Νέα

Transexuala

• Μέλος που άνοιξε το νήμα loveck
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 311
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

transexuala

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Μπουγιαμπέσα

Αν θέλετε να φτιάξετε μια πολύ καλή μπουγιαμπέσα, διατηρώντας την παράδοση για το πώς φτιάχνεται το πιάτο αυτό στη Μασσαλία, θα πρέπει να βάλετε συγκεκριμένα συστατικά.
Η Μασσαλιώτικη μπουγιαμπέσα θέλει πλούσια ποικιλία από ψάρια (σκορπίνα, μπαρμπούνι, σαλάχι, μουγγρί, σανπιέρρο, καβουράκια, λιθρίνι, μαλακόστρακα,καμια τραβεστή κλπ).

Υλικά (για 4 άτομα):
• 700 γραμ. διάφορα ψάρια για σούπα
• 100 γραμ. καθαρισμένες γαρίδες
• 50 γραμ. καθαρισμένα μύδια
• 4 ψιλοκομμένες ντομάτες, φρέσκες (χωρίς τη φλούδα)
• 200 γραμ. πατάτες
• 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
• 1 ½ κουτ. του γλυκού σαφράν
• 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
• 1 κουτ. του γλυκού άσπρο πιπέρι
• ½ ποτήρι ελαιόλαδο
• 4 σκελίδες σκόρδο
• λίγο θυμάρι, φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
• Καθαρίζετε τα ψάρια και τα θαλασσινά.
• Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις ντομάτες. Προσθέστε λίγο θυμάρι και μερικά φύλλα δάφνης.
• Τοποθετήστε μέσα στην κατσαρόλα τα ψάρια, προσθέστε το ελαιόλαδο και καλύψτε τα με βραστό νερό. Ρίξτε και τα καρυκεύματα (αλατοπίπερο, σαφράν).
• Βράζετε σε δυνατή φωτιά και σβήνετε τη φωτιά 10 λεπτά μετά το βράσιμο.

Τρόπος σερβιρίσματος:
Σερβίρετε το πιάτο μαζί με βραστές πατάτες και με σως rouille.
Η μπουγιαμπέσα συνήθως σερβίρεται σε 2 διαφορετικά πιάτα, ένα για το ψάρι και ένα για τη σούπα. Ανάλογα με την επιθυμία των καλεσμένων, μπορείτε να ανακατέψετε το ψάρι με τη σούπα.
Παρόλαυτά, ένας βασικός κανόνας πρέπει να τηρείται: το ψάρι πρέπει να κοπεί μπροστά στους καλεσμένους.

Συνημμένα

• bouillabaissse[1].jpg
    bouillabaissse[1].jpg
    31,6 KB · Εμφανίσεις: 21

otto-3

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2009
Like
0
Πόντοι
1
αν την εχεις παρη χαμπαρη τοχασες το παιχνιδι εδωμεσα........ :referee: :referee: :referee: :referee: η αλλιως αστο το καψες το φαι........... :blowup: :blowup: :blowup: :blowup: :blowup: :blowup: :blowup: :blowup: :blowup: :blowup: :blowup: :blowup: :blowup: :blowup:

transexuala

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Εχετε και παιχνίδια εδώ μέσα καλέ????..... :think:.... πολύ προχωρημένο forum λεμέ... καμιά μπιριμπα κάνα τένις τίποτα μίλα να παίξουμε ίσως?????? όχι τίποτα allo...alla  βαρέθηκα και το κρυφτούλι με σας όρε παλληκάρια  :2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny:

nimertis

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
51
Πόντοι
16
Τώρα έχουμε και στήλη μαγειρικής? :uglystupid:
Τι βλέπουμε εδώ μέσα  :jerking: :jerking: :jerking:

arcans72

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
6
μην ασχολιστε ρε με το τραβελοαπατεωνα αλλο.το εχει χασει το παιχνιδι απο εδω και περα,σημερα εκλεισε 12ωρο μεσα στο σαιτ.δεν σταυρωσε πελατη.
και ακομα δεν ειδε τιποτα. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

απο δευτερα στην οικοδομη μεγαλε,ο καιρος κραταει ακομα.

transexuala

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Τρα Τρα το Τραβέλη , Τυ Τυ το Τυρι, Αχ καλε μια τυρόπιτα ταψιού δεν σας έχω ανεβάσει..

Ωριστε απο μενα με αγαπη .....
Αντε βρε καληνύχτα

Τυρόπιτα ταψιού

ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού και
2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού
Γέμισμα

2 μπωλ γιαούρτι στραγγισμένο
4 αβγά
300 γραμ. φέτα
100 γραμ. κεφαλογραβιέρα
100 γραμ. κασέρι
αλάτι, πιπέρι
40CC ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΜΠΛΕ
Από πάνω

2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

Την ετοιμάζεις και τη βάζεις στο ψυγείο.

Οταν θέλεις να τη ψήσεις χτυπάς 2 αβγά και τα βάζεις σκέπασμα ή ωκαι στη μούρη σου.

Συνημμένα

• tyropita.jpg
    tyropita.jpg
    54,4 KB · Εμφανίσεις: 50

I_Love_Shemales

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Το έριξες στο φαγητό τώρα βρε Transexuala  :huh: Kαι μετά παραπονιέσαι ότι σε συκοφατούν τα παλικάρια. Κάποιο λάκο έχει η φάβα πάντως.  :o :o :o

transexuala

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Το έριξες στο φαγητό τώρα βρε Transexuala  :huh: Kαι μετά παραπονιέσαι ότι σε συκοφατούν τα παλικάρια. Κάποιο λάκο έχει η φάβα πάντως.  :o :o :o

Εμείς τα έχουμε πει και από face book baby …..τώρα αν νομίζεις εσύ ότι μπορώ να βγάλω άκρη εδώ μέσα με τα ψέματα και τις παπαριες σας χωρείς καν να με ξέρετε προσωπικά τι να σου πω…… άλλωστε το έχω ξανά πει  όποιος θέλει να  εξακριβώσει  πια και τι είμαι μπορεί ανά πάσα στιγμή να το κάνει και το ξέρεις αυτό .
Τέλος ξέρεις πολύ καλά ότι είμαι χρόνια σε πολλά site & forum και ποτέ δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και παράπονο…. Τώρα ξαφνικά έγιναν όλα? Και αφενός  δεν περιμένω καμία υποστήριξη  σε αυτά που λέτε από το δικό μου «σινάφι» (λογικότατο) και αφετέρου δεν υπάρχει και λόγος αφού με ξέρουν αυτοί  που με ενδιαφέρουν.. και ως φίλοι και ως πελάτες. Προφανώς ενοχλεί και κάποιους που δεν παίζω το δικό τους παιχνιδάκι.    ;)

I_Love_Shemales

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν πιστεύω ότι σου λένε. Απλά πρέπει να υπάρχει μία μικρή αμφιβολία πάντα, ένα 5% βρε παιδί. Μην τυχών και κάτι δεν είναι σωστό απο όσα γράφεις. Ετσι είμαι πάντα!!

Πολλά φιλιά!!!
Και αν δης όσα έχω γράψει για εσένα, δεν έχω πη τίποτα το κακό!!!

DANAHTRANS

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
66
Εγω παιδια την κοπελα ουτε την εχω δει ποτε ουτε εστω εξω καπου ας το επιβεβαιωση και η ιδια... Και δεν μπορω να εχω αποψη για ατομα που δεν γνωριζω... αυτο επειδη ανεφερε κατι  για το σιναφι...  Νομιζω υπαρχουν ατομα εδω που  την ξερουν .... Αλλα να πω και κατι.... Και να ηξερα δεν θα ελεγα θα νομιζατε οτι ζηλευω την κοπελα και τα γραφω επιτηδες πιστευω οτι ειναι και ο ιδιος λογος που δεν γραφουν αλλες κοπελες εδω ....

transexuala

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
''Κάποιο λάκο έχει η φάβα πάντως'' αυτό για μένα η γενικά το είπες?........  τo  θέμα είναι ότι κανείς από τους παραπάνω δεν έκατσε να μιλήσει σοβαρά πέσανε ολοι με τα μούτρα και με μεγάλη κακοήθεια να με φανέ  επηρεασμένη από κάποιον που ειπε ότι κλέβω Κάνω δείχνω κτλ. Και φτάσαμε τώρα να γραφώ εγω συνταγές και ολοι  να βρίζουν….Και αναρωτιέμαι αν κάποια στιγμή αποδειχτεί ότι εγω ειμαι οκ ....και όλα ήταν απλά εικασίες και ψέματα τι γίνεται τοτε θα πουμε τα κλασικα sorry κτλ και τελος  ?Και ουτε γατα ούτε ζημιά σωστά?Αυτο δηλαδή είναι ι λογική σας ετσι?

I_Love_Shemales

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Το ''Κάποιο λάκο έχει η φάβα πάντως'' ήταν γενικά βρε. Ξέρεις εμείς η Αντρες αν δεν είμαστε σίγουρη 100% για κάτι, σκεπτόμαστε τα χειρότερα.

Τα έχουμε πη και στο F/B άλλωστε!  ;)
Φτιάξε ένα καλό γαλακτομπούρεκο με τα χρυσά σου τα χεράκια!!  :cheesy: :cheesy: :cheesy:

transexuala

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Εγω παιδια την κοπελα ουτε την εχω δει ποτε ουτε εστω εξω καπου ας το επιβεβαιωση και η ιδια... Και δεν μπορω να εχω αποψη για ατομα που δεν γνωριζω... αυτο επειδη ανεφερε κατι  για το σιναφι...  Νομιζω υπαρχουν ατομα εδω που  την ξερουν .... Αλλα να πω και κατι.... Και να ηξερα δεν θα ελεγα θα νομιζατε οτι ζηλευω την κοπελα και τα γραφω επιτηδες πιστευω οτι ειναι και ο ιδιος λογος που δεν γραφουν αλλες κοπελες εδω ....

Όχι Δαναη μου ούτε εγω σε ξέρω  καλή μου αλλα η Συλβια με ξερει  χρονιά  όχι προσωπικά αλλα πανό κάτω ολες γνωρίζουμε τι τρεχει μεταξύ μας ….  ίσως επειδή ειμαι νεα εδώ οπός βλέπεις  έγινε κακια αρχή που λεμέ… αλλα δε το προκάλεσα εγω  αλώστε το θέμα άνοιξε για μενα προσωπικά και όχι στις γενικές συζητήσεις όποτε δε μπορώ ουτε να απέχω ουτε τον Μάλακα να κανω

DANAHTRANS

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
66
Παντως Τρανσεχουαλα σε ευχαριστω για τις συνταγες καποιες μου αρεσουνε... με βλεπω για γαμο θα μου χρειαστουνε....   :2funny: :2funny:
Ας κανουμε και λιγο πλακιτσα βρε....

transexuala

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Παντως Τρανσεχουαλα σε ευχαριστω για τις συνταγες καποιες μου αρεσουνε... με βλεπω για γαμο θα μου χρειαστουνε....   :2funny: :2funny:
Ας κανουμε και λιγο πλακιτσα βρε....

Κρητικό γαμοπίλαφο

ΥΛΙΚΑ:
1 ½ κιλό κρέας (αρνί ή ζυγούρι)
Ρύζι άσπρο
Αλάτι – πιπέρι
Χυμός λεμονιού
2-3 κουταλιές στακοβούτυρο ή φυτίνη
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ:
Πλένουμε το κρέας και το βράζουμε (στην αρχή του βρασμού το ξαφρίζουμε) μέχρι να ψηθεί καλά. Δηλ. να λιώνει στο στόμα.
Σουρώνουμε το ζουμί και κρατάμε χωριστά το κρέας σε μία πιατέλα.
Ελάτε τώρα να φτιάξουμε το πιλάφι.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ζουμί (η αναλογία είναι 3 φλυτζάνες ζουμί – 1 φλυτζάνα ρύζι, οπότε κανονίζουμε εμείς την ποσότητα. Εγώ βάζω 6 ζουμί με 2 ρύζι), ρίχνουμε αλάτι και το χυμό από 1 λεμόνι. Το αφήνουμε να βράσει, σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά. Στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε μία πετσέτα πάνω και σκεπάζουμε με το σκέπασμα για να αφήσουμε το πιλάφι να φουσκώσει «να μαρουβίσει» Αυτό κρατάει κανένα 10λεπτο.
Σ΄ένα κατσαρολάκι αφήνουμε το στακοβούτυρο να κάψει και περιχύνουμε μ’ αυτό το πιλάφι.

Συνημμένα

• 495.jpg
    495.jpg
    58,6 KB · Εμφανίσεις: 31

DANAHTRANS

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
66
Αυτο και αν ειναι.... Αμα το φαη θα πρεπει να εξαφανιστω.... θα μου κανη τη τρυπα μου κοσκινο....  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

I_Love_Shemales

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
0
transexuala σε παντρεύομε εδώ και τώρααααααααα!!!!!!   :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

transexuala

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Αχ άντε βρε παιδία... ετσι να γελάσουμε και λιγο οι άλλοι όλο κατι για κόκκινες κάρτες μου λενε κτλ κτλ κτλ… εντωμεταξύ όχι και τίποτα άλλο... το κόκκινο φέτος δεν είναι τις μόδας  ....  :2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom