Παροιμία ονομάζεται ένα σύντομο απόφθεγμα που εκφράζει -τις περισσότερες φορές με
αλληγορικό τρόπο- ισχυρισμούς που αποτελούν το απόσταγμα μακράς πείρας πολλών ανθρώπων. Έτσι, οι παροιμίες προσλαμβάνουν πολλές φορές έναν διδακτικό χαρακτήρα.
Συχνά είναι σύντομος έμμετρος ή πεζός λόγος, που διατυπώνει παραστατικά μια σοφή γνώμη, διαπίστωση ή συμβουλή, που επαναλαμβάνεται στον καθημερινό λόγο, ως επιχείρημα ή παράδειγμα.
Διακρίνονται από ζωηρή και πλούσια σε εικόνες φαντασία, ενώ τις περισσότερες φορές έχουν τη μορφή κάποιου
δίστιχου.
Η παροιμια που μου ερχεται τωρα στο μυαλο ειναι αυτη που λεει ''οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα τον τρων οι κοτες'' παρολα αυτα θα κανω την προσπάθεια μου.
προσυπογράφοντας μέχρι τελίτσας ο,τι εγραψε ο συντροφος
@info@123 στο τελευταιο του μηνυμα και μιας και με εχει πιασει το στομαχι μου και το κεφαλι μου απο το χαμηλο επιπεδο του θεματος τις τελευταιες μερες, θα ελεγα να μην απαντησει ξανα κανενας στα δυο τρια μελη (με τα τεσσερα πεντε προφιλ) που προσπαθουν να δυναμιτίσουν το κλιμα, να τονωσουν το εγω τους, να βγαλουν την κομπλα τους και να κανουν ολους τους υπολοιπους μεροκαματο βαζοντας τους να τσακωνονται στο ιντερνετ σαν τον πατερα μου.
Στην τελικη, οποιος ερχεται στο σινεμα, ξερει αν απαξιώνονται τα κρος, αν εχει ζευγαρια και ποσο συχνα, αν οι αυτοματοι πωλητες εχουν κρυα η ζεστη κοκακολα και τα τοιαυτα.
Οποιος δεν ερχεται -ειτε γιατι τσιγκουνευευται τα φραγκα, ειτε γιατι θεωρει οτι δεν αξιζει τον κοπο, ειτε γιατι εχει φαει την πορτα του- ας κατσει να λεει για τον μητσο τον τανζανο, για κατουρηματα σε τοιχους, για κρος που στην πραγματικοτητα ειναι φτωχοι πουστηδες και τα σχετικα. Μην του απαντατε.
οπως εχει πει και η ποιητρια ''μες στο κλειστο δωματιο, εκει υπαρχουν ολα, αν εχεις ματια να τα δεις, αν εχεις χερια να τα αγγιξεις, μες στο κλειστο δωματιο, ολα και τιποτα.''