Νέα

Υπάρχει θεός; Είναι ο θεός ο δημιουργός των πάντων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaligoul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
40
Πόντοι
366
Ως τζέρτζελο, ίσως... Αλλά πόσο τραυματική εμπειρία είναι, όταν τα κάθε παιδάκι ανακαλύπτει ότι ο Αη-Βασίλης, όπως τον έμαθε από τους γονείς του, απλά δεν υπάρχει;
σιγα ρε παιχτη την τραυματικη εμπειρια.εσυ επαθες κατι;

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
σιγα ρε παιχτη την τραυματικη εμπειρια.εσυ επαθες κατι;
Ναι, εγώ αμυδρά θυμάμαι ότι στεναχωρήθηκα όταν κατάλαβα ότι οι γονείς μου μου έλεγαν τόσο χοντρά ψέματα...

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.468
Πόντοι
6.305
Οταν μου συσχετιζει ο αλλος τον ινδουισμος κλπ με τον Χριστο κ οσα διδαξε, δεν προσβάλλει? Εσυ τι λες φωστηρα που το έψαξες?
Κλασική απάντηση ανθρώπου που πιστεύει πως έχει το αλάθητο..εμείς έχουμε την πραγματική πίστη..οι άλλοι να καούν...αλήθεια για τους καθολικούς-/προτεστάντες τί γνώμη έχεις?

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
όζον? Ποια θρησκεία?
δρυΐδες τυπε
λατρευαν τα δαση το οζον την φυση(καμια φορα και την παραφυση) :2funny:
κανανε κατι μαγικες τελετες πολυ τσιλικες δικε μου
και ειχαν την δυνατοτητα να αναστηθουν :o
η μπατιντα μπροστα στα δικα τους κολπα φανταζει λιγη :2funny:

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Κλασική απάντηση ανθρώπου που πιστεύει πως έχει το αλάθητο..εμείς έχουμε την πραγματική πίστη..οι άλλοι να καούν...αλήθεια για τους καθολικούς-/προτεστάντες τί γνώμη έχεις?
Ε, κλασικά, τη χειρότερη.. ο Liberistas BTW περιμένει ακόμα κάθε παραμονή Χριστουγέννων τον Αη-Βασίλη...

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
40
Πόντοι
366
Ναι, εγώ αμυδρά θυμάμαι ότι στεναχωρήθηκα όταν κατάλαβα ότι οι γονείς μου μου έλεγαν τόσο χοντρά ψέματα...
ρε συ σκεψου λιγο τι λες.αυτες οι γιορτες για ποιους ειναι,για τα παιδια;νομιζεις οταν θα αρχισουν να καταλαβαινουν λιγο,δεν θα το παρουν χαμπαρι απο μονα τους;

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Ως τζέρτζελο, ίσως... Αλλά πόσο τραυματική εμπειρία είναι, όταν τα κάθε παιδάκι ανακαλύπτει ότι ο Αη-Βασίλης, όπως τον έμαθε από τους γονείς του, απλά δεν υπάρχει;
Ναι μωρε σιγα στιγματιζεται για παντα...Ενταξει δεν ειναι μονο το τζερτζελο, ειναι ο καιρος, η διαθεση, η γιορτινη ατμοσφαιρα. Ποσες φορες δεν ετυχε να θες να σπασεις στο ξυλο η να σκυλοβρισεις τον αλλο και ειπες δεν γαμιεται αστο Χριστουγεννα ειναι...Η γιορτη αυτη ειναι γιορτη της αγαπης. Σαφως καλυτερα απα την γιορτη του ηλιου κατα την γνωμη μου...

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
ρε συ σκεψου λιγο τι λες.αυτες οι γιορτες για ποιους ειναι,για τα παιδια;νομιζεις οταν θα αρχισουν να καταλαβαινουν λιγο,δεν θα το παρουν χαμπαρι απο μονα τους;
Φυσικά. Όλα τα παιδάκια (εκτός από τον Libeistas) κάποια στιγμή το καταλαβαίνουν... Το θέμα είναι, γιατί να τα βάζουμε στο τριπάκι να περιμένουν κάτι που δεν υπάρχει.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
δρυΐδες τυπε
λατρευαν τα δαση το οζον την φυση(καμια φορα και την παραφυση) :2funny:
κανανε κατι μαγικες τελετες πολυ τσιλικες δικε μου
και ειχαν την δυνατοτητα να αναστηθουν :o
η μπατιντα μπροστα στα δικα τους κολπα φανταζει λιγη :2funny:

Σαν τις δικούς μας τους αρχαίους ένα πράγμα δλδ?

Που όταν ο Δίας είχε καύλες κατέβαινε και πιτσίλαγε όπου γούσταρε.

Αυτά είναι θρησκείες, όχι σαν τους ZZ Top (τραγόπαπες) που έχουν κάνει την θρησκεία εκστρατεία κατά του χιούμορ.

Κανένας τους δεν γελάει και ποτέ.

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Φυσικά. Όλα τα παιδάκια (εκτός από τον Libeistas) κάποια στιγμή το καταλαβαίνουν... Το θέμα είναι, γιατί να τα βάζουμε στο τριπάκι να περιμένουν κάτι που δεν υπάρχει.
Καλλιεργουμε την φαντασια τους

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
40
Πόντοι
366
και γιατι οχι;ολοι αισθανομαστε καλυτεροι στις γιορτινες μερες.αν το αλλαξουμε και αυτο,δεν θα ειναι μονοτονη η ζωη;

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Μα τα παιδιά έχουν από μόνα τους ζωηρότατη φαντασία, δε χρειάζεται βοήθεια.
Τι λες? Λαθος, τα παραμυθια τι ρολο παιζουν πιστευεις?

Εντιτ και το ρωμαικο που ειπες πριν δεν το δεχτηκα

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
και γιατι οχι;ολοι αισθανομαστε καλυτεροι στις γιορτινες μερες.αν το αλλαξουμε και αυτο,δεν θα ειναι μονοτονη η ζωη;
Δε μας εμποδίζει κάτι να την κρατήσουμε ως έθιμο... Π.χ. στις 14 Φεβρουαρίου, δεν είναι πραγματικά του Αγ. Βαλεντίνου... εθιμικά (και εμπορικά) τη "γιορτάζουμε"

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Δε μας εμποδίζει κάτι να την κρατήσουμε ως έθιμο... Π.χ. στις 14 Φεβρουαρίου, δεν είναι πραγματικά του Αγ. Βαλεντίνου... εθιμικά (και εμπορικά) τη "γιορτάζουμε"
Μα αυτο ειναι το θεμα, ειναι χριστιανικη γιορτη και ειναι γιορτη της αγαπης που συμβολιζεται με την ενσαρκωση του θεου στην γη. Τι ακριβως να κρατησουμε και τι να αφησουμε πισω?

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Τι λες? Λαθος, τα παραμυθια τι ρολο παιζουν πιστευεις?

Εντιτ και το ρωμαικο που ειπες πριν δεν το δεχτηκα
Βασικά, τα παραμύθια έχουν παιδαγωγικό ρόλο. Χρησιμοποιούν στοιχεία από την παιδική φαντασία (π.χ. ζώα που μιλάνε και συμπεριφέρονται όπως οι άνθρωποι) για να περάσουν ένα παιδαγωγικό μήνυμα.

Για το Ρωμαϊκό που δεν δέχτηκες, είπες ότι δεν αναφερόσουν στα Χριστούμεννα, οπότε δεν υπάρχει θέμα διαφωνίας. Η Εκκλησία ενσωμάτωσε στοιχεία από την παράδοση όλων των λαών με τους οποίους συνδέθηκε.

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Μα αυτο ειναι το θεμα, ειναι χριστιανικη γιορτη και ειναι γιορτη της αγαπης που συμβολιζεται με την ενσαρκωση του θεου στην γη. Τι ακριβως να κρατησουμε και τι να αφησουμε πισω?
Τώρα είναι Χριστιανική. Προηγουμένως, ήταν Ρωμαϊκή. Εξάλλου, πλέον έχει χάσει μεγάλο μέρος από το θρησκευτικό της χαρακτήρα.

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Βασικά, τα παραμύθια έχουν παιδαγωγικό ρόλο. Χρησιμοποιούν στοιχεία από την παιδική φαντασία (π.χ. ζώα που μιλάνε και συμπεριφέρονται όπως οι άνθρωποι) για να περάσουν ένα παιδαγωγικό μήνυμα.
Δεν εχεις παιδακια ε? Τους δινουν εικονες τα παραμυθια, εσυ οταν ησουν μικρος δεν σου αρεσαν "μαγικες" ιστοριες?

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Τώρα είναι Χριστιανική. Προηγουμένως, ήταν Ρωμαϊκή. Εξάλλου, πλέον έχει χάσει μεγάλο μέρος από το θρησκευτικό της χαρακτήρα.
Αφου τοτε ηταν η γιορτη του ηλιου, το μονο κοινο ειναι το χρονικο σημειο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom