Νέα

Υπάρχει θεός; Είναι ο θεός ο δημιουργός των πάντων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaligoul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
είσαι ειρωνικός και υπερφίαλος αν το καταλαβαίνεις

ήμουν πολύ σαφής και το έκανα για να προστατέυσω όχι εσένα βέβαια αλλά αυτό που (με λάθος τρόπο απ' ότι φαίνεται τουλάχιστον) πρεσβεύεις

λίγη ταπεινότητα δεν βλάπτει (εκτός κι αν σκοπός σου είναι να εκκολάψεις έτι περισσότερο την απέχθεια του κόσμου για την εκκλησία και κατ' επέκτασιν την θρησκεία μας)

άθελά σου προκαλείς ζημιιά:αγαθοί οι σκοποί σου, λάθος ο τρόπος σου.

Δυστυχως εσυ δεν καταλαβες το υφος που εγραψα. Πραγματικά δεν ειπες κάτι, λεγοντας απλα οτι ειναι λαθος προσεγγιση. Εννοουσα οτι πρεπει να πεις συγκεκριμενα πραγματα, οχι γενικοτητες. Μιλωντας γενικά, και δεν εχει νοημα και δεν γινεσαι κατανοητος. Απλα πραγματα.

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Πώς ρωτάς κάτι τέτοιο? Ο Θεός ειναι ένας (για οποιον το πιστευει) και συγκεκκριμενα ο Χριστός διδαξε τον Λογο Του, σχετιζοντας άμεσα την Εκκλησία με τον ιδιο. Πρόχειρα, μου ήρθε στο μυαλό το χωρίο (Ματθ. 16, 18) "Κι εγώ λέω σ' εσένα πως εσύ είσαι ο Πέτρος, και πάνω σ' αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την εκκλησία μου []" , τη φράση που είπε ο Χριστός στον Πέτρο. Οποιαδηποτε θρησκεια υπήρξε ή εμφανιστηκε αργοτερα μετα την Ανασταση του Χριστού, δεν έχει σχέση με οσα διδαξε και πρεσβευε. Δεν μπορουμε να ...κολλάμε τον Χριστό σε ινδουιστές, βουδιστες κ τετοιες ηλίθιες φιλοσοφιες κ θρησκειες.Τι σχέση εχει οσα διδαξε ο Χριστος με την αποχαύνωση και ...υπνηλια ολων αυτων. Καμμία.
Και οι Βουδιστες, ινδουιστες, μουσουλμανοι, ρασταφαρι, εβραιοι κλπ και για σενα το ιδιο λενε. Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι η δικη σου θρησκεια λεει την αληθεια? Αποχαυνωση και υπνηλια τα 3/4 του πλανητη? Λιγο απλοικη τοποθετηση...Ο Χριστος με τον θεο τι σχεση εχει? Και αν μου πεις οτι ηταν γιος του θα σε ρωτησω πως εισαι τοσο σιγουρος?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Δεν μπορουμε να ...κολλάμε τον Χριστό σε ινδουιστές, βουδιστες κ τετοιες ηλίθιες φιλοσοφιες κ θρησκειες.Τι σχέση εχει οσα διδαξε ο Χριστος με την αποχαύνωση και ...υπνηλια ολων αυτων. Καμμία.

Όξω πούστη τραγόπαπα.

:ak:

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Κρυφό σχολείο = μύθος!!!Αν ορισμένοι πιστεύουν πως με το να συντηρούμε ψεύδη κάνουμε καλό στο έθνος δικό τους πρόβλημα.Το ότι η εκκλησία δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα με την τουρκική αρχή επίσης είναι φανερό.αντίθετα γιγαντώθηκε και πλούτισε..αν ορισμένοι παπάδες έδωσαν τη μάχη της επανάστασης αυτό δεν καθαγιάζει το σύνολο της εκκλησίας..ΑΛΛΆ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΎΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΌ..
αν υπήρχε θεός τους πρώτους που θα τιμωρούσε θα ήταν τους παπάδες-όχι όλους-που κυρήττουν το μίσος..γιατί να χρειάζεται κάποιος μεσίτη προσευχών??

Δινεις ρεσιτάλ.. το 'μην μπερδεύετε την Εκκλησια με τον Θεο', ποιος σου το εμαθε ή που το κατάλαβες ώστε να το πεις? Μηπως ασχοληθηκες ποτε, μπηκες μέσα να ζησεις τα Μυστηρια, να μιλησεις με πραγματικους ιερεις, διαβασες ποτε βιβλιο σχετικο με τον Χριστο? Ο Χριστος οικοδομησε την Εκκλησια, πως τολμας να λες οτι δεν σχετιζεται με Εκεινον?
Και τι άσχετα και ανοητα ειναι ολα αυτα περι προσευχων και μεσιτών? Οι ιερεις δεν ειναι για να μεσιτευουν στις προσευχες...
αλλα τι να σου πω, να κατσω να σου κανω...σεμιναριο για το τι ειναι οι ιερεις,τι πρεσβευουν κλπ..? :headbang:

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Δινεις ρεσιτάλ.. το 'μην μπερδεύετε την Εκκλησια με τον Θεο', ποιος σου το εμαθε ή που το κατάλαβες ώστε να το πεις? Μηπως ασχοληθηκες ποτε, μπηκες μέσα να ζησεις τα Μυστηρια, να μιλησεις με πραγματικους ιερεις, διαβασες ποτε βιβλιο σχετικο με τον Χριστο? Ο Χριστος οικοδομησε την Εκκλησια, πως τολμας να λες οτι δεν σχετιζεται με Εκεινον?
Και τι άσχετα και ανοητα ειναι ολα αυτα περι προσευχων και μεσιτών? Οι ιερεις δεν ειναι για να μεσιτευουν στις προσευχες...
αλλα τι να σου πω, να κατσω να σου κανω...σεμιναριο για το τι ειναι οι ιερεις,τι πρεσβευουν κλπ..? :headbang:

για θύμισε μου σε ποιο εδάφιο λέει ο χριστός να μην παίρνουν οι παπάδες αμάξια που να μην κοστίζουν κάτω από είκοσι χιλιάρικα;

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
ποιο ειναι το Apocalypsis Nova;
και ποιοι οι καθαροι;
Σέκτα του μεσαίωνα..τους σφαγίασαν οι παπικές δυνάμεις, και μάλιστα όταν οι στρατιώτες ρώτησαν πως θα ξεχωρίσουν τους καθαρούς,ο παπικός εκπρόσωπος είπε΄"σκοτώστε τους όλους,ο θεός θα ξεχωρίσει τους δικούς του¨"
Δεν παραδέχονταν τη θεϊκή υπόσταση του Ιησού, ενώ το σώμα του, όπως και αυτό της Παναγίας, ήταν για τους οπαδούς της αίρεσης ένα φάσμα. Πρέσβευαν ότι ο άνθρωπος, επειδή αποτελείται από ψυχή και σώμα, μετείχε και στις δύο αρχές, του Καλού και του Κακού. Επομένως, για να σωθεί έπρεπε να απελευθερωθεί από την επίδραση που ασκούσε το βάρος του υλικού μέρους του. Οι Καθαροί πρότειναν έναν αυστηρό ασκητισμό, ο οποίος μερικές φορές οδηγούσε σε θάνατο από πείνα, και πίστευαν ότι η σωτηρία από το κακό μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με την απομάκρυνση από τον υλικό κόσμο. Αποκήρυσσαν το γάμο και την ιδιοκτησία και ήταν οπαδοί της αυστηρής χορτοφαγίας.
απλά θέλω να δείξω πως η πίστη έχει εδραιωθεί με αίμα και βία και μάλιστα χωρίς κάποιος να κατέχει την απόλυτη αλήθεια..απλά επιβίωσε ο ισχυρός..οι υπόλοιποι ονομάστηκαν αιρετικοί και κάηκαν!!μέσα από όλα αυτά προσωπικά δε μπορώ να δω κανένα θεικό σχέδιο..συγψωρέστε με..

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Και οι Βουδιστες, ινδουιστες, μουσουλμανοι, ρασταφαρι, εβραιοι κλπ και για σενα το ιδιο λενε. Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι η δικη σου θρησκεια λεει την αληθεια? Αποχαυνωση και υπνηλια τα 3/4 του πλανητη? Λιγο απλοικη τοποθετηση...Ο Χριστος με τον θεο τι σχεση εχει? Και αν μου πεις οτι ηταν γιος του θα σε ρωτησω πως εισαι τοσο σιγουρος?

Τα 3/4...? Καλα.. γυρισε πλευρο!
Μα ρε παιδια..αφου δεν διαβαζετε τιποτα σχετικο με τον Χριστο, τι θελετε και μιλάτε? Μιληστε περι του ινδουισμου πχ,που σας 'καθεται' καλυτερα. Εσυ φιλε μου για τι εισαι σιγουρος? Και εννοω μέσα στην Παγκοσμια Ιστορια, οχι απαραιτητα θρησκευτικου περιεχομενου. Για πες μας?Πχ για τον Μ. Αλεξανδρο, για τον Τιτανικο, για το Τσερνομπιλ (ασχετα θεματα) τι εχεις να πεις? Πιστευεις οτι εγιναν, υπηρξαν?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
απλά θέλω να δείξω πως η πίστη έχει εδραιωθεί με αίμα και βία και μάλιστα χωρίς κάποιος να κατέχει την απόλυτη αλήθεια..απλά επιβίωσε ο ισχυρός..οι υπόλοιποι ονομάστηκαν αιρετικοί και κάηκαν!!μέσα από όλα αυτά προσωπικά δε μπορώ να δω κανένα θεικό σχέδιο..συγψωρέστε με..

Στενές επαφές virtual τύπου. Καλά να πάθουν όσα ζώα παραμυθιάζονται.

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
για θύμισε μου σε ποιο εδάφιο λέει ο χριστός να μην παίρνουν οι παπάδες αμάξια που να μην κοστίζουν κάτω από είκοσι χιλιάρικα;
αδιαφορώ τί αμάξι θα πάρει κάθε παπάς..απλά ξέρω πως ο χριστιανισμός διδάσκει την ταπεινότητα,την απλότητα και δε νομίζω πως ο Άνθιμος ή ο Πάπας χρειάζονται θωρακισμένα αυτοκίνητα,και σωματοφύλακες..ούτε η εκκλησία χρειάζεται εξωχώριες εταιρείες..οι κοινότητες των πρώτων χριστιανών ζούσαν πιο κοντά στο δόγμα και τη διδασκαλία..
προσωπικά πιστεύω πως στα σχολεία για παράδειγμα θα έπρεπε να διδάσκεται μόνο συγκριτική θρησκειολογία και τίποτα άλλο..από εκεί και πέρα ο καθένας επιλέγει πού θα πιστέψει..και αν..

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.116
Πόντοι
17.085

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Μα ρε παιδια..αφου δεν διαβαζετε τιποτα σχετικο με τον Χριστο, τι θελετε και μιλάτε? Μιληστε περι του ινδουισμου πχ,που σας 'καθεται' καλυτερα. Εσυ φιλε μου για τι εισαι σιγουρος? Και εννοω μέσα στην Παγκοσμια Ιστορια, οχι απαραιτητα θρησκευτικου περιεχομενου. Για πες μας?Πχ για τον Μ. Αλεξανδρο, για τον Τιτανικο, για το Τσερνομπιλ (ασχετα θεματα) τι εχεις να πεις? Πιστευεις οτι εγιναν, υπηρξαν?
Για τα 3/4 αν βαλεις ινδους, κινεζους, μουσουλμανους μονο ξεπερνας το νουμερο. Το να χαρακτηριζεις ηλιθιες θρησκειες οπως ο ινδουισμος η ο βουδισμος (που δεν ειναι θρησκεια) δειχνει οτι εσυ πρεπει να ανοιξεις κανα βιβλιο. Δεν μπαινω στην παιδαριωδη λογικη σου για το αν ο Χριστος υπηρξε η οχι αλλα θελω να σου δειξω οτι αυτο που πιστευεις το πιστευεις χωρις απτες αποδειξεις, αρα λοιπον δεν εχεις δικαιωμα να κρινεις αλλους λαους και θρησκειες που στηριζονται σε παρομοια με τα δικα σου (σαθρα?) θεμελια

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16

Τσέρνομπιλ?  Υπήρξε?
Χριστός?  Υπήρξε?
Τιτανικός?  Βούλιαξε?

Μεγάλα ερωτήματα, πράγματι...

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Τσέρνομπιλ?  Υπήρξε?
Χριστός?  Υπήρξε?
Τιτανικός?  Βούλιαξε?

Μεγάλα ερωτήματα, πράγματι...
στην σεληνη πατησαμε ;ο χιτλερ ζει;τον σκυλο τον βγαλαμε βολτα; :grin: :grin:

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16

Συνημμένα

• ChatWithGod.jpg
    ChatWithGod.jpg
    16 KB · Εμφανίσεις: 15

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Πρότεινέ μας κανα καλό βιβλίο για το Χριστό...
Άμα θες να διαβάσεις για νταβατζιλίκια στην πίστη, τότε ασχολήσου με το κοράνι.

Τουλάχιστον αυτοί επιτρέπουν και 4 γκομενάκια, κανονικά και με τον νόμο.

homies187

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Το οτι τα'χεις κάνει αχταρμά μέσα στο μυαλό σου σε ό,τι αφορά τον Χριστιανισμο, την Εκκλησια και ό,τι έχει προσφέρει, σου περνάει απ'το μυαλο? "...παιδεραστων, ανωμαλων και υποκριτων  (φυσικα οχι ολοι) κανενα προβλημα καντο! Θες να υποστηριζεις την εκκλησια η οποια επι 1821 ητανε μαζι με τους τουρκους και προδιδε ελληνες, η επι 7ετιας ητανε μαζι με την χουντα"..αλλ'αντι άλλα..της Παρασκευής το γάλα! Δείξε μας την ..συνεργασια της Εκκλησιας με τους Τουρκους.. μηπως θα βάλεις στο στόμα σου τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό?Ο ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, τι έκανε? Το κρυφο σχολειό? Ισως δεν ξερεις οτι από το 1818 μυήθηκαν στην Φιλική Εταιρεία όλοι σχεδόν οι αρχιερείς της Πελοποννήσου και οτι υπήρξαν πολλοι ιερείς που βασανίστηκαν για τη συμμετοχή τους στον Αγωνα της απελευθερωσης. Γνωστοί Φιλικοί ήσαν ο μητροπολίτης Γεράσιμος Πάρδαλης, ο επίσκοπος Πέτρας Αρτέμιος, ο κληρικός-αγωνιστής-ιστορικός Καλλίνικος Κριτωβουλίδης, ο κρυπτοχριστιανός Χουσεϊν Κουρμούλης, ο επίσκοπος Κισσάμου Μελχισεδέκ Δεσποτάκης, ο ηγούμενος Μονής Πρέβελης Μελχισεδέκ Τσουδερός κ.α.
Ας διαβάζουμε και λίγο...και ας μην αφηνουμε το κάθε ένα να μας μεταβάλλει (βλέποντάς μας οκνηρούς και αδιάφορους) σε εθνικους μειοδότες..

Οσο για τα θρησκευτικά...τι να πρωτοπω? Τοσα κ τοσα έγραψα κ έγραψες κ ειναι προφανες οτι διαφωνουμε.

ανιστορητε φιλε μου. το οτι η επισημη εκκλησια δεν στηριξε την επανασταση ειναι γνωστο σε ολους. Οι ιστορικες πηγες ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ οτι ο παλαιων πατρων Γερμανος σηκωσε το λαβαρο της επαναστασης. Αλλωστε εαν διαβαζες και λιγο ιστορια θα ξερεις οτι η στην τουρκοκρατια ο επισημος κληρος ειχε πολυ καλες προνομιουχες θεσεις για να μην ξεσηκωνεται ο λαος. Επισης ειναι γνωστο οτι οι κολοκοτρωναιοι σφαγιαστηκαν απο τους τουρκους μετα απο ρουφιανιλικη παπα και επεζησε μονο ο Θεοδωρος ο οποιος ητανε μικρος. Τελος οταν πηγε ο Παπαφλεσσας να ξεσηκωσει τον κληρο οι πηγες αναφερουν οτι παλαιων παρτρων γερμανος των πεταξε τον επιασε απο τον λαιμο. Προσεχε! μιλαω για την επισημο κληρο και οχι για τον απλο κληρικο. Η εκκλησια παντα πηγαινε με τους δυνατους. Για την 7ετια δεν εχεις να πεις τιποτα? Για το τουμπεκι που εκανε το 40 γιατι ο χιτλερ εσφαζε εβραιους? Για τις εξοριες και ξερονησια? ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ. κατσε και διαβασε κανενα τεκμηριωμενο βιβλιο με ιστορικες πηγες και οχι αρλαουμπες που σε πετανε στο καθε μοναστηρι για να βγαλουνε φραγκα.

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305

Stories

Νέο!