οποιονδήποτε να αισθάνεται αλληλεγγύη (ή αλλιώς τη Χριστιανική αγάπη) προς το συνάνθρωπό του, διεκδικώντας κάποιο copyright οποιασδήποτε μορφής. Το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει, είναι η ιστορική αναφορά, την οποία κανένας δεν της αρνήθηκε.Η έννοια της αγάπης στο Χριστιανισμό είναι μοναδική και δεν προϋπήρχε. Επομένως μπορεί να διεκδικήσει copyright η Εκκλησία. Τα δε Χριστούγεννα χωρίς χριστιανική αγάπη είναι χαζοχαρούμενα και κιτς Χριστούγεννα.
Νομίζω ότι έχει ελάχιστη διαφορά η Χριστιανική αγάπη από την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση δηλαδή προς τον (αδύναμο) συνάνθρωπο. Αφήνω που σε μεγάλο βαθμό, ακόμα και αυτή η αλληλεγγύη πάει περίπατο. Πέρσι παραμονές Χριστουγέννων έκανε έξωση σε ένα γνωστό μου, ένα μοναστήρι δήθεν για ιδιόχρηση. Το Μάρτιο μάθαμε ότι η "ιδιόχρηση" ήταν να το νοικιάσουν σε φρέσκο ενοικιαστή με πολύ μεγαλύτερο ενοίκιο. Καλό;Ντάξ το copyright χιουμοριστικά το λέμε. Η αλληλεγγύη όμως είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ' τη χριστιανική αγάπη όπως και όλες οι άλλες οι "αγάπες" εκτός ή προ- Χριστιανισμού.
Έχει τεραστία, σε διαβεβαιώ.Νομίζω ότι έχει ελάχιστη διαφορά η Χριστιανική αγάπη από την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση δηλαδή προς τον (αδύναμο) συνάνθρωπο.
Καλά, ό,τι πεις... Αλλά εγώ δεν τη είδα τη Χριστιανική αγάπη στο μοναστήρι που πέταξε έξω το γνωστό μου παραμονές Χριστουγέννων. Ούτε και στον κολλητό μου που τον απέλυσαν πριν 3 χρόνια την παραμονή των Χριστουγέννων και έκανε μαύρα Χριστούγεννα ο άνθρωπος.Έχει τεραστία, σε διαβεβαιώ.
Εισαι απο άλλο ανέκδοτο τελικά. Σε ποιο σημείο σού προτεινα συγκεκριμένο παπά, μπορεις να το δειξεις?
Και επισης, τι σημαινει η περισπουδαστη φραση "Ειδικά τη στιγμή που όταν εσύ πήγαινες, εγώ γύριζα", πού κολλάει?
Αηδια κατάντησες εσυ.. Ποσο χρειαζεται να καταλαβεις οτι η φραση 'Γι'αυτο και ρωτάτε εμένα...και οχι αλλον/αλλους.' ηταν ειρωνικη προς εμενα, αυτοσαρκασμός, οτι δλδ δεν ψάχνετε να ρωτησετε τους πιο σχετικους (θες ιερεα, θες μοναχο) αλλα ρωτάτε κάποιον που -οπως εδω κ αρκετες σελιδες γινεται- οσο κι αν πιστευει,δεν ειναι εννοειται Ο ειδικος και κυριως δεν πρόκειται να δώσετε σημασια στα λόγια του και θα το πάρετε στην πλάκα και ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεστε για αυτο που ρωτήσατε?
τυπε ολοι τα ιδια διδαξαν
το stuff αλλαζε μονο
εχουμε πρωινο ξυπνημα βλεπω...................................καλα ... έχω μιλήσει με παπαδες - καλόγερους ... έχω παει και μια βδομάδα αγιο όρος ... ομορφο μερος .... αλλά όλοι μα ολοι κολημένοι ... και βασικό ένστικτο το χρημα ... εχεις δει τι χρημα εχει πέσει στο αγιο όρος ?τι εργολαβίες !!! και οι καλογεροι ... μμμμ.... παράδειγμα εφραιμ και βατοπεδιανοί ... 100 offshore ... θεού θέλοντος και ανθρώπων .....
Κλασική απάντηση ανθρώπου που πιστεύει πως έχει το αλάθητο..εμείς έχουμε την πραγματική πίστη..οι άλλοι να καούν...αλήθεια για τους καθολικούς-/προτεστάντες τί γνώμη έχεις?