Νέα

Τι επιχείρηση να ανοίξω??

• Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 399
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Τα νερά η χοντρική τους είναι 0,10-0,12 του ευρώ.Πολλοί χονδρέμποροι σε μεγάλες καταναλώσεις δίνουν στη μία παλέτα-κατά καιρούς-και μία δώρο.Αλλά δε θα πουλάς μόνο νερό.

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
να πω κι εγω την γνωμη μου
οποιος διαθετει ενα κεφαλαιο και προπαντως την διαθεση να βγει στο εξωτερικο τοτε ουτε σκεψη.
Η επιτυχια ειναι σχεδον σιγουρη
σε αντιθεση με την ελλαδα που επιτυχια θεωρειτε το να βγαζεις τα εξοδα της επιχειρησης (χωρις να υπολογιζουμε προσωπικα -οικογενειακα εξοδα διαβιωσης)
στην ελλαδα ειχα ανοιξει 8 μαγαζια-επιχειρησεις συνολικα,τα τελευταια 3 τα ανοιξα απο συνηθεια,οχι οτι πιστευα στην βιωσιμοτητα τους
και??????
μηδεν εις το πηλικον

εδω στην ολλανδια που ειμαι ,προσφατα αγορασα ενα γυραδικο και δεν το εχω μετανοιωσει καθολου

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ειλικρινα δεν ξερω ποιος ειναι ποιο βλακας,αυτος εδω που γραφει τα παραπανω η ολοι οι αλλοι που του ειπαν ευγε...?!

Εεεεε καλά, θέλει και ρώτημα;
Ο πρώτος βέβαια.....

μάλιστα δηλαδή 2.60 - ΦΠΑ (13%) - Δημοτικό Φόρο (2%) = 2.21

αρα μικτό κέρδος 2.21-0.50 = 1.61 καλό ποσοστό ακούγεται για ΜΙΚΤΟ κέρδος βάλε τώρα χαρτοπετσέτες, ρεύμα, καμμιά πεταμένη κλπ θα πέσεις στο 1.20 .. αν βάλεις και ΤΕΒΕ στο 1.10 περίπου..

Ρε εσύ Τράννυ, άσε τους υπολογισμούς.
Το ΦΠΑ των πωλήσεων τι τον βάζεις ολόκληρο μέσα;

Δεν θα αφαιρέσει ΦΠΑ των προμηθευτών του;

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Majestic69 να υποθέσω πως είσαι 41-42? Φιλικά πάντα αλλά λίγο αργά σκέφτεσαι να επιχειρήσεις αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο.

Kaloeros

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
212
Like
4.915
Πόντοι
9.275
Ολοι καλοί οι υπολογισμοί παραπάνω αλλά ξεκινάνε από λάθος βάση...
δώστε λίγο προσοχή.. το παληκάρι έχει ένα δικό του μαγαζί το οποίο θα μπορούσε να το νοικιάσει ας πούμε για 500 ευρώ τον μήνα.. θα ρίξει μέσα και ένα κεφάλαιο 50.000 ευρώ που αν το έβαζε στην τράπεζα θα του έφερνε 2000 τον χρόνο δηλαδή άλλα 170 τον μήνα.. μέχρι στιγμής λοιπόν 670 Ευρώ... ας πούμε ότι το δουλεύει μόνος του και στην περίπτωση καφέ-τυροπιτάδικου κλπ θα βαράει 10-12 ώρες δουλειά την μέρα... αν αντί να δουλέψει λοιπόν στο τυροπιτάδικο δούλευε κάπου 12αρο θα έβγαζε 60-80 ευρώ την μέρα και για α πάρουμε τον μέσο όρο 70 δηλαδή θα είχε ένα μηνιάτικο γύρω στο χιλιάρικο καθαρό...

αρα μέχρι στιγμής 500 + 170 + 1000 = 1.670 Ευρώ θα πρέπει να βγάζει για να καλύψει ότι ήδη έχει... από κεί και πέρα το συζητάμε.. 

Σωστοί οι υπολογισμοί φίλε μου, πλην του μηνιάτικου χιλιάρικου. Αν κατάλαβα καλά ο φίλος μας δεν έχει δουλειά σήμερα, άρα το 1000άρικο δεν υφίσταται, και όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να βρει κανείς δουλειά σήμερα που να σου αφήνει καθαρό ένα 1000άρικο. Άρα η βάση του είναι το 670άρι (με τους υπολογισμούς σου πάντα).

Γενικά γράφτηκαν πάμπολλα γιατί το θέμα είναι προφανώς επίκαιρο για πολλούς (που θα γίνουν και περισσότεροι όσο περνάει ο καιρός), δηλαδή για ικανούς και συχνά νέους ανθρώπους που έμειναν χωρίς δουλειά και έχουν και ένα μικρό μαγαζάκι (ή άλλο ακίνητο) που είναι και ξενοίκιαστο και θέλουν από κάπου να πιαστούν.

Όπως ξαναέγραψα η εποχή είναι εξαιρετικά δύσκολη για επιχειρήσεις και ανοίγματα. Ο πρόεδρος έγραψε ότι στις δύσκολες εποχές υπάρχουν και οι μεγάλες ευκαιρίες, ή να το πούμε λαϊκά «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Ορθό αλλά πρέπει να είσαι και «λύκος». Και επειδή οι πραγματικοί λύκοι είναι ελάχιστοι, και μάλλον ούτε και εσύ είσαι (όπως και εγώ και οι περισσότεροι) σκέψου κάτι άλλο. Να θυμίσω ότι στις δύσκολες εποχές οι άνθρωποι -κύρια από απελπισία- είναι έτοιμοι να αναλάβουν μεγαλύτερα ρίσκα, με συνέπεια οι περισσότεροι (στατιστικά) να αποτυχαίνουν και να χάνουν και τα λίγα που αρχικά είχαν. Πάντα θα υπάρχουν και μερικοί που θα πετυχαίνουν αλλά αυτοί θα είναι ελάχιστοι. Φυσικά να μην έχουμε αυταπάτες ότι με ένα συνοικιακό μαγαζάκι θα γίνει κάποιος σύντομα πλούσιος.

Άρα αν έχεις και κάποιο κεφάλαιο η γνώμη μου είναι να μείνεις εκεί που είσαι για τώρα. Ενοικίασε (αν βρεις φυσικά κάποιον που θα πάρει το ρίσκο) το κατάστημα, και κράτησε και το κεφάλαιο για πιθανές δύσκολες καταστάσεις και γενικά συντήρηση. Ταυτόχρονα να ψάχνεις για νέα δουλειά στο αντικείμενο που έχεις σπουδάσει, το αγαπάς και σε ενδιαφέρει πραγματικά. Άλλωστε στο αντικείμενό σου πάντα θα έχεις δυνατότητα για κάτι καλύτερο, από κάτι που πρακτικά στην τύχη βρέθηκες να κάνεις (άπειρος μαγαζάτορας). Αν δεν έχεις υποχρεώσεις/δεσμεύσεις εδώ, και γνωρίζεις γλώσσες, κοίτα για δουλειά και στο εξωτερικό. Θα ζεις νορμάλ εκεί για μια δεκαετία και μετά το ξαναβλέπεις ανάλογα με το πως θα είναι τα πράγματα εδώ.

Αν τώρα, μετά από μήνες, δεν βρεις δουλειά και το μαγαζί δεν νοικιάζεται τότε να ξεκινήσεις κάτι χαμηλού κόστους/ρίσκου ώστε να μειώσεις τα ρίσκα σου στο ελάχιστο. Η λύση του καφέ αρχικά, με σνακ, τυρόπιτες κλπ στην συνέχεια είναι καλή λύση (απλά την αναφέρω ενδεικτικά). Έχω και εγώ γνώση από τον συγκεκριμένο χώρο, και όπως έγραψε και ένας φίλος πιο πάνω αν έχεις ποιότητα, λογικές τιμές, και (το σημαντικότερο) είσαι άψογος στο service και στην καθαριότητα και πραγματικά σέβεσαι τους πελάτες σου, θα δεις πως θα βγάλεις σίγουρα μεροκάματο. Ο καφές έχει γενικά ελάχιστο κόστος (ακόμα και με καλής ποιότητας υλικά) και εξαιρετικό ποσοστό κέρδους, το μυστικό είναι στο σέρβις. Αν μετά η δουλειά ανοίξει θα είσαι ακόμα καλύτερα. Καλή Τύχη!

Odin

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Εεεεε καλά, θέλει και ρώτημα;
Ο πρώτος βέβαια.....

Ρε εσύ Τράννυ, άσε τους υπολογισμούς.
Το ΦΠΑ των πωλήσεων τι τον βάζεις ολόκληρο μέσα;

Δεν θα αφαιρέσει ΦΠΑ των προμηθευτών του;

Αφαιρεσε Φπα για το ρευμα,για το νερο,για τους προμηθευτες,ολα αυτα αφαιρουνται απο το φπα που πρεπει να αποδοσω

zentrix

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Πολυ ακριβα σου την εδινε ο τυπος
Ηταν και φιλος ε ?

Εγω ειχα ακουσει στο κεντρο για 30.000 ευρω αθηνα κοντα στην ομονοια πριν 5 -6 χρονια
και ελεγα να την χτυπησω με εναν θειο μου αλλα μου την χαλασε την φαση με τις φοβιες του και δεν ειχα και αλλον να την αγορασω....
Ειχα ερθει και σε επαφη με τον ανθρωπο ο οποιος ηταν γνωστος και εβγαινε σε συνταξη
Τωρα αυτος που το πηρε το εχει ανακαινησει μεσω του οπαπ και ειναι ενα μαγαζι κουκλι .....

Στο κέντρο της πόλης που μένω, πουλήθηκε μια άδεια 150.000 ευρώ!
Απλά μέσα στην άδεια συμπεριλαμβανόταν και το γεγονός ότι του άφηνε έτοιμο το μαγαζί, με τον εξοπλισμό και τη πελατεία!

OP
OP
majestic69

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
ο φουρνος ψιλοχλωμος δεν μου καθεται καλα και ετσι οπως μου τα ειπε ο φιλος δεν το πολυψηνω......

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
ματζεστικ εσυ εισαι εξυπνος τυπος.....τι φουρναρης και μαλακιες..σε λιγο ολοι θα αγοραζουν αλευρη και θα φτιαχνουν ψωμι στο σπητι..οπως κατι αλβανους που ξερω...

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Δεν ξέρω για τις μαλακίες του ματζέστικ και πόσο κεφάλαιο διαθέτει αλλά γενικά ο παιδότοπος τραβάει.
Για τον ματζέστικ προτείνω να ανοίξει στούντιο και να βάλει την κάρολαϊν που μας έχει πρήξει τόσα χρόνια

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
Στο κέντρο της πόλης που μένω, πουλήθηκε μια άδεια 150.000 ευρώ!
Απλά μέσα στην άδεια συμπεριλαμβανόταν και το γεγονός ότι του άφηνε έτοιμο το μαγαζί, με τον εξοπλισμό και τη πελατεία!
Κι εμενα ετσι μου το αφηνε.....

Αμα δεν εχεις ατομα πλαι σου ........ χεσε μεσα !

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Ολεs οι επιχειρησειs....εγω λεω....ειναι καλεs να τιs ανοιξειs !!!!

.....Την νυχτα με λοστο!!!! :grin:

OP
OP
majestic69

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
μια ερωτηση ειπαν πολυ για γραφειο τελετων και ρωταω εγω αξιζει να ανοιξεις διπλα σε σχολειο γραφειο τελετων??Για λεσχη ποκερ πως σας ακουγεται?

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
μια ερωτηση ειπαν πολυ για γραφειο τελετων και ρωταω εγω αξιζει να ανοιξεις διπλα σε σχολειο γραφειο τελετων??Για λεσχη ποκερ πως σας ακουγεται?
Σε εμάς πάντως εδώ στην Θεσσαλονίκη έχει μαγαζί με παιδικά δίπλα σε μπουρδέλο... :grin:

OP
OP
majestic69

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
Λεσχη ποκερ πως ακουγεται??

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.307
Πόντοι
5.097
μ'αρεσει που λες αν το γραφειο τελετων αξιζει διπλα στο σχολειο ενω η λεσχη παει γαντι  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
περα απο τη πλακα αν εχεις λεσχη και εχεις κυκλο βγαζεις γαμω τα φραγκα ειδικα αυτες τις μερες που περασαν.

OP
OP
majestic69

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
να παιζω αν ξερω κατι λιγα δεν ειμαι επαγγελματιας για χαβαλε ομως.απλα σαν ιδεα μου εσκασε επειδη δεν υπαρχει γενικα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom