Νέα

Youtuber ως επάγγελμα;

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.713
Πόντοι
1.706
Εννοειται τυπ πως κανω καποιο και ασχετο με το γιουτουμπ επαγγελμα και βιοποριζομαι
Άλλο αυτό, ρε μαν, σίγουρα κάποια δουλειά κάνεις αυτή τη στιγμή για να ζήσεις. Αλλά την ενασχόληση με το youtube, πρέπει να ξεκαθαρίσεις πώς τη βλέπεις. Διότι βάζεις τίτλο με το ερώτημα για επάγγελμα, ενώ η στάση σου, όπως διαφαίνεται, είναι περισσότερο χομπίστικη.

Σκέφτεσαι μελλοντικά να το κάνεις επάγγελμα, σκέφτεσαι για έξτρα εισόδημα ή μήπως θα παραμείνει χόμπι; Πώς πρέπει να απαντήσουμε;

Αν μου πεις χόμπι, θα σου απαντήσω κάνε ό,τι γουστάρεις εσύ ο ίδιος και ζήτα feedback στα comments για το πώς να το κάνεις πιο ευχάριστο.

Αν μου πεις έξτρα εισόδημα, θα σου πω, λάβε υπόψιν και το κοινό, δηλ τι θέματα και διαδρομές αρέσουν και σε άλλους, βάλε affiliation links, κάνε πότε πότε reviews να βγάζεις και κάνα φράγκο.

Αν μου πεις επάγγελμα, εκεί μιλάμε για full time δουλειά. Πρέπει να δεις από πού θα έρχεται το χρήμα. Από την πώληση ή από το expertise, δηλ μπορούν να γίνονται πωλήσεις (μέσω affiliation links ή από δικό σου eshop) και ταυτόχρονα να πραγματεύεσαι θέματα που σε βοηθούν να χτίσεις μία εμπειρογνωμοσύνη για να προσληφθείς από κάποια εταιρεία.

Και στις δύο τελευταίες περιπτώσεις πρέπει να δεις τι είναι «εμπορεύσιμο», πχ

-ό,τι έχει σχέση με μηχανή και εξοπλισμό για το άθλημα, πχ από ελαστικά μηχανής μέχρι το καλύτερο μπουφάν για το κρύο κλπ κλπ που μπορούν να διαφημιστούν.

-προσωπικά είδη που χρησιμοποιείς εσύ στο ταξίδι πχ φακούς, σουγιάδες, παγούρια κλπ κλπ που μπορείς να προτείνεις.

-μαγαζιά/υπηρεσίες πάσης φύσεως που θα συναντήσεις καθοδόν και με τα οποία θα κάνεις συμφωνία ώστε να φανούν στη διαδρομή, να πεις δυό λόγια ότι έμεινες ευχαριστημένος για να τους στείλεις κόσμο πχ ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, club διασκέδασης κλπ.

Οι διαδρομές σχεδιάζονται μετά κι όχι πριν, πχ άμα θες να φανεί η ανθεκτικότητα του λάστιχου της μηχανής θα βάλεις και δύσκολη διαδρομή.

Αν πας για εμπόριο (πωλήσεις), στόχευσε ελληνική αγορά επειδή θα είναι πιο εύκολο να περνάς συμφωνίες με ντόπιους, αν πας για expertise βάλτο αγγλικά ώστε να μπορείς να βάλεις το κανάλι στο βιογραφικό και να το δουν και ξένες εταιρείες.

Βέβαια, μπορεί αυτά που γράφω να μην σε ενδιαφέρουν, αλλά ίσως ενδιαφέρουν κάποιον άλλον.

OP
OP
Δ
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Εξαιρετικη τοποθετηση που μ πεσαν τα σαγονια μπορω να πω...Συμφωνα με αυτα που ανφερεις τοτε μενω "χομπιστας" με χαμηλα την μπαλα,ωστε να το απολαμβανω εγω περισσοτερο παρα ενω βγαζω 100€ την ημερα πχ απ τη δουλεια μου,για να παρω το ιδιο ποσο να πρεπει να κανω τον σουρουκλεμε στο γιουτιουμπ

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.713
Πόντοι
1.706
Εξαιρετικη τοποθετηση που μ πεσαν τα σαγονια μπορω να πω...Συμφωνα με αυτα που ανφερεις τοτε μενω "χομπιστας" με χαμηλα την μπαλα,ωστε να το απολαμβανω εγω περισσοτερο παρα ενω βγαζω 100€ την ημερα πχ απ τη δουλεια μου,για να παρω το ιδιο ποσο να πρεπει να κανω τον σουρουκλεμε στο γιουτιουμπ
Παίρνεις ας πούμε τα 100 €, αλλά εξαρτάται και με τι όρους τα παίρνεις και κυρίως ποιος καθορίζει αυτούς τους όρους.
Για μένα δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να βγάζεις λεφτά αξιοποιώντας ένα χόμπι. Τώρα παίζει ρόλο και το μείγμα πολιτικής που θα ακολουθήσεις. Όσο πιο διακριτική είναι η προώθηση προιόντος/υπηρεσίας, τόσο το καλύτερο. Αν το εμπόριο βγαίνει πιο ψηλά από το χόμπι δεν θα τραβήξει και το κανάλι.

OP
OP
Δ
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Επειδή το γνωρίζω, καθότι καταστηματάρχης προ κρίσης,γι αυτό και δεν θα πιάσω ξανά το τυράκι των εταιρειών (αν υπάρξει ποτέ τυρί για το κανάλι μου) ώστε να τους κάνω μάγκες, ακόμη και από ένα ανώνυμο κανάλι σαν το δικό μου.

Ή θα πιάσω την καλή ή δεν θα ασχοληθώ με διαφημίσεις

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.713
Πόντοι
1.706
Επειδή το γνωρίζω, καθότι καταστηματάρχης προ κρίσης,γι αυτό και δεν θα πιάσω ξανά το τυράκι των εταιρειών (αν υπάρξει ποτέ τυρί για το κανάλι μου) ώστε να τους κάνω μάγκες, ακόμη και από ένα ανώνυμο κανάλι σαν το δικό μου.
Τον εαυτό σου κάνεις μάγκα. Πχ τρως σε ένα καλό εστιατόριο και πιάνεις κουβέντα με τον εστιάτορα (προετοιμασμένες ερωτοαπαντήσεις) και για ένα λεπτό κουβέντας τον χρεώνεις ένα χιλιάρικο. Ακούγονταιι πολλά; Όχι, όταν έχεις 100Κ followers (εννοείται ότι χρεώνεις αναλόγως). Μέσα στη ροή του βίντεο, δεν φαίνεται καν για διαφήμιση, αλλά για μέρος της περιπέτειας.

Ή πάλι μέσα στη ροή του βίντεο, δοθείσης (προγραμματισμένης) αφορμής λες ότι έψαχνες κάτι καλό για το τάδε θέμα και κατάληξες σε αυτό το προιόν από το οποίο είσαι ευχαριστημένος.
Αλλωστε πολλές φορές οι ίδιοι οι followers ζητάνε από τον youtuber να τους πει τι χρησιμοποιεί για ετούτο και για το άλλο.

Ή δεν κάνεις διαφήμιση μέσα στο βίντεο, αλλά βάζεις λινκς στην περιγραφή.

Αρκεί βέβαια να προωθείς κάτι πράγματι καλό.

Ή θα πιάσω την καλή ή δεν θα ασχοληθώ με διαφημίσεις
Χεχε, το θέμα είναι πώς πιάνεις την καλή. Από πού ακριβώς θα έρθουν τα λεφτά; Από δωρεές των followers?

OP
OP
Δ
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Χεχε, το θέμα είναι πώς πιάνεις την καλή. Από πού ακριβώς θα έρθουν τα λεφτά; Από δωρεές των followers?
Πρωτίστως θεωρώ ότι έχω βασικά εργαλεία... αντίκα μηχανή, όρεξη για ταξίδια που κάνω ούτως ή άλλως, ένα ντρον μια κάμερα, ώστε να κάνω ένα βίντεο.

Εάν τυχόν και μου έρθει (σενάριο Σπίλμπεργκ) ένας χορηγός,θα πρέπει να μου προσφέρει κάτι από αυτά που δεν έχω στην εξίσωση,πχ θέλω να πάω Λ.Αμερικη αλλά δεν... λόγω χρημάτων... οπότε, μεγάλε μπορείς να υποστηρίξεις το όλο πρότζεκτ;Εάν ναι... μιλάμε, εάν θες να πάω μέχρι το κάβο ντόρο, πάω μόνος έτσι και αλλιώς χωρίς να σ'έχω ανάγκη

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.713
Πόντοι
1.706
Εάν τυχόν και μου έρθει (σενάριο Σπίλμπεργκ) ένας χορηγός,θα πρέπει να μου προσφέρει κάτι από αυτά που δεν έχω στην εξίσωση,πχ θέλω να πάω Λ.Αμερικη αλλά δεν... λόγω χρημάτων... οπότε, μεγάλε μπορείς να υποστηρίξεις το όλο πρότζεκτ;Εάν ναι... μιλάμε, εάν θες να πάω μέχρι το κάβο ντόρο, πάω μόνος έτσι και αλλιώς χωρίς να σ'έχω ανάγκη
Μόνο από χορηγό-διαφημιστή βγάζεις χρήμα. Οι χορηγοί-υποστηρικτές είναι για να καλύπτουν τα βασικά έξοδα ενός project και οι μεγαλύτεροι από αυτούς θέλουν κι αυτοί κάποιου είδους διαφήμιση (να αναφέρεται το όνομά τους κάπου) πχ στο Patreon ή κάποια ανταλλάγματα όπως πχ σε κάποια πλατφόρμα crowdfunding

OP
OP
Δ
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Μωρέ αν υπήρχε ένας τους να μου βγαινε εμένα η Λ.Αμερικη τσάμπα του κανα και πίπες αν ήθελε, όχι μόνο συνεχή αναφορά στην φίρμα του

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.713
Πόντοι
1.706
Μωρέ αν υπήρχε ένας τους να μου βγαινε εμένα η Λ.Αμερικη τσάμπα του κανα και πίπες αν ήθελε, όχι μόνο συνεχή αναφορά στην φίρμα του
Άνοιξε σελίδα στο Patreon, λέει ότι μπορείς να έχεις και μηνιαίο εισόδημα (είχα κάνει λάθος και νόμιζα ότι είναι μόνο για τα βασικά έξοδα ενός πρότζεκτ). Δηλαδή στο κανάλι σου στο youtube, βάλε σύνδεσμο προς το Patreon και υπενθύμιζε στους followers σου ότι όποιοι θέλουν να σε στηρίξουν, ας το κάνουν εκεί.

Σου βάζω κι ένα παράδειγμα ενός προτζεκτ να δεις πώς είναι, αυτό του Mastodon που είναι ένα εναλλακτικό twitter
Mastodon

OP
OP
Δ
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Ανεβάζοντας το τρίτο βίντεο στο κανάλι μου, άρχισε κάτι να παίρνει "όψη".

Από Ελλάδα δεν το παρακολουθεί κόσμος ανήκοντας το μόλις 12% των θεασεων, το μεγαλύτερο ποσοστό 60κατι % ανήκει Γερμανία και το υπόλοιπο αλλού.

Αν και δεν είχα σκοπό να απευθυνθώ σε Ελλάδα, προς το παρόν,αν και είναι τέρμα καραχομπιστικη φάση,τα νούμερα (που είναι για γέλια, εμένα όμως με ικανοποιούν) με επιβεβαιώνουν.

OP
OP
Δ
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Μετα απο ψαξιμο,διαπιστωσα το στυλ του τυπου πως με καλυπτει χωρις κουβεντες,με καλες μουσικες,χωρις να δειχνω κ γω τη φατσα μ και με vintage bike

OP
OP
Δ
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Εν τω μεταξυ,ειναι μια τυπισα,αυτη εδω:

που λογω βυζαρας γαμησε ...τωρα τραβαει το μπεμπακι της κ ανεβαζει βιντεο,χωρις να την εχει δει κανεις.

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.713
Πόντοι
1.706
Μετα απο ψαξιμο,διαπιστωσα το στυλ του τυπου πως με καλυπτει χωρις κουβεντες,με καλες μουσικες,χωρις να δειχνω κ γω τη φατσα μ και με vintage bike

Είναι ό,τι πρέπει για να ηρεμείς μετά από μία δύσκολη μέρα. Πολλοί άνθρωποι βλέπουν videos για ψυχική ηρεμία. Εγώ βάζω κυρίως videos με βροχές και την πέφτω για ύπνο κι έτσι κατάφερα και νίκησα την αυπνία. Παλιότερα έβλεπα και videos από digital nomads σε διάφορες χώρες, αλλά μιλάγαν. Αλλιώς είναι όταν έχεις και κάτι να πεις.
Είναι αρκετά δύσκολο, νομίζω, να βρεις ένα κοινό χωρίς να μιλάς. Μακάρι να τα καταφέρεις.

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.713
Πόντοι
1.706
Εν τω μεταξύ προχτές άρχισα να το ψάχνω περί tiktok, για να καταλάβω τι δυνατότητες δίνει σαν μέσο. Φαίνεται να επιτρέπει να αγγίξεις ένα πολύ μεγαλύτερο ακροατήριο.

OP
OP
Δ
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Είναι ό,τι πρέπει για να ηρεμείς μετά από μία δύσκολη μέρα. Πολλοί άνθρωποι βλέπουν videos για ψυχική ηρεμία. Εγώ βάζω κυρίως videos με βροχές και την πέφτω για ύπνο κι έτσι κατάφερα και νίκησα την αυπνία. Παλιότερα έβλεπα και videos από digital nomads σε διάφορες χώρες, αλλά μιλάγαν. Αλλιώς είναι όταν έχεις και κάτι να πεις.
Είναι αρκετά δύσκολο, νομίζω, να βρεις ένα κοινό χωρίς να μιλάς. Μακάρι να τα καταφέρεις.
Κάπως έτσι και γω είμαι... Βάζω βίντεο με διάφορα μέρη, τοπία και οι περισσότεροι Έλληνες είτε που θα το παίξουν Wikipedia, κάποιοι ξένοι με έχουν αγγίξει.

Εγώ βάζω όταν γαμαω το μωρό ή χαλαρώνουμε στο τζακουζι, μουσική yoga

OP
OP
Δ
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Εδω η τυπισσα,δεν εχει δειξει προσωπο μετα απο αρκετα βιντεο,κορμι απιστευτο καθως κ δυνατοτητες,αλλαγη λαδιων μοτο κλπ

• Χαχα
Αντιδράσεις: Reuzel
OP
OP
Δ
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Ενα ψωλι απ το Open Tv μου στειλε μνμ στη σελιδα μου στο Fb για να με παρει ( :pipa1: ) συνεντευξη λογω του καναλιου μου που διατηρω και την αγαπη μου για τις κλασσικες μοτο!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom