Νέα

Υπάρχει θεός; Είναι ο θεός ο δημιουργός των πάντων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaligoul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Κριτικές
9
Like
469
Πόντοι
446
το αιωνιο ερωτημα ...το ''ερωτημα της μαργαριτας'' υπαρχει θεος;;;πιστευεις στον θεο;;;
η απαντηση ειναι μια και μοναδικη...την δινει ο γκαιτε δια μεσου του στοματος του φαουστ στο ομωνυμο...
οταν περπατα με την μαργαριτα στον κηπο και αυτη τον ρωταει....
''πιστευεις στον θεο'';;
δεν θα σας το δωσω αμασητο....τραβατε διαβαστε τον φαουστ και δειτε το μονοι σας....
οχι οτι λεει και καμμια φιλοσοφια αλλα τελικα το απλο και το αυτονοπητο για να το παραδεχτουμε πρεπει να γραφτουνε καμποσες εκατονταδες απαντησεις στο μπουρδελα τελεια κομ.... :grin: :grin: :grin:

arcans80

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2010
Like
10
Πόντοι
16
το αιωνιο ερωτημα ...το ''ερωτημα της μαργαριτας'' υπαρχει θεος;;;πιστευεις στον θεο;;;
η απαντηση ειναι μια και μοναδικη...την δινει ο γκαιτε δια μεσου του στοματος του φαουστ στο ομωνυμο...
οταν περπατα με την μαργαριτα στον κηπο και αυτη τον ρωταει....
''πιστευεις στον θεο'';;
δεν θα σας το δωσω αμασητο....τραβατε διαβαστε τον φαουστ και δειτε το μονοι σας....
οχι οτι λεει και καμμια φιλοσοφια αλλα τελικα το απλο και το αυτονοπητο για να το παραδεχτουμε πρεπει να γραφτουνε καμποσες εκατονταδες απαντησεις στο μπουρδελα τελεια κομ.... :grin: :grin: :grin:
τυπε χριστιδι ο θεος ειναι στο γηπεδο.

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
απο οτι βλεπω εισαι πατρις-θρησκεια-οικογενεια. εισαι απο αυτους τους μπλαμπλακηδες που λενε και λενε αλλα οταν ερθει η κακια στιγμη την κανουνε οπως να ναι. ειναι αλλωστε γνωστο το θεαμα πρεπει να το ειχε κανει και κανενας προγονος σου. Το πιο πιθανον σε αυτο το σεναριο ειναι να φυγω απο την ελλαδα αλλα μην στεναχωριεσαι θα προσευχομαι για σενα καθε μερα. βλεπω απο το πολυ προσκυνημα εχεις τεσταρει και τα χαπια.

A ωραια..καλυτερα! Στο καλο και μη μας γραφεις. Αντε να γινεις άλλη εθνικοτητα,σε άλλη χωρα. Πχ αλβανος, Τουρκος (ποιος ξέρει, μπορει να ερθεις να παρεις το Αιγαιο!! τυχεράκια!).. Αλλα για πες...σε ποιον ή τι θα προσευχεσαι για μενα? Στο...κενο?! :headbang: :headbang:

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
θες να στο κανω πενηνταράκια?

Κάνε τα εικοσάλεπτα καλύτερα.

Έτσι θα τα καταλάβω σίγουρα, γιατί είμαι μειωμένης ικανότητας αντίληψης, έχω πιεί και κάτι μπυρόνια, ξέρεις τώρα...  Χώμα!

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
A ωραια..καλυτερα! Στο καλο και μη μας γραφεις. Αντε να γινεις άλλη εθνικοτητα,σε άλλη χωρα. Πχ αλβανος, Τουρκος (ποιος ξέρει, μπορει να ερθεις να παρεις το Αιγαιο!! τυχεράκια!).. Αλλα για πες...σε ποιον ή τι θα προσευχεσαι για μενα? Στο...κενο?! :headbang: :headbang:

γιατι πρέπει να προσευχομαι ?

αν καποιος η κατι εκει ψηλά έχει κατι να δωσει που θα με βοηθήσει γιατι πρεπει να τον παρακαλέσω - προσευχηθώ και οχι απλά να το ζητήσω και να μου το δωσει ?

αν υπάρχει ...

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
έχουμε πηξει στου εθνικους μειοδοτες...αυτο βλέπω αγαπητε. Δε θα μου κανει εντυπωση αν εισαι απ'τους πρωτους που θα πουν 'ΠΕΡΑΣΤΕ" οταν οι Τουρκοι διεκδικησουν εδάφη μας... μονο να πάρεις κ κανα mesulid για την οσφυοκαμψια ε..

ο honies έχει δίκιο ... όλο το παπαδιλίκι ηταν λαμόγια και προδότες ...

εσυ αυτά δεν τα γνωρίζεις ?

TYRAEL

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Αυγ 2007
Κριτικές
54
Like
226
Πόντοι
7.195
αν καταλήξετε κάπου, στείλτε μου και μένα το ημερήσιο Ζ της ταμειακής ~μιας και μιλάμε για απόδειξη...~

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Tι με ρωτας αν υπηρξε ο Μ Αλεξανδρος? Οτι υπηρξε το πιστευω, αν με ρωταγες αν ηταν γιος θεου θα ειχα τις επιφυλαξεις μου. Αυτος παντως πιστευε οτι ηταν  :grin:

Το τι πιστευω εγω ειναι δικο μου Θεμα. Για να σου λυσω ομως την απορια πιστευω τα ιδια που πιστευεις και εσυ (σχεδον). Θεωρω ομως πολυ φανατικη θεση (και επιφανειακη προσεγγιση) το να χαρακτηριζεις ηλιθιες και αποχαυνωμενες θρησκειες ή πιστευω των αλλων ανθρωπων. Οπως και εσυ δεν εχεις αποδειξεις για αυτα, αλλα ηταν επιλογη σου το τι θα πιστεψεις, το ιδιο εκανε και ο υπολοιπος κοσμος, την συγχρονη εποχη τουλαχιστον. Η Θρησκεια ή η αθεια ειναι για μενα προσωπικη υποθεση.

ρε Γιώργο σε είχα για πιο πραγματιστή ...

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
αν καταλήξετε κάπου, στείλτε μου και μένα το ημερήσιο Ζ της ταμειακής ~μιας και μιλάμε για απόδειξη...~

δεν βλέπω να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις σας Κύριε ελεγκτολογιστά ....

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
H Καινη Διαθηκη σού κάνει?

θα πρότεινα Βίβλο ..

μόλις μου έτυχε Γαλλική έκδοση του 1932 .... πανέμορφη ... δερμάτινο δέσιμο ... απολαυστική για μελέτη ....

La Sainte Bible,  Ancien Testament
Traduction d'apres le Texte Hebreu  par Louis Segond, Docteur en Theologie, Paris 1932
58, Rue de Clichy

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
θα πρότεινα Βίβλο ..

μόλις μου έτυχε Γαλλική έκδοση του 1932 .... πανέμορφη ... δερμάτινο δέσιμο ... απολαυστική για μελέτη ....

La Sainte Bible,  Ancien Testament
Traduction d'apres le Texte Hebreu  par Louis Segond, Docteur en Theologie, Paris 1932
58, Rue de Clichy

Πίστεψέ με, δεν θα αργησει ο καιρός που θα 'αναγκαστείς' (κ κυριως εσυ ο ιδιος θα το ζητησεις επιμονα) να τα διαβασεις και να ρωτησεις περισσοτερα. Και οταν λέω θα 'αναγκαστεις', εννοώ λόγω των γεγονότων. Δεν θα αργησει.

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
γιατι πρέπει να προσευχομαι ?

αν καποιος η κατι εκει ψηλά έχει κατι να δωσει που θα με βοηθήσει γιατι πρεπει να τον παρακαλέσω - προσευχηθώ και οχι απλά να το ζητήσω και να μου το δωσει ?

αν υπάρχει ...

..μήπως, λέω μήπως, επειδή ειναι ασυγκριτα ανώτερος απο εσένα?.. Εδώ παρακαλας (αν εχεις παει στρατο) ή τελοσπαντων ζητάς κάτι τον ανώτερό σου αξιωματικό (ή ο,τι αλλο βαθμο ανωτερο έχει) και δεν θα παρακαλέσεις τον Θεό?
Ξεκαβάλα...πρρ...

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Και κάτι ακόμα, που δεν έχεις καταλάβει. Με τον Θεό επικοινωνείς μόνο μέσω της προσευχής, δεν είναι σα να μιλάς με έναν άνθρωπο που τον έχεις μπροστά σου και τον βλέπεις και πιάνεις την κουβέντα. Ειναι τελείως διαφορετικό. Γι'αυτο μας έδωσε την προσευχή. Εδώ ο ίδιος ο Χριστός (ως Υιος) προσευχήθηκε στον Πατέρα του (στον κήπο της Γεσθημανή, λίγο πριν τον συλλάβουν), που είναι ομοούσιοι και στην ουσία μαζί -με το Αγιο Πνεύμα- είναι η Αγία Τριάδα, και δεν θα προσευχηθεί ο άνθρωπος, που είναι δημιούργημά Του και χρειάζεται βοήθεια? Και κυρίως σκέψου ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη τον Θεό, και όχι το αντιστροφο (όπως έγραψε κάποιος-δεν θυμάμαι ποιος- ότι ο Θεός έχει ανάγκη να τον λατρεύουμε και γενικά μας έχει ανάγκη). Ο Θεός μάς έχει αφήσει ελεύθερους, και είτε θέλουμε ακολουθούμε είτε όχι. Όμως δεν είναι όπως το σκέφτεστε, δηλαδή μια σχέση δούναι και λαβείν. Πολλώ δε μάλλον όταν ο Θεός σε καθένα απο εμάς δίνει πολλές φορές πολλά περισσότερα απ'οσα ζητάμε, αλλά και μας δίνει πριν καν ζητησουμε κάτι, και χωρίς καν να το καταλαβουμε ότι προέρχεται από Εκεινον.

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Επιπλέον αφού ήταν τέλειοι, πως και την πάτησαν με το φίδι?άρα δεν ήταν τέλειοι και η όλη δημιουργία μπάζει..

Συγγνώμη, αλλά διαβάζοντας ξανά λιγο τις προηγούμενες σελίδες, ήθελα να συμπληρώσω κάτι ακόμα πάνω σε αυτό. Ο Θεός έκανε τον άνθρωπο και είναι το τελειότερο δημιούργημά Του σε όλη την Πλάση (και άρα και στο συμπαν). ΟΧΙ όμως τέλειο δημιούργημα. Άλλο η λέξη 'τελειοτερο δημιουργημα' -που αυτομάτως μπαίνει σε σύγκριση με κάτι άλλο..και αυτό είναι τα υπολοιπα δημιουργηματα (φύση, ζώα κλπ), και άλλο το 'τέλειος'. Το 'τέλειος' είναι ασύγκριτο και απόλυτο, δίχως αμφιβολίες και δίχως ατέλειες.
Τέλειος είναι μόνο ο θεός. Και ακριβώς επειδή έκανε τον άνθρωπο ΚΑΙ ελεύθερο (γι'αυτό και του είπε να μην φάει από τον απαγορευμένο καρπό: αν ήξερε ο Θεός ότι ο άνθρωπος όντας τέλειος δεν θα έτρωγε, δεν θα'χε λόγο να του επιστησει την προσοχή για κάτι τέτοιο. Επειδή όμως τον έφτιαξε ελεύθερο να επιλέγει -και άρα ήταν και 'τρεπτός',δλδ δεν είχε ροπή μόνον προς το καλό [όπως αρχικά τον έπλασε ο Θεος] αλλά είχε και προς το κακό), ο άνθρωπος είχε τη δυνατότητα να κάνει και λάθη, αλλά και να παρακούσει (όπως και έκανε) τις εντολές Του.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
images

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
..μήπως, λέω μήπως, επειδή ειναι ασυγκριτα ανώτερος απο εσένα?.. Εδώ παρακαλας (αν εχεις παει στρατο) ή τελοσπαντων ζητάς κάτι τον ανώτερό σου αξιωματικό (ή ο,τι αλλο βαθμο ανωτερο έχει) και δεν θα παρακαλέσεις τον Θεό?
Ξεκαβάλα...πρρ...

οχι δεν θέλω ανώτερους ...

εσυ βλέπω οτι ο οργανισμός σου τραβάει τις πρισευχές τα παρακάλια τις κλαψες ...

ελευθερα ...

αλλά λύσε μου μια απορία ... απο που το ξέρεις οτι ειναι ανωτερος ? πως στο απέδειξε εσένα και σε μένα δεν το μπορεί ?

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Συγγνώμη, αλλά διαβάζοντας ξανά λιγο τις προηγούμενες σελίδες, ήθελα να συμπληρώσω κάτι ακόμα πάνω σε αυτό. Ο Θεός έκανε τον άνθρωπο και είναι το τελειότερο δημιούργημά Του σε όλη την Πλάση (και άρα και στο συμπαν). ΟΧΙ όμως τέλειο δημιούργημα. Άλλο η λέξη 'τελειοτερο δημιουργημα' -που αυτομάτως μπαίνει σε σύγκριση με κάτι άλλο..και αυτό είναι τα υπολοιπα δημιουργηματα (φύση, ζώα κλπ), και άλλο το 'τέλειος'. Το 'τέλειος' είναι ασύγκριτο και απόλυτο, δίχως αμφιβολίες και δίχως ατέλειες.
Τέλειος είναι μόνο ο θεός. Και ακριβώς επειδή έκανε τον άνθρωπο ΚΑΙ ελεύθερο (γι'αυτό και του είπε να μην φάει από τον απαγορευμένο καρπό: αν ήξερε ο Θεός ότι ο άνθρωπος όντας τέλειος δεν θα έτρωγε, δεν θα'χε λόγο να του επιστησει την προσοχή για κάτι τέτοιο. Επειδή όμως τον έφτιαξε ελεύθερο να επιλέγει -και άρα ήταν και 'τρεπτός',δλδ δεν είχε ροπή μόνον προς το καλό [όπως αρχικά τον έπλασε ο Θεος] αλλά είχε και προς το κακό), ο άνθρωπος είχε τη δυνατότητα να κάνει και λάθη, αλλά και να παρακούσει (όπως και έκανε) τις εντολές Του.

όλα αυτά ειναι προσωπική σου ερμηνεία που μοιάζει με ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί ...

υποθέσεις και μονο υποθέσεις .... επαγωγικές ....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom