....εχω γραψει πολλες φορες για το τι θεωρω πουστη (ομοφυλοφιλο) και τι ετεροφυλοφιλο!!!
ας το ξαναγραψω λοιπον:
Συγγνώμη, δεν παρακολουθώ φανατικά τα σχετικά thread, οπότε μάλλον μου έχουν ξεφύγει τα όσα έγραψες. Στα πεταχτά είδα μια απάντηση (τρίτου), μου έκανε εντύπωση, και σχολίασα.
1. πουστης (με την τελειως σεξουαλικη εννοια )- gay - ομοφυλοφιλος .... Ο αντρας που την βρισκει σεξουαλικα/ερωτικα με το ομοφυλο! γουσταρει δηλαδη το αρχετυπικα αρσενικο φυλο (αντρα-αγορι-γερο κτλ.)...ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ (ειτε πηδαει ειτε πηδιεται!!)
Μάλιστα. Η απάντησή σου όμως, και διευκρινίζει, και ερωτηματικά (πάλι) αφήνει:
1) Συνάγω ότι πούστης = ομοφυλόφυλος = gay. Δε θα επιμείνω, αλλά είχα την εντύπωση ότι οι έννοιες αυτές δε ταυτίζονται απολύτως. (Τουλάχιστον στη δική μου συνείδηση). Σε μερικά πράματα ταυτίζονται, σε άλλα όμως όχι.
2) Βάζεις τον προσδιορισμό "με την τελείως σεξουαλική έννοια". Άρα υπάρχουν κι άλλες, φαντάζομαι εννοείς αυτές του τύπου: "Ο πούστης ο εργολάβος κοίτα τι πήγε κι έκανε".
3) Δεν κατανοώ το "αρχετυπικά" που κολλάει εδώ.
....οπως και να χει αγαπητε μου... δεν νομιζω κανενα λεξικο να λεει πουστης ειναι αυτος που ερεθιζεται πρωκτικα!!! ουτε οταν ειχε δοθει απο την κοινωνια αυτη η ερμηνεια γνωριζε κανεις οτι σημερα πολλοι αντρες ερεθιζονται πρωκτικα απο τις γυναικες τους...!!!
Σου μεταφέρω λοιπόν το τι γράφει ο Μπαμπινιώτης, και (εν μέρει) δικαιώνεσαι:
πούστης (ο) (πούστηδες) (!) 1. ο ομοφυλόφιλος 2. (υβριστ.) για ανέντιμο άνθρωπο 3. (ως έκφραση θαυμασμού): βρε τον~, πως τα λέει! (τι ωραία που τα λέει). Επίσης
πούστρα (η) –(υποκορ.)
πουστάκος (ο), (μεγεθ.)
πουσταράς κ.
πούσταρος (ο) κ.
πουστάρα (η), πούστικ-ος, -η/ια –ο, πούστικα επιρρ.
[ΕΤΥΜ. < τουρκ. pust]
Δες όμως τι γράφει και η εγκυκλοπαίδια Πυρσός (του Παύλου Δρανδάκη, Αθήνα 1926, η ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ Ελληνική εγκυκλοπαίδια που έχει ποτέ εκδοθεί κατά τη γνώμη μου) τόμος Κ, σελίς 632:
Πούστης (ο) ο κίναιδος, ο παθητικός ομοφυλόφιλος || ο στερούμενος αιδούς, ο αναξιόπιστος, ο ανήθικος || κατ’ επέκτασιν, αναίσχυντος, αδιάντροπος, αναιδής, ξετσίπωτος || θηλ. αντί αρσ. πούστρα (η) οιονεί εκ της γενετησιακής παθητικότητος μεταβαλών φύλον και η γυνή, ιδία η πόρνη, η υφισταμένη παρά φύσιν ασέλγεια || υποκορ., πουσταρέλλι.
Βλέπεις δηλαδή ότι εδώ η λέξη μάλλον πάει να ταυτιστεί με την παθητικότητα στην ομοφυλοφιλία, και όχι και με τις δύο δραστηριότητες.
εγω ειπα οτι πουστης ειναι τοσο ο παθητικος οσο και ο ενεργητικος που παει ΜΕ ΟΜΟΦΥΛΟΥΣ ΤΟΥ!!!
... Σε αυτό μάλλον σε διαψεύδει το λεξικό.
...κατα την ταπεινη μου αποψη ο αντρας που ερεθιζεται πρωκτικα απο την γυναικα του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ!!!
Για αυτό δεν υπάρχει αναφορά στα λεξικά, οπότε ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει ότι γουστάρει.
και επεφτε ολο το thread να με σκοτωσει για τις αποψεις μου
Δε φαντάζομαι να με συγκαταλέγεις ανάμεσα σε αυτούς τους υποψήφιους δολοφόνους!
...και οι αποψεις μου δεν ειναι ΚΑΝΟΝΑΣ! και δεν γνωριζω τα παντα ουτε ειμαι απολυτη ...απλα δεν μου αρεσουν οι γενικοτητες του τυπου..."α του αρεσει το δαχτυλακι, ε ειναι ΠΟΥΣΤΗΣ"...και ο ανθρωπος μπορει να μην εχει σκεφτει ποτε στη ζωη του να παει με αντρα!!!
....και να σαι σιγουρος εαν ρωτησεις 1000 ατομα τι ειναι πουστης ...δε μπροκειται να παρεις την ιδια απαντηση ...ο ενας θα αναφερεται στην πραξη ("αυτος που τον περνει") και ο αλλος στην "επιλογη" του φυλου ("αυτος που παει με αντρες")....ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ..."αυτος που του βαζει δαχτυλο η γυναικα του και ας μην εχει παει ποτε στη ζωη του με αντρα"!!!!!
Βεβαίως δεν είναι κανόνας οι απόψεις σου, ούτε οι δικές μου άλλωστε, και γι αυτό υπάρχουν τα λεξικά.