Εγω παντως το παιδι μου Γραμματικουλα, Επαμεινωνδα, Θρασυβουλο ή Αγλαϊα ή χ ψ ω κακογουστα ονοματα δεν το βγαζω δεν πα να κοπανα ο αλλος τον πισινο του στο χωμα.......ουτε αν καποιος απο τους γονιους μου ειχε απαισιο ονομα θα το εδινα......το θεωρω ηλιθιο να κανω ενα παιδι κομπλεξικο στο σχολειο για ενα καπριτσιο ειτε αφορα ονομα δικων μου γονιων ειτε του συζυγου μου.....
οσο για το επιθετο το βρισκω επισης ηλιθιο να δινει μια γυναικα στο παιδι της το επιθετο της γιατι πλεον δε θα μιλαμε μονο για ενα κομπλεξικο παιδι στο σχολειο αλλα και για εναν κομπλεξικο πατερα (τον οποιον λενε παπαδοπουλο αλλα στο σχολειο τον φωναζουν κυριο παλαιολογο) και για μια κομπλεξικη μητερα η οποια δεν μπορω να καταλαβω τι θελει ακριβως να αποδειξει....εκτος αν ημουνα το τελευταιο ατομο που φερει το επιθετο μου και εκανα γιο ωστε να συνεχιστει το ονομα και μονο ή αν μιλαμε για τον βρωμοκοιλια ή τον σαπιοκοιλια ή τον γλυφοκωλι οποτε ΟΧΙ το παιδι μου Γραμματικουλα Γλυφοκωλι δεν το λεω σορρυ
Υπαρχει και μια αλλη λυση βεβαια....λιγοτερο τραβηγμενη κατα την αποψη μου μιας και δε μαρεσει καθολου η σκεψη να παρει το παιδι μου το δικο μου επιθετο......ο καθενας νομιζω μπορει να αλλαξει το επιθετο του.......εφοσον λοιπον καποιον τον λενε βρωμοκοιλια μπορει καλλιστα να παει στο ληξιαρχειο και να γινει παπαδοπουλος να ληξει το θεμα.....
παντως δεν ξερω πολυ κοσμο να εχει τσακωθει με τους γονεις του για το ονομα που τον βαφτισαν....οι πιο πολλοι απλα μουρμουρανε