Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

• Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

Ψήφοι: 151 63,7%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

Ψήφοι: 42 17,7%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

Ψήφοι: 44 18,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    237

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
αν εσυ απασχολοσουν σαν γιατρος θα μας ελεγες την ειδικοτητα και την περιοχη??? δε νομιζω δεν ειμαστε φεισμπουκ εδω
αν ελεγα οτι σπουδασα σε πανεπιστημιο που δεν υπαρχει θα εβαζα σε σκεψεις τους αλλους τυπε :grin:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
σαφως και ο μισθος καθοριζει την εργατικη ταξη οπως και την ιδιοκτησια η οχι των μεσων παραγωγης την διευθυντικη θεση η οχι την παραγωγικη εργασια οπως και την παραγωγη η οχι εμμεσης και αμεσης υπεραξιας
Ο μαστορας που μετα από λιγα χρονια γινεται ψιλο-εργολαβος και προλαμβανει δυο τρεις μπογιατζηδες και μαστορους, εχει αλλαξει ταξη δηλαδή, επειδή θα αρχισει να καρπωνεται υπερκέρδος.
Μηπως να αποδεχθείς σιγα σιγα το αυτονοητο, ότι πλεον τάξεις δεν υπαρχουν?

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Τι σχεση εχει η αγαπη του προς τον Κρατισμό, με αυτό που μολις εγραψες?

οπως επισης και ο σοσιαλισμος του λενιν οπου ηταν ενα μοντελο βασικης ιδιωτικης πρωτοβουλιας με κυριο πυρηνα τον κρατισμο ουσιαστικα βαση της ιδεολογιας που ο ιδιος ανεφερε ειναι οτι προετοιμαζε το κρατος για τον ολοκληρωτικο κομμουνισμο σε συνθηκες απολυτου κρατισμου αν το θετεις ιδεολογικα παντα

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
οπως επισης και ο σοσιαλισμος του λενιν οπου ηταν ενα μοντελο βασικης ιδιωτικης πρωτοβουλιας με κυριο πυρηνα τον κρατισμο ουσιαστικα βαση της ιδεολογιας που ο ιδιος ανεφερε ειναι οτι προετοιμαζε το κρατος για τον ολοκληρωτικο κομμουνισμο σε συνθηκες απολυτου κρατισμου αν το θετεις ιδεολογικα παντα
Το να μιλαμε εν ετει 2014 για τον κομμουνισμο ή τον κρατισμο ως λυση για τα προβλήματα μας, αποδεικνυει ότι δεν εχουμε καταλαβει τιποτα μετα από τοσα χρονια κρισης και λιτοτητας.
Ότι δηλαδή η πηγη της σημερινης κατάστασης, είναι ακριβως οι υψηλες δοσεις κρατισμου του συστηματος μας επι δεκαετιες.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
η προσωπικη γνωμη του καθενα ειναι σεβαστη και δεχομαι αυτο που λες ασχετα αν μπορω με επιχειρηματα βαση της ιδεολογιας μου να στα αντικρουσω
και νε θελω τα κρατος και να φτιαξει και να διασφαλησει την εργασια
και ναι ειμαι και ανεργος αλλα και απορος
το μοναδικο μου περιουσιακο στοιχειο ειναι ενα σπιτι  40 τετραγωνικων α και καταθεσεις σε τραπεζα 500€ το αυτοκινητο μου το πουλησα για 1000€
αν θες το πιστευες αν οχι παλι καλως δεν μπορω να κανω κατι για να στο αποδειξω απλα επειδη μου βγαινει θα σου ω συνθημα ελπιζω να καταλαβεις

ΕΔΩ ΕΔΩ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΜΕ 400€

Σαφως και υπαρχει ελευθερια αποψεων και σεβαστες ολες. Δεν υποστηριζω τον ακρατο νεοφιλελευθερισμο. Αλλα πρεπει να κινηθει η οικονομια και να μπουν καποιες βασεις. Η υλικη παραγωγη πρεπει να παρει μπρος. Διαβασε λιγο Μαρξ. Ο ιδιος αναγνωριζει οτι η εκτιναξει της υλικης παραγωγης σε επιπεδα υψηλα μπορει να γινει υπο καπιταλιστικες συνθηκες. Πανω εκει μπορει να πατησει ο σοσιαλισμος. Μονο αν υπαρχουν καταλληλες υλικες συνθηκες που θα εχουν δημιουργηθει απο καπιταλισμο. Με αλλα λογια ο σωστος και υγιης καπιταλισμος, ειναι ο διαδρομος προς το σοσιαλισμο. Πανω σε μια καμμενη γη και μια ρημαγμενη οικονομια, τα σοσιαλιστικα συνθηματα και πειραματα ειναι αφελη, επειδη δεν  ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα. Αν δεν ειναι εκ του πονηρου και προβοκατορικα

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Ο μαστορας που μετα από λιγα χρονια γινεται ψιλο-εργολαβος και προλαμβανει δυο τρεις μπογιατζηδες και μαστορους, εχει αλλαξει ταξη δηλαδή, επειδή θα αρχισει να καρπωνεται υπερκέρδος.
Μηπως να αποδεχθείς σιγα σιγα το αυτονοητο, ότι πλεον τάξεις δεν υπαρχουν?

οταν ζεις σε ενα καπιταλιστικο μοντελο οπου εχει εγκατασταθει και προυπαρχει σε ολοκληρο τον κοσμο (δεν μιλαμε για φιλοσταλινικους δικτατορες τυπου βορεια κορεα)  τοτε ο κοσμος και ο πλυθησμος χωριζεται ταξικα
δες τι πηγε να γινει οταν προσπαθησε να υπαρξει εξομαλυνση των ταξεων δες κυρωσεις σε κουβα του τσε στη βενεζουελα του ουγκο τσαβες στην αργεντινη με την εκδιωξη τον διεθνων τοκογλυφων και ομως ο κοσμος προτιμησε την αντισταση και την επανασταση

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
οταν ζεις σε ενα καπιταλιστικο μοντελο οπου εχει εγκατασταθει και προυπαρχει σε ολοκληρο τον κοσμο (δεν μιλαμε για φιλοσταλινικους δικτατορες τυπου βορεια κορεα)  τοτε ο κοσμος και ο πλυθησμος χωριζεται ταξικα
δες τι πηγε να γινει οταν προσπαθησε να υπαρξει εξομαλυνση των ταξεων δες κυρωσεις σε κουβα του τσε στη βενεζουελα του ουγκο τσαβες στην αργεντινη με την εκδιωξη τον διεθνων τοκογλυφων και ομως ο κοσμος προτιμησε την αντισταση και την επανασταση
τυπε γιατι βριζεις τον ηγετη της β.κορεας?
επειδη σας εχει απαξιωσει σαν μην πραγματικους σοσιαλιστες?

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Σαφως και υπαρχει ελευθερια αποψεων και σεβαστες ολες. Δεν υποστηριζω τον ακρατο νεοφιλελευθερισμο. Αλλα πρεπει να κινηθει η οικονομια και να μπουν καποιες βασεις. Η υλικη παραγωγη πρεπει να παρει μπρος. Διαβασε λιγο Μαρξ. Ο ιδιος αναγνωριζει οτι η εκτιναξει της υλικης παραγωγης σε επιπεδα υψηλα μπορει να γινει υπο καπιταλιστικες συνθηκες. Πανω εκει μπορει να πατησει ο σοσιαλισμος. Μονο αν υπαρχουν καταλληλες υλικες συνθηκες που θα εχουν δημιουργηθει απο καπιταλισμο. Με αλλα λογια ο σωστος και υγιης καπιταλισμος, ειναι ο διαδρομος προς το σοσιαλισμο. Πανω σε μια καμμενη γη και μια ρημαγμενη οικονομια, τα σοσιαλιστικα συνθηματα και πειραματα ειναι αφελη, επειδη δεν  ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα. Αν δεν ειναι εκ του πονηρου και προβοκατορικα

ο μαρξ και το κεφαλαιο που εγραψε εθεσε τις βασεις του κομμουνισμου και ειχε αντιταχθει εναντιων του καπιταλισμου ειδικα στο 3 και 4 κεφαλαιο περι μεσων παραγωγης και ουδεποτε παραδεχεται τον υγιη καπιταλισμο μαλλον εσυ δεν εχεις διαβασει ουτε κατα διανυα το κεφαλαιο η σου το εχουν μεταφερει λαθος

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
τυπε γιατι βριζεις τον ηγετη της β.κορεας?
επειδη σας εχει απαξιωσει σαν μην πραγματικους σοσιαλιστες?

ιδεολογικα προτιμω αργεντινη βενεζουελα κουβα
και η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι στη βορεια κορεα αυτη τη στιγμη εχει γινει εγκαθυδριση μιας δικτατοριας σε εναν υποθετικο κομμουνιστικο μανδυα

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
και η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι στη βορεια κορεα αυτη τη στιγμη εχει γινει εγκαθυδριση μιας δικτατοριας σε εναν υποθετικο κομμουνιστικο μανδυα
τυπε αυτος που λες δικτακτορα παιρνει 100% στις εκλογες ομως ;)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
ο μαρκ και το κεφαλαιο που εγραψε εθεσε τις βασεις του κομμουνισμου και ειχε αντιταχθει εναντιων του καπιταλισμου ειδικα στο 3 και 4 κεφαλαιο περι μεσων παραγωγης και ουδεποτε παραδεχεται τον υγιη καπιταλισμο μαλλον εσυ δεν εχεις διαβασει ουτε κατα διανυα το κεφαλαιο η σου το εχουν μεταφερει λαθος

Oχι το εχω διαβασει. Και πολυ καλα και εξονυχιστικα. Πολυ καλυτερα απο οτι το εκανε ενας αποφοιτος ΤΕΙ λογιστικης πιστεψε με. Εκ των πραγματων ,δε το λεω για να σε προσβαλλω. Οπως εσυ ξερεις τα λογιστικα πολυ καλυτερα απο εμενα, εγω γνωριζω το κεφαλαιο και αλλα παρομοια πονηματα πολυ καλυτερα απο εσενα ( οχι απο ολους , ουτε πολυ καλα εγω ο ιδιος αριστα )

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
και επειδη εχετε και ιδεολογικες συζητησεις και αναζητησεις

Αναμφίβολα η 6η Νοεμβρίου δεν ήταν καλή μέρα για τους απανταχού νεοφιλελεύθερους. Μια σειρά από γεγονότα απλά και μεγάλα, εσωτερικά και εξωτερικά έδειξαν ότι ο καπιταλισμός δέχεται ισχυρότατους κλυδωνισμούς και ενδεχομένως κάτι καλό να γεννιέται στις μητροπόλεις της Δύσης.

Το μεγάλο γεγονός φυσικά ήταν η μαζικότατη και επεισοδιακή διαδήλωση που έγινε στις Βρυξέλλες, στην καρδιά του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου, την ημέρα μάλιστα που συνεδρίαζε το euro-group και στην ΕΚΤ κάποιοι τραπεζίτες ακόνιζαν τα μαχαίρια τους εναντίον του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος δεν επιδιώκει τερματισμό της λιτότητας, αλλά στην ουσία να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα πάνω στα κράτη και τους λαούς.

Αφορμή για αυτή την τεράστια κινητοποίηση των Βέλγων πολιτών αποτέλεσε η απόφαση της βελγικής κυβέρνησης του δεξιού Σαρλ Μισέλ για περικοπές δαπανών ύψους 11 δις ευρώ. Η συγκεκριμένη καλά οργανωμένη αντίδραση μου θύμισε τις δικές μας προ τεσσάρων χρόνων μεγαλειώδεις διαδηλώσεις κατά την ψήφιση των δυο πρώτων μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος τον Ιούνιο του 2011. Στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογική εκτόνωση και η ανάθεση από ένα μεγάλο κομμάτι των διαδηλωτών της προσπάθειας για ανατροπή των μνημονίων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την γνώμη μου βέβαια η λογική της ανάθεσης αποτελεί μεγάλο λάθος.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μαζικό κίνημα από κάτω δεν μπορεί να κάνει θαύματα καλούμενη να αντιμετωπίσει ολομόναχη τους καρχαρίες της Ε.Ε., που στην Ουκρανία δεν δίστασαν να συμμαχήσουν με τους ναζί για να πετύχουν τους σκοπούς τους, και φυσικά τις αδηφάγες αγορές που μαζί με την ντόπια επαίσχυντη ελίτ θα κάνουν κυριολεκτικά τα πάντα για να διατηρήσουν τα προνόμια τους και να συνεχίσουν την προσπάθεια μετατροπής των λαϊκών στρωμάτων σε μια απέραντη δουλοπαροικία.

Πλέον όμως είναι ολοφάνερο ότι η κρίση βρίσκεται στο κατώφλι και των χωρών της Βόρειας Ευρώπης, καθώς γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρα αντιληπτό ότι το ζήτημα δεν είναι εθνικό, όπως ακούγαμε εδώ και χρόνια με αποκορύφωμα το περιβόητο PIGS και τους τεμπέληδες Νότιους, αλλά βαθύτατα ταξικό χωρίς κανέναν διαχωρισμό απέναντι σε νότιους και βόρειους εργαζόμενους. Στο Βέλγιο λοιπόν, η σπίθα άναψε και μακάρι να κρατηθεί αναμμένη ώστε να μην δούμε και εκεί την εθνική κατάθλιψη στην οποία έχει πέσει η ελληνική κοινωνία μετά τις μάχες που έδωσε εναντίον της ωμότατης κρατικής καταστολής μέχρι το 2012.

Το πολύ σημαντικό βέβαια στην περίπτωση των Βέλγων και γενικότερα των χωρών της κεντρικής Ευρώπης όπως η Γαλλία και η Ιταλία, είναι πως εκεί τα συνδικάτα είναι ισχυρότατα, άρτια οργανωμένα και μπορούν να κατεβάσουν στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους για να διαδηλώσουν. Στην Ελλάδα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει χαθεί κάθε έννοια συνδικαλιστικής μαχητικότητας καθώς το ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία του 80 εκφύλισε σταδιακά πλήρως τους βασικότατους θεσμούς διεκδίκησης που θα μπορούσαν να έχουν οι εργαζόμενοι. Το βάρος πέφτει στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπερκεράσει την απραγία των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών διοικήσεων και να σηκώσει τον ετοιμοθάνατο λαό, οργανώνοντας τις αντιστάσεις των εργαζομένων, προωθώντας και την αναζωογόνηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, δίνοντας του το όραμα για να διεκδικήσει με αγωνιστικό τρόπο το απόλυτο δίκιο του.

Στην Γαλλία από την άλλη πλευρά είδαμε καταλήψεις σε σχολεία με αφορμή την δολοφονία από αστυνομικούς του 21χρονου ακτιβιστή Ρεμί Φρεζ, συγκρούσεις στους δρόμους, την δημοτικότητα του Φρανσούα Ολαντ στο 12%, την Μαρί Λεπεν να προελαύνει και 36.000 Γάλλους αγρότες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις εναντίον των πολιτικών της γαλλικής κυβέρνησης και να αδειάζουν από την περασμένη Τετάρτη δεκάδες τόνους κοπριάς και σάπιων οπωροκηπευτικών μπροστά σε κτίρια της κυβέρνησης και περιφερειών στην Τουλούζ και την Ναντ.

Στην Γερμανία που βρίσκεται ένα βήμα πριν διαβεί το κατώφλι της ύφεσης και αποτελεί την χώρα πρότυπο για τους απανταχού νεοφιλελεύθερους και υποστηρικτές του ακραίου κέντρου, έχουμε ομοβροντία από συνδικάτα διαφόρων κλάδων της οικονομίας. Λίγο πριν την φιέστα για τα 25 χρόνια από την επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου, η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης απεργιακής κινητοποίησης των τελευταίων 20 χρόνων. Οι μηχανοδηγοί της Deutche Bahn τράβηξαν χειρόφρενο στους γερμανικούς σιδηρόδρομους μέχρι την Δευτέρα, ακολουθώντας τους οδηγούς φορτηγών τρένων και τους εργαζόμενους της Lufthansa που έχουν από τον περασμένο Απρίλιο οκτώ απεργίες στο ενεργητικό τους.

Στην Ιταλία ο «σοσιαλιστής» (μόνο στα λόγια) Ματέο Ρέντσι αν και προβαίνει διαρκώς σε λεονταρισμούς κατά της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο εσωτερικό κλείνει το μάτι στο διευθυντήριο προχωρώντας σε μια σειρά από μέτρα απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και αφαίρεσης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων. Επίσης λάδι στη φωτιά έριξε η ανακοίνωση του χαλυβουργείου του Τέρνι που ανήκει στην γερμανική ThyssenKrupp ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις 537 εργαζομένων στο σύνολο των 2600. Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων είχαμε φυσικά άγρια καταστολή και μεγάλης έκτασης επεισόδια. Η απάντηση σε όλα αυτά ήταν το άκρως επιτυχημένο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν τα συνδικάτα Cgil και Fiom, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ιταλοί, ενώ στην βιομηχανία Alcatel του Βιμερκάρτε κοντά στο Μιλάνο οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν με αυγά τον Ματέο Ρέντσι που ζήτησε να συναντηθεί με την διοίκηση του, μετά την ανακοίνωση της τελευταίας ότι θα απολυθούν 587 εργαζόμενοι.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα από το οποίο είναι ολοφάνερο πως ο πυρήνας της ευρωζώνης πλέον είναι έτοιμος να μπει στο σπιράλ της σκληρής λιτότητας και συνολικά ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός σε μια τρίτη ύφεση ακόμη βαθύτερη μάλιστα από τις άλλες. Γίνεται ξεκάθαρο ότι ρήγματα στον νεοφιλελεύθερο τείχος της ευρωζώνης και της Δύσης συνολικότερα αρχίζουν να δημιουργούνται μέσα από τις έντονες αντιδράσεις λαών που στην σύγχρονη ιστορία του εργατικού κινήματος έχουν γράψει σημαντικές σελίδες στην προσπάθεια τους για αποτίναξη του καπιταλιστικού ζυγού.

Το ζήτημα όμως είναι ότι έχει έρθει η ώρα και σε διεθνές πλαίσιο αυτές οι κινητοποιήσεις να μην μείνουν απλά στον δρόμο, αλλά να περάσουν σε πολιτικό επίπεδο μέσω κομματικών φορέων που θα δεσμεύονται ρητά ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και πως ανάμεσα στις περιβόητες αγορές με τις ληστρικές επιθυμίες και τους λαούς θα βάλουν πάνω απ’ όλα τους δεύτερους και την αξιοπρέπεια τους. Κανένας Ευρωπαίος εργαζόμενος δεν ζητάει χλιδή και αμύθητο πλούτο. Το μόνο που επιθυμεί για αυτόν και την οικογένεια του, είναι μόνο η εργασία, η αξιοπρέπεια και η ασφαλής διαβίωση. Κατά την γνώμη μου βέβαια αυτό δεν είναι αρκετό καθώς δεν υπάρχει περίπτωση οι ελίτ να αποδεχτούν κάτι τέτοιο από την στιγμή που τα συμφέροντα τους είναι συγκρουόμενα με αυτά των απλών καθημερινών ανθρώπων.

Ο Σοσιαλισμός σύμφωνα με την μαρξιστική και λενινιστική έννοια είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Αυτό έχουν ανάγκη σήμερα οι ευρωπαϊκές εργατικές τάξεις και όχι απλά έναν ανθρώπινο καπιταλισμό, την ώρα που οι άρχουσες τάξεις δεν θέλουν για κανέναν λόγο να υπάρξει. Οι εποχές των συμβιβασμών και της σοσιαλδημοκρατίας τελείωσαν. Ή εμείς ή αυτοί!!!

Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό κατανοητό, τόσο πιο γρήγορα θα ξεμπλέξουν οι λαϊκές μάζες από το μονοπάτι της κοινωνικής εξαθλίωσης και της σύγχρονης δουλοπαροικίας. Είναι εύκολο αυτό; Σαφώς και όχι. Όπως έλεγε και ο Καντ δεν είναι απλό να πείσεις έναν άνθρωπο να ρισκάρει να θυσιαστεί για να ζήσουν καλά οι επόμενοι από αυτόν.

Εάν όμως επικρατήσει αυτή η λογική, είναι δεδομένο ότι οι γενιές που έρχονται θα ζήσουν σίγουρα χειρότερα και θα είναι απολύτως κατανοητό να ρίξουν όλες τις ευθύνες σε όσους προτίμησαν να κρυφτούν σήμερα στην μάταιη προσπάθεια τους σώσουν ότι μπορούν από την καταστροφή.

Συνοψίζοντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην κεντρική Ευρώπη και είναι έκρυθμη, μαζί με την δεδομένη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, όποια στιγμή γίνουν εκλογές, την εκλογική άνοδο του Podemos που μπορεί να οδηγήσει σε ιστορική πρωτιά τον ερχόμενο Μάιο κατά πάσα πιθανότητα στην Ισπανία, για την οποία αναφέρθηκα σε προηγούμενο άρθρο, και την ηγετική παρουσία του Σιν Φέιν στην Ιρλανδία, αρχίζει σταδιακά να γεννιέται η αισιοδοξία ότι οι μάχες που δίνουμε και θα κληθούμε να δώσουμε στο μέλλον μπορούν να έχουν ένα επιτυχές αποτέλεσμα για το οποίο όλοι θα είμαστε σίγουρα υπερήφανοι και δικαιωμένοι.

Τρία πράγματα χρειάζονται για την επιτυχία.

Μυαλό και γνώση για να χαραχθεί ο σωστός δρόμος προς τον σοσιαλισμό, που αποτελεί την μοναδική διέξοδο, και ψυχή βαθιά για να βρεθεί το ψυχικό σθένος και να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Έχει η σημερινή ευρωπαϊκή εργατική τάξη την δύναμη και την θέληση να το προσπαθήσει όπως το 1848 με την άνοιξη των λαών, το 1871 της Παρισινής Κομμούνας, το 1917 του κόκκινου Οκτώβρη, τους αγώνες του Τσε και του Άρη και τον ιστορικό Μάη του 1968;

Αν ΝΑΙ θα ξεπροβάλει μια νέα κοινωνία πιο ανθρώπινη και δίκαιη. Αν όχι ας μην σκεφτούμε καλύτερα τι θα έρθει.

Όπως και να έχει, είναι στο χέρι του καθενός από εμάς και μόνο τι θα ακολουθήσει…

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386

Εχεις γνωρισει/ μιλησει με ατομο απο τη Βενεζουλα? Για να σου πει λιγο την κατασταση εκει?
Απο τις πιο τραγικες και αθλιες και απο τα χειροτερα καθεστωτα

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Oχι το εχω διαβασει. Και πολυ καλα και εξονυχιστικα. Πολυ καλυτερα απο οτι το εκανε ενας αποφοιτος ΤΕΙ λογιστικης πιστεψε με. Εκ των πραγματων ,δε το λεω για να σε προσβαλλω. Οπως εσυ ξερεις τα λογιστικα πολυ καλυτερα απο εμενα, εγω γνωριζω το κεφαλαιο και αλλα παρομοια πονηματα πολυ καλυτερα απο εσενα ( οχι απο ολους , ουτε πολυ καλα εγω ο ιδιος αριστα )

δεν εχω λογω να σε αμφισβητησω
η τοποθετηση μου και η προσωπικη μου γνωμη και βαση αυτα που εχω διαβασει εγω απο το κεφαλαιο ειναι οτι ο μαρξ και αμβιβαλει για τον καπιταλισμο αλλα και διαφωνει σε ολους τους τομους του κεφαλαιου που εχει γραψει

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Εχεις γνωρισει/ μιλησει με ατομο απο τη Βενεζουλα? Για να σου πει λιγο την κατασταση εκει?
Απο τις πιο τραγικες και αθλιες και απο τα χειροτερα καθεστωτα

και ποιος εδωσε οραμα σε αυτους τους ανθρωπου σε ποιους στερησε το υπερκερδος και τον ακρατο πλουτο
γιατι λατρευαν τον τσαβες σαν θεο οι φτωχοι μπορεις να μας πεις???

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
δεν εχω λογω να σε αμφισβητησω
η τοποθετηση μου και η προσωπικη μου γνωμη και βαση αυτα που εχω διαβασει εγω απο το κεφαλαιο ειναι οτι ο μαρξ και αμβιβαλει για τον καπιταλισμο αλλα και διαφωνει σε ολους τους τομους του κεφαλαιου που εχει γραψει

Θα σου βαλλω παραθεσεις αργοτερα . Δεν ειναι καπιταλιστης ο Μαρξ σαφως αλλα χρειαζεται υγιης καπιταλισμος ωστε να προετοιμαστει ο σοσιαλισμος. Για αυτο αλλωστε θεωρουσε οτι οι ετοιμες χωρες για σοσιαλισμο ηταν η Αγγλια και οι ΗΠΑ. Και ασκουσε κριτικη στη Γερμανια γιατι θεωρουσε οτι δεν ειχε σωστο καπιταλισμο και ηταν ακομη μισο-φεουραρχικη

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
και ποιος εδωσε οραμα σε αυτους τους ανθρωπου σε ποιους στερησε το υπερκερδος και τον ακρατο πλουτο
γιατι λατρευαν τον τσαβες σαν θεο οι φτωχοι μπορεις να μας πεις???
και τον Κιμ Γιονγκ Ουν λατρευει ο κοσμος της β.κορεας αλλα εσυ τον λες δικτακτορα τυπε

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom