Νέα

Βουλευτικές εκλογές 4/10/2009 - Με δεδομένα πια τα αποτελέσματα...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 158K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ψηφίστε εδώ ...!!!!!

  • Ν.Δ.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Κ.Κ.Ε.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΛΑ.Ο.Σ.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - ΛΕΒΕΝΤΗΣ

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΑΚΥΡΟ - ΛΕΥΚΟ

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 0 0,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    0

Επισκέπτης
Λες να έχουμε και δράματα με τα ορφανά του καρατζαφέρη; Και έχει μαζέψει πολύ σαβούρα και δεν θα ξέρει τί να την κάνει αν μετακομίσει...
Αυτοι ορφανα ηταν και φαγωνονταν μεταξυ τους(Βοριδης με Πλευραιους ας πουμε)...τους μαζεψε,εκανε το παιχνιδι του,αντε γεια τωρα...τι ειχανε,τι χασανε στο φιναλε.
Ωστόσο για το τί ρολο θα διαδραματίσει ο λαος, πρέπει να μεριμένουμε το τελικό αποτέλεσμα...
Αν το πασοκ δεν είναι αυτοδύναμο και η νδουλα ως εκ θαύματος δεν έχει συντριβεί, οι μέρες του είναι μετρημένες...
Πολυ χλωμο το παιντι να μην βγει αυτοδυναμο.
Αν πάλι η νδουλα πάρει κανά 33-35% (το οποίο το βλέπω και πιο πιθανό διότι ασχέτως από τα γκάλοπ, ο μηχανισμός της είναι πλήρως διαλυμένος) και το πασοκ βγάλει 155 έδρες, πολλά μπορούν να γίνουν...
Αν εχει ΛΙΓΟ μυαλο ο Κ/Φ ξερει τι να κανει με την ΝΔ στην αντιπολιτευση.

 

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Μηνύματα
830
Like
16
Πόντοι
6
Σουφλιάς: Η ΕΕ μας οδηγεί στα δυσάρεστα μέτρα
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009, 13:11


Το πολιτικό και οικονομικό ultimatum του Αλμούνια για την ελληνική οικονομία, θεωρεί "υπεύθυνο" ο Γιώργος Σουφλιάς, για τα δυσάρεστα οικονομικά μέτρα που έλαβε και θα λάβει, αν επανεκλεγεί, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

«Ο κ. Αλμούνια μάς είπε ότι, προσέξτε κύριοι, ξέρετε όλοι πάρα πολύ καλά ποια είναι η θέση της οικονομίας. Προσέξτε, διότι εγώ θα είμαι ο υπουργός Οικονομίας αν συνεχίζετε την ίδια πολιτική ή αν κάνετε πολιτική παροχών και δεν κοιτάξετε να πάρετε μέτρα διαρθρωτικά», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, αναφερόμενος στο θέμα της Οικονομίας.

Κατά τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ- που επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές στη Σταμάτα και το Μαραθώνα-το δημόσιο χρέος είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα, και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρά ειλικρινή αλλά και δυσάρεστα μέτρα.

Ο Γιώργος Σουφλιάς χαρακτήρισε τις εκλογές κρίσιμες για το μέλλον του τόπου, ενώ για το εσωκομματικό θέμα Τσιτουρίδη απέφυγε να απαντήσει, παραπέμποντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

 

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Μηνύματα
830
Like
16
Πόντοι
6
Παπαρήγα: Ο ένας τάζει "πάγωμα", ο άλλος "δίνει" ψίχουλα
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009, 13:06


«Δεν μπορεί η επιλογή στην κάλπη να είναι ανάμεσα στον παγωμένο μισθό του κ. Καραμανλή και τα 30 λεπτά αύξηση τη μέρα του κ. Παπανδρέου».

Αυτό τόνισε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα

Σύμφωνα με την κα Παπαρήγα, «πρέπει να υπάρξει αγώνας ενάντια στην κεντρική γραμμή πλεύσης και επιλογών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να καταγραφεί η διαφορετικότητα στη λαϊκή επιλογή, αλλιώς θα είμαστε άξιοι της τύχης μας».

Για το debate και για το ποιο σύστημα πρέπει να ακολουθηθεί -το αγγλικό, το γαλλικό, ή το αμερικανικό– η γγ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι όλη αυτή η συζήτηση «προκαλεί οργή και αγανάκτηση, γιατί δεν συζητιούνται τα ουσιαστικά πολιτικά προβλήματα. Υπάρχει μεγάλη διάσταση ανάμεσα στο τι συζητιέται στην κεντρική πολιτική σκηνή και τι στα λαϊκά στρώματα. Υπάρχει προσπάθεια αποπροσανατολισμού των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να μετατραπεί η αγανάκτησή τους σε εγκατάλειψη και απογοήτευση».

Η κα Παπαρήγα προειδοποίησε και για το (κατά το ΚΚΕ) βασικό ζήτημα που τίθεται παραμονές των εκλογών.

«Προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις της ΕΕ και του κ. Αλμούνια, να ιδιωτικοποιηθεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης».

 

Επισκέπτης
κάτσε πρώτα να πάρει αυτοδυναμία .. γιατί αν δεν πάρει αυτοδυναμία στις 4/10 και ξαναγίνουν εκλογές μετά προβλέπω κλάματα και γέλια.. (κλάμα παιντί και καρατζαφύρερ.. γέλια δάμαλος)...
θα σου πω μετα το debate..
προς το παρον..
index.php
 

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Μηνύματα
15.504
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Μηνύματα
830
Like
16
Πόντοι
6
Με ιδιαίτερη τιμή σας περιμένω την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 19.00, στην ομιλία μου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ολυμπία του ξενοδοχείου «Caravel» (Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα) με θέμα: «Απόφαση ευθύνης».
Λευτέρης Ζαγορίτης

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
 

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Μηνύματα
830
Like
16
Πόντοι
6
ώρα των εκλογών είναι ώρα αποφάσεων και ευθύνης. Αυτό τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» στην «Αθηναΐδα». Η Υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε εκατοντάδες πολίτες που παρευρέθησαν στο Βοτανικό υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ μιλά από τη μια για καταστροφολογία και από την άλλη δίνει υποσχέσεις παροχών.

Η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να βγάλει την Ελλάδα από την στασιμότητα και δώσει μία νέα δυναμική στο τόπο. Μετέφερε επίσης μήνυμα προς εκείνους που θέλουν να προδικάσουν το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών στις 4 Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι «έχουμε απέναντί μας ένα ΠΑΣΟΚ που συνεχίζει να επενδύει στην ισοπέδωση και τον λαϊκισμό». Η Υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας κάνει έργο μετρήσιμο σε πραγματικές βάσεις και  υπερασπίζει τα εθνικά δίκαια με αυτοπεποίθηση και σοβαρότητα. «Εξασφαλίσαμε για την Ελλάδα λόγο και ρόλο στα μεγάλα παγκόσμια ζητήματα», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως ανέφερε, τολμά την σύγκριση και τη μέτρηση σε όλους τους τομείς, έχοντας απέναντι στρατηγικές ισοπέδωσης και λαϊκισμού. Επιπλέον, η Ντόρα Μπακογιάννη αναρωτήθηκε εάν το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος της διεθνούς οικονομικής κρίσης και το αντίκτυπο αυτού στην ελληνική οικονομία.

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
 

punter

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2007
Μηνύματα
2.048
Like
11
Πόντοι
16
εμενα μου στελνουνε sms...  :jerking:

θες το κινητο μου?? μονο με ανταλλαγη του μαιλ :2funny:
 

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Μηνύματα
830
Like
16
Πόντοι
6
κ. Τσίπρας με τρεις σαφείς προτάσεις πετάει το γάντι στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή, ο οποίος επιμένει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για φιλολαϊκή πολιτική και χαρακτηρίζει λαϊκισμό οτιδήποτε περί του αντιθέτου. Παράλληλα ουσιαστικά προκαλεί τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει από ποιες πηγές θα αντλήσει έσοδα για να υλοποιήσει όσα υπόσχεται, ώστε να διαφανεί ποιος θα πληρώσει το κόστος υλοποίησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας προτείνει:

-Περιορισμό των στρατιωτικών δαπανών κατά 50% ώστε να εξοικονομηθούν για το ελληνικό δημόσιο 3,5 δις € ετησίως.

-Αύξηση των φορολογικών συντελεστών στις τράπεζες από 25% σε 40% και επιβολή (επίσης στις τράπεζες) έκτακτης εισφοράς 30%. Υπολογίζει εξοικονόμηση επιπλέον 1,9 δις € το χρόνο

-Σοβαρά μέτρα αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής. Με ποσοστό επιτυχίας 50% για τα πρώτα χρόνια υπολογίζει 7 δις € επιπλέον έσοδα ετησίως για το δημόσιο.

Όπως τονίζει ο κ. Τσίπρας στο άρθρο του μόνο με τα τρία προαναφερόμενα παραδείγματα το ελληνικό κράτος μπορεί να εξοικονομήσει ετησίως 12,4 δις €.
 

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Μηνύματα
830
Like
16
Πόντοι
6
Σήμερα, που όλος ο κόσμος βιώνει τη σοβαρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 70 ετών, το δίλημμα, που πρέπει να απαντήσει ο ελληνικός λαός, είναι:

«Που θα πάμε και με ποιους θα πάμε»;

Θέλουμε να φέρουμε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία; Τους ξέρουμε, τους ζήσαμε, τους μάθαμε. Φόρτωσαν στη χώρα ένα δημόσιο χρέος που για το ξεπληρώνουμε, με 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο μόνο για τόκους!  Αν σ΄ αυτά τα 20 χρόνια δεν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ που θα έφτανε η Ελλάδα άραγε!

Σκεφτείτε πως θα ήταν σήμερα ο δημόσιος τομέας, η παιδεία, η υγεία, το ασφαλιστικό μας σύστημα, η απασχόληση, και η καθημερινότητά μας, αν αυτά τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ δεν βάρυναν την πλάτη των Ελλήνων;

Σκεφτείτε πόσο σημαντικά είναι τα βήματα προόδου που έγιναν για την Ελλάδα μόνο σ΄ αυτά τα πεντέμισι χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή.

Με δεδομένες τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης, ξεκαθαρίζουμε, μακριά από ωραιοποιήσεις και αυταπάτες, ότι έχουμε μπροστά μας δυο δύσκολα χρόνια. Γι΄ αυτό  και πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα και δύσκολα μέτρα, στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης Οικονομικής πολιτικής. Η πολιτική μας είναι αναγκαία. Δεν είναι ευχάριστη. Όμως τούτες τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο πρέπει να κυριαρχήσουν η  αλήθεια, η υπευθυνότητα και οι θαρραλέες αποφάσεις.

Δεν έχουμε κανένα μαγικό ραβδί, δεν υπάρχει έτοιμη συνταγή για να βγούμε από την κρίση. Υπάρχει όμως τρόπος να περιορίσουμε τις συνέπειές της, υπάρχει τρόπος να προστατεύσουμε την οικονομία μας και τους συμπολίτες μας που πλήττονται περισσότερο. Υπάρχει απάντηση. Απάντηση πολιτική.

Η κυβέρνησή μας, μέσα σε ένα τόσο αρνητικό κλίμα κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει σταθερά το τιμόνι της χώρας.

Μπροστά μας είναι δυο δρόμοι:

Ο δρόμος της ευθύνης και του Εθνικού συμφέροντος, και ο δρόμος της ανευθυνότητας, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

Έχουμε τον Κώστα Καραμανλή που τον είδαμε να λέει αλήθειες. Να λέει ότι έχουμε μια δύσκολη κατάσταση αλλά που βγάζει με σιγουριά και με ασφάλεια από το τούνελ.

Και απέναντι υπάρχει το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, ένα ΠΑΣΟΚ που έχει βαριές τις αμαρτίες για τα δεινά που επεσώρευσε στον τόπο από την 20άχρονη παραμονή του στην εξουσία.

Σε αυτή την κρίσιμη ώρα, η επιλογή είναι μία:

Μπροστά στο δρόμο της ευθύνης και της λογικής.

Μπροστά με τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή.

Προχωράμε σταθερά στον δρόμο της ευθύνης, στο δρόμο που οδηγεί την Ελλάδα ψηλά για μια καλύτερη επόμενη μέρα.

 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
η νου δουλα με τα ντιμπέιτ μου θυμίζει το γάβρο...
το πτώμα που σέρνεται κερδίζει κάποια ααααααλκμααααααααααααααρ με μισό μηδέν και αναστένεται το θεριό.....
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

Επισκέπτης
...μάζεψε και ορφανά από την αριστερά όμως.... :2funny: 
Αυτην την φορα δεν εκανες την μαλακιουλα των Ευρωεκλογων,που εσπρωχνε κοσμο να ψηφισει Κ(ορ)Κ(ον)Ε απο αντιδραση και μονο...βελτιωθηκες.

Παρολα αυτα οι συνεχεις αρλουμπες που ποσταρεις με την ιδια ευκολια που αναπνεεις δημιουργουν τις χειριστες εντυπωσεις για την ΝουΔουλα.

Str8,στειλτου κανα pm να μαζευτει γιατι κανει ζημια στην παραταξη.
 

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Μηνύματα
830
Like
16
Πόντοι
6
Της Μαρίας Δαμανάκη, υποψήφιας Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β΄Αθήνων

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου καλούμαστε να κάνουμε επιλογές με την ψήφο μας. Κατά βάση όμως , καλούμαστε να πάρουμε μια σοβαρή απόφαση. Που θα κρίνει όχι μόνο την πορεία μας στη φουρτούνα της παγκόσμιας ύφεσης αλλά και τις προοπτικές  της χώρας στο μέλλον. Τη δική μας τύχη αλλά και το αυριανό επίπεδο ζωής των νεότερων γενιών.

Όλοι παραδέχονται πως η  χώρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση - πολλοί μιλούν για οριακή -. Το βασικό ερώτημα που τίθεται, είναι πως και με ποιο σχέδιο θα βγούμε απ΄το τούνελ και θα οργανώσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος. Αυτή που μας αξίζει, αυτή που μπορούμε.

Οι σημερινές δυσκολίες της χώρας δεν οφείλονται γενικώς και αορίστως στη διεθνή οικονομική κρίση, όπως υποστηρίζει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός.  Η κατάσταση ασφαλώς επιβαρύνεται από την κρίση αλλά δεν προέκυψε εξ΄αιτίας της.  Η αλήθεια, που πιστοποιείται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς , είναι  πως  στα  πέντε τελευταία χρόνια , που τη χώρα  κυβερνά ο κ. Καραμανλής και η Ν.Δ., υπήρξε ραγδαία επιδείνωση όλων των αναπτυξιακών δεικτών, εκτόξευση του ελλείμματος στα ύψη και πτώση του επιπέδου της ποιότητας ζωής των πολιτών. ΄Ετσι, στα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και τη διοικητική υπανάπτυξη ήρθαν να προστεθούν οι συνέπειες μιας πολύ κακής διακυβέρνησης. Της χειρότερης που γνώρισε η χώρα τα μεταπολιτευτικά χρόνια.  Μιας διακυβέρνησης που επιπλέον μεγιστοποίησε τις κοινωνικές ανισότητες και έκανε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να ντρέπονται για τη συγκάλυψη σκανδάλων, ων ουκ έστι αριθμός.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από πολιτικοϊδεολογικές αφετηρίες και παραδόσεις,  ν΄αφήσουμε πίσω αυτό το αδιέξοδο και φαύλο παρελθόν. Να επιλέξουμε στις 4  Οκτωβρίου το πρόγραμμά του για  διέξοδο και ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Το πρόγραμμα, που ανέπτυξε συγκεκριμένα και διεξοδικά στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου. Να επιλέξουμε  ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης - της πράσινης ανάπτυξης - που θα βάλει τη χώρα σε τροχιά δημιουργίας. Ένα μοντέλο που σέβεται το περιβάλλον και επενδύει στην αειφορία. Που υπολογίζει στον πολίτη και επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.  Που θέτει σε πρώτο πλάνο όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής γης και δημιουργικότητας.

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ζητάμε την ψήφο των πολιτών για μια νέα πορεία προκοπής του τόπου. Που δεν θα μας χαριστεί αλλά  θα προκύψει από σκληρή δουλειά, με συγκεκριμένο σχέδιο, αξιοκρατικές επιλογές, σεβασμό στον πολίτη και έντιμη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Η Ν.Δ. αφού εγκατέλειψε τη διακυβέρνηση της χώρας κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε, σας καλεί ανενδοίαστα να επιλέξετε ανάμεσα στην «ευθύνη» και την «ανευθυνότητα».  Δεν πρόκειται περί αυτού. Άλλωστε και την «ειλικρίνειά» όπως και την «υπευθυνότητά» του  κ. Καραμανλή τη ζήσαμε μια πενταετία. Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ανάμεσα στην οπισθοδρόμηση της χώρας και τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των πολλών έναντι της διατήρησης των προνομίων και της ανεξέλεγκτης κερδοφορίας των λίγων, των ισχυρών και των ημετέρων.  Η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. δεν έγκειται στα δημοφιλή ή αντιδημοφιλή μέτρα που προτείνονται από τα δύο κόμματα, όπως μονότονα επαναλαμβάνουν τα απερχόμενα κυβερνητικά στελέχη.  Αφορά πρώτ΄απ΄όλα το ποιος τελικά θα «πληρώσει το μάρμαρο». Σε ποιους θα χρεωθούν τα βάρη της κρίσης και των ελλειμμάτων. Το ΠΑΣΟΚ προτάσσει την προστασία των ασθενέσθερων, των μικρομεσαίων, τη μέση ελληνική οικογένεια. Δεν μιλά για πάγωμα μισθών και συντάξεων αλλά για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, για κατάργηση του ΕΤΑΚ και μέτρα τόνωσης της αγοράς. Για φορολογική δικαιοσύνη και φορολόγηση του πλούτου. 

Λέμε καθαρά στους Έλληνες και τις Ελληνίδες πως μαζί μπορούμε. Έχουμε το σχέδιο για να ανασυγκροτήσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και εκπαίδευσης. Δεσμευόμαστε για την ορθολογική χρηματοδότησή του. Έχουμε  το σχέδιο για να αναπτύξουμε και να προβάλλουμε τον πολιτισμό μας. Να τον μετατρέψουμε σε αναπτυξιακή δύναμη για τη χώρα. Με δυό λόγια έχουμε τη βούληση, το σχέδιο και τη δύναμη να βγάλουμε την Ελλάδα στο φως και να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα πρόσωπα των πολιτών.

Η ευρεία νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι μόνο η αρχή αλλά και η ευκαιρία.

 

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Μηνύματα
830
Like
16
Πόντοι
6
Απόφαση για πρόωρες εκλογές είναι καταδικασμένη να αποτύχει Του Κυριάκου Μητσοτάκη* Στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου οι έλληνες πολίτες, γνωρίζοντας ότι δεν εκλέγουν Κυβέρνηση, ψήφισαν σοφά, στέλνοντας μηνύματα στο σύνολο των κομμάτων, κυρίως δε στην κυβέρνηση. Το δικό τους μήνυμα έστειλαν φυσικά και όσοι επέλεξαν την αποχή, αν και πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία χρειάζεται ενεργούς πολίτες οι οποίοι θα συμμετέχουν στα κοινά, έτσι ώστε να συμβάλλουν στη μάχη για ένα καλύτερο αύριο όλων μας. Είναι αλήθεια ότι το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών ήταν κακό για τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί, όμως, ένα σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων μας, της κοινωνίας συνολικά, αποφάσισε να μας στείλει αυτό το μήνυμα; Προφανώς γιατί κάποια πράγματα δεν τα κάναμε σωστά. Υπήρξε ανακολουθία λόγων και έργων. Και αυτό ο πολίτης, που πίστεψε και συνεχίζει να πιστεύει στην κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία, δεν το ανέχεται. Δεν καταφέραμε να δώσουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, όπως η αύξηση της εγκληματικότητας, η υγεία, η παιδεία, η ακρίβεια, η ανεργία, η δημόσια διοίκηση, το περιβάλλον. Δυστυχώς πολλά στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος φαίνεται να αποκόπηκαν από την κοινωνία. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας αισθάνονται πολλές φορές ότι υπάρχουν δύο Νέες Δημοκρατίες. Υπάρχει η Νέα Δημοκρατία των κυβερνητικών στελεχών η οποία είναι πολύ άγνωστη και απόμακρη σ’ αυτούς, και υπάρχει μια Νέα Δημοκρατία των τοπικών κοινωνιών η οποία δεν έχει καμία πρόσβαση σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο και αισθάνεται ότι τα προβλήματά της δεν βρίσκουν την ανταπόκριση την οποία θα ήθελαν. Η γραφειοκρατία και ο «νεοπαλαιοκομματισμός», σε συνδυασμό με την αδυναμία της ΝΔ να προχωρήσει σε πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, ακόμη και του ίδιου του κόμματος, το οποίο, όπως παραδέχεται η πλειονότητα υπουργών και στελεχών, χρειάζεται ανασυγκρότηση, είναι επίσης σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα. Το κρίσιμο ερώτημα από εδώ και πέρα είναι εάν η κατάσταση αυτή είναι αναστρέψιμη και διαχειρίσιμη. Και κατά την άποψή μου η απάντηση είναι πως ναι. Εφόσον βέβαια αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά όσα πλήγωσαν τον πολίτη. Η κυβέρνηση κατ’ αρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2011. Κάθε άλλη απόφαση για πρόωρες εκλογές είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Από εκεί και πέρα είναι υποχρεωμένη πλέον να τρέξει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, έτσι ώστε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι, ό,τι λέει το κάνει. Χρειάζονται στοχευμένες παρεμβάσεις στην οικονομία, στην δημόσια διοίκηση, στην δημόσια ασφάλεια, στην υγεία, στο περιβάλλον. Σε τομείς δηλαδή που συνδέονται με την καθημερινότητα του πολίτη, η οποία μας έδωσε και τη μεγάλη νίκη του 2004, καθώς τότε προτείναμε λύσεις σε καυτά και δύσκολα προβλήματα, που για είκοσι και πλέον χρόνια, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έκαναν πως δεν τα γνώριζαν. Αν, λοιπόν, θέλουμε να αλλάξουμε την ροή των πραγμάτων πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά. Γιατί φοβάμαι ότι σε αντίθετη περίπτωση ένα κακός χειρισμός του αποτελέσματος θα μας δημιουργήσει στο μέλλον μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που μας δημιούργησε το αποτέλεσμα της 7ης Ιουνίου. *Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
Αυτην την φορα δεν εκανες την μαλακιουλα των Ευρωεκλογων,που εσπρωχνε κοσμο να ψηφισει Κ(ορ)Κ(ον)Ε απο αντιδραση και μονο...βελτιωθηκες.

Παρολα αυτα οι συνεχεις αρλουμπες που ποσταρεις με την ιδια ευκολια που αναπνεεις δημιουργουν τις χειριστες εντυπωσεις για την ΝουΔουλα.

Str8,στειλτου κανα pm να μαζευτει γιατι κανει ζημια στην παραταξη.

αστονα να τελειώσει τη δουλειά......
είναι αμαρτία να βολοδέρνει το πτώμα....
δεν τους λυπάσαι;
 

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Μηνύματα
1.709
Like
0
Πόντοι
16
Δέσμευση Παπανδρέου για το ασφαλιστικό


  Μπραβο που το καταλαβε  οτι το ασφαλιστικο ειναι στο κοκκινο !!!  Αυτο πια ομως το ξερουν μεχρι και 15χρονα που πριν εξι χρονια μπηκαν στο γυμνασιο και οχι στην Βουλή ως αρχηγοι αντιπολιτευσης !!

Σουφλιάς: Η ΕΕ μας οδηγεί στα δυσάρεστα μέτρα
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009, 13:11


 ΤΟΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ χρονια αυτη η κακια ΕΕ που μας ζητα κακα πραγματα που θελουν το κακο μας  :jerking: :jerking: :jerking:

 Αφου 30 χρονια της εχουμε ριξει ενα φεσι της ΕΕς απο εδω εως την Δανια καλα κανει και μας ζητα οτι μας ζητα !!

  Οταν ζητας χαρτζηλικι πρεπει να κανεις οτι σου ζητα αυτος που στο δινει αλλιως τραβα δουλεψε να μην εχεις κανεναν αναγκη !!!

 Ελεος πια οποιος δεν θελει Ευρωπη ας την ξεπληρωσει να σηκωθουμε να φυγουμε !!! Αυτο το ξεφτιλικι ομως να παιρνουμε λαπτοπ , αγροτικες επιδοτησεις κλπ και να βριζουμε μετα την Ευρωπη καταντα κουραστικο


 ΥΓ Η ΝΔ θα καταντησει σαν τον Αδεσμευτο τυπο . Μια Νεα Δημοκρατια -Κωστας καραμανλης  και μια αλλη !!!

  ΥΓ2 Ο καραμανλης σε καποια σημεια ειναι μπροστα απο το Γιωργος. Ο "κανενας" βεβαια σταθερα 1ος .

http://www.skai.gr/articles/news/politics/ΤοπρώτοκραςτεστΚαραμανλήΠαπανδρέου/ [/url]

  το λινκ εχει λινκ σε βιντεο που εμφανιζετα η (υπερβολικα βαμμενη) Κοσιωνη  -Αυτο δεν ηταν μαγιγιαζ αλλα σαμποταζ-


Υγ3 εδω τα αποτελεσματα της ερευνας www.skai.gr/files/1/news-photo/gpapav/ektaktobarometro%CE%AF.pdf]http://www.skai.gr/files/1/news-photo/gpapav/ektaktobarometro%CE%AF.pdf[/url]

  οπου ο Κωστας ειναι πιο ηγετης απο τον Γιωργο αλλα ο Γιωργος κερδιζει τις εντυπωσεις πιο ευκολα απο τον Κωστα  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom