Η πόλη με τις δυο όψεις
Επί τι ευκαιρία μιας εκδήλωσης, βρήκα την αφορμή να επισκεφτώ κι εγώ την πολυτάραχη πόλη για ένα 3ημερο. Σε γενικές γραμμές η πρόσφατη περιγραφή του suncity (σελίδα 1476) είναι πλήρης και προσεγγίζει την κατάσταση κατά 99%. Γι’ αυτό κι εγώ θα σταθώ σε κάποιες λεπτομέρειες που διέκρινα.
Όπως ξεκάθαρα αναφέρει και ο τίτλος αυτή η πόλη έχει δυο όψεις. Προσπαθεί να ξεπεράσεις το κομουνιστικό παρελθόν της και να εξελιχθεί σε μια μοντέρνα δυτική πόλη. Όχι με μεγάλη επιτυχία πάντα.
Παρακάτω ίσως η πιο χαρακτηριστική φωτογραφία της πόλης όπου γίνονται φανερές και οι δυο της όψεις.
Το επιβλητικό κτήριο της γνωστής αλυσίδας με ελάχιστη χρέωση/νύχτα 350€ και δίπλα ακριβώς το σοβιετικού τύπου μπλοκ πολυκατοικιών που μόνο κατάθλιψη μπορούν να προκαλέσουν…
Σε αυτό το μοτίβο κινείται ολόκληρο το Κίεβο.
Και αν πας ως ανέμελος τουρίστας τότε την έχεις βαμμένη. Γιατί τα αρπακτικά καραδοκούν να σε γδάρουν σε κάθε γωνιά.
Ξεκινώντας από το αεροδρόμιο. Το οποίο είναι γεμάτο γραφεία και μηχανήματα συναλλάγματος με ισοτιμία 25 γρίβνα/ευρώ. Αν δεν περπατήσεις πάνω-κάτω ολόκληρη την αίθουσα για να διαπιστώσεις ότι το τελευταίο ανταλλακτήριο έχει λογικές ισοτιμίες κοντά στα 30 τότε με το που πάτησες το πόδι σου είσαι στο -17% μόνο και μόνο λόγω ισοτιμίας.
Τα μαγαζιά του Κιέβου είναι στο ίδιο στυλ. Υπάρχουν μαγαζιά στα οποία τρως, πίνεις, διασκεδάζεις με πολύ χαμηλές τιμές υπάρχουν και τα γνωστά μαγαζιά στυλ Caribbean, chi κλπ που σε γδέρνουν.
Για παράδειγμα, πήγα με παρέα 5 ντόπιων σε ένα μαγαζί πήραμε 2 μπουκάλια κρασί, 10 μπύρες, 10 ουίσκι, και 2-3 πιάτα για μεζέ. Ο λογαριασμός ήταν 400 γρίβνα έκαστος. Τουτέστιν 13 ευρώ.
Πήγα στο Caribbean και ήταν 400 γρίβνα μόνο η είσοδος!
Κατά τα λοιπά ωραίο μαγαζί δεν λέω. Επειδή όμως πήγα αργά δεν πρόλαβα να μπλοκάρω τους αραβότουρκους στην τουαλέτα και έτσι μου πήραν τις καλές γκόμενες. Και ότι ήμουν έτοιμος να εξαπολύσω πυραύλους εδάφους αερό-μπαλων. :S
Στα του πληρωμένου υπάρχουν 3 επιλογές.
Σαλόν.:
Είναι σαν τα δικά μας μπουρδέλα. Άθλιο περιβάλλον, συνήθως άθλιες γκόμενες. Τιμές από 30 ευρώ.
Callgirl από site (kiev lady, Relaxportal):
Είναι εντελώς fake. Σου στέλνουν άλλες γκόμενες από τις φωτογραφίες. Μην ασχοληθείτε καν, και αν ασχοληθείτε μην την πατήσετε και πληρώσετε το taxi αν σας έρθει άλλη γκόμενα που δεν γουστάρετε να φάτε. Τιμές από 50 ευρώ.
Κατηγορία freelancels σε κλαμπ
Εδώ τα πράγματα είναι καλύτερα από την άποψη ότι ό,τι βλέπεις παίρνεις αλλά οι τιμές είναι αλμυρές. Να δώσει κάποιος 150-200 ευρώ Κίεβο από την στιγμή που στην Ελλάδα αγοράζουμε με 100 το ίδιο προϊόν το οποίο έχει και προσαύξηση λόγω μεταφορικών το θεωρώ τουλάχιστον κοροϊδία, για να μην πω καμία πιο βαριά κουβέντα.
Η μεγάλη διαφορά του Κιέβου σε σχέση με την Ελλάδα είναι το παιχνίδι που γίνεται με τις μη επαγγελματίες. Με απλά λόγια οι γκόμενες εκεί είναι ανοιχτές και δεν έχουν κοστολογήσει το μουνί τους τόσο ακριβά όσο οι ελληνίδες. Όπως άλλωστε συμβαίνει και σε άλλα κράτη όχι μόνο στην Ουκρανία.
Εγώ κατάφερα μέσα σε ένα 3ημερο να γνωρίσω γκόμενα από νυχτερινό μαγαζί, να πάρω τηλέφωνο και να βγούμε την επόμενη, χωρίς βέβαια να την πηδήξω. Προφανώς επειδή ήμουν τουρίστας και δεν της πούλησα παπά ότι ήρθα για μπίζνες…
Όποιον λοιπόν τον φέρει η τύχη να είναι μόνιμα στο Κίεβο ή όποιος έχει όρεξη να χάσει άπειρες εργατοώρες ώστε να ξεσκαρτάρει γκόμενες από dating sites και να πουλάει παπά είναι σίγουρο ότι θα πηδήξει περισσότερο τουλάχιστον από την Ελλαδίτσα μας.
Συμπερασματικά το Κίεβο δεν ενδείκνυται για πορνοτουρισμό, τουλάχιστον σε ότι αφορά το πληρωμένο, από την έννοια ότι τα Σαλόν είναι άθλια σε φάση να φοβάσαι για την ζωή σου, τα site αναξιόπιστα και οι freelancers πανάκριβες.
Μετά από αρκετά ταξίδια εξωτερικό στα οποία ψάχτηκα και για τον πληρωμένο έρω, καταλήγεις ότι τελικά στην Ελλάδα έχουμε από τις πλέον οργανωμένες σκηνές. Με γραφεία που κατά μέσο όρο έχουν αληθινές φωτογραφίες, με μαζατζίδικα που βρίσκονται σε πολυσύχναστες περιοχές της Πόλης και δεν φοβάσαι να πλησιάσεις, με design και καθαριότητα πολλές φορές εφάμιλλη των ξενοδοχείων, με τιμές χαμηλές και με ένα bou.com το οποίο μπορεί ο κάθε χρήστης να ενημερωθεί για το τι παίζει.
Υ.Γ. Να ευχαριστήσω και δημόσια τον Dirty για την πολύτιμη βοήθεια του και τις πληροφορίες που μου έδωσε για την Πόλη.
Συγνώμη για το offtopic παιδιά. Μπορείτε να συνεχίσετε! :S