kavlarxos78
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Οκτ 2014
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
οκεκτος απο τις κραυγες και την επιθυμια των τσυριζαιων οτι θα γινουν κυβερνηση δεν φαινεται απο πουθενα αλλου
οκεκτος απο τις κραυγες και την επιθυμια των τσυριζαιων οτι θα γινουν κυβερνηση δεν φαινεται απο πουθενα αλλου
Δεν ψηφίζεις συριζα δηλαδή.Εαν ρωτας εμενα προσωπικα δεν ειμαι ουτε Συριζα ουτε εχω σχεση. Η ΝΔ το ποιο πιθανό είναι να καταλήξει σαν τον ΠΑΣΟΚ 4.5%. Αλλα αυτο θα φανεί οταν γινουν εκλογες. Αρα μην με ρωτας εμενα δεν ξερω
To σκέφτομαιΔεν ψηφίζεις συριζα δηλαδή.
Πόσο σου πήρε να το γράψεις το μυθιστόρημα?ο ΣΥΡΙΖΑ της σημερον ελάχιστα διαφέρει από την ΕΚ του 1963 και το ΠΑΣΟΚ του 1981… με κάποιες όμως ειδοποιούς διαφορές αλλά και πολλά κοινά σημεία…
Η ΕΚ του Γεωργίου Παπανδρέου ήταν ένα συνοθύλευμα που περιλάμβανε στους κόλπους της από φιλοβασιλικούς ακροδεξιούς (πχ Γαρουφαλια) μέχρι αριστερίζοντες προοδευτικούς (πχ Τσιριμώκο)… ο ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ) περιλαμβάνει από ακραιφνή πασοκογενή στοιχεία (Μητρόπουλος, Κουρουπλής, Φωτόπουλος) μέχρι ακροαριστερά βλήματα (πχ Λαφαζάνη)…
στην μεν ΕΚ υπήρχε η ηγετική φυσιογνωμία του Γ.Παπανδρέου που ένωσε για κάποιο διάστημα την πανσπερμία των τάσεων (ας το πουμε λίγο εκλεπτυσμένα) .. στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η προσδοκία της κατάληψης των χειμερινών ανακτόρων και της εγκατάστασης τους σε αυτά έτσι ώστε να λιγδώσει το αντεράκι τους …
και στα δύο αυτά όμως μορφώματα υπάρχουν οι φυγόκεντρες τάσεις …. στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα υπάρχουν οι Λαφαζανιστές, οι οποίοι σε αντίθεση με τους “προσγειωμένους" παλαιοπασόκους et al (οι οποίοι δεν θέλουν εφόδους προς τον ουρανό απλά ζητάνε να βάλουν το χέρι τους στο μέλι και να λιγδώσει το αντεράκι τους προσπαθούνε) υπάρχουν και οι ακραιφνείς ιδεολόγοι κομμουνιστές (Λαφαζάνης και Σια) οι οποίοι “θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο” και βγάζουν σπυράκια απέναντι στις πολιτικές (ψηφοθηρικού χαρακτήρα) παρασπονδίες που κάνουν οι Τσιπριστές (ακριβώς όπως έβγαζαν σπυράκια οι ακροδεξιοί της ΕΚ σε κάθε προσπάθεια του γέρου όχι να αλλάξει αλλά να εξωραίσει το περιβάλλον) … βέβαια κρατάνε πισινή εν όψει της εξουσίας δείχνοντας έναν προσωρινό καθωσπρεπισμό έχοντας όμως στο μυαλό τους μια διάσπαση της μετά τις εκλογές κοινοβουλευτικής ομάδας (το λένε σχέδιο και δεν το κρύβουν) έτσι ώστε η τυχόν κυβέρνηση που θα προκύψει να εξαρτά την ύπαρξη της στις ψήφους της διασπασμένης ομάδας…
ενόψει λοιπόν της σοβαρής προοπτικής εξουσίας οι τριβές και διαφωνίες έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα και μόνο μερικά μικροεπεισόδια γίνονται (έτσι για να μην ξεχνιέται και το αντίπαλο δέος και για την τιμή των όπλων) που μεταφράζονται σε κάτι διαφοροποιημένες ριζικά δηλώσεις της πτέρυγας των Λαφαζανιστών (ας τις έχουμε και αυτές στο μυαλό μας) …
φυσικά σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ του 1981 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την ηγεσία εκείνη η οποία θα μπορούσε να τους επιβληθεί, να τους ελέγχει και να τους κατεβάσει από το τραίνο όπως έκανε ο Αντρέας Παπανδρέου δύο φορές στα πρώιμα χρόνια του ΠΑΣΟΚ…
μοιραία λοιπόν η όποια συγκυρία φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να κρατήσει και πολύ… η ιστορία επαναλαμβάνεται και τα τρανταχτά παραδείγματα της πρέπει να διδάξουν…
Πόσο σου πήρε να το γράψεις το μυθιστόρημα?
Ειναι αστείο ΕΣΥ να ζητάς αντίλογο. Ειναι προσωπική σου αποψη. Εμαθα κ ξέρουν ολοι ποιες είναι οι απόψεις σουγιατί ρωτάς δικός σου είναι ο χρόνος??
αντίλογο έχεις ??
Ειναι αστείο ΕΣΥ να ζητάς αντίλογο. Ειναι προσωπική σου αποψη. Εμαθα κ ξέρουν ολοι ποιες είναι οι απόψεις σου
Παντως ανθρωποι σαν τον αλεξ και τον τραμουντανα,που δειχνουν οτι επειδη εχουν λεφτα δεν νοιαζονται για τον συνανθρωπο τους,σπρωχνουν πολλους στο να ψηφισουν συριζα.Και δυστυχως ειναι πολλοι με αυτην την νοοτροπια.
Καλα κανε οτι σου λεει ο pxαντίλογο που να αποδομεί τις απόψεις αυτές και τα επιχειρήματα που λέω έχεις ??
τα ρέστα τα ακούω βερεσέ…
Καλα κανε οτι σου λεει ο px
Aλλιως τι?κατάλαβα… πνευματική ένδεια…
αντε γειά και μην διανοηθείς να ξαναπαραθέσεις σε πόστ μου ή να αναφερθείς σε πόστ μου…
Παντως ανθρωποι σαν τον αλεξ και τον τραμουντανα,που δειχνουν οτι επειδη εχουν λεφτα δεν νοιαζονται για τον συνανθρωπο τους,σπρωχνουν πολλους στο να ψηφισουν συριζα.Και δυστυχως ειναι πολλοι με αυτην την νοοτροπια.
Ο αλεξ οσο τον εχω διαβασει ειναι light. Ακολουθει στο 100% την ιδεολογια ΝΔ. Ο αλλος ειναι χειροτερος σε ολαδεν τους ξέρω προσωπικά ούτε τον τραμουντάνα ούτε τον αλεξ.. και δεν ξέρω αν νοιάζονται για τον συνάνθρωπο τους η όχι.
πρωτιστως ας νοιαστούν οι εργατοπατέρες συνδικαλιστές , της δεη, της αδεδυ, του οτε παλιότερα , της ολυμπιακής, του οσε....κ.λ.π κ.λ.π για το 1.500.000 + ανέργων..
πάμε ολοταχώς προς την κατάρευση.. στους επόμενους 10-20 μήνες.
πιθανό να σκάσει στα χέρια του συριζα.. η σε συγκυβέρνηση
ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ θα καταλάβουμε όλοι...πως με πορδές δεν βάφεις αυγά.
δηλαδή με ποιόν διαφορετικό τρόπο θα νοιαζόσουν εσύ για τον συνάνθρωπο ??
τους φόρους μας (όσοι και αν είναι αυτοί) τους πληρώνουμε στην ώρα μας και χωρίς διαμαρτυρία … τι άλλο θες να κάνουμε κατά την γνώμη σου ??
ααα ναι βέβαια να δείχνουμε λύπη και να λέμε ναι έχεις δίκιο…
για παράδειγμα αντί να ψέλνω τον χαπάκη που δεν στρώνει τον κώλο του να αποκτήσει κανένα επαγγελματικό προσόν (πχ να διαβάσει τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, να μάθει αγγλικά, να διαβάσει τους φορολογικούς νόμους και διατάξεις, να διαβάσει λίγο χρηματοοικονομικά, να μάθει την χρήση ενός ERP, να μάθει Excel ώστε να μπορεί να λέει ότι είναι λογιστής) που θα τον βοηθήσει να βρεί δουλειά να του λέω μπράβο που τρέχει στις διαδηλώσεις…
ή μήπως να αλλάξω τις απόψεις μου περί λιγότερου κράτους και να γίνω κρατιστής , έτσι ώστε να μπορέσουν να διοριστούν όλοι στο δημόσιο ??
Συνφωνώ ότι ο καθένας πρεπει να δει τι θα κάνει αυτός και να μην μεμψιμοιρει, να αποκτα εφόδια και να γινεται καλυτερος στον τομέα του, αυτό ομως δεν αναιρει το γεγονός ότι η φορολογία είναι σημερα πολύ άδικη και επί ισοπεδωμένων εισοδημάτων, ναι να πληρωνουμε τους φόρους μας που αναλογούν και ανάλογα τη φοροδοτική ικανότητα και με δικαια εισοδηματικά κριτίρια, εδώ όμως το κράτος μας εχει γονατίσειδηλαδή με ποιόν διαφορετικό τρόπο θα νοιαζόσουν εσύ για τον συνάνθρωπο ??
τους φόρους μας (όσοι και αν είναι αυτοί) τους πληρώνουμε στην ώρα μας και χωρίς διαμαρτυρία … τι άλλο θες να κάνουμε κατά την γνώμη σου ??
ααα ναι βέβαια να δείχνουμε λύπη και να λέμε ναι έχεις δίκιο…
για παράδειγμα αντί να ψέλνω τον χαπάκη που δεν στρώνει τον κώλο του να αποκτήσει κανένα επαγγελματικό προσόν (πχ να διαβάσει τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, να μάθει αγγλικά, να διαβάσει τους φορολογικούς νόμους και διατάξεις, να διαβάσει λίγο χρηματοοικονομικά, να μάθει την χρήση ενός ERP, να μάθει Excel ώστε να μπορεί να λέει ότι είναι λογιστής) που θα τον βοηθήσει να βρεί δουλειά να του λέω μπράβο που τρέχει στις διαδηλώσεις…
ή μήπως να αλλάξω τις απόψεις μου περί λιγότερου κράτους και να γίνω κρατιστής , έτσι ώστε να μπορέσουν να διοριστούν όλοι στο δημόσιο ??