Νέα

Υπάρχει θεός; Είναι ο θεός ο δημιουργός των πάντων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaligoul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Μια μίνι παρέμβαση. Υπάρχει ποτέ περίπτωση ο ένας να πείσει τον άλλο ? Συζητήσεις επί συζητήσεων για ίδια (ή παρεμφερή) θέματα από τα ίδια άτομα. Δεν βαρεθήκατε ?  :S

alpula

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Κριτικές
41
Like
25.532
Πόντοι
17.470
το αντιδρας εσυ ετσι δεν σημαινει οτι υπαρχει θεος. για τον χρηστη ναρκωτικων ουσιων ολα τα παραπανω περιεχονται απλα σε 3 γραμμαρια λευκης σκονης
:think:
συγγνωμη αλλα με το υπαρχον συντακτικο δεν σε πιανω...
στο φιναλε την γνωμη μου ειπα και μπορεις να με χαρακτηρισεις οπως εσυ αγαπας...ποσός με ενδιαφερει...αν εσυ μπορεις να οριοθετησεις την λεξη Θεος και να μου την παρουσιασεις θα το δεχτω αλλα δεν θα το υιοθετησω κι ολας!
Μια μίνι παρέμβαση. Υπάρχει ποτέ περίπτωση ο ένας να πείσει τον άλλο ? Συζητήσεις επί συζητήσεων για ίδια (ή παρεμφερή) θέματα από τα ίδια άτομα. Δεν βαρεθήκατε ?  :S
ποτέ δεν προκειται να πεισουμε ο ενας τον αλλον...αλλα ενα πραγμα που μου αρεσει σε αυτο το forum ειναι οτι ο καθενας εχει μια αποψη και οι mods δεν την κριτικαρουν,ουτε την λογοκρινουν...

homies187

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Κοίτα...επειδη καταρχάς δεν υποχρεούμαι απο πουθενά κ απο κανεναν να πω την ηλικια που ζητάς εσυ, απλα θα σου απαντησω ότι σαφως και ειμαι εντος των..οριων. Για τα υπολοιπα που έγραψες, αν εσυ κρινεις τον άλλο βάσει ηλικιας για τα γραφόμενά του..και θες να του απαντησεις οχι βάσει οσων έγραψε αλλά μόνον ανάλογα της ηλικιας..οκ ,τοτε καταλαβαινω πολλα περισσοτερα για τον τρόπο που σκέφτεσαι. Αστο. Χαιρετω :sleeping:

οπως εσυ δεν υποχρεωνεσαι νσ λες την ηλικια σου και το επαγγελμα σου (κανα 30αρη παπα σε κοβω) ετσι δεν πρεπει να μας υποχρεωνεις  να πιστεψουμε σε ψεματα, βαση του θρεντ που ανοιξες.στο κατω-κατω εσυ ανοιξες το θεμα περι θεου μεσα σε ενα forum το οποιο κατα πλειοψηφια ασχολειται με την πορνογραφια. Επισης αναφερεις οτι κατανοησες πολλα για τον τροπο με τον οποιο σκεφτομαι γιατι εκανα μια ερωτηση για την ηλικια σου και αρνεισε να απαντησεις οπως αρνεισαι και επημελλως να απαντησεις πιο ειναι το επαγγελμα σου. Εγω δηλαδη πως πρεπει να σε χαρακτηρισω σαν μυστικιστη? σαν μια κατινα η οποια κρυβει την ηλικια της?
Πραγματικα απο οτι βλεπεις ο κοσμος αλλαξε και δεν εχει πλεον ορεξη να ξανατραφει με ψεματα τα οποια εδω χρονια των λετε πως ειναι προς οφελος του ενω ειναι καθαρα για οφελος δικο σας. Επισης ολοι εσεις ειστε φοβεροι υποκριτες μας το εχετε δειξει πολλακις, αφου ουτε την διδασκαλια του χριστου ακολουθειτε.
Συνεχισε το κυρηγμα σου αλλα βρες πιο ωραια επιχειρηματα απο τον αδαμ και την ευα, τον καιν και τον αβελ διοτι δεν μιλας με παιδια του δημοτικου κ. Θρησκευτικε.
CAPITO??

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
οπως εσυ δεν υποχρεωνεσαι νσ λες την ηλικια σου και το επαγγελμα σου (κανα 30αρη παπα σε κοβω) ετσι δεν πρεπει να μας υποχρεωνεις  να πιστεψουμε σε ψεματα, βαση του θρεντ που ανοιξες.στο κατω-κατω εσυ ανοιξες το θεμα περι θεου μεσα σε ενα forum το οποιο κατα πλειοψηφια ασχολειται με την πορνογραφια. Επισης αναφερεις οτι κατανοησες πολλα για τον τροπο με τον οποιο σκεφτομαι γιατι εκανα μια ερωτηση για την ηλικια σου και αρνεισε να απαντησεις οπως αρνεισαι και επημελλως να απαντησεις πιο ειναι το επαγγελμα σου. Εγω δηλαδη πως πρεπει να σε χαρακτηρισω σαν μυστικιστη? σαν μια κατινα η οποια κρυβει την ηλικια της?
Πραγματικα απο οτι βλεπεις ο κοσμος αλλαξε και δεν εχει πλεον ορεξη να ξανατραφει με ψεματα τα οποια εδω χρονια των λετε πως ειναι προς οφελος του ενω ειναι καθαρα για οφελος δικο σας. Επισης ολοι εσεις ειστε φοβεροι υποκριτες μας το εχετε δειξει πολλακις, αφου ουτε την διδασκαλια του χριστου ακολουθειτε.
Συνεχισε το κυρηγμα σου αλλα βρες πιο ωραια επιχειρηματα απο τον αδαμ και την ευα, τον καιν και τον αβελ διοτι δεν μιλας με παιδια του δημοτικου κ. Θρησκευτικε.
CAPITO??
φιλε μου δεν μπορεις να κατηγορεις καποιον που πιστευει σε καποια θεοτητα οποια και αν ειναι αυτη.κανεις δεν μπορει να σε υποχρεωσει να πιστεψεις σε ψεματα οπως λες,την αποψη του προσπαθει να περασει,οπως και εσυ.ειναι αστειο να λες οτι αλλαξε ο κοσμος,την στιγμη που η συντριπτικη πλειοψηφια παραμενει θρησκευομενη.δεν ξερω αν υπαρχει καποιο ανωτερο ον,ξερω οτι υπαρχει καποιο κακο παντως,εχοντας δει με τα ματια μου δαιμονισμενο ατομο,και πιστεψε με ειναι κατι που δεν θα ξεχασω ποτε οσο ζω.και βλεποντας αυτο πραγματικα ελπιζω οτι υπαρχει το αντιστοιχο καλο.μην υποτιματε τις θρησκειες.καθε θρησκεια εχει καποια βαση και καποια αληθεια.

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
φιλε μου δεν μπορεις να κατηγορεις καποιον που πιστευει σε καποια θεοτητα οποια και αν ειναι αυτη.κανεις δεν μπορει να σε υποχρεωσει να πιστεψεις σε ψεματα οπως λες,την αποψη του προσπαθει να περασει,οπως και εσυ.ειναι αστειο να λες οτι αλλαξε ο κοσμος,την στιγμη που η συντριπτικη πλειοψηφια παραμενει θρησκευομενη.δεν ξερω αν υπαρχει καποιο ανωτερο ον,ξερω οτι υπαρχει καποιο κακο παντως,εχοντας δει με τα ματια μου δαιμονισμενο ατομο,και πιστεψε με ειναι κατι που δεν θα ξεχασω ποτε οσο ζω.και βλεποντας αυτο πραγματικα ελπιζω οτι υπαρχει το αντιστοιχο καλο.μην υποτιματε τις θρησκειες.καθε θρησκεια εχει καποια βαση και καποια αληθεια.
Εγώ θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση που άκουσα κάπου και νομίζω τα λέει όλα... "Η ανυπαρξία αποδείξεων δεν είναι απόδειξη της ανυπαρξίας". Στο κάτω-κάτω, είναι και εντελώς αντιεπιστημονικό να λες ότι κάτι δεν υπάρχει επειδή δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι υπάρχει. Στο κάτω-κάτω, εδώ έχουμε στρεβλά αντιληφθεί τον χρόνο ως ξεχωριστή οντότητα, ενώ στην πραγματικότητα είναι η ενοποιημένη τέταρτη διάσταση του χωροχρονικού συνεχούς (για να μιλήσουμε με όρους φυσικής), είναι δυνατόν να κατανοήσουμε και να αντιληφθούμε κάτι (ακόμα και αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί οντότητα), που μπορεί να είναι 5, 6, 7 ή 107 διαστάσεων;

Τώρα, από την άλλη, άλλο ο Θεός ως μια "ανώτερη δύναμη" (που κι αυτό ατελές ως περιγραφή είναι), και άλλο αυτό που το ιερατείο της εκάστοτε θρησκείας διδάσκει... Εκεί ο Θεός, ανθρωποποιείται, έρχεται στα μέτρα της πελατείας, για να μπορεί να δουλεύει το εκάστοτε μαγαζί και να κονομάει (ή σε ζόρικες περιόδους, έστω να επιβιώνει) το ιερατείο. Γι' αυτό και ο Θεός όπως τον πουλάνει οι παπάδες (ιμάμηδες, ραββίνοι κ.ο.κ.) είναι το προϊόν που έχει πουλήσει και θα συνεχίσει να πουλάει πιο τρελά από οποιοδήποτε άλλο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι ασφαλιστικές πήγαν να μιμηθούν το προϊόν, αλλά το καλύτερο που κατάφεραν να βγάλουν είναι το προϊόν "ασφάλεια ζωής" (όταν πεθάνεις θα πληρωθείς... απλά όχι εσύ, αλλά οι δικαιούχοι του συμβολαίου). Το προϊόν "Θεός" όταν πεθάνεις πληρώνει εσένα τον ίδιο και μάλιστα σε είδος (το τι θα είναι αυτό το είδος είναι και η διαφοροποίηση του προϊόντος που εφευρίσκει το κάθε ιερατείο για να στήσει το μαγαζί του).

Αυτά...

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
οπως εσυ δεν υποχρεωνεσαι νσ λες την ηλικια σου και το επαγγελμα σου (κανα 30αρη παπα σε κοβω) ετσι δεν πρεπει να μας υποχρεωνεις  να πιστεψουμε σε ψεματα, βαση του θρεντ που ανοιξες.στο κατω-κατω εσυ ανοιξες το θεμα περι θεου μεσα σε ενα forum το οποιο κατα πλειοψηφια ασχολειται με την πορνογραφια. Επισης αναφερεις οτι κατανοησες πολλα για τον τροπο με τον οποιο σκεφτομαι γιατι εκανα μια ερωτηση για την ηλικια σου και αρνεισε να απαντησεις οπως αρνεισαι και επημελλως να απαντησεις πιο ειναι το επαγγελμα σου. Εγω δηλαδη πως πρεπει να σε χαρακτηρισω σαν μυστικιστη? σαν μια κατινα η οποια κρυβει την ηλικια της?
CAPITO??

Μάλιστα.. δεν ήξερα ότι για να πω την άποψή μου για ένα θέμα, έπρεπε να δείξω πρώτα την..ταυτότητά μου!! :idiot:
Επειτα, το ότι..κρυβω την ηλικία μου (αφού μέχρι εκεί φτάνει το μυαλουδάκι σου), παρτο όπως θες.. οι νοήμονες που εχουν πιθανον διαβάσει ως τώρα το σχετικο θεμα,θα έχουν καταλάβει ότι απλά προκειται για άρνηση που έγκειται στο ότι η απαίτησή σου να πω την ηλικία μου για να βγάλεις εσύ (που δεν κατάλαβα..ποιος είσαι?!) τα συμπεράσματά σου μόνο κ  μόνο απ'την όποια ηλικία έχω, καταντάει αν όχι ηλίθια, σίγουρα ανούσια. Εξάλλου-αλλά που να το παρατηρησεις, σου ειπα απλα οτι σιγουρα ειμαι εντος των ορίων για να γράφω εδω μέσα. Μέχρι εκεί, κ αν σ'αρέσει. Σιγά μην κάνεις και...γκάλοπ σε οποιον γράφει σ'αυτο το θέμα την άποψή του, να δεις τις ηλικίες..έλεος! :headbang:
Επίσης, κανέναν δεν υποχρέωσα ή είπα να πιστέψει ή να ενστερνιστεί την όποια άποψη έγραψα. Αλλά μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό σου κ κυριως ο εγωισμός σου, επειδή δεν σ'αρεσουν αυτά που γράφω.
Τέλος, σορρυ που θα γίνω πιο σκληρός, αλλά ....
άνοιξε τα στραβάδια σου και δες ποιος ξεκίνησε το θρεντ ("βαση του θρεντ που ανοιξες.στο κατω-κατω εσυ ανοιξες το θεμα περι θεου ").. πας καλά ή να έκανες καμμιά επίσκεψη στο γιατρό?! Αν δεν βαριέσαι, πάτα με τον κέρσορα την ΠΡΩΤΗ σελίδα αυτού του θεματος και δες ποιος αρχισε το θέμα.. ξεκινησε απο τον !blis στις 10/11 και προσωπικά άρχισα να γράφω στις 24/11..

Α και κάτι ακόμα..είναι η 2η φορά που κάποιος με περνάει για παπά..κ αρχίζω να το διασκεδάζω είναι η αλήθεια!

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1

Φίλε σωστά τα λές,εκτος απο ένα σημείο... ΔΕΝ προσπαθώ να περάσω την άποψή μου, αυτο κατάλαβες? Δλδ όποιος γράφει και διαφωνεί ή συμφωνεί, de facto πάει να περάσει την άποψή του?....

Αλεκος2

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
23
Πόντοι
16
Φίλε σωστά τα λές,εκτος απο ένα σημείο... ΔΕΝ προσπαθώ να περάσω την άποψή μου, αυτο κατάλαβες? Δλδ όποιος γράφει και διαφωνεί ή συμφωνεί, de facto πάει να περάσει την άποψή του?....

Εφραιμ, αγιε πατερα μην ασχολησε με τους αδαεις. Εχεις αλλες πρωτεραιοτητες.

Συνημμένα

• liberistas.jpg
    liberistas.jpg
    28,7 KB · Εμφανίσεις: 26

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Εφραιμ, αγιε πατερα μην ασχολησε με τους αδαεις. Εχεις αλλες πρωτεραιοτητες.

:grin: :grin: :grin: Tελικά, εκτός από άσχετοι με το θέμα του θρεντ, διαθέτετε και ενα υποτυπώδες χιούμορ! Εισαι ο 3ος που με..κανει ιερωμένο..αντε να δουμε :dancing:

Αλεκος2

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
23
Πόντοι
16
:grin: :grin: :grin: Tελικά, εκτός από άσχετοι με το θέμα του θρεντ, διαθέτετε και ενα υποτυπώδες χιούμορ! Εισαι ο 3ος που με..κανει ιερωμένο..αντε να δουμε :dancing:

αγιε πατερα ξερουμε οτι δεν εισαι απλα ενας ιερομενος ;)
την ευλογια σου
ο θεος μαζι μας

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
αγιε πατερα ξερουμε οτι δεν εισαι απλα ενας ιερομενος ;)
την ευλογια σου
ο θεος μαζι μας

Ωραία..όποιος δλδ λέει την άποψή του ως πιστός, αυτοματα κατατάσσεται στους..παπάδες, σωστα? Εκεί έχουμε φτάσει :headbang:
Τότε κι εγώ μπορώ να πω ότι όσοι έγραψαν αντιθετα απο την άποψή μου και εμφανίζονται ως άθεοι ή κάτι διαφορετικό, είναι...μουσουλμάνοι του κερατά και ...ιμάμηδες?! :idiot: Έτσι βρε αδερφέ, για να βγάλω κι εγω ενα απλοϊκο συμπερασμα, όπως εσεις.
Εν πάση περιπτώσει, το να με λέτε ή να με θεωρείται παπά, δεν μου προσάπτετε κάτι αρνητικό όσον αφορά εμένα κ το πως αισθάνομαι. Μάλλον για εσας ειναι αρνητικό (μαζί με τις αποψεις) και πετάτε ό,τι σας έρθει στην γκλάβα. Δεν πειράζει, κακό δεν (μπορείτε να) μου κάνετε σε καμμια περίπτωση, οπότε.. :sunglasses:

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
:rolleyes: :o :uglystupid: :headbang: :helpplea: :S :S
μην αναφέρετε το όνομά μου επί ματαίω

Συνημμένα

• god.jpg
    god.jpg
    39,8 KB · Εμφανίσεις: 11

homies187

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2010
Like
0
Πόντοι
1
μου λες οτι ο ανθρωπος κρινεται απο αυτα που γραφει και δεν παιζει κανα ρολο η ηλικια του. απο αυτα που γραφεις ή εισαι κανα οχταχρονο ή εισαι τιποτα γεροξεκουτης. λες οτι δεν εισαι παπας. ενταξει εισαι σιγουρα παπαδοπαιδι ή παιδι του κατηχητικου. οσο για το θρεντ συγγνωμη εχεις απολυτο δικιο. και για να τελειωνουμε...

ΘΕΣ να πιστευεις σε τυπους με φτερα, σε μια αϋλη ουσια η οποια εχει τεραστιες δυναμεις και εφτιαξε τον κοσμο μεσα σε 6 ημερες! ( ε! βεβαια την 7η μερα πηρε ρεπο! ο Θεος! την ειδε δημοσιος υπαλληλος! :2funny:) αλλα αρνειτε να σωσει ενα παιδι που πεθαινει απο πεινα, οτι η μαρια η ΠΑΡΘΕΝΑ! εμεινε ΕΓΚΥΟΣ! απο ενα ΚΡΙΝΟ!, οτι ο Θεος μας αγαπαει ολους αλλα αμα κανουμε αμαρτιες (πχ να φαω την παρασκευη λαδι!) :jerking: θα μας στειλει σε καζανια να βραζουμε και γενικα θες να πιστευεις σε τετοιες ανοησιες πιστευε εγω δυστυχως δεν μπορω. Θες να φιλας χερια παιδεραστων, ανωμαλων και υποκριτων :s&m_3: (φυσικα οχι ολοι) κανενα προβλημα καντο! Θες να υποστηριζεις την εκκλησια η οποια επι 1821 ητανε μαζι με τους τουρκους και προδιδε ελληνες, η επι 7ετιας ητανε μαζι με την χουντα, υποστηριξε την  :s&m_1:. Απλα απο εμενα μην με ζητας να γινω μερος της. Στο κατω - κατω αφου εισαι χρηστιανος ορθοδοξος και μαλιστα φανατισμενος αφου μας λες να παμε στην εκκλησια για να ακολουθησουμε τον λογο του θεου μονο και μονο που βρισκεσαι σε αυτο το site αυτην την στιγμη διαπρατεις αμαρτια και θα εμπιστευτω εγω εναν ανθρωπο ο οποιος με παρακινει στον λογο του θεου απο την στιγμη που μπαινει στο bourdela.com?? Οποτε ή δεν πιστευεις ακομα και εσυ σε αυτα που γραφεις ή δεν εισαι καλος χρηστιανος, αρα δεν εισαι και ο καταλληλος ανθρωπος για να μιλησει. για αλλη μια φορα η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα και η λογικη δεν μπορει να βγαλει συμπερασμα. :helpplea: :helpplea: :helpplea:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
....αφου μας λες να παμε στην εκκλησια για να ακολουθησουμε τον λογο του θεου μονο και μονο που βρισκεσαι σε αυτο το site αυτην την στιγμη διαπρατεις αμαρτια και θα εμπιστευτω εγω εναν ανθρωπο ο οποιος με παρακινει στον λογο του θεου απο την στιγμη που μπαινει στο bourdela.com?? ... αρα δεν εισαι και ο καταλληλος ανθρωπος για να μιλησει.

Δεν έχεις δίκιο σε αυτό που λες εδώ, homies.

Ξεχνάς ότι πάντα υπήρχαν ιεραπόστολοι, αυτοί που πήγαιναν στις ζούγκλες της Αφρικής και της Γουινέας, εύρισκαν τους ειδωλωλάτρες ανθρωποφάγους και τους κήρυσσαν "το λόγο του θεού"?

Μπορεί λοιπόν να μπει και εδώ μέσα κάποιος τέτοιος.  Το ότι μπαίνει, δε αποτελεί στοιχείο κατά του. Αντίθετα θα έλεγα, μετράει στα υπέρ του.

Το τι λέει βέβαια, αυτό κρίνεται. Αλλά όχι το ότι μπαίνει.

Να θυμώμαστε επίσης ότι πολλοί από τους ιεραπόστολους, όταν δεν έπειθαν, κατέληγαν στο καζάνι με τα λαχανικά να βράζουν...

Και αυτός που μπαίνει εδώ ως ιεραπόστολος, τον ίδιο κίνδυνο διατρέχει.

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
[size=14pt]μην αναφέρετε το όνομά μου επί ματαίω[/size]

Θεός, πανάγαθος, παντοδύναμος, παντογνώστης, τα πάντα πληρών, αμήν. 

Επί ματαίω το ανέφερα?

isidoro

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2010
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
26
να δωσω μια συμβουλη.σεβομαι την αποψη και των δυο αλλα επειδη η ζωη ειναι μικρη και συντομα συναντας τον θεο γαματε γιατι χανομαστε :knockinb:

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
μου λες οτι ο ανθρωπος κρινεται απο αυτα που γραφει και δεν παιζει κανα ρολο η ηλικια του. απο αυτα που γραφεις ή εισαι κανα οχταχρονο ή εισαι τιποτα γεροξεκουτης. λες οτι δεν εισαι παπας. ενταξει εισαι σιγουρα παπαδοπαιδι ή παιδι του κατηχητικου. οσο για το θρεντ συγγνωμη εχεις απολυτο δικιο. και για να τελειωνουμε...

ΘΕΣ να πιστευεις σε τυπους με φτερα, σε μια αϋλη ουσια η οποια εχει τεραστιες δυναμεις και εφτιαξε τον κοσμο μεσα σε 6 ημερες! ( ε! βεβαια την 7η μερα πηρε ρεπο! ο Θεος! την ειδε δημοσιος υπαλληλος! :2funny:) αλλα αρνειτε να σωσει ενα παιδι που πεθαινει απο πεινα, οτι η μαρια η ΠΑΡΘΕΝΑ! εμεινε ΕΓΚΥΟΣ! απο ενα ΚΡΙΝΟ!, οτι ο Θεος μας αγαπαει ολους αλλα αμα κανουμε αμαρτιες (πχ να φαω την παρασκευη λαδι!) :jerking: θα μας στειλει σε καζανια να βραζουμε και γενικα θες να πιστευεις σε τετοιες ανοησιες πιστευε εγω δυστυχως δεν μπορω. Θες να φιλας χερια παιδεραστων, ανωμαλων και υποκριτων :s&m_3: (φυσικα οχι ολοι) κανενα προβλημα καντο! Θες να υποστηριζεις την εκκλησια η οποια επι 1821 ητανε μαζι με τους τουρκους και προδιδε ελληνες, η επι 7ετιας ητανε μαζι με την χουντα, υποστηριξε την  :s&m_1:. Απλα απο εμενα μην με ζητας να γινω μερος της. Στο κατω - κατω αφου εισαι χρηστιανος ορθοδοξος και μαλιστα φανατισμενος αφου μας λες να παμε στην εκκλησια για να ακολουθησουμε τον λογο του θεου μονο και μονο που βρισκεσαι σε αυτο το site αυτην την στιγμη διαπρατεις αμαρτια και θα εμπιστευτω εγω εναν ανθρωπο ο οποιος με παρακινει στον λογο του θεου απο την στιγμη που μπαινει στο bourdela.com?? Οποτε ή δεν πιστευεις ακομα και εσυ σε αυτα που γραφεις ή δεν εισαι καλος χρηστιανος, αρα δεν εισαι και ο καταλληλος ανθρωπος για να μιλησει. για αλλη μια φορα η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα και η λογικη δεν μπορει να βγαλει συμπερασμα. :helpplea: :helppelpplea:

Kαταρχάς, δεκτη η συγγνώμη. 2ον, δεν ήξερα οτι ένα οκτάχρονο μπορεί να κάνει θεολογικές κ θρησκευτικές συζητησεις! Συνεπώς, κ αφου σαφως δεν ειμαι..γεροξεκουτης, με θεωρεις..παιδι-θαυμα και δε μπορώ παρά να σ'ευχαριστήσω! :sunglasses:

Επειτα, σε κανενα σημείο δεν έγραψα ή (σου) ζητησα να γινεις μέρος της Εκκλησιας και γενικά ολα αυτα τα χαζα που (ξανα)έβγαλες απ'το μυαλό σου..όποιος έχει μάτια (και κυριως βασικη νοημοσυνη) καταλαβαινει. Λογω εγωισμου ομως και γενικοτερης αρνητικης στασης απεναντι σε ο,τιδηποτε αφορά στον Χριστο και την Εκκλησια, φαινεται έχεις την τάση να φαντάζεσαι 'εχθρους' και δηθεν προσυλητισμους.. αυτο δειχνει οτι ακομα δεν ξερεις (μεταξυ πολλων αλλων) τη διαφορα μεταξυ συζητησης κ προσυλητισμου.
Οι ιερεις σαφως κ δεν ειναι ολοι το ίδιο, δε γινεται να τους βάζουμε ολους στο ιδιο σακι. Οπως φυσικα ισχυει κ για αλλους, οπως πχ τους γιατρους.. δεν παιρνουν ολοι φακελάκια, ουτε ολοι ειναι σκιτζηδες. Θέληση κ καλη διάθεση να υπάρχει, κ μπορει κανεις να βρεις εξαιρετους γιατρους, δικηγορους κ ιερεις.

Τωρα, οσον αφορα τη φραση σου "θα εμπιστευτω εγω εναν ανθρωπο ο οποιος με παρακινει στον λογο του θεου απο την στιγμη που μπαινει στο bourdela.com??[/b] Οποτε ή δεν πιστευεις ακομα και εσυ σε αυτα που γραφεις ή δεν εισαι καλος χρηστιανος, αρα δεν εισαι και ο καταλληλος ανθρωπος για να μιλησει" ηξερα οτι κάποιος απο εσας (που διαφωνειτε) θα έκανε αυτη τη νύξη, ήταν αναμενομενο. Μάθε λοιπόν οτι ο μόνος που μπορεί να σου μιλήσει όντας αναμάρτητος, είναι μόνο ο Χριστός. Κάνεις άνθρωπος δεν προκειται να σου μιλησει και να είναι 'λευκός' σαν το χιονι απο αμαρτίες, και ουτε θα υπάρξει. 2ον, επειδη προφανέστατα δεν ξερεις, δεν έχεις διαβάσει κ γενικά ασχοληθει με ο,τιδηποτε που να αφορά τον Χριστιανισμό (αυτο δειχνουν τα λεγόμενά σου), πρέπει να ξέρεις οτι ο Χριστιανισμός κ η Εκκλησία που δημιουργησε ο Χριστός, σκοπο δεν έχει να διδάξει και να σώσει τους αναμάρτητους, αλλά τους αμαρτωλους. Και όσοι πάνε στην Εκκλησια, ειτε για να παρακολουθησουν την Θ.Λειτουργια, ειτε για να κοινωνήσουν είτε ο,τιδηποτε άλλο, ειναι αμαρτωλοι και γι'αυτο πάνε. Εξάλλου, ο ιδιος ο Χριστος είπε  "Ουκ ήλθον καλέσαι δικαίους, αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν" (Ματθ. 9, 13). To οτι δεν ειμαι καλος χριστιανος, είναι κάτι που μπορώ να το πω κι εγώ στον εαυτό μου. Αυτο όμως δεν μου απαγορεύει να ομιλώ, ουτε να συζητώ, ουτε να αναπνεω, ουτε να συναναστρέφομαι άλλους ανθρωπους και να λέω την άποψή μου.. προσεξε όμως, όχι προβάλλοντας το ότι 'εγω είμαι τέλειος και καλος χριστιανος, οποτε σας λεω κ σεις να κανετε το ιδιο', αυτο δεν το έκανα ουτε το έγραψα ποτε, ουτε άφησα να εννοηθει. Σαφως κ το ότι γραφω εδώ μέσα ειναι μεμπτο, αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι οταν ξέρω κάποια πράγματα περι θεολογιας κ μεσω προσωπικων εμπειριων, δεν θα μιλησω. Και σε κάθε περιπτωση, ακομα και το οτι ειμαι και γραφω εδω κ παρολ'αυτα μιλαω περι υπαρξης του Θεου κ τοσα άλλα,δεν σημαίνει οτι δε μπορώ να εκφέρω άποψη για το εν λόγω θέμα και δεν ακυρωνει το οτι κάνω αγώνα (μικρό ή μεγάλο,δεν εχει σημασια αυτο) να αποβάλλω κάποιες κακές συνηθειες ή κ αμαρτιες αν θέλεις. Τουλάχιστον ομως αγωνιζομαι. Το θέμα δεν ειναι να μην "πέσεις"..διοτι κάποια στιγμη θα γινει αυτο, ειμαστε άνθρωποι. Το θέμα ειναι να σηκωθεις κ να ξανασηκωθεις, να κανεις αγώνα. Θες να πεις οτι έχω 'πεσει'? Δεκτο. Όμως νιωθω υπευθυνος να πω κάποια πραγματα εφοσον τα ξερω κ τα πιστευω (κ ας μην ακολουθω καποιες εντολες Του), απ'τη στιγμή μάλιστα που ποτέ δεν έγραψα εδώ μέσα πως πρεπει να ακολουθησετε το προσωπικο μου παράδειγμα και να...γινετε καλοι. Ουτως ή άλλως, το θεμα του θρεντ ειναι η υπαρξη ή οχι του Θεού.
Και κατι ακομα.. αν το πάμε με το ποιος έχει δικαιωμα να γράψει περι του θεματος του θρεντ κ γενικά να μιλησει ως κατάλληλος, τετοιος σιγουρα δεν εισαι εσυ... αφου προφανώς δεν πιστευεις στον Θεό, και άρα κ μόνο σαν λέξη (Θεος) δεν θα έπρεπε να σε αφορά και να ασχολεισαι κ να γραφεις εδώ. Κάνω λάθος?
Και εν τελει, δεν (σου) ζητησα να με..εμπιστευτεις, ουτε υποψηφιος βουλευτης ειμαι, ουτε τιποτα. Εσυ ξαφνικα αρχισες να ζητάς ηλικιες και ολα αυτα τα άσχετα. Συζητηση γινεται, αλλά εσυ εισαι βαθιά νυχτωμένος και τυφλος. Αλλα (ξανα) επειδη δεν βλέπεις τιποτα περα απο τη μυτη σου, σκαρωνεις κ πλάθεις κοσμους μαγικους,με αναμάρτητους ανθρωπους, προσυλητισμους και..αλλα κουλά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom