Άλλο αυτό, ρε μαν, σίγουρα κάποια δουλειά κάνεις αυτή τη στιγμή για να ζήσεις. Αλλά την ενασχόληση με το youtube, πρέπει να ξεκαθαρίσεις πώς τη βλέπεις. Διότι βάζεις τίτλο με το ερώτημα για επάγγελμα, ενώ η στάση σου, όπως διαφαίνεται, είναι περισσότερο χομπίστικη.Εννοειται τυπ πως κανω καποιο και ασχετο με το γιουτουμπ επαγγελμα και βιοποριζομαι
Σκέφτεσαι μελλοντικά να το κάνεις επάγγελμα, σκέφτεσαι για έξτρα εισόδημα ή μήπως θα παραμείνει χόμπι; Πώς πρέπει να απαντήσουμε;
Αν μου πεις χόμπι, θα σου απαντήσω κάνε ό,τι γουστάρεις εσύ ο ίδιος και ζήτα feedback στα comments για το πώς να το κάνεις πιο ευχάριστο.
Αν μου πεις έξτρα εισόδημα, θα σου πω, λάβε υπόψιν και το κοινό, δηλ τι θέματα και διαδρομές αρέσουν και σε άλλους, βάλε affiliation links, κάνε πότε πότε reviews να βγάζεις και κάνα φράγκο.
Αν μου πεις επάγγελμα, εκεί μιλάμε για full time δουλειά. Πρέπει να δεις από πού θα έρχεται το χρήμα. Από την πώληση ή από το expertise, δηλ μπορούν να γίνονται πωλήσεις (μέσω affiliation links ή από δικό σου eshop) και ταυτόχρονα να πραγματεύεσαι θέματα που σε βοηθούν να χτίσεις μία εμπειρογνωμοσύνη για να προσληφθείς από κάποια εταιρεία.
Και στις δύο τελευταίες περιπτώσεις πρέπει να δεις τι είναι «εμπορεύσιμο», πχ
-ό,τι έχει σχέση με μηχανή και εξοπλισμό για το άθλημα, πχ από ελαστικά μηχανής μέχρι το καλύτερο μπουφάν για το κρύο κλπ κλπ που μπορούν να διαφημιστούν.
-προσωπικά είδη που χρησιμοποιείς εσύ στο ταξίδι πχ φακούς, σουγιάδες, παγούρια κλπ κλπ που μπορείς να προτείνεις.
-μαγαζιά/υπηρεσίες πάσης φύσεως που θα συναντήσεις καθοδόν και με τα οποία θα κάνεις συμφωνία ώστε να φανούν στη διαδρομή, να πεις δυό λόγια ότι έμεινες ευχαριστημένος για να τους στείλεις κόσμο πχ ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, club διασκέδασης κλπ.
Οι διαδρομές σχεδιάζονται μετά κι όχι πριν, πχ άμα θες να φανεί η ανθεκτικότητα του λάστιχου της μηχανής θα βάλεις και δύσκολη διαδρομή.
Αν πας για εμπόριο (πωλήσεις), στόχευσε ελληνική αγορά επειδή θα είναι πιο εύκολο να περνάς συμφωνίες με ντόπιους, αν πας για expertise βάλτο αγγλικά ώστε να μπορείς να βάλεις το κανάλι στο βιογραφικό και να το δουν και ξένες εταιρείες.
Βέβαια, μπορεί αυτά που γράφω να μην σε ενδιαφέρουν, αλλά ίσως ενδιαφέρουν κάποιον άλλον.