Νέα

Τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Anemodoura
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 59K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.563
Πόντοι
456
Πρωτον, δεν γινεται αυτο. Πουθενα δεν το εχω δει.

Αν παλι υπαρχει καπου αυτο απο λαθος, θα ισχυει η εκ δεξιων προτεραιοτητα.
Το έχω δει και εγώ να έχουν όλοι ΣΤΟΠ.Όχι επίτηδες το έχουν κάνει επειδή γίνονταν πολλά ατυχήματα βάλανε ΣΤΟΠ για όλους για να κόβουν.Εδώ είσαι λάθος.Δεν μπορώ να ξέρω αν έχουν όλοι στοπ και να ισχύει με λογική η απο δεξιά προτεραιότητα,αναγκαστικά σταματάς ελέγχεις και περνάς.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.563
Πόντοι
456

Εδώ εκτός Αθηνών έτσι και μπαίνεις σε κυκλικό κόμβο έχεις ΣΤΟΠ και προτεραιότητα έχει αυτός που κινείται μέσα σε αυτόν.Ξέρεις πόσους Αθηναίους ξέρω να μπαίνουν καρφί μέσα;

• Like
Αντιδράσεις: noblue

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.586
Πόντοι
3.656
Ναι. Μονο 45.000 ανθρωποι το χρονο
Σε 310 μύρια ρε παπάρα. Με τα περισσότερα αυτοκίνητα και χλμ ανά κάτοικο στον κόσμο .
Η ζωή έχει κινδύνους.

Όταν είσαι με ζουρλομανδύα σε δωμάτιο , ατομικό , επενδεδυμένο με στρώματα , δεν κινδυνεύεις από τραυματισμό.
Πεθαίνεις στα 40 από τα μουρλόχαπα , που σου έχουν στερήσει κάθε λόγο να ζεις.

Αυτό είναι το δράμα με τη δημοκρατία. Όχι ότι ο κάθε μαλάκας έχει γνώμη, αλλά ότι λαμβάνεται και υπόψην
γιατί ψηφίζει .

Η Γερμανία, χώρα διέλευσης ξένων που ταξιδεύουν και τη διασχίζουν ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ
έχει ίδιους νεκρούς σε τροχαία με το ηνωμένο βασίλειο . Χώρα με ΟΡΙΑ ΗΛΙΘΙΑ, ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ .

Στο ηνωμένο βασίλειο ... αυτοκτονούν πολλοί ... αν είναι να ζεις όπως ζουν εκεί ...
καλύτερα να ξεμπερδεύεις ...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Εδώ εκτός Αθηνών έτσι και μπαίνεις σε κυκλικό κόμβο έχεις ΣΤΟΠ και προτεραιότητα έχει αυτός που κινείται μέσα σε αυτόν.Ξέρεις πόσους Αθηναίους ξέρω να μπαίνουν καρφί μέσα;
To θεμα της προτεραιοτητας στον κυκλικο κομβο ειναι πολυ πονεμενη ιστορια. Νομιζω καποτε ισχυε οτι προτεραιοτητα εχει ο εισερχόμενος, μετα αλλαξε και εγινε να εχει προτεραιοτητα ο κινουμενος στον κομβο. Για να αποφευχθει το μπερδεμα εχουν βαλει στις πιο πολλες περιπτωσεις στοπ στον εισερχομενο. Αλλά οι παλιοτεροι απο συνηθεια μπαινουν κατευθειαν. Ειναι σωστο αυτο που λες

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.586
Πόντοι
3.656

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Σε 310 μύρια ρε παπάρα. Με τα περισσότερα αυτοκίνητα και χλμ ανά κάτοικο στον κόσμο .
Η ζωή έχει κινδύνους.

Όταν είσαι με ζουρλομανδύα σε δωμάτιο , ατομικό , επενδεδυμένο με στρώματα , δεν κινδυνεύεις από τραυματισμό.
Πεθαίνεις στα 40 από τα μουρλόχαπα , που σου έχουν στερήσει κάθε λόγο να ζεις.

Αυτό είναι το δράμα με τη δημοκρατία. Όχι ότι ο κάθε μαλάκας έχει γνώμη, αλλά ότι λαμβάνεται και υπόψην
γιατί ψηφίζει .

Η Γερμανία, χώρα διέλευσης ξένων που ταξιδεύουν και τη διασχίζουν ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ
έχει ίδιους νεκρούς σε τροχαία με το ηνωμένο βασίλειο . Χώρα με ΟΡΙΑ ΗΛΙΘΙΑ, ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ .

Στο ηνωμένο βασίλειο ... αυτοκτονούν πολλοί ... αν είναι να ζεις όπως ζουν εκεί ...
καλύτερα να ξεμπερδεύεις ...
Καλε μου φιλε, να με συγχωρεις αλλά δεν καταλαβα το νοημα του ποσταρισματος αυτου. Τι εννοεις, να οδηγαμε όπως θελουμε και ας τυχει ο,τι θελει γιατι αλλιως θα πεθανουμε απο καταθλιψη?
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Με το που ανεβαίνεις σε μηχανή, πρέπει να έχεις έτοιμο τον τάφο σου ....
Να που συμφωνουμε σε κατι

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.456
Πόντοι
206
Αυτό με την "παρακώλυση" της κυκλοφορίας που ειπώθηκε ακόμα μου κάνει εντύπωση που το διάβασα. Η πρώτη μου σκέψη ήταν στην περίπτωση όταν πάω σε δρόμο με όριο τα 50 χλμ και εγώ οδηγάω λίγο περισσότερο πχ στα 55-60 για να μη νιώθω ότι εκνευρίζω τους πίσω οδηγούς λόγω "χαμηλής" ταχύτητας αλλά παρόλαυτα οι πίσω κολάνε και σχεδόν σπρώχνουν το αμάξι μου και ψάχνουν σημείο να προσπεράσουν με 80 90 100 χλμ τότε ναι, "παρακωλύω" την κυκλοφορία

• Like
Αντιδράσεις: alex71

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.563
Πόντοι
456
To θεμα της προτεραιοτητας στον κυκλικο κομβο ειναι πολυ πονεμενη ιστορια. Νομιζω καποτε ισχυε οτι προτεραιοτητα εχει ο εισερχόμενος, μετα αλλαξε και εγινε να εχει προτεραιοτητα ο κινουμενος στον κομβο. Για να αποφευχθει το μπερδεμα εχουν βαλει στις πιο πολλες περιπτωσεις στοπ στον εισερχομενο. Αλλά οι παλιοτεροι απο συνηθεια μπαινουν κατευθειαν. Ειναι σωστο αυτο που λες
Γενικά υπάρχει θέμα με τη σήμανση ο περισσότερος κόσμος δεν παρατηρεί και δεν ξέρει να διαβάζει τις πινακίδες.Οι περισσότεροι οδηγούν μηχανικά και από συνήθεια.Και πολλές φορές τις συνήθεις αυτές τις μεταφέρουν στον τρόπο που οδηγούν και πέρα από την καθημερινή ρουτίνα όπου και να πάνε.Εδώ κόσμος έτσι και τους κλείσεις πχ για έργα το δρόμο που πηγαίνουν κάθε μέρα,δεν μπορούν απλά να αλλάξουν τετράγωνο και να πάνε από παράδρομο ή άλλη διαδρομή στον προορισμό τους.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.586
Πόντοι
3.656
Καλε μου φιλε, να με συγχωρεις αλλά δεν καταλαβα το νοημα του ποσταρισματος αυτου. Τι εννοεις, να οδηγαμε όπως θελουμε και ας τυχει ο,τι θελει γιατι αλλιως θα πεθανουμε απο καταθλιψη?
Εννοώ , ότι η Γερμανία αποδεικνύει ότι ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΟΡΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ δεν εξασφαλίζουν τίποτε.
Κάποτε πρέπει να δεχθούν ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ , ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ, ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΨΗ
ότι το 2024 σε αυτοκινητόδρομους, μπορεί να πηγαίνει κάποιος με ταχύτητες πάνω από 100χμλ/ώρα.

Στο γαμημένο μπουρδέλο , μέχρι το 2019
ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
στο ύψος του Αλμυρού Βόλου
είχε όριο ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ 60 ή 70 χλμ ...

Και έστηναν ραντάρ ... ΈΓΡΑΦΑΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ... ΜΕ 80 ....
(πέρναγα με σκασμένη ... 1η με 45 ... για σπάσιμο .... )
Τώρα το ανέβασαν λίγο , το πήγαν καμιά 100ρα ...

Όποιον υποστήριζε ... ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 60 ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ....
δεν ήταν να του εύχεσαι κακό ψόφο , αφού έθαβε όλη τη φάρα του,
για να βελτιωθεί η ράτσα ;

• Like
Αντιδράσεις: noblue

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.563
Πόντοι
456
Εννοώ , ότι η Γερμανία αποδεικνύει ότι ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΟΡΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ δεν εξασφαλίζουν τίποτε.
Κάποτε πρέπει να δεχθούν ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ , ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ, ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΨΗ
ότι το 2024 σε αυτοκινητόδρομους, μπορεί να πηγαίνει κάποιος με ταχύτητες πάνω από 100χμλ/ώρα.

Στο γαμημένο μπουρδέλο , μέχρι το 2019
ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
στο ύψος του Αλμυρού Βόλου
είχε όριο ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ 60 ή 70 χλμ ...

Και έστηναν ραντάρ ... ΈΓΡΑΦΑΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ... ΜΕ 80 ....
(πέρναγα με σκασμένη ... 1η με 45 ... για σπάσιμο .... )
Τώρα το ανέβασαν λίγο , το πήγαν καμιά 100ρα ...

Όποιον υποστήριζε ... ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 60 ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ....
δεν ήταν να του εύχεσαι κακό ψόφο , αφού έθαβε όλη τη φάρα του,
για να βελτιωθεί η ράτσα ;
Αν ο δρόμος είναι μια λωρίδα ορθώς έχεις 60 ή 70 χλμ τι να κάνουμε.

Jelly Bean

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2021
Κριτικές
53
Like
6.804
Πόντοι
7.636

Σε πλατείες ίσως υπάρχει αυτό
Πχ Αργυρούπολη το έχω δει αν θυμάμαι καλά

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Αυτό με την "παρακώλυση" της κυκλοφορίας που ειπώθηκε ακόμα μου κάνει εντύπωση που το διάβασα. Η πρώτη μου σκέψη ήταν στην περίπτωση όταν πάω σε δρόμο με όριο τα 50 χλμ και εγώ οδηγάω λίγο περισσότερο πχ στα 55-60 για να μη νιώθω ότι εκνευρίζω τους πίσω οδηγούς λόγω "χαμηλής" ταχύτητας αλλά παρόλαυτα οι πίσω κολάνε και σχεδόν σπρώχνουν το αμάξι μου και ψάχνουν σημείο να προσπεράσουν με 80 90 100 χλμ τότε ναι, "παρακωλύω" την κυκλοφορία
Eχεις ολοζωντανη μπροστα σου την ελληνικη στρεβλη νοοτροπια.
Εγω εγραψα οτι ο ΚΟΚ λεει ρητα οτι πρεπει να μειωνεις ταχυτητα (να την "ρυθμιζεις αναλογα") προ ισοπεδου οδικου κομβου (βασικα εγω τη συζητηση την ξεκινησα λεγοντας οτι καλο ειναι να προσεχουμε παντα, ακομη και αν εχουμε προτεραιοτητα), η μειωση αυτη βαφτίστηκε απο διαφορους ξερόλες ως "αχρείαστο φρεναρισμα", "παρακωλυση κυκλοφοριας", "προκληση μποτιλιαρισματος (ελεος)".

el toro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Νοε 2013
Κριτικές
1
Like
1.308
Πόντοι
216
Εχω την εντυπωση οτι ακομα ισχυει ο εισερχομενος σε κομβο εχει προτεραιοτητα . Σε καποιος κομβους για καποιος λογους που δεν γνωριζω (μαλλον μποτιλιαρισματος του κομβου ή με πολλες εισοδους) εχουν STOP οι εισερχομενοι.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.563
Πόντοι
456
Μιλάω για εθνική αθηνών θεσσαλονίκης ... ποιά μία λωρίδα τσαμπουνάς ;;;
3 έχει
Φίλε μου δεν τον ξέρω το δρόμο δεν τον θυμάμαι.Να έχω περάσει 4-5 φορές μέχρι σήμερα στα 25 χρόνια που οδηγώ.Αν έχει 3 λωρίδες ανα κατεύθυνση κακώς αλλά για κάποιο λόγο το έχουν βάλει.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.563
Πόντοι
456
Eχεις ολοζωντανη μπροστα σου την ελληνικη στρεβλη νοοτροπια.
Εγω εγραψα οτι ο ΚΟΚ λεει ρητα οτι πρεπει να μειωνεις ταχυτητα (να την "ρυθμιζεις αναλογα") προ ισοπεδου οδικου κομβου (βασικα εγω τη συζητηση την ξεκινησα λεγοντας οτι καλο ειναι να προσεχουμε παντα, ακομη και αν εχουμε προτεραιοτητα), η μειωση αυτη βαφτίστηκε απο διαφορους ξερόλες ως "αχρείαστο φρεναρισμα", "παρακωλυση κυκλοφοριας", "προκληση μποτιλιαρισματος (ελεος)".
Αν δεν κάνω λάθος ο ΚΟΚ λέει να έχουμε συντηρητική οδηγική συμπεριφορά και όχι επιθετική.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Εχω την εντυπωση οτι ακομα ισχυει ο εισερχομενος σε κομβο εχει προτεραιοτητα . Σε καποιος κομβους για καποιος λογους που δεν γνωριζω (μαλλον μποτιλιαρισματος του κομβου ή με πολλες εισοδους) εχουν STOP οι εισερχομενοι.
Δικιο εχεις, αναποδα το ειπα, ως κι εγω εχω μπερδευτει. Τωρα ισχυει οτι ο εισερχομενος εχει προτεραιοτητα, εκτος αν εχει στοπ.

OP
OP
Anemodoura

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
36.006
Πόντοι
9.931
Την ιδια μαλακια έχουν και στις πλατεις της Ηλιούπολης, αυτοί που μπαίνουν εχουν STOP.

Julyman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2023
Κριτικές
3
Like
443
Πόντοι
301
Η προτεραιότητα του εισερχόμενου σε κόμβο βασίζεται στην προτεραιότητα που έχει ο ερχόμενος από τα δεξιά πλην άλλης σήμανσης. Δεν υπάρχει ειδικότερο άρθρο στον ΚΟΚ, δεν ξέρω αν παλαιότερα ίσχυε κάτι διαφορετικό.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom