Νέα

Τι όνομα θα δώσετε στα παιδιά σας;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα laplace
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
για να δούμε...Μόνο στο χωριό μου έχουμε έθιμο ΠΡΩΤΑ να δίνουμε τα ονόματα των γονιών του άνδρα?Γιατι ο κολλητός μου εδωσε και ονομα και επίθετο της γυναίκας!!Και επεσα απο τα σύνεφα οταν το άκουσα..Αθηναίος αυτος,Αγρινιώτισσα αυτή..

Επισκέπτης
Ενα ονομα που θα συμφωνησουμε απο κοινου εγω κ η γυναικα μου....

Ειτε ειναι του πατερα μου ειτε της μανας μου...ειτε των δικων της γονιων ειτε κανενος απ'τους 4.....δν μ'απασχολει...αρκει να ειμαι εγω κ η γυναικα μου καλα κ ευτυχισμενοι...

Στα ονοματα θα κολλησουμε ???

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
"Εσείς οι Έλληνες, μπρε, κάτι μεγάλο έχετε στο κεφάλι σας.
Δεν βαφτίζετε πια τα παιδιά σας Γιάννη, Πέτρο, Κώστα παρά Λεωνίδα, Θεμιστοκλή, Αριστείδη! Σίγουρα κάτι μαγειρευετε" :)
Αλή Πασάς 1819
στο Δημαράς Κ.Θ, Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, εκδ Ίκαρος, Αθήνα 1975 σελ 162

Αρχαιοελληνικά  :)
Το Πολύμνια είναι κορυφαίο γυναικείο.
Το Αλέξανδρος πολύ καλό για να μης σας βγει κουνιστός

Οι πρόγονοι μας έλεγαν "Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις"
Το Θωμάς είναι εβραϊκό (ταομά) και σημαίνει διδυμος.
Και έχω βγεί διχασμένη προσωπικότητα :headbang: :helpplea:

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057
Ενα ονομα που θα συμφωνησουμε απο κοινου εγω κ η γυναικα μου....

Ειτε ειναι του πατερα μου ειτε της μανας μου...ειτε των δικων της γονιων ειτε κανενος απ'τους 4.....δν μ'απασχολει...αρκει να ειμαι εγω κ η γυναικα μου καλα κ ευτυχισμενοι...

Στα ονοματα θα κολλησουμε ???

Πολύ σωστός!!
Αυτό είναι απόφαση του ζευγαριού και κανενός άλλου, ούτε γονιών ούτε συγγενών!!
Αν και από αυτό το θέμα δημιουργούνται μεγάλες παρεξηγήσεις σε διάφορες οικογένειες!!

LEFTY2

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
128
Πόντοι
16
Πολύ σωστός!!
Αυτό είναι απόφαση του ζευγαριού και κανενός άλλου, ούτε γονιών ούτε συγγενών!!
Αν και από αυτό το θέμα δημιουργούνται μεγάλες παρεξηγήσεις σε διάφορες οικογένειες!!
Μονο παρεξηγησεις, εδω εχουνε παιδια να μιλησουν χρονια με τους γονεις τους για αυτο το θεμα.

Επισκέπτης
Εγώ σε αυτά έχω "σκουριασμένες" απόψεις, αλλά δεν τις αλλάζω. Έχω έναν γιο αβάπτιστο ακόμα (4μιση μηνών), αλλά δεν υπάρχει καν θέμα συζήτησης για το πως θα τον βγάλουμε: Το όνομα του πατέρα μου εννοείται και το δικό μου επίθετο.

Αν κάνουμε κάνα κοριτσάκι μετά... το συζητάμε.

OP
OP
L

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
εβαλα και μια δημοσκόπηση ρε παιδια,που πήγε?μονο την ερώτηση έβαλε..θα δοκιμάσω να την ξαναβάλω..
δηλαδη ρε παιδια εσεις συμφωνείτε μια οικογενεια να βάζει ΠΑΠΑΡΙΕΣ ονόματα πχ ΕΙΡΗΝΗ για να δείξουν και καλα οτι ειναι ειρηνιστές κλπ?αυτα ειναι πολυ κουτές κινησεις(προσωπική άποψη)

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057
Εγώ σε αυτά έχω "σκουριασμένες" απόψεις, αλλά δεν τις αλλάζω. Έχω έναν γιο αβάπτιστο ακόμα (4μιση μηνών), αλλά δεν υπάρχει καν θέμα συζήτησης για το πως θα τον βγάλουμε: Το όνομα του πατέρα μου εννοείται και το δικό μου επίθετο.

Αν κάνουμε κάνα κοριτσάκι μετά... το συζητάμε.

Προσωπική άποψη: Το έπίθετο του συζύγου πάντα!!
Το όνομα το συζητάμε! Του πατέρα μου δεν μου αρέσει να το δώσω στο παιδί μου, όταν θα κάνω!!

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
αν μ αξιωσει ο θεος και κανω πρωτα γιο,το ονομα του θα ειναι του πατερα μου και δεν σηκωνω κουβεντα!Την χωριζω ναι αλλα στο ονομα πισω δεν κανω!

Επισκέπτης
Του πατέρα μου δεν μου αρέσει να το δώσω στο παιδί μου, όταν θα κάνω!!

Καλά, αυτό είναι λάθος σκέψη. Και δεν στο λέω επειδή είμαι κάθετος για το όνομα του αγοριού. Στο λέω γιατί όλα τα ονόματα είναι ωραία! Και ο Αγησίλαος και η Αφροξυλάνθη! Είναι το ΑΤΟΜΟ που κάνει το όνομα. Αν την Μαστροκώστα την λέγανε Αφροξυλάνθη θα σε χάλαγε? :)

Εγώ στο δημοτικό είχαν έναν Στέφανο, παλιαδερφή και με κακιά ψυχή! Κακιά αδερφή μιλάμε! Κι είχα συνδιάσει το όνομα με σκατά! Στο γυμνάσιο γνώρισα άλλον Στέφανο με τον οποίο είμαστε από τότε κολλητοί! Θα μου βαφτίσει και το παιδί!

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
κατα τη γνωμη μου η μπαι ντιφολτ επιλογη του ονοματος του πατηρ του συζυγου... ειναι αδιανοητο να συμβαινει ακομη (σεβαστες οι απηρχαιωμενες αποψεις παρα ταυτα)
κ αν ειναι κανα ωραιο ονομα εχει καλως.. αμα ειναι κανα χαλι... κριμα το παιδακι (σορρυ δεν ειναι ολα τα ονοματα ωραια... )

το θεωρω πολυ χαζο θεμα... ποσω μαλλον να τσακωνονται ζευγαρια γι αυτο το λογο!!!
ξερω ζευγαρι που σχεδον εφτασε να χωρισει για τετοια ηλιθιοτητα

τωρα για το επιθετο... τι να κανεις...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
για να δούμε...Μόνο στο χωριό μου έχουμε έθιμο ΠΡΩΤΑ να δίνουμε τα ονόματα των γονιών του άνδρα?Γιατι ο κολλητός μου εδωσε και ονομα και επίθετο της γυναίκας!!Και επεσα απο τα σύνεφα οταν το άκουσα..Αθηναίος αυτος, Αγρινιώτισσα αυτή..
Γιά το επίθετο υπήρχε (πριν απο το 1982) το έθιμο/συνήθεια/νόμος να παίρνουν τα παιδιά το έπώνυμο του πατέρα, υποχρεωτικά.
Αυτό δεν έλυνε τα προβλήματα για τους ανθρώπους που γεννιώντουσαν "αγνώστου πατρός" (υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι, ξέρετε).
Με το νόμο που άλλαξε το οικογενειακό δίκαιο (και επέτρεψε και τον πολιτικό γάμο - το 1982) το ζευγάρι (ή η μητέρα αν είναι μόνη) έχει τη δυνατότητα να επιλέξει επώνυμο για το παιδί.
Η επιλογή γίνεται κατά το γάμο, όχι κατα τη γέννηση.
Μπορείς να διαλέξεις το επώνυμο του πατέρα, της μητέρας, ή και κάποιο άλλο. Αλλά αυτό που θα δηλώσεις όταν παντρεύεσαι, αυτό θα ισχύει και μετά.
Αυτό λύνει κάποια προβλήματα:
Αν π.χ. ο κ. Γεώργιος Βρωμοκοιλιάς του (πατρός) Αδόλφου παντρευτεί την κ. Αιμιλία Παλαιολόγου, μπορούν να συμφωνήσουν τα παιδιά τους να λέγονται Παλαιολόγοι αντί για Βρωμοκοιλιάδες.
Επίσης το παιδάκι τους είναι free να το βγάλουν Κώστα, Νίκο, Γιάννη, Πέτρο, και όχι Αδόλφο.
Στο μικρό όνομα δεν υπάρχει κανόνας, οι γονείς μπορούν να δώσουν όποιο όνομα θέλουν κατά την ονοματοδοσία (γίνεται όταν δηλώνεις τη γέννηση του παιδιού στο ληξιαρχείο) ή τη βάφτιση (για όσους πιστεύουν).

Προσωπικά, επειδή απο σύμπτωση έχω δύο μικρά ονόματα (π.χ. Νικόλαος-Πέτρος) και διαπίστωσα στη ζωή μου ότι αυτό έχει μερικά πλεονεκτήματα (και μειονεκτήματα έχει, αλλά αυτά ξεπερνιώνται με λίγη προσοχή), έδωσα και στα παιδιά μου δυό μικρά ονόματα. Τό ένα (το πρώτο - αυτό που φωνάζει κανείς το παιδί, το καθημερινό), το πήραμε απο το λεξικό. Το δεύτερο είναι απο τους παπούδες.
Έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι.
Για το επώνυμο (που δεν είναι Βρωμοκοιλιάς αλλά κάτι πιό εύηχο), αφήσαμε το δικό μου. Γιατί να σπάσουμε την παράδοση?

Όσο για τό φίλο σου με την Αγρινιώτισσα, ΣΙΓΟΥΡΑ η κυρία του έχει κρυφά προσόντα τα οποία μεταχειρίστηκε και τον έπεισε για τα ονόματα των παιδιών... Εκτός κι άν ο φίλος σου είναι ο Ροδόλφος Βρωμοκοιλιάς του Αδόλφου, οπότε πως να το βγάλουν το παιδί?

Τον Ναβουχοδονόσωρα Σκατομπιρμπιλάγκουρα τον ξέρει κανείς?

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
οχι και να χωρισεις γι αυτο.κανει πισω η κυρια και δεν χωριζεις...
ντιφολτ ειναι...εμενα μ αρεσει!!!!

gangstaXZ

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
19 Μαρ 2007
Κριτικές
5
Like
27
Πόντοι
1.516
Εγώ θα το βγάλω Olisadebe το 1ο προς τιμήν του Μανωλάκη...
lol!

Δεν θεωρώ τόσο σημαντικό το όνομα να σας πω την αλήθεια...υπάρχουν σοβαρότεροι λόγοι για να τσακωθεί ένα ζευγάρι!

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.579
Πόντοι
3.506
Δεν αποφασιζει κανεις ποτε θα γεννηθει..Μαλλον δεν αποφασιζει ποτε θα πεθανει..Πρεπει να βρεθει τουλαχιστον καποιος τροπος να αποφασιζει πως θα τον λενε.
Εχω ακουσει περιπτωσεις που καποιοι βαφτιζουν τα παιδια τους,οταν αυτα μπορουν να αποφασισουν μονα τους,πως θελουν να τα λενε...

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
καποιες φορες υπαρχουν σοβαροι λογοι που πρεπει ενα παιδι να παρει το ονομα του ενος η του αλλου...

OP
OP
L

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
ελεος BiteMeIaMfresH..τα ισοπεδώσατε όλα εσεις oι νεοελληνίδες-καριερίστες(Ασφαλίστριες,πωλήτριες,λογίστριες,κομμώτριεςκλπ)...
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να μην σέβεσαι τα έθιμα ενω ΑΠΑΙΤΕΙΣ να τα σεβαστει ο άνδρας(πχ να σε παντρευτεί,να σε προστατευει κλπ)..Δεν σέβεστε τπτ πια..

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Και εγώ θεωρώ ανόητο τον καυγά για το όνομα και ιδίως την αντίληψη ότι πρέπει να παίρνει του παππού ή της γιαγιας...Μου κάνει λίγο φρικοτραντίσιοναλ- βλαχομπαρόκ...
Σε τελική ανάλυση αν και οι δύο θέλουν να δώσουν το όνομα του πατέρα/ μητέρα τους, ας επιλέξουν κάποιο τρίτο για να μην τσακώνονται...
Ωστόσο με χαλάει η πατέντα με τα δυο ονόματα αλλά κυρίως με τα δυο επώνυμα..Λες και ο άλλος που έχει να κάνει κάποια συναλλαγή μαζί σου πρέπει να γράψει το Ηλέκτα - Κλυταιμνήστρα Τσιμπουκοπούλου- Γλυφοκωλάκη...Εκτός του ότι μου φέρνει σε πολύ νεόπλουτο μου τη δίνει που πολλές γυναίκες από τη μία το παίζουν χειραφετημένες και από την άλλη κοτσάρουν και το επώνυμο του συζύγου για να δείξουν σε ποιον ανήκουν λες και είναι αγελάδια σε κοπάδι που τα μάρκαρε ο βοσκός.

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
και που σαι ακομα λαπλας....
Κατ εμε το προβλημα της σημερινης γυναικας γενικοτερα ειναι οτι δεν ξερει που σταματαει ο ρολος της σαν γυναικα...αυτο και μονο..
αστειευομενος λεω...
καποτε γυρναγε ο αντρας σπιτι και με το καλησπερα την σαπιζε στο ξυλο,δεν χρειαζοταν να της πει το γιατι,το ηξερε απο μονη της αυτη!

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
ελεος BiteMeIaMfresH..τα ισοπεδώσατε όλα εσεις oι νεοελληνίδες-καριερίστες(Ασφαλίστριες,πωλήτριες,λογίστριες,κομμώτριεςκλπ)...
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να μην σέβεσαι τα έθιμα ενω ΑΠΑΙΤΕΙΣ να τα σεβαστει ο άνδρας(πχ να σε παντρευτεί,να σε προστατευει κλπ)..Δεν σέβεστε τπτ πια..

συγγνωμη αλλα με γνωριζεις κ με τοποθετεις σ αυτο το τσουβαλακι ανωθεν?
ειπα εγω για τις αποψεις σας ελεος κ ελεος κ τα λοιπα?
το θεωρω χαζο! παντα το θεωρουσα! απ οσο θυμαμαι τον εαυτο μου!
δικαιωμα μου ειναι πιστευω

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom