Νέα

Το ευχαριστώ ενός εκπαιδευτικού

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 220
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
"Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί με την αύξηση ωραρίου από την μία και την ταυτόχρονη μείωση του μισθού από την άλλη ανανεώθηκε, ίσως και σώθηκε, ο γάμος μου. Τώρα δεν βλεπόμαστε σχεδόν ποτέ με την γυναίκα μου παρά μόνο αργά το βράδυ όταν σχολάω από το σουβλατζίδικο στο οποίο δουλεύω μετά το σχολείο. Τώρα δεν υπάρχει αυτή η καθημερινή τριβή που όλοι ξέρουμε ότι φθείρει τη σχέση.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας που με έκανε να νιώσω ξανά εθνική ανάταση και υπερηφάνεια. Τώρα σιτίζομαι με τα ελληνικά στρατά (στις στρατιωτικές λέσχες) και νιώθω και εγώ, κατά κάποιο τρόπο, μάχιμος υπερασπιστής των πάτριων. Χθες έφαγα μαζί με τον ταξίαρχο, αύριο με έχει καλέσει, στο τραπέζι του, ο επιτελάρχης. Άσε που με έχει επηρεάσει θετικά και σε θέματα πειθαρχίας: ο διευθυντής μου κορδώνεται καμαρωτά κάθε φορά που όταν θέλει να μου ζητήσει κάτι εγώ, στεκόμενος σε στάση προσοχής, του απαντώ με βροντερή φωνή «Διατάξτε». Τις προάλλες κατέβασα από την ντουλάπα εκείνο το χακί μπουφάν που φόραγα ως φοιτητής. Μου είναι λίγο φαρδύ, αλλά, κάνει τη δουλειά του.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί δεν με αφήνει να θεωρήσω τη θέση μου στο δημόσιο δεδομένη. Ξέρετε μια μικρή δόση ανασφάλειας σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης είναι απαραίτητη. Είναι το αλατοπίπερο που λένε. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο καλά με την κατάργηση των οργανικών. Βέβαια το τέλειο θα ήταν η κατάργηση της μονιμότητας αλλά δυστυχώς αργεί ακόμα. Μικροί θυμάμαι λέγαμε ότι θέλουμε να ζήσουμε μια ζωή απρόβλεπτη. Να λοιπόν η ευκαιρία.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί μου γέμισε με ποικιλία την καθημερινότητα μου. Δευτέρα έχω μάθημα στο Ζεφύρι, Τρίτη στην Ελευσίνα, Τετάρτη στις Ερυθρές, Πέμπτη στα Μέγαρα και Παρασκευή (η αγαπημένη μου μέρα) στη Μάνδρα τις 2 πρώτες ώρες και στα Βίλια τις 3 τελευταίες. Έτσι εμπλουτίζονται οι παραστάσεις μου και δεν βαλτώνω. Παλιά που δίδασκα σε ένα σχολείο ήταν βαρετά, είχα βουλιάξει στην μονοτονία και αυτό είχε αντίκτυπο στο μάθημά μου. Τώρα ανανεώνομαι καθημερινά. Πιο τυχεροί, βέβαια, είναι κάποιοι συνάδελφοι μου που μετακινούνται κατά τη διάρκεια της βδομάδας από νησί σε νησί στις Κυκλάδες. Είναι και ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να αναπτυχθεί, ο πεσμένος τελευταία, εσωτερικός τουρισμός.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί με θεωρεί «άξιο λόγου» για να με αξιολογήσει. Έτσι θα με βελτιώσει, θα με αναβαθμίσει και θα μου κάνει ένα update στη σύγχρονη εποχή. Και όλα αυτά τα προσφέρει οικειοθελώς ο υπουργός μου γιατί αν περίμενε από μένα… Είναι ωραίο να νιώθεις ότι κάποιος ασχολείται μαζί σου και ότι θέλει να σου βγάλει τον καλύτερο εαυτό. Τώρα είναι ο υπουργός μου που παίζει το ρόλο του αγαπημένου μου καθηγητή και εγώ το ρόλο του μαθητή του. Έχω αφεθεί τελείως στη φροντίδα του.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί με κρατάει σε εγρήγορση, μου έχει βελτιώσει την εφευρετικότητα και την ικανότητα να δίνω λύσεις. Επίσης καλλιεργεί το αίσθημα της υπευθυνότητας στους μαθητές, που είναι, παιδαγωγικά, σπουδαίο πράγμα: Δεν έχουμε καλοριφέρ: δεν πειράζει ας μαζευτούμε όλοι κοντά στο διαδραστικό πίνακα που είναι ζεστός. Δεν έχουμε χαρτί για βιβλία: δεν πειράζει, πάρτε τα σε cd και ας αφήσουμε τα δέντρα για να κόβουμε καυσόξυλα. Χάλασε το φωτοτυπικό: το αφήνουμε χαλασμένο γιατί πως αλλιώς θα μάθουν οι μαθητές την αξία των αγαθών; Χάλανε οι υπολογιστές: κανένα πρόβλημα καταργούμε την πληροφορική ως μάθημα. Χάλασε το μεγάφωνο για τη προσευχή: «βγάλε φωνή ρε»! Δεν έχουμε κυλικεία: δεν πειράζει, οικονομία για τα νοικοκυριά. Τα παιδιά μαθαίνουν να προσέχουν το θρανίο τους, την καρέκλα τους και όλη την τάξη τους γιατί ξέρουν ότι αν χαλάσει κάτι δεν αναπληρώνεται. Εάν δεν είναι αυτό καλλιέργεια της υπευθυνότητας τότε ποιο είναι;

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας μου γιατί αναβαθμίζει τον διδακτικό μου ρόλο. Μου δείχνει εμπιστοσύνη, και αυτό είναι σημαντικό. Παρά το γεγονός ότι είμαι φυσικός διδάσκω και χημεία, βιολογία, γεωγραφία, μαθηματικά και πληροφορική. Επίσης, επειδή έχω proficiency αν χρειαστεί μπορεί να διδάξω και αγγλικά (στο Γυμνάσιο μόνο). Αυτό με κάνει να νιώθω χρήσιμος και σημαντικός. Αυτός ο τίτλος του «πολυεργαλείου» πολύ με κολακεύει.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί ξερίζωσε τα ζιζάνια απ΄ τα σχολεία: Απαγόρευσε την είσοδο συνδικαλιστών στα σχολεία.Έβγαλε εγκύκλιο που προβλέπει πειθαρχικές κυρώσεις στη συμμετοχή σε απεργία. Ουσιαστικά έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην ΟΛΜΕ και στη ΔΟΕ. Έτσι μπορούμε όλοι να κάνουμε, απερίσπαστοι τη δουλειά μας. Αυτοί οι περίεργοι τύποι (οι συνδικαλιστές εννοώ) ήταν, πραγματικά, πολύ διασπαστικοί και είχαν, πώς να το πω, αυτό το ανικανοποίητο. Τώρα, από ότι μαθαίνω, έχουν βάλει μυαλό και πλέον εργάζονται με ζήλο.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί τώρα που αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα (είναι 35) μπορώ να εφαρμόσω τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας που έμαθα διαβάζοντας για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ: εφαρμόζω τη διδακτική μέθοδο «κατά ομάδες». Έχω χωρίσει, δηλαδή, το τμήμα σε 5 ομάδες. Δευτέρα κάνω μάθημα με την 1η ομάδα, Τρίτη με τη 2η,Τετάρτη με την 3η κλπ.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί με έμαθε να προσέχω την εμφάνιση μου και το image μου γενικότερα. Τώρα που τα σχολεία θα περάσουν στους δήμους και στους σπόνσορες οφείλω να έχω το πακέτο, που λένε, για να με προτιμάει η τοπική κοινωνία.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί με την αξιολόγηση και τη μοριοδότηση ενισχύει τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των συναδέλφων καθηγητών και αυτό βελτιώνει την ποιότητα όλων μας. Εγώ, φέτος μόνο, γράφτηκα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο για master, παρακολούθησα 12 σεμινάρια, έκανα 4 project στο σχολείο(αναγκάστηκα μάλιστα να μαλώσω με έναν συνάδελφο που ήθελε να μου φάει το ένα project). Επίσης διεκδίκησα και κατάφερα να είμαι «υπεύθυνος» σε 2 τμήματα, «υπεύθυνος» αλληλογραφίας και mail πήρα και δυο σχολικές γιορτές. Τα κίνητρα απόδοσης είναι πολύ σημαντικά, όπως ξέρουμε.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί δίνει προοπτική στη δουλειά μου σε βάθος χρόνου. Με τα νέα όρια συνταξιοδότησης (72) έτη μπορώ να αφιερωθώ απερίσπαστος στη δουλειά μου γιατί πάντα με άγχωνε η συνταξιοδότηση. Καλό είναι να με κρατάει κάτι σε εγρήγορση μέχρι τα βαθειά γεράματα. Παλιό μοντέλο ναι, αλλά όχι ακόμα για απόσυρση, έτσι;

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί κάνει οικονομία για τη χώρα μου και προσπαθεί να δώσει σχήμα στο χάος του χώρου της παιδείας: δεν θα κάνει τις, έτσι και αλλιώς, άσκοπες προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών καθηγητών και θα συγχωνεύσει 4.000 σχολεία. Έτσι καταλήγει σε ένα σχήμα (μαθητών, καθηγητών και κτιρίων) πιο λειτουργικό, πιο μανιντζέβελο και ταυτόχρονα πιο οικονομικό. Αυτό και αν είναι αξιέπαινο.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί δήλωσε ότι ο μισθός των εκπαιδευτικών είναι ντροπή και ότι μόλις ανακάμψει η ελληνική οικονομία το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να εισηγηθεί αυξήσεις. Οι προβλέψεις βέβαια για ανάκαμψη είναι το 2024 και είναι αβέβαιες ακόμα και για τότε. Αυτό που είναι βέβαιο όμως είναι ότι υπουργός παιδείας δεν θα έχει αλλάξει μέχρι το 2024 γιατί, πολύ απλά, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

Υ.Γ. Από λίγο να ξεχάσω να ευχαριστήσω τον υπουργό της Παιδείας για το πιο σημαντικό. Μας έδωσε κίνητρο να ψαχθούμε λίγο παραπάνω,να πάμε τον εαυτό μας λίγο παραπέρα: μαζευτήκαμε 6 συνάδελφοι και φτιάξαμε ένα γκρουπάκι. Όχι, μην φανταστείτε, δεν το φτιάξαμε για να παίζουμε μουσική. Group therapy κάνουμε με τη βοήθεια ενός φίλου μας που είναι άνεργος ψυχίατρος".


Δημήτρης Τσιριγώτης
Φυσικός

πηγή:
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.532
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Να λεει και ευχαριστω..... οποιος εχει μια μονιμη δουλεια και ξεκουραστη οπως ειναι του καθηγητη .

Εμεις που δεν εχουμε καμια τι να πουμε? ακου εδω ρε αρχισαν το κλαψιμο παλι.... τι παρτακισμος ρε πουστη
 

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Μηνύματα
298
Like
11
Πόντοι
1
Να λεει και ευχαριστω..... οποιος εχει μια μονιμη δουλεια και ξεκουραστη οπως ειναι του καθηγητη .

Εμεις που δεν εχουμε καμια τι να πουμε? ακου εδω ρε αρχισαν το κλαψιμο παλι.... τι παρτακισμος ρε πουστη

Το mister malakas 2012-2013 σου δοθηκε ή απλα αυτοαναγορευττηκες?
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.532
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Το mister malakas 2012-2013 σου δοθηκε ή απλα αυτοαναγορευττηκες?

Ειμαι μαλακας επειδη λεω οτι αυτη τη στιγμη υπαρχουν τοσα ανεργα παιδια που δεν ξερουν τι θα κανουν

και με αυτη τη κατασταση ενας του δημοσιου που τοσα χρονια καθοταν και εξυνε τα αρχιδια του και επαιρνε 1500αρες το μήνα θα πρεπει να λεει και ευχαριστω που του εκοψαν 200 ευρω ?

για αυτο ειμαι μαλακας?
 

Επισκέπτης
Ειμαι μαλακας επειδη λεω οτι αυτη τη στιγμη υπαρχουν τοσα ανεργα παιδια που δεν ξερουν τι θα κανουν

και με αυτη τη κατασταση ενας του δημοσιου που τοσα χρονια καθοταν και εξυνε τα αρχιδια του και επαιρνε 1500αρες το μήνα θα πρεπει να λεει και ευχαριστω που του εκοψαν 200 ευρω ?

για αυτο ειμαι μαλακας?

ομολογώ ότι αυτός είναι ένας από τους λίγους λόγους που δε θα μπορούσε κάποιος να σε πει μαλάκα...
 

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Μηνύματα
298
Like
11
Πόντοι
1
Ναι!
Το γεγονος οτι αυτος επαιρνε 1500 ειναι θεμα κρατους...και εν τελει δεν νομιζω οτι επαιρνε τοσα πολλα!Επιπλεον οταν κανεις μια δουλεια πρεπει να ανταμοιβεσαι...1500 ειναι ενα οκ ποσο οταν εισαι μακρυα απο το σπιτι σου για να ζεις με αξιοπρεπεια...το γεγονος οτι ειναι ανεργα παιδια τι θες να γινει?Αυτος φταιει?'Η επειδη υπαρχει απιστευτη ανεργια οι παντες θα πρεπει να δουλευουν τσαμπα?Δλδ να λεμε και ευχαριστω?Πας καλα?Πες μου αν εδω και 3 χρονια εχει γινει εστω ενα καλο...ΚΑΝΕΝΑ!Και πας να βγαλεις απο την μυγα ξυγκι...
Αντι να μην του μειωσεις τα χρηματα και να τον κανεις πιο αποδοτικο τον υποβαθμιζεις...ΜΠΡΑΒΟ!Αν πριν εξυνε τα αρχιδια του τωρα θα ξυνει και των φιλων του...μια χαρα για τα παιδια μας δλδ...
 

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Μηνύματα
298
Like
11
Πόντοι
1
Καλυτερα να τον βαζεις στα πλαισια του εφικτου καποιον να δουλευει περισσοτερο με τον ιδιο μισθο παρα να του κοβεις το μισθο για τις ιδιες ωρες...Καταλαβες?
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.532
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ναι!
Το γεγονος οτι αυτος επαιρνε 1500 ειναι θεμα κρατους...και εν τελει δεν νομιζω οτι επαιρνε τοσα πολλα!Επιπλεον οταν κανεις μια δουλεια πρεπει να ανταμοιβεσαι...1500 ειναι ενα οκ ποσο οταν εισαι μακρυα απο το σπιτι σου για να ζεις με αξιοπρεπεια...το γεγονος οτι ειναι ανεργα παιδια τι θες να γινει?Αυτος φταιει?'Η επειδη υπαρχει απιστευτη ανεργια οι παντες θα πρεπει να δουλευουν τσαμπα?Δλδ να λεμε και ευχαριστω?Πας καλα?Πες μου αν εδω και 3 χρονια εχει γινει εστω ενα καλο...ΚΑΝΕΝΑ!Και πας να βγαλεις απο την μυγα ξυγκι...
Αντι να μην του μειωσεις τα χρηματα και να τον κανεις πιο αποδοτικο τον υποβαθμιζεις...ΜΠΡΑΒΟ!Αν πριν εξυνε τα αρχιδια του τωρα θα ξυνει και των φιλων του...μια χαρα για τα παιδια μας δλδ...

1.
2.
3.
4.




 

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Μηνύματα
15.502
Like
17
Πόντοι
166
ρε δε γαμιεται ο μαλακας με τα ευχαριστω του μαζι... αυτος εχει δυο δουλειες και το προβλμα του ειναι οτι δεν εχει χρονο να γαμησει την γυναικα του..προφανως το προβλημα του δεν ειναι η ανεργεια αλλα οτι δουλευει ....
τι αλλο θα ακουσουμε.....
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.532
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ναι ειδες εκει?

ΣΤο μεταξυ στο σουβλατζιδικο αυτο που κανει δεν επιτρεπεται....

επισης δεν μας λεει οτι δουλευει και σε φροντιστηριο ή και ιδιαιτερα....

ειχα θεια καθηγητρια.... στο δημοσιο. Επι καλες εποχες εβγαζε 1500 καθαρα + ιδιαιτερα + φροντιστηρια... καθαριζε 2500 το μηνα για πλακα... τωρα παιρνει συνταξη 1500 . Λιγα ειναι?

 

vaglis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.752
Κριτικές
41
Like
20
Πόντοι
616
Οταν απαξιωνοταν η παιδεια κανεις δε μιλαγε. Τωρα επομενο ειναι να απαξιωθουν και οι δασκαλοι, οι καθηγητες και ολο το εκπαιδευτικο προσωπικο. Γενικα σε αυτη τη χωρα ολα ειναι μπαχαλο οποτε μη περιμενετε τιποτε καλυτερο παρα φτωχεια και κακομοιρια. Ακομα ειμαστε στην αρχη. Παντως θα συμφωνησω με το Boldemort οτι οι δασκαλοι τουλαχιστον πληρωνονται αν και κακοπληρωμενοι. Τι να πει ο ιδιωτικος τομεας? Στα φροντιστηρια οι καθηγητες παιρνουν πολυ λιγα και μολις τελειωσει η σαιζον απολυονται για να ξαναπροσληφθουν την επομενη. (Αν εχει παιδια βεβαια η νεα χρονια αλλιως...)
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.532
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Οι στρατιωτικοι τι να πουνε που εχουνε και βαρδιες.....

αλλα δεν φταιει και ο λαος... τους κακομαθανε και οι πολιτικοι τοσα χρονια.....
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.532
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Οταν απαξιωνοταν η παιδεια κανεις δε μιλαγε. Τωρα επομενο ειναι να απαξιωθουν και οι δασκαλοι, οι καθηγητες και ολο το εκπαιδευτικο προσωπικο. Γενικα σε αυτη τη χωρα ολα ειναι μπαχαλο οποτε μη περιμενετε τιποτε καλυτερο παρα φτωχεια και κακομοιρια. Ακομα ειμαστε στην αρχη. Παντως θα συμφωνησω με το Boldemort οτι οι δασκαλοι τουλαχιστον πληρωνονται αν και κακοπληρωμενοι. Τι να πει ο ιδιωτικος τομεας? Στα φροντιστηρια οι καθηγητες παιρνουν πολυ λιγα και μολις τελειωσει η σαιζον απολυονται για να ξαναπροσληφθουν την επομενη. (Αν εχει παιδια βεβαια η νεα χρονια αλλιως...)

Για μενα θα πρεπει να ξεκινησουν οι μισοι να κανουν κατι δικο τους... μα ειτε στην επαρχια με καλλιεργειες... ειτε οτιδηποτε αλλο... να αρχισει η παραγωγη δεν μπορεις να καθεσαι και να λες ειμαι ανεργος και δεν βρισκω δουλεια.... παει το δημ,οσιο πλεον φαληρισε... τοσοι κηφηνες μπηκανε μεσα... τι να κανουμε τωρα?

Παιρνεις μια επιδοτησουλα....  πηγαινεις τιμολογια.... και τι ξοδεψες και αμα μπορεις να τα δικαιολογησεις... δεν εισαι χρεωμενος... στα χαριζουν τα λεφτα. ΑΥτα τα ξερει αυτος που κλαιγεται απο το πρωι μεχρι το βραδυ???

τι να κανουμε... δεν εχει αλλη επιλογη θα κοπει λιγο το φβ και το ψωλιασμα και θα επιχειρησει ο καθενας κατι δικο του.
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.532
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Καθε μερα συναναστρεφομαι με υψηλοβαθμους στρατιωτικους "τυπε"

λες να μην ξερω ?
 

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Μηνύματα
2.082
Like
467
Πόντοι
36
"Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί με την αύξηση ωραρίου από την μία και την ταυτόχρονη μείωση του μισθού από την άλλη ανανεώθηκε, ίσως και σώθηκε, ο γάμος μου. Τώρα δεν βλεπόμαστε σχεδόν ποτέ με την γυναίκα μου παρά μόνο αργά το βράδυ όταν σχολάω από το σουβλατζίδικο στο οποίο δουλεύω μετά το σχολείο. Τώρα δεν υπάρχει αυτή η καθημερινή τριβή που όλοι ξέρουμε ότι φθείρει τη σχέση.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας που με έκανε να νιώσω ξανά εθνική ανάταση και υπερηφάνεια. Τώρα σιτίζομαι με τα ελληνικά στρατά (στις στρατιωτικές λέσχες) και νιώθω και εγώ, κατά κάποιο τρόπο, μάχιμος υπερασπιστής των πάτριων. Χθες έφαγα μαζί με τον ταξίαρχο, αύριο με έχει καλέσει, στο τραπέζι του, ο επιτελάρχης. Άσε που με έχει επηρεάσει θετικά και σε θέματα πειθαρχίας: ο διευθυντής μου κορδώνεται καμαρωτά κάθε φορά που όταν θέλει να μου ζητήσει κάτι εγώ, στεκόμενος σε στάση προσοχής, του απαντώ με βροντερή φωνή «Διατάξτε». Τις προάλλες κατέβασα από την ντουλάπα εκείνο το χακί μπουφάν που φόραγα ως φοιτητής. Μου είναι λίγο φαρδύ, αλλά, κάνει τη δουλειά του.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί δεν με αφήνει να θεωρήσω τη θέση μου στο δημόσιο δεδομένη. Ξέρετε μια μικρή δόση ανασφάλειας σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης είναι απαραίτητη. Είναι το αλατοπίπερο που λένε. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο καλά με την κατάργηση των οργανικών. Βέβαια το τέλειο θα ήταν η κατάργηση της μονιμότητας αλλά δυστυχώς αργεί ακόμα. Μικροί θυμάμαι λέγαμε ότι θέλουμε να ζήσουμε μια ζωή απρόβλεπτη. Να λοιπόν η ευκαιρία.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί μου γέμισε με ποικιλία την καθημερινότητα μου. Δευτέρα έχω μάθημα στο Ζεφύρι, Τρίτη στην Ελευσίνα, Τετάρτη στις Ερυθρές, Πέμπτη στα Μέγαρα και Παρασκευή (η αγαπημένη μου μέρα) στη Μάνδρα τις 2 πρώτες ώρες και στα Βίλια τις 3 τελευταίες. Έτσι εμπλουτίζονται οι παραστάσεις μου και δεν βαλτώνω. Παλιά που δίδασκα σε ένα σχολείο ήταν βαρετά, είχα βουλιάξει στην μονοτονία και αυτό είχε αντίκτυπο στο μάθημά μου. Τώρα ανανεώνομαι καθημερινά. Πιο τυχεροί, βέβαια, είναι κάποιοι συνάδελφοι μου που μετακινούνται κατά τη διάρκεια της βδομάδας από νησί σε νησί στις Κυκλάδες. Είναι και ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να αναπτυχθεί, ο πεσμένος τελευταία, εσωτερικός τουρισμός.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί με θεωρεί «άξιο λόγου» για να με αξιολογήσει. Έτσι θα με βελτιώσει, θα με αναβαθμίσει και θα μου κάνει ένα update στη σύγχρονη εποχή. Και όλα αυτά τα προσφέρει οικειοθελώς ο υπουργός μου γιατί αν περίμενε από μένα… Είναι ωραίο να νιώθεις ότι κάποιος ασχολείται μαζί σου και ότι θέλει να σου βγάλει τον καλύτερο εαυτό. Τώρα είναι ο υπουργός μου που παίζει το ρόλο του αγαπημένου μου καθηγητή και εγώ το ρόλο του μαθητή του. Έχω αφεθεί τελείως στη φροντίδα του.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί με κρατάει σε εγρήγορση, μου έχει βελτιώσει την εφευρετικότητα και την ικανότητα να δίνω λύσεις. Επίσης καλλιεργεί το αίσθημα της υπευθυνότητας στους μαθητές, που είναι, παιδαγωγικά, σπουδαίο πράγμα: Δεν έχουμε καλοριφέρ: δεν πειράζει ας μαζευτούμε όλοι κοντά στο διαδραστικό πίνακα που είναι ζεστός. Δεν έχουμε χαρτί για βιβλία: δεν πειράζει, πάρτε τα σε cd και ας αφήσουμε τα δέντρα για να κόβουμε καυσόξυλα. Χάλασε το φωτοτυπικό: το αφήνουμε χαλασμένο γιατί πως αλλιώς θα μάθουν οι μαθητές την αξία των αγαθών; Χάλανε οι υπολογιστές: κανένα πρόβλημα καταργούμε την πληροφορική ως μάθημα. Χάλασε το μεγάφωνο για τη προσευχή: «βγάλε φωνή ρε»! Δεν έχουμε κυλικεία: δεν πειράζει, οικονομία για τα νοικοκυριά. Τα παιδιά μαθαίνουν να προσέχουν το θρανίο τους, την καρέκλα τους και όλη την τάξη τους γιατί ξέρουν ότι αν χαλάσει κάτι δεν αναπληρώνεται. Εάν δεν είναι αυτό καλλιέργεια της υπευθυνότητας τότε ποιο είναι;

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας μου γιατί αναβαθμίζει τον διδακτικό μου ρόλο. Μου δείχνει εμπιστοσύνη, και αυτό είναι σημαντικό. Παρά το γεγονός ότι είμαι φυσικός διδάσκω και χημεία, βιολογία, γεωγραφία, μαθηματικά και πληροφορική. Επίσης, επειδή έχω proficiency αν χρειαστεί μπορεί να διδάξω και αγγλικά (στο Γυμνάσιο μόνο). Αυτό με κάνει να νιώθω χρήσιμος και σημαντικός. Αυτός ο τίτλος του «πολυεργαλείου» πολύ με κολακεύει.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί ξερίζωσε τα ζιζάνια απ΄ τα σχολεία: Απαγόρευσε την είσοδο συνδικαλιστών στα σχολεία.Έβγαλε εγκύκλιο που προβλέπει πειθαρχικές κυρώσεις στη συμμετοχή σε απεργία. Ουσιαστικά έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην ΟΛΜΕ και στη ΔΟΕ. Έτσι μπορούμε όλοι να κάνουμε, απερίσπαστοι τη δουλειά μας. Αυτοί οι περίεργοι τύποι (οι συνδικαλιστές εννοώ) ήταν, πραγματικά, πολύ διασπαστικοί και είχαν, πώς να το πω, αυτό το ανικανοποίητο. Τώρα, από ότι μαθαίνω, έχουν βάλει μυαλό και πλέον εργάζονται με ζήλο.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί τώρα που αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα (είναι 35) μπορώ να εφαρμόσω τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας που έμαθα διαβάζοντας για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ: εφαρμόζω τη διδακτική μέθοδο «κατά ομάδες». Έχω χωρίσει, δηλαδή, το τμήμα σε 5 ομάδες. Δευτέρα κάνω μάθημα με την 1η ομάδα, Τρίτη με τη 2η,Τετάρτη με την 3η κλπ.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί με έμαθε να προσέχω την εμφάνιση μου και το image μου γενικότερα. Τώρα που τα σχολεία θα περάσουν στους δήμους και στους σπόνσορες οφείλω να έχω το πακέτο, που λένε, για να με προτιμάει η τοπική κοινωνία.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί με την αξιολόγηση και τη μοριοδότηση ενισχύει τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των συναδέλφων καθηγητών και αυτό βελτιώνει την ποιότητα όλων μας. Εγώ, φέτος μόνο, γράφτηκα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο για master, παρακολούθησα 12 σεμινάρια, έκανα 4 project στο σχολείο(αναγκάστηκα μάλιστα να μαλώσω με έναν συνάδελφο που ήθελε να μου φάει το ένα project). Επίσης διεκδίκησα και κατάφερα να είμαι «υπεύθυνος» σε 2 τμήματα, «υπεύθυνος» αλληλογραφίας και mail πήρα και δυο σχολικές γιορτές. Τα κίνητρα απόδοσης είναι πολύ σημαντικά, όπως ξέρουμε.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί δίνει προοπτική στη δουλειά μου σε βάθος χρόνου. Με τα νέα όρια συνταξιοδότησης (72) έτη μπορώ να αφιερωθώ απερίσπαστος στη δουλειά μου γιατί πάντα με άγχωνε η συνταξιοδότηση. Καλό είναι να με κρατάει κάτι σε εγρήγορση μέχρι τα βαθειά γεράματα. Παλιό μοντέλο ναι, αλλά όχι ακόμα για απόσυρση, έτσι;

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί κάνει οικονομία για τη χώρα μου και προσπαθεί να δώσει σχήμα στο χάος του χώρου της παιδείας: δεν θα κάνει τις, έτσι και αλλιώς, άσκοπες προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών καθηγητών και θα συγχωνεύσει 4.000 σχολεία. Έτσι καταλήγει σε ένα σχήμα (μαθητών, καθηγητών και κτιρίων) πιο λειτουργικό, πιο μανιντζέβελο και ταυτόχρονα πιο οικονομικό. Αυτό και αν είναι αξιέπαινο.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί δήλωσε ότι ο μισθός των εκπαιδευτικών είναι ντροπή και ότι μόλις ανακάμψει η ελληνική οικονομία το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να εισηγηθεί αυξήσεις. Οι προβλέψεις βέβαια για ανάκαμψη είναι το 2024 και είναι αβέβαιες ακόμα και για τότε. Αυτό που είναι βέβαιο όμως είναι ότι υπουργός παιδείας δεν θα έχει αλλάξει μέχρι το 2024 γιατί, πολύ απλά, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

Υ.Γ. Από λίγο να ξεχάσω να ευχαριστήσω τον υπουργό της Παιδείας για το πιο σημαντικό. Μας έδωσε κίνητρο να ψαχθούμε λίγο παραπάνω,να πάμε τον εαυτό μας λίγο παραπέρα: μαζευτήκαμε 6 συνάδελφοι και φτιάξαμε ένα γκρουπάκι. Όχι, μην φανταστείτε, δεν το φτιάξαμε για να παίζουμε μουσική. Group therapy κάνουμε με τη βοήθεια ενός φίλου μας που είναι άνεργος ψυχίατρος".


Δημήτρης Τσιριγώτης
Φυσικός

πηγή:
αμα δεν του αρεσει αυτουνου του κοπριτη η δουλεια που κανει,να παραιτηθει να παει να γραφτει στο τ.ε.β.ε να ριξει καμια 20000 ευρω και να κανει δικο του φροντιστηριο,και να μην μυξοκλαιγετε.αντε γιατι ολοι αυτοι ειναι που κατεστρεψαν την ελλαδα,και ειδικα η ρατσα των εκπαιδευτικων και καθηγητων ειναι οτι χειροτερο υπαρχει στο δημοσιο τομεα.
 

vaglis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.752
Κριτικές
41
Like
20
Πόντοι
616
Για μενα θα πρεπει να ξεκινησουν οι μισοι να κανουν κατι δικο τους... μα ειτε στην επαρχια με καλλιεργειες... ειτε οτιδηποτε αλλο... να αρχισει η παραγωγη δεν μπορεις να καθεσαι και να λες ειμαι ανεργος και δεν βρισκω δουλεια.... παει το δημ,οσιο πλεον φαληρισε... τοσοι κηφηνες μπηκανε μεσα... τι να κανουμε τωρα?
Σαφως... αλλα θα πρεπει να δωσει και κατευθυνσεις το κρατος. Ας ξεκινησει καποια σεμιναρια σχετικα με την καλλιεργεια γης, φυτεμα, σπορους, αποδοσεις, ιδανικες καλλιεργειες κτλ. Αμα ο αλλος ειναι ασχετος με τα αγροτικα πως να ασχοληθει? Δηλαδη αν υποθεσουμε οτι η βαρια μας βιομηχανια ειναι το χωραφι και πρεπει να την αναστησουμε τοτε να βοηθησει το κρατος σε αυτο. Γενικα ας βοηθησει τους ανεργους να αποκτησουν καποιες δεξιοτητες και ας τους σπρωξει εκει που χρειαζεται. Ειμαι βεβαιος οτι με τη σωστη καθοδηγηση πολυ θα ψαξουν να βρουν δουλεια η να δημιουργησουν πολυ πιο γρηγορα.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom