Μυθευματα εννοω τα υπερβολικα σκηνικα με τα χουφτωματα στα τρένα και τα πολλαπλά μουνοπιασιματα στα clubs. Τις υπερβολες κατα αντιστοιχια όλο το χωριο αλληλογαμιεται κια μετα κανουν και ταινιες "Η ΝΗΣΟΣ"
Γιατί?Αφού γίνονται.Μπορεί κάποιος να δοκιμάσει μια road trip εμπειρία Πολωνία,Τσεχία, Ουκρανία με polski bus,ceske drahy και elektricka να δει τι θα κάνει από χωριό σε χωριό.
Θυμάμαι μια φορά είχα πάρει το τραίνο από Μινσκ για Μπρεστ και σε ένα ενδιάμεσο χωριό μισή ώρα πριν το Μπρεστ βλέπω στη στάση μια βυζαρού με βαθύ ντεκολτέ να περιμένει στην άλλη γραμμή.Κατεβαίνω από το τρένο και σε μερικά λεπτά της έπιανα τα βυζιά και η γκόμενα χαμογελούσε.Φυσικά έχασα το δικό μου και πήρα το επόμενο τρένο για Μπρεστ που πέρναγε σε δυο ώρες αλλά ήμουνα δυο ώρες με τη γκόμενα.
Κάπως έτσι είναι η ανατολική Ευρώπη.Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το απροσδόκητο.
Αλλη φορά είχα πάει Λβωφ,έπιασα τα αρχίδια μου με τις γκόμενες και στην απελπισία την έκανα για Τερνόπιλ σε δύο μέρες με το σκεπτικό οτι είναι η φτωχότερη πόλη της Ουκρανίας οπότε σίγουρα θα γαμήσω.Τερνόπιλ μένω στο αθλιότερο ξενοδοχείο που έχω μείνει με τα νερά να στάζουν από την οροφή και από γκόμενες τίποτα απολύτως,ξεραίλα αφού όλες είχαν μεταναστεύσει λόγω της ανέχειας.Τα κλαμπ αστεία με 2-3 κύκλους των 5 ατόμων,όλοι γνωστοί.Αποφασίζω την επόμενη να επιστρέψω Λβωφ με την ελεκτρίτσκα των 30 χλμ/ώρα,εντοπίζω καλό μουνάκι να κάθεται απέναντι,της μιλάω,έρχεται δίπλα μου και τη δαχτυλιάζω για τα τελευταία 20 λεπτά της διαδρομής,κρατιότανε να μη βογγάει και την πάρουν χαμπάρι.Ητραν δασκάλα από το Τερνόπιλ που έμενε Λβωφ.Αντί να έρθει σπίτι της αποφασίζει να έρθει στο ξενοδοχείο μου το υπέροχο ξενοδοχείο Λβωφ κομμουνιστικού τύπου στο κέντρο με τα ανακαινισμένα δωμάτια των 25 ευρώ τη μέρα και πριν έρθει ζητάει να αγοράσω ουκρανική σαμπάνια Οντέσσα των 3 ευρώ να πιει ξενοδοχείο.Μόλις μπαίνουμε δίνει εντολή na kolana(στα γόνατα) και στήνεται για γλυφομούνι.Μετά πιάνει το πιπώνι και τα καταπίνει όλα.
Ετσι είναι η Ουκρανία.Συνεχείς εκπλήξεις.Το ταξίδι που πήγαινε κατά διαόλου πήρε ευχάριστη τροπή.Την επόμενη μέρα έφερε και τη φίλη της στο ξενοδοχείο να κάνει μπάνιο!