Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

• Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

Ψήφοι: 151 63,7%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

Ψήφοι: 42 17,7%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

Ψήφοι: 44 18,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    237

adakos

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Κριτικές
9
Like
1.983
Πόντοι
3.145
κάποια στιγμή πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορεί να πληρώνουν συνέχεια κάποιοι και οι άλλοι να γκρινιάζουν μόνον χωρίς να κάνουν τίποτε για να βελτιώσουν την θέση τους και απλώς να απαιτούν …

γιατί εδώ έχουμε φτάσει… κάποιοι, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτε, δεν θέλουν να κάνουν κάτι και απαιτούν να κάνουν οι άλλοι για αυτούς…

λυπάμαι  που θα σε απογοητεύσω αλλά μην περιμένεις  τέτοια πράγματα στην ελλάδα.
η παιδεία  η υγεία το ασφαλιστικό ...αν τα διαχειριζόταν  η λογίστριά μου  για 10 χρόνια
θα ήτανε  σε πολύ ανώτερο επίπεδο...βάζω στοίχημα  οτι  θέλετε!!!!!!

kavlarxos78

Μέλος
Εγγρ.
7 Οκτ 2014
Like
0
Πόντοι
1
λυπάμαι  που θα σε απογοητεύσω αλλά μην περιμένεις  τέτοια πράγματα στην ελλάδα.
η παιδεία  η υγεία το ασφαλιστικό ...αν τα διαχειριζόταν  η λογίστριά μου  για 10 χρόνια
θα ήτανε  σε πολύ ανώτερο επίπεδο...βάζω στοίχημα  οτι  θέλετε!!!!!!
Για τα αυτονόητα μιλας φιλε

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
κάποια στιγμή πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορεί να πληρώνουν συνέχεια κάποιοι και οι άλλοι να γκρινιάζουν μόνον χωρίς να κάνουν τίποτε για να βελτιώσουν την θέση τους και απλώς να απαιτούν …

γιατί εδώ έχουμε φτάσει… κάποιοι, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτε, δεν θέλουν να κάνουν κάτι και απαιτούν να κάνουν οι άλλοι για αυτούς…

Ο εργατης που παει στη φαμπρικα νυχτα και επιστρεφει σπιτι του επισης νυχτα ειναι στη δουλεια του αψογος αλλα δεν εχει στον ηλιο μοιρα και ουτε θα χει ποτε.
Για πες τι να κανει για να βελτιωσει τη θεση του. Μας χορτασες θεωριες τα νεοφιλελεδικα εμεσματα οτι οι αιτιες των προβληματων ειναι ατομικες-ψυχολογικες και οχι κοινωνικες.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Ο εργατης που παει στη φαμπρικα νυχτα και επιστρεφει σπιτι του επισης νυχτα ειναι στη δουλεια του αψογος αλλα δεν εχει στον ηλιο μοιρα και ουτε θα χει ποτε.
Για πες τι να κανει για να βελτιωσει τη θεση του. Μας χορτασες θεωριες τα νεοφιλελεδικα εμεσματα οτι οι αιτιες των προβληματων ειναι ατομικες-ψυχολογικες και οχι κοινωνικες.

σιγά τις φάμπρικες και το από ήλιο σε ήλιο…

όπου και αν δούλεψα στην ζωή μου οι χαμηλόμισθοι την κάνανε με την λήξη του ωραρίου (και πολλές φορές πριν από αυτό) … και άμα ήθελες και καμμιά βοήθεια από κανέναν και του έλεγες να καθήσει κανένα δίωρο και να έρθει την επόμενη μετά το μεσημέρι σου απαντούσε “και οι υπερωρίες μου?"

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.860
Πόντοι
5.006

όπου και αν δούλεψα στην ζωή μου οι χαμηλόμισθοι την κάνανε με την λήξη του ωραρίου (και πολλές φορές πριν από αυτό) … και άμα ήθελες και καμμιά βοήθεια από κανέναν και του έλεγες να καθήσει κανένα δίωρο και να έρθει την επόμενη μετά το μεσημέρι σου απαντούσε “και οι υπερωρίες μου?"
τσ τσ τσ...ακου εκει να ζηταει τις υπερωριες του?????σε τι κρατος θα φερουμε τα παιδια μας νικο τσαμτσικα????
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
τσ τσ τσ...ακου εκει να ζηταει τις υπερωριες του?????σε τι κρατος θα φερουμε τα παιδια μας νικο τσαμτσικα????
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

το ρεπό δεν του έφτανε ?? δύο ώρες θα καθόταν τέσσερις ώρες άδεια θα έπαιρνε...

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16

Μηπως να εδινε και το κατι της του σε ερανο για τη βιωσιμοτητα της επιχειρησης.
Αν θες ελα να παμε παρεα με φιλο μου μεχρι το εργοστασιο που δουλευει. Να δεις τι ωρα παιρνει το λεωφορειο για Ασπροπυργο και τι ωρα φτανει σπιτι του. Μπας και βγεις απ την κομματικη γυαλα και καταλαβεις τι θα πει αγωνας για επιβιωση και μεροκαματο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Μηπως να εδινε και το κατι της του σε ερανο για τη βιωσιμοτητα της επιχειρησης.
Αν θες ελα να παμε παρεα με φιλο μου μεχρι το εργοστασιο που δουλευει. Να δεις τι ωρα παιρνει το λεωφορειο για Ασπροπυργο και τι ωρα φτανει σπιτι του. Μπας και βγεις απ την κομματικη γυαλα και καταλαβεις τι θα πει αγωνας για επιβιωση και μεροκαματο.

με το παραπάνω έπαιρνε τις υπερωρίες του… δύο ώρες βαριά υπερωρία τέσσερις ώρες άδεια την άλλη μέρα με πλήρεις αποδοχές…

και όσο για τον φίλο σου αμα δεν θέλει να κάνει μεγάλο δρομολόγιο να αλλάξει σπίτι … εδώ έχω συναδέλφους που κάνουν μια ώρα και πάνω με τραίνο για να έρθουν στο γραφείο καθημερινά…

αυτό μας έλειπε να σκεφτόμαστε να φέρουμε καθεστώς έναρξης ωραρίου από την στιγμή που βγαίνει ο εργαζόμενος από το σπίτι του (σε κάποια δημόσια επιχείρηση το είχαν και αυτό αν δεν με απατά η μνήμη μου στα ΤΕΟ)…

και όσο για τον αγώνα για επιβίωση και μάλιστα μέσα σε συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού δεν θα μου μάθεις εσύ … 32 χρόνια έτσι δουλεύω…

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
40
Πόντοι
366
το ρεπό δεν του έφτανε ?? δύο ώρες θα καθόταν τέσσερις ώρες άδεια θα έπαιρνε...
Oχι βρε γιδι,οτι προβλεπει ο νομος.Να πληρωθει τις υπερωριες του.Αν δεν βγαινει η δουλεια να κανει προσληψεις.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Oχι βρε γιδι,οτι προβλεπει ο νομος.Να πληρωθει τις υπερωριες του.Αν δεν βγαινει η δουλεια να κανει προσληψεις.

ότι πείς… γιαυτό παίρνουν τα αρχίδια των αφεντικών μερικοί…

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

μετά από αυτό άρχισα να κόβω μεροκάματα στην παραμικρή αργοπορία… πάνω από 15’ αργοπορία μιά ώρα κόψιμο…
να δεις για πότε αλλάξανε τα κόζια…

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
40
Πόντοι
366
ότι πείς… γιαυτό παίρνουν τα αρχίδια των αφεντικών μερικοί…
Mε την ευλογη ανοχη του κρατους...Οπως κανουν και στους ναυτικους μας που τους εκμεταλευονται.20 ωρες συνεχες εργασια  στα συμβατικα με πληρωμη 8αρου συν 2 ωρες υπερωριων.Και σε οποιον αρεσει,αφου το κρατος το επιτρεπει...Και με μειωμενο το πληρωμα τον χειμωνα,γραφοντας στα παπαρια μας την ασφαλεια των ιδιων αλλα και των επιβατων.

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
μετά από αυτό άρχισα να κόβω μεροκάματα στην παραμικρή αργοπορία… πάνω από 15’ αργοπορία μιά ώρα κόψιμο…
να δεις για πότε αλλάξανε τα κόζια…
πσσσσ..........
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: γελοιε

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
με το παραπάνω έπαιρνε τις υπερωρίες του… δύο ώρες βαριά υπερωρία τέσσερις ώρες άδεια την άλλη μέρα με πλήρεις αποδοχές…

και όσο για τον φίλο σου αμα δεν θέλει να κάνει μεγάλο δρομολόγιο να αλλάξει σπίτι … εδώ έχω συναδέλφους που κάνουν μια ώρα και πάνω με τραίνο για να έρθουν στο γραφείο καθημερινά…

αυτό μας έλειπε να σκεφτόμαστε να φέρουμε καθεστώς έναρξης ωραρίου από την στιγμή που βγαίνει ο εργαζόμενος από το σπίτι του (σε κάποια δημόσια επιχείρηση το είχαν και αυτό αν δεν με απατά η μνήμη μου στα ΤΕΟ)…

και όσο για τον αγώνα για επιβίωση και μάλιστα μέσα σε συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού δεν θα μου μάθεις εσύ … 32 χρόνια έτσι δουλεύω…

ρε πας καλα δηλαδη αμ θα καθοταν 2 ωρες υπερωρια μηπως να τις εκανε δωρο στον εργοδοτη???? αυτο παλι με τις 4 ωρες την επομενη μερα που κολλαει δεν καταλαβα  :think: :think: :think:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
ρε πας καλα δηλαδη αμ θα καθοταν 2 ωρες υπερωρια μηπως να τις εκανε δωρο στον εργοδοτη???? αυτο παλι με τις 4 ωρες την επομενη μερα που κολλαει δεν καταλαβα  :think: :think: :think:

ότι αντί για πληρωμή 2 ωρών υπερεργασίας (δηλαδή 2 ωρομίσθια) έπαιρνε 4 ώρες άδεια… τι δεν καταλαβαίνεις…

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
ότι αντί για πληρωμή 2 ωρών υπερεργασίας (δηλαδή 2 ωρομίσθια) έπαιρνε 4 ώρες άδεια… τι δεν καταλαβαίνεις…

α τωρα καταλαβα και δεν μου λες δηλαδη τι ηθελες να γινετε στην υπερωρια κατ εσε να τις κανουμε δωρο στον εργοτη σαν δειγμα καλης θελησης προς την επιχειρηση????

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
α τωρα καταλαβα και δεν μου λες δηλαδη τι ηθελες να γινετε στην υπερωρια κατ εσε να τις κανουμε δωρο στον εργοτη σαν δειγμα καλης θελησης προς την επιχειρηση????

θα μπορούσε να πάρει τις τέσσερις ώρες άδεια και να αράξει να ξεκουραστεί… αντί δύο ωρομίσθια που δεν είχα τέτοια εξουσιοδότηση από την εταιρεία να του τα δώσω …
αυτό είχα δικαίωμα να το κάνω…

αυτός έχασε γιατί τον έτρεχα μετά για καθυστερήσεις στο ωράριο… 15’+ καθυστέρηση μια ώρα κόψιμο… μια μέρα που μου ήρθε σεινάμενος κουνάμενος στις 9.50 και μου είπε θα κάτσω παραπάνω του είπα όχι σου κόβεται το ημερομίσθιο και αν γουστάρεις… αν δεν γουστάρεις να είσαι στην ώρα σου …

και στην λήξη ακριβώς στην ώρα… και στο φαγητό μισή ώρα διάλλειμα και ούτε λεπτό παραπάνω…

έτσι για να καταλαβαίνει ότι οι υποχωρήσεις είναι αμοιβαίες (έτσι και αλλιώς τις ώρες που θα δούλευε παραπάνω θα τις έπαιρνε σε άδεια και με το παραπάνω) και ότι δεν έχει μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις…

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
40
Πόντοι
366
θα μπορούσε να πάρει τις τέσσερις ώρες άδεια και να αράξει να ξεκουραστεί… αντί δύο ωρομίσθια που δεν είχα τέτοια εξουσιοδότηση από την εταιρεία να του τα δώσω …

αυτός έχασε γιατί τον έτρεχα μετά για καθυστερήσεις στο ωράριο… 15’+ καθυστέρηση μια ώρα κόψιμο… μια μέρα που μου ήρθε σεινάμενος κουνάμενος στις 9.50 και μου είπε θα κάτσω παραπάνω του είπα όχι σου κόβεται το ημερομίσθιο και αν γουστάρεις… αν δεν γουστάρεις να είσαι στην ώρα σου …

και στην λήξη ακριβώς στην ώρα… και στο φαγητό μισή ώρα διάλλειμα και ούτε λεπτό παραπάνω…

έτσι για να καταλαβαίνει ότι οι υποχωρήσεις είναι αμοιβαίες (έτσι και αλλιώς τις ώρες που θα δούλευε παραπάνω θα τις έπαιρνε σε άδεια και με το παραπάνω) και ότι δεν έχει μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις…
Γιατι δεν πηγες στην επιθεωρηση εργασιας να τον καταγγειλεις;Οτι του προτεινες να μην του πληρωσεις τις υπερωριες που θα εκανε; :jerking:

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16

κοιτα θα σου τα πω βαση του εργατικου δικαιου
1ον οσο αφορα την υπερωρια μπορουσες να τον υποχρεωσεις για τη 1 ωρα απο εκει και περα ηταν στο χερι του αν θα δεχτει για τις 2
2ον ενοειτε οτι επρεπε να τον πληρωσεις χρηματικα αλλα κοιτα αν ημουν εγω ο εργαζομενος θα προτιμουσα τις 4 ωρες ρεπο γιατι αυτο με συμφαιρει
    καθως ουσιαστικα θα σου ετρωγα 4 εργατοωρες με την προυποθεση να της επαιρνα οποτε ηθελα και στο συνολο πχ παρασκευη αλλα ο καθε εργαζομενος                διαφερει
3ον το διαλλειμα για τον υπαλληλο γραφειου οριζετε στα 10 λεπτα ανα 2 ωρες και στις 8 ωρες στα 40 λεπτα
4ον σαφως και ειναι υποχρεωση του εργαζομενου να φτανει στην ωρα του και να φευγει στην ωρα του της βαρδιας του α και για να μην ξεχνιομαστε 1 ωρα πριν και μια ωρα μετα αν παθει κατι ο εργαζομενος απο θεμα υγειας ειναι εργατικο ατυχημα. το λεω γιατι μια φορα βιαζομουν για να ειμαι στην ωρα μου στη δουλεια με το ποδηλατο επεσα και εσπασα το χερι μου και με πληρωνε ο εργοδοτης και για τις 15 μερες που εκατσα σπιτι και με πληρες μεροκαμματο σαν εργατικο ατυχημα

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
κοιτα θα σου τα πω βαση του εργατικου δικαιου
1ον οσο αφορα την υπερωρια μπορουσες να τον υποχρεωσεις για τη 1 ωρα απο εκει και περα ηταν στο χερι του αν θα δεχτει για τις 2
2ον ενοειτε οτι επρεπε να τον πληρωσεις χρηματικα αλλα κοιτα αν ημουν εγω ο εργαζομενος θα προτιμουσα τις 4 ωρες ρεπο γιατι αυτο με συμφαιρει
    καθως ουσιαστικα θα σου ετρωγα 4 εργατοωρες με την προυποθεση να της επαιρνα οποτε ηθελα και στο συνολο πχ παρασκευη αλλα ο καθε εργαζομενος                διαφερει
3ον το διαλλειμα για τον υπαλληλο γραφειου οριζετε στα 10 λεπτα ανα 2 ωρες και στις 8 ωρες στα 40 λεπτα
4ον σαφως και ειναι υποχρεωση του εργαζομενου να φτανει στην ωρα του και να φευγει στην ωρα του της βαρδιας του α και για να μην ξεχνιομαστε 1 ωρα πριν και μια ωρα μετα αν παθει κατι ο εργαζομενος απο θεμα υγειας ειναι εργατικο ατυχημα. το λεω γιατι μια φορα βιαζομουν για να ειμαι στην ωρα μου στη δουλεια με το ποδηλατο επεσα και εσπασα το χερι μου και με πληρωνε ο εργοδοτης και για τις 15 μερες που εκατσα σπιτι και με πληρες μεροκαμματο σαν εργατικο ατυχημα

είπα ότι δεν είχα την εξουσιοδότηση να του εγκρίνω υπερωρίες… οπότε ούτε την μία ώρα υποχρεωτικά μπορούσα να τον κρατήσω…

αλλά να του δώσω τέσσερις ώρες είχα κάθε δικαίωμα … και την επομένη το πρωί και όποια μέρα ήθελε αρκεί να μην είχαμε σφίξιμο στην δουλειά…

στα διαλείματα εφάρμοσα ακριβώς τον κανονισμό και ξύνισε… καλά να πάθει… το ίδιο και στις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης… θα είσαι στην ώρα σου αλλιώς θα σου κόβω τις ώρες… και φυσικά ΠΟΤΕ δεν του ξαναείπα για να κάτσει παραπάνω ούτε λεπτό αλλά ούτε και πήρε ποτέ και άδεια από την σημαία (τουλάχιστον όσο τον είχα υφιστάμενο) … είχε κάτι προσωπικό να κάνει να πάρει κανονική άδεια… τέρμα…

και οι ασθένειες πληρωμένες με τον κανονισμό και τέρμα τα τηλεφωνήματα “είμαι άρρωστος δεν μπορώ να έλθω σήμερα”.. χαρτί από γιατρό και τις τρείς πρώτες μέρες τις μισές…

όποιος δεν είναι συνεργάσιμος τρώει στην μάπα την εργατική νομοθεσία…

και αυτό το μία ώρα πριν μία ώρα μετά είναι μεγίστη μαλακία διότι ο εργοδότης ευθύνεται για κάτι το οποίο είναι αντικειμενικά εκτός των δυνατοτήτων του να το αποφύγει… που ξέρω πχ αν φεύγοντας από το γραφείο δεν κοπανήσει σε ένα μισάωρο μέσα πέντε τσίπουρα στο καφενείο της γειτονιάς, γίνει λιώμα και μετά πάει και στουκάρει με το αυτοκίνητο…ή που ξέρω σαν εργοδότης αν ο τύπος που στουκάρησε με το ποδήλατο από βραδύς γύριζε στα μπουδέλα μέχρι τα χαράματα και κοιμόταν όρθιος ???

ελπίζω να αλλάξει αυτό τώρα με τις αλλαγές στα εργασιακά… είναι μεγίστη μαλακία…

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom