Νέα

Υπάρχει θεός; Είναι ο θεός ο δημιουργός των πάντων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaligoul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
:2funny: :2funny: :idiot: :headbang: :headbang: :helpplea: :helpplea: :tickedoff: :think: :S :S
Δε βρίσκω καμιά διαφορά μεταξύ πιστών, είτε χριστιανών είτε Μουσουλμάνων ή ακόμα και ειδωλολατρών, αφού πιστεύουν σε κάτι ανύπαρκτο, Η βοήθεια της εκκλησίας το 1821 ήταν ανάλογη με των Φαναριωτών την ίδια περίοδο δηλαδή τίποτα, όπως επίσης αν εκείνη την εποχή έλεγες πως θα υπήρχαν μηχανές που πετάνε ή το 1950 για τηλεκοντρόλ ή για μυδραλιοβόλο την εποχή των Περσικών πολέμων δεν ήταν δυνατόν να σε πάρουν στα σοβαρά
Η επιστήμη και η τεχνολογία δηλαδή η φυσική και  μόνο εξηγεί τα φυσικά φαινόμενα κι όχι τα μεταφυσικά μπαρμπούτσαλα, γιατί άλλο νομίζω κι άλλο πραγματικά γνωρίζω
:2on1: :pipa1: :pipa2: :cum: :pipa3: :fuck2:

Συνημμένα

• CD-Karagiozis.jpg
    CD-Karagiozis.jpg
    117,5 KB · Εμφανίσεις: 15

homies187

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2010
Like
0
Πόντοι
1
φιλε μου εγω δεν φανταστηκα κοσμους εσυ φανταστηκες εναν παραδεισο που δεν υπαρχει. επισης που λες οτι δεν εχω μελετησει και αυτο φαινεται απο τα πραγματα που γραφω. Θες να μας πεις οτι ιστορικα και θρησκευτικα δεν ειναι ετσι οπως τα γραφω?

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
φιλε μου εγω δεν φανταστηκα κοσμους εσυ φανταστηκες εναν παραδεισο που δεν υπαρχει

όπως ο άλλος δεν μπορεί να αποδείξει ότι υπάρχει, έτσι και συ δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει 

άδικα κοντράρεστε, θα μπορούσατε να το συζητάτε σε περισσότερο φιλοσοφικό επίπεδο όπου θα ήταν ευκολότερο να καταλήξετε σε κάποια συμπεράσματα

paiktoura

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
29
Like
3.203
Πόντοι
6.495
Και ο Θεός έπλασε τη Μερέντα  :rockon:

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
όπως ο άλλος δεν μπορεί να αποδείξει ότι υπάρχει, έτσι και συ δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει 

άδικα κοντράρεστε, θα μπορούσατε να το συζητάτε σε περισσότερο φιλοσοφικό επίπεδο όπου θα ήταν ευκολότερο να καταλήξετε σε κάποια συμπεράσματα

Εγω φιλε μου ξέρω οτι υπάρχει..κ κυριως λογω βιωμάτων, καθοτι η σχεση που έχει ο καθενας με τον Θεό ειναι εντελώς προσωπική και ο Θεος φανερώνεται στον καθένα μας με διαφορετικό τρόπο, όπως θέλει. Εκτος αυτου, πολλά άλλα στοιχεια μαρτυρουν περι της ύπαρξής Του, αλλά θα ξεκινησουμε άλλη συζητηση (πχ περι δημιουργιας του κοσμου κλπ, πως ξεκινησε κ.ά.) που μάλλον θα οδηγησει σε αδιέξοδο.
Ο Θεος δεν ειναι φιλοσοφια. Φιλοσοφια είναι άλλα πράγματα, ανθρωπινα.

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Εγω φιλε μου ξέρω οτι υπάρχει..κ κυριως λογω βιωμάτων, καθοτι η σχεση που έχει ο καθενας με τον Θεό ειναι εντελώς προσωπική και ο Θεος φανερώνεται στον καθένα μας με διαφορετικό τρόπο, όπως θέλει. Εκτος αυτου, πολλά άλλα στοιχεια μαρτυρουν περι της ύπαρξής Του, αλλά θα ξεκινησουμε άλλη συζητηση (πχ περι δημιουργιας του κοσμου κλπ, πως ξεκινησε κ.ά.) που μάλλον θα οδηγησει σε αδιέξοδο.
Eφοσον υπαρχει θεος οπως λες, πως ξερεις οτι ο δρομος ή νομος Του αν θελεις, ειναι αυτος της ορθ εκκλησιας και οχι των ινδουιστων πχ?

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

το θέμα δεν είναι αν συμφωνώ ή αν διαφωνώ μαζί σου (στα παραπάνω που λες μπορεί και να συμφωνώ)

το θέμα είναι ότι η προσέγγιση του θέματος που έχεις επιλέξει είναι εσφαλμένη και αναποτελεσματική (εάν θέλεις να παρουσιάσεις κάτι που πιστεύεις ότι είναι αλήθεια σε κάποιον άλλον, θα πρέπει να επιλέξεις και τα κατάλληλα επιχειρήματα, να προσαρμοστείς δηλ. στα δεδομένα του συνομιλητή σου  ;) )

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Ο Θεός είναι ο McLein. Αν μπορείτε αποδείξτε το αντίθετο.

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
φιλε μου εγω δεν φανταστηκα κοσμους εσυ φανταστηκες εναν παραδεισο που δεν υπαρχει. επισης που λες οτι δεν εχω μελετησει και αυτο φαινεται απο τα πραγματα που γραφω. Θες να μας πεις οτι ιστορικα και θρησκευτικα δεν ειναι ετσι οπως τα γραφω?

Το οτι τα'χεις κάνει αχταρμά μέσα στο μυαλό σου σε ό,τι αφορά τον Χριστιανισμο, την Εκκλησια και ό,τι έχει προσφέρει, σου περνάει απ'το μυαλο? "...παιδεραστων, ανωμαλων και υποκριτων  (φυσικα οχι ολοι) κανενα προβλημα καντο! Θες να υποστηριζεις την εκκλησια η οποια επι 1821 ητανε μαζι με τους τουρκους και προδιδε ελληνες, η επι 7ετιας ητανε μαζι με την χουντα"..αλλ'αντι άλλα..της Παρασκευής το γάλα! Δείξε μας την ..συνεργασια της Εκκλησιας με τους Τουρκους.. μηπως θα βάλεις στο στόμα σου τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό?Ο ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, τι έκανε? Το κρυφο σχολειό? Ισως δεν ξερεις οτι από το 1818 μυήθηκαν στην Φιλική Εταιρεία όλοι σχεδόν οι αρχιερείς της Πελοποννήσου και οτι υπήρξαν πολλοι ιερείς που βασανίστηκαν για τη συμμετοχή τους στον Αγωνα της απελευθερωσης. Γνωστοί Φιλικοί ήσαν ο μητροπολίτης Γεράσιμος Πάρδαλης, ο επίσκοπος Πέτρας Αρτέμιος, ο κληρικός-αγωνιστής-ιστορικός Καλλίνικος Κριτωβουλίδης, ο κρυπτοχριστιανός Χουσεϊν Κουρμούλης, ο επίσκοπος Κισσάμου Μελχισεδέκ Δεσποτάκης, ο ηγούμενος Μονής Πρέβελης Μελχισεδέκ Τσουδερός κ.α.
Ας διαβάζουμε και λίγο...και ας μην αφηνουμε το κάθε ένα να μας μεταβάλλει (βλέποντάς μας οκνηρούς και αδιάφορους) σε εθνικους μειοδότες..

Οσο για τα θρησκευτικά...τι να πρωτοπω? Τοσα κ τοσα έγραψα κ έγραψες κ ειναι προφανες οτι διαφωνουμε.

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
Eφοσον υπαρχει θεος οπως λες, πως ξερεις οτι ο δρομος ή νομος Του αν θελεις, ειναι αυτος της ορθ εκκλησιας και οχι των ινδουιστων πχ?
Το νόμο του θεού-αν υπάρχει-δεν μπορεί να ισχυρίζεται κανείς πως τον ξέρει..όλα που πέρασαν στον κόσμο ως λόγος του θεού ,είναι αποτέλεσμα διεργασιών/συμβιβασμών του ιερατείου ,το οποίο φρόντισε να εξοντώσει τους διαφωνούντες..Γιατί επικράτησαν τα 4 ευαγγέλια και απεκρύβησαν τα υπόλοιπα?ποιοί φρόντισαν να εξαφανιστεί η Apocalypsis Nova?Για ποιό λόγο σφαγιάστηκαν οι ¨καθαροι"?
Επιπλέον έχετε υπόψιν σας πως βλάβες σε συγκεκριμένο λοβό του εγκεφάλου προκαλούν "βιώματα"-είδα το θεό/αγγέλους κτλ-..

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
το θέμα δεν είναι αν συμφωνώ ή αν διαφωνώ μαζί σου (στα παραπάνω που λες μπορεί και να συμφωνώ)

το θέμα είναι ότι η προσέγγιση του θέματος που έχεις επιλέξει είναι εσφαλμένη και αναποτελεσματική (εάν θέλεις να παρουσιάσεις κάτι που πιστεύεις ότι είναι αλήθεια σε κάποιον άλλον, θα πρέπει να επιλέξεις και τα κατάλληλα επιχειρήματα, να προσαρμοστείς δηλ. στα δεδομένα του συνομιλητή σου  ;) )

Λες πολλά και τίποτα, αν το καταλαβαινεις. Κι έπειτα, με το να λες οτι ειναι αναποτελεσματικη (κ αυτο λαθος, καθως δεν προσπαθω να πεισω κανεναν) πες κ τιποτα περισσοτερο, εισαι ασαφης.

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16

:s&m_1: :S :headbang: :headbang: :tickedoff: :tickedoff: :rockon:
Το τι θεωρεί κάποιος απόδειξη  είναι μεγάλη ιστορία, η συζήτηση απαιτεί επιχειρήματα δηλαδή πιστοποιημένα προιόντα γνώσης κι εξυπνάδας κι όχι τύπου άκουσα που το είπε κάποιος στο μετρό

Συνημμένα

• vlakeia.jpg
    vlakeia.jpg
    19,2 KB · Εμφανίσεις: 17

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Το νόμο του θεού-αν υπάρχει-δεν μπορεί να ισχυρίζεται κανείς πως τον ξέρει..όλα που πέρασαν στον κόσμο ως λόγος του θεού ,είναι αποτέλεσμα διεργασιών/συμβιβασμών του ιερατείου ,το οποίο φρόντισε να εξοντώσει τους διαφωνούντες..Γιατί επικράτησαν τα 4 ευαγγέλια και απεκρύβησαν τα υπόλοιπα?ποιοί φρόντισαν να εξαφανιστεί η Apocalypsis Nova?Για ποιό λόγο σφαγιάστηκαν οι ¨καθαροι"?
Επιπλέον έχετε υπόψιν σας πως βλάβες σε συγκεκριμένο λοβό του εγκεφάλου προκαλούν "βιώματα"-είδα το θεό/αγγέλους κτλ-..

Επαναλαμβάνομαι αλλά.. στη Βιλαριμπα ακομα τριβουν! Ρε παιδιά..πραγματικά θα ήθελα να μάθω ΠΟΥ τα έχετε διαβάσει όλα αυτα. Τεκμηριωμενα, με τιτλους βιβλιων... :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :idiot:

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
Το οτι τα'χεις κάνει αχταρμά μέσα στο μυαλό σου σε ό,τι αφορά τον Χριστιανισμο, την Εκκλησια και ό,τι έχει προσφέρει, σου περνάει απ'το μυαλο? "...παιδεραστων, ανωμαλων και υποκριτων  (φυσικα οχι ολοι) κανενα προβλημα καντο! Θες να υποστηριζεις την εκκλησια η οποια επι 1821 ητανε μαζι με τους τουρκους και προδιδε ελληνες, η επι 7ετιας ητανε μαζι με την χουντα"..αλλ'αντι άλλα..της Παρασκευής το γάλα! Δείξε μας την ..συνεργασια της Εκκλησιας με τους Τουρκους.. μηπως θα βάλεις στο στόμα σου τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό?Ο ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, τι έκανε? Το κρυφο σχολειό? Ισως δεν ξερεις οτι από το 1818 μυήθηκαν στην Φιλική Εταιρεία όλοι σχεδόν οι αρχιερείς της Πελοποννήσου και οτι υπήρξαν πολλοι ιερείς που βασανίστηκαν για τη συμμετοχή τους στον Αγωνα της απελευθερωσης. Γνωστοί Φιλικοί ήσαν ο μητροπολίτης Γεράσιμος Πάρδαλης, ο επίσκοπος Πέτρας Αρτέμιος, ο κληρικός-αγωνιστής-ιστορικός Καλλίνικος Κριτωβουλίδης, ο κρυπτοχριστιανός Χουσεϊν Κουρμούλης, ο επίσκοπος Κισσάμου Μελχισεδέκ Δεσποτάκης, ο ηγούμενος Μονής Πρέβελης Μελχισεδέκ Τσουδερός κ.α.
Ας διαβάζουμε και λίγο...και ας μην αφηνουμε το κάθε ένα να μας μεταβάλλει (βλέποντάς μας οκνηρούς και αδιάφορους) σε εθνικους μειοδότες..

Οσο για τα θρησκευτικά...τι να πρωτοπω? Τοσα κ τοσα έγραψα κ έγραψες κ ειναι προφανες οτι διαφωνουμε.
Κρυφό σχολείο = μύθος!!!Αν ορισμένοι πιστεύουν πως με το να συντηρούμε ψεύδη κάνουμε καλό στο έθνος δικό τους πρόβλημα.Το ότι η εκκλησία δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα με την τουρκική αρχή επίσης είναι φανερό.αντίθετα γιγαντώθηκε και πλούτισε..αν ορισμένοι παπάδες έδωσαν τη μάχη της επανάστασης αυτό δεν καθαγιάζει το σύνολο της εκκλησίας..ΑΛΛΆ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΎΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΌ..
αν υπήρχε θεός τους πρώτους που θα τιμωρούσε θα ήταν τους παπάδες-όχι όλους-που κυρήττουν το μίσος..γιατί να χρειάζεται κάποιος μεσίτη προσευχών??

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
Επαναλαμβάνομαι αλλά.. στη Βιλαριμπα ακομα τριβουν! Ρε παιδιά..πραγματικά θα ήθελα να μάθω ΠΟΥ τα έχετε διαβάσει όλα αυτα. Τεκμηριωμενα, με τιτλους βιβλιων... :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :idiot:
το να συζητά κανείς μαζί σου δεν έχει νόημα..οι γνώσεις σου περιορίζονται στη χριστιανική προπαγάνδα..ποτέ δεν έκανες τον κόπο να ψάχεις παραπέρα από αυτό που σε τάισε το ιερατείο.. :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:σε νίκησα έβαλα περισσότερα emoticons..άντε τώρα να κάνεις παρέα στον Άνθιμο :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Λες πολλά και τίποτα, αν το καταλαβαινεις. Κι έπειτα, με το να λες οτι ειναι αναποτελεσματικη (κ αυτο λαθος, καθως δεν προσπαθω να πεισω κανεναν) πες κ τιποτα περισσοτερο, εισαι ασαφης.

είσαι ειρωνικός και υπερφίαλος αν το καταλαβαίνεις

ήμουν πολύ σαφής και το έκανα για να προστατέυσω όχι εσένα βέβαια αλλά αυτό που (με λάθος τρόπο απ' ότι φαίνεται τουλάχιστον) πρεσβεύεις

λίγη ταπεινότητα δεν βλάπτει (εκτός κι αν σκοπός σου είναι να εκκολάψεις έτι περισσότερο την απέχθεια του κόσμου για την εκκλησία και κατ' επέκτασιν την θρησκεία μας)

άθελά σου προκαλείς ζημιιά:αγαθοί οι σκοποί σου, λάθος ο τρόπος σου.

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1

Πώς ρωτάς κάτι τέτοιο? Ο Θεός ειναι ένας (για οποιον το πιστευει) και συγκεκκριμενα ο Χριστός διδαξε τον Λογο Του, σχετιζοντας άμεσα την Εκκλησία με τον ιδιο. Πρόχειρα, μου ήρθε στο μυαλό το χωρίο (Ματθ. 16, 18) "Κι εγώ λέω σ' εσένα πως εσύ είσαι ο Πέτρος, και πάνω σ' αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την εκκλησία μου []" , τη φράση που είπε ο Χριστός στον Πέτρο. Οποιαδηποτε θρησκεια υπήρξε ή εμφανιστηκε αργοτερα μετα την Ανασταση του Χριστού, δεν έχει σχέση με οσα διδαξε και πρεσβευε. Δεν μπορουμε να ...κολλάμε τον Χριστό σε ινδουιστές, βουδιστες κ τετοιες ηλίθιες φιλοσοφιες κ θρησκειες.Τι σχέση εχει οσα διδαξε ο Χριστος με την αποχαύνωση και ...υπνηλια ολων αυτων. Καμμία.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom