κοιτα θα σου τα πω βαση του εργατικου δικαιου
1ον οσο αφορα την υπερωρια μπορουσες να τον υποχρεωσεις για τη 1 ωρα απο εκει και περα ηταν στο χερι του αν θα δεχτει για τις 2
2ον ενοειτε οτι επρεπε να τον πληρωσεις χρηματικα αλλα κοιτα αν ημουν εγω ο εργαζομενος θα προτιμουσα τις 4 ωρες ρεπο γιατι αυτο με συμφαιρει
καθως ουσιαστικα θα σου ετρωγα 4 εργατοωρες με την προυποθεση να της επαιρνα οποτε ηθελα και στο συνολο πχ παρασκευη αλλα ο καθε εργαζομενος διαφερει
3ον το διαλλειμα για τον υπαλληλο γραφειου οριζετε στα 10 λεπτα ανα 2 ωρες και στις 8 ωρες στα 40 λεπτα
4ον σαφως και ειναι υποχρεωση του εργαζομενου να φτανει στην ωρα του και να φευγει στην ωρα του της βαρδιας του α και για να μην ξεχνιομαστε 1 ωρα πριν και μια ωρα μετα αν παθει κατι ο εργαζομενος απο θεμα υγειας ειναι εργατικο ατυχημα. το λεω γιατι μια φορα βιαζομουν για να ειμαι στην ωρα μου στη δουλεια με το ποδηλατο επεσα και εσπασα το χερι μου και με πληρωνε ο εργοδοτης και για τις 15 μερες που εκατσα σπιτι και με πληρες μεροκαμματο σαν εργατικο ατυχημα
είπα ότι δεν είχα την εξουσιοδότηση να του εγκρίνω υπερωρίες… οπότε ούτε την μία ώρα υποχρεωτικά μπορούσα να τον κρατήσω…
αλλά να του δώσω τέσσερις ώρες είχα κάθε δικαίωμα … και την επομένη το πρωί και όποια μέρα ήθελε αρκεί να μην είχαμε σφίξιμο στην δουλειά…
στα διαλείματα εφάρμοσα ακριβώς τον κανονισμό και ξύνισε… καλά να πάθει… το ίδιο και στις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης… θα είσαι στην ώρα σου αλλιώς θα σου κόβω τις ώρες… και φυσικά ΠΟΤΕ δεν του ξαναείπα για να κάτσει παραπάνω ούτε λεπτό αλλά ούτε και πήρε ποτέ και άδεια από την σημαία (τουλάχιστον όσο τον είχα υφιστάμενο) … είχε κάτι προσωπικό να κάνει να πάρει κανονική άδεια… τέρμα…
και οι ασθένειες πληρωμένες με τον κανονισμό και τέρμα τα τηλεφωνήματα “είμαι άρρωστος δεν μπορώ να έλθω σήμερα”.. χαρτί από γιατρό και τις τρείς πρώτες μέρες τις μισές…
όποιος δεν είναι συνεργάσιμος τρώει στην μάπα την εργατική νομοθεσία…
και αυτό το μία ώρα πριν μία ώρα μετά είναι μεγίστη μαλακία διότι ο εργοδότης ευθύνεται για κάτι το οποίο είναι αντικειμενικά εκτός των δυνατοτήτων του να το αποφύγει… που ξέρω πχ αν φεύγοντας από το γραφείο δεν κοπανήσει σε ένα μισάωρο μέσα πέντε τσίπουρα στο καφενείο της γειτονιάς, γίνει λιώμα και μετά πάει και στουκάρει με το αυτοκίνητο…ή που ξέρω σαν εργοδότης αν ο τύπος που στουκάρησε με το ποδήλατο από βραδύς γύριζε στα μπουδέλα μέχρι τα χαράματα και κοιμόταν όρθιος ???
ελπίζω να αλλάξει αυτό τώρα με τις αλλαγές στα εργασιακά… είναι μεγίστη μαλακία…