Νέα

Θρύλε Θεέ Ολυμπιακέ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 195K
  • Εμφανίσεις 5M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 24 άτομα (2 μέλη και 22 επισκέπτες)

gp07

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Μηνύματα
1.780
Like
35
Πόντοι
16
Εμενα μου ειπε οτι ειχατε δωσει ραντεβου για φαπες και δεν πηγες,και μετα του ειπες οτι κατεβηκες σε λαθος σταση απο το λεωφορειο  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:


Δεν είχε βάλει ακόμα ο Τσίπρας αυτο το σύστημα που λέει τις στάσεις στα λεωφορεία  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

SuperMario

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2009
Μηνύματα
1.162
Like
0
Πόντοι
16
Σαν σήμερα ιδρύθηκε ο ΠΟΑ (Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αθηνών) ο οποίος αγωνίστηκε με ερυθρόλευκες εμφανίσεις (κόκκινες φανέλες - λευκά σορτσάκια)

Εμείς ως Πάο σας αγαπάμε και στην επέτειο της επίσημης ονομασίας του συλλόγου σας σε Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο (15 Μαρτίου 1924) σας ευχόμαστε. Ανήμερα ποτέ είναι η αλήθεια, αλλά εκεί κοντά. Παραδείγματα:

Είσαι μεγάλος ψεύτης τελικά και μου αρέσει που ώρες ώρες ζητάς και παντελονάτες απαντήσεις. Ούτε μιση πρόταση με αλήθειες δεν ξέρεις να γράψεις! Πραγματικά ok κάνουμε καμια καζούρα αλλα όχι και να λέμε στο 100% του ότι γράφουμε ψέμματα!  :vomit: :vomit: :vomit: :vomit:
 

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
20.644
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.025
Πόντοι
17.085
:2funny: :2funny:
Πες μου σ' αυτό που παρέθεσες πού υπάρχει ψέμα, αλλιώς παραδέξου ότι είσαι εντελώς άσχετος (γι' αυτό και βάζελος) και συνέχισε να επικοινωνείς μόνο με εικονίτσες και Τζούλιες κλπ.
 

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Μηνύματα
40.488
Like
21.850
Πόντοι
5.006
τυπε το παιδι ειναι αυτιστικο..μην ασχολεισαι σοβαρα μαζι του...μονο για κανα χυσιματακι στην μαπα ειναι καλος...
 

ΑΝΤΖΕΛΟ

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2012
Μηνύματα
45.636
Like
28.143
Πόντοι
5.006
Ρίξε ένα καθαρισμό μας έχουν ζαλίσει τα αρχηδια με τις μαλακίες τους.
 

SuperMario

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2009
Μηνύματα
1.162
Like
0
Πόντοι
16
:2funny: :2funny:
Πες μου σ' αυτό που παρέθεσες πού υπάρχει ψέμα, αλλιώς παραδέξου ότι είσαι εντελώς άσχετος (γι' αυτό και βάζελος) και συνέχισε να επικοινωνείς μόνο με εικονίτσες και Τζούλιες κλπ.

Μην ανησυχείς θα σε ξανά κάνω πολύ εύκολα να φανείς άσχετος! Ξέρεις εσύ, όπως τότε με την ΕΦΕΣ, που δεν μπορούσε κανεις να βγάλει την φάση, ούτε διαιτητές, ούτε δημοσιογράφοι με τα ριπλέι, ούτε καν ο κόσμος με τα καρέ στο βίντεο. Και πεταγόσουν ΕΣΥ πρώτος από όλους και εγραφες "σκάνδαλο"!!!  :vomit: Και μετά ξεφτιλίστηκες. Μιλάς εσύ λοιπόν!!!  :vomit:

1) Καταρχάς δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολλά τμήματα και πως γιορτάζει όλος ο Παναθηναϊκός, ο ποδοσφαιρικός, ο μπασκετικός, του βόλευ και πάει λέγοντας. Σαν χτες γεννήθηκε η ιδέα και ξεκίνησε με ένα άθλημα, είναι απολύτως λογικό να μην ξεκινήσουν την ίδια μέρα όλα τα τμήματα που έχει σήμερα ο Παναθηναϊκός! Αυτό που γιορτάζει είναι αφετηρία, η γέννηση της ιδέας που μετά ακολούθησαν στο όνομα του Παναθηναϊκού τα υπόλοιπα τμήματα! Αν ακόμα δεν καταλαβαίνεις έχεις πρόβλημα με τα Ελληνικά σου! Δεν γίνετε ΕΣΥ να κανεις μαθήματα σε μένα! Ούτε σε 100 ζωές!  :vomit:

2) Για να μην δίνεις τις εντυπώσεις που θες!  :vomit: Γιατί είπαμε, πονάς.  :sunglasses:

Τα εγκαίνια εγένοντο με ένα παιχνίδι ποδοσφαιρίσεως, εις το οποίον το πρώτο κτύπημα της σφαίρας έδωκεν ο γραμματεύς της Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Λάμπρος.
Οι παίκται, οι οποίοι ήσαν εκ των μελών του αρτισυστάτου συλλόγου, εφόρουν οι μεν της μιας ομάδος λευκά. οι δε της άλλης κόκκινα. Η ομάς των λευκών αποτελείτο από τους Κ.Τσικλητήραν, Δ.Παππάν, Σ.Χατζηζαφειρίου, Κ.Γουλιμήν, Δ.Βλαχόπουλον, Κ.Κάμπελ, Σ.Ρολάνδον, Γ.Καλαφάτη, Μαυριδόπουλον και Καινάρον...».

Κοιτάζοντας κανείς τα ονόματα στην ομάδα με τα λευκά, εύκολα καταλαβαίνει οτι αυτή ήταν η πρώτη. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που σε αυτή υπάρχει και ο ιδρυτής του συλλόγου, Γιώργος Καλαφάτης.



Κάτι που μπορεί να επιβεβαιωθεί και από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ακρόπολις» με ημερομηνία έκδοσης 12 Μαΐου 1908: «Τα εγκαίνια του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου - Χθες περί ώραν 5.30 εγένοντο τα εγκαίνια του αρτισυστάτου ποδοσφαιρικού συλλόγου εις το παρά την οδόν Πατησίων ασκητήριον του (...).
http://[URL unfurl="true"]www.pao-is-my-life.com/photospao-1908/ISTORIA/fanela1b.jpg[/img[/URL]]


[URL unfurl="true"]http://www.gazzetta.gr/football/article/697516/panathinaikos-o-mythos-tis-kokkinis-fanelas[/URL]



:cool:
 

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
20.644
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.025
Πόντοι
17.085
έχεις πρόβλημα με τα Ελληνικά σου! Δεν [size=14pt]γίνετ[size=18pt]ε[/size][/size] ΕΣΥ να κανεις μαθήματα σε μένα! Ούτε σε 100 ζωές!  :vomit:
Πλάκα έχεις.  :)

Η φάση με την Εφές δεν έχει σχέση - μην τα μπλέκεις.

Πάμε σ' αυτά τώρα: δεν είπε κανείς ότι ο πάο δεν έχει πολλά τμήματα - δεν είπε κανείς ότι κατά μία έννοια δε γιορτάζουν όλα τα τμήματα. Πιο σωστά: γιορτάζει ολόκληρος ο σύλλογος. Σαν χτες ιδρύθηκε ο ΠΟΑ (Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αθηνών). Το ποδόσφαιρο είναι το βασικό άθλημα στην Ελλάδα. Οι ημερομηνίες ίδρυσης των συλλόγων είναι ημερομηνίες ίδρυσης των ποδοσφαιρικών τμημάτων και μετέπειτα όλων των άλλων. Εσύ γιατί διαλέγεις μόνο το τμήμα του μπάσκετ; Για ευνόητους λόγους.

Περί φανέλας.

Το ότι οι πρώτες φανέλες του ΠΟΑ ήταν κόκκινες αναφέρεται σε πολλές πράσινες πηγές:

metamatiatougaurou.blogspot.gr

Όσο για την πρώτη  φανέλα που μετά από 100 χρόνια θυμήθηκαν ότι ήταν ροζ δεν χρειάζεται να αναφερθούν πολλά καθώς σε όλες τις ιστορικές καταγραφές αναφέρεται πως τα χρώματα ήταν κόκκινο και άσπρο και στη συνέχεια αντικαταστάθηκαν από το πράσινο.

Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών πάο

Υπάρχει σε πολλά μέσα αυτή η φωτό

www.imagebam.com/image/e9e854530516275] [/URL]

www.sansimera.gr/articles/400]sansimera.gr[/url]

Παίκτης - προπονητής του ΠΟΑ, που εμφανίσθηκε στο γήπεδο με κόκκινη φανέλα και λευκό παντελονάκι, ήταν ο ιδρυτής του Γιώργος Καλαφάτης, που σημείωσε και τρία γκολ

Κάποτε ήρθε στο φως η παρακάτω πηγή (εφημερίδα «Ακρόπολις» 12 Μαΐου 1908)

http://[URL unfurl="true"]www.pao-is-my-life.com/photospao-1908/ISTORIA/fanela1b.jpg[/img[/URL]]

που λέει:
[i]Τα εγκαίνια εγένοντο με ένα παιχνίδι ποδοσφαιρίσεως, εις το οποίον το πρώτο κτύπημα της σφαίρας έδωκεν ο γραμματεύς της Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Λάμπρος.
Οι παίκται, οι οποίοι ήσαν εκ των μελών του αρτισυστάτου συλλόγου, εφόρουν οι μεν της μιας ομάδος λευκά. οι δε της άλλης κόκκινα. Η ομάς των λευκών αποτελείτο από τους Κ.[b]Τσικλητήραν[/b], Δ.Παππάν, Σ.Χατζηζαφειρίου, Κ.[b]Γουλιμήν[/b], Δ.Βλαχόπουλον, Κ.[b]Κάμπελ[/b], Σ.Ρολάνδον, Γ.[b]Καλαφάτη[/b], Μαυριδόπουλον και [b]Καινάρην[/b].[/i]

οδηγώντας κάποιους στο συμπέρασμα ότι ήταν η β' ομάδα αυτή που φόρεσε κόκκινα. Τί σημαίνει β' ομάδα και [b]από που κι ως πού το 1908 είχαν δεύτερες εμφανίσεις οι ομάδες;;[/b] [b]Υπάρχει πηγή της εποχής να λέει για δεύτερες εμφανίσεις;;;[/b]

Επιπροσθέτως, σε μια άλλη πηγή (Εφημερίδα "Εμπρός" 22-5-1908)

[URL=http://[URL unfurl="true"]www.imagebam.com/image/845a3c530519358][IMG]http://thumbnails117.imagebam.com/53052/845a3c530519358.jpg[/URL[/URL]]

αναφέρεται:

Χθες εγένετο εν τω Ποδηλατοδρομίω του Ν. Φαλήρου ο προαναγγελθείς αγών ποδοσφαιρίσεως μεταξύ του νεωστί συσταθέντος γυμναστικού Ομίλου ο "Διαγόρας" και του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Αθηνών.
Η ομάς του Διαγόρα [...] έφερον μελανήν περισκελίδα και λευκήν φανέλαν με κυανάς ραβδώσεις, η δε του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Αθηνών αποτελουμένη εκ των αθλητών κ. κ. Κάμπελ, Γουλιμή, Ανδρουλή, Καλαφάτη, Καϊνάρη, Τζεράκη, Λουκάκη, Φιλίππου, Νικολοπούλου και δύο άλλων έφερον λευκήν περισκελίδα και ερυθρόν υποκάμισον.


Πάντως εδώ που τα λέμε χεστήκαμε για τις πρώτες εμφανίσεις του ΠΟΑ. Ήταν ίσως ερυθρόλευκες, ίσως ασπρόμαυρες, αλλά σίγουρα όχι πράσινες. Και καλύτερα που δεν κρατήσατε το ερυθρόλευκο δηλαδή...  :cool2:
 

ΚΑΒΛΑΡΧΟΣ

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2012
Μηνύματα
4.813
Κριτικές
7
Like
57
Πόντοι
16
16473509_315062222224252_1324652321665236174_n.jpg
 

eua30

Call-Girl
Εγγρ.
4 Φεβ 2017
Μηνύματα
4.058
Like
6.895
οι γαυρινες ειναι οι πιο σεξυ γυναικες αγοριααα
 

ΑΝΤΖΕΛΟ

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2012
Μηνύματα
45.636
Like
28.143
Πόντοι
5.006

Ολυμπιακός - Ηρακλής: Πολλές εκπλήξεις από τον Μπέντο! :grin:

Πολλές εκπλήξεις είχαμε από τον Πάουλο Μπέντο κατά την ανακοίνωση της αποστολής, για το κυριακάτικο (5/2, 19:30) παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή στο «Καρασκαϊκη» για την 19η αγωνιστική.

Ο Πορτογάλος τεχνικός συγκεκριμένα, άφησε εκτός τους Μπουχαλάκη και Καμπιάσο, παίκτες που θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό του Λούκα Μιλιβόγεβιτς που αποχώρησε από τους Πειραιώτες.

Ωστόσο οι εκπλήξεις από τον Μπέντο δεν ήταν μόνο αυτές, καθώς στην αποστολή δεν βρίσκονται ούτε οι Ανσαριφάρντ, :huh: , Ντα Κόστα (επέστρεψε από τον Κόπα Αφρικα), Τσόρι, :huh: αλλά και τον Παρέδες.

Αντιθέτως στους «εκλεκτούς» συμπεριλήφθηκε ο Μποτία για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του.

Να σημειώσουμε πως με ενημέρωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνει γνωστό οτι « ...προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν».

Ετσι την 18άδα αποτελούν οι: Ανδρούτσος, Μποτία, Καρντόσο, Σισοκό, Ντε Λα Μπέγια, Ελιουνούσι, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ιντέγε, Καπίνο, Λεάλι, Μανθάτης, Μάριν, Μάρτινς, Νικολάου, Ρομαό, Σεμπά, Βιάνα.
 

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
20.644
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.025
Πόντοι
17.085
Ουαου, βρήκες 1 ορθογραφικό μου λάθος! Παίζει να είναι και το μοναδικό μου.
Μαζί με το μαργαριτάρι "προκρίζεσαι" δύο. Και ένα "να περνουν πέναλτι" που είδα τυχαία σε μια σελίδα των μηνυμάτων σου, τρία. Κι ένα άλλο "βάση στατιστικών", τέσσερα. Και σιγά μην ψάξω άλλα - καταλάβαμε.

Εννοείτ[size=12pt]ε[/size] πως έχει σχέση..
Α κι άλλο. :grin: Πέντε. Είναι προφανές ποιός έχει πρόβλημα με τα ελληνικά (δε σου κάνω το δάσκαλο - εσύ το ξεκίνησες αυτό το βιολί και δεν σε παίρνει με την καμία).
Δεν έχει σχέση πάντως - άλλα συζητάμε εδώ.

Γιατί λογαριασμό θα σου δώσω γιατί γιορτάζω το τμήμα του μπάσκετ? Γιατί ίσως έχουμε την καλύτερη Ελληνική ομάδα όλων των εποχών σε αυτό το τμήμα? Λέω εγώ τώρα!
Μου έδωσες ήδη. Αυτό λέω κι εγώ. Γιατί υπερέχετε σ' αυτό το τμήμα - γι' αυτό το προτάσσεις. Με βάση την ίδια λογική όμως, γενικά ως σύλλογος, ο Ολυμπιακός έχει τους περισσότερους διεθνείς τίτλους από κάθε άλλο ελληνικό σύλλογο (13 στον αριθμό), όντας ταυτόχρονα ο μοναδικός σύλλογος της Ελλάδας που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους σε περισσότερα από ένα αθλήματα. Επίσης, είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που έχει κατακτήσει το τρεμπλ με τρία διαφορετικά ομαδικά τμήματα.
Μείνε εσύ στο μπάσκετ. Είμαστε ο μεγαλύτερος και λαοφιλέστερος αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα - είστε το καλύτερο μπασκετικό τμήμα στην Ελλάδα.

Αυτη είναι δικη σου αυθαίρετη άποψη χωρίς ούτε 1 επιχείρημα! Ψάξε και βρες μου γιατί είναι το βασικό άθλημα!
Το πιο δημοφιλές. Και παλιότερα ακόμα περισσότερο. Απ' το ποδόσφαιρο διάλεγαν οι Έλληνες τις ομάδες τους παραδοσιακά. Αυτό συγκινούσε τις πλατιές λαϊκές μάζες. Λαϊκοί ήρωες γίνονταν ποδοσφαιριστές ως επί το πλείστον. Μουράτης, Μπέμπης, Ρωσίδης, Παπαϊωάννου, Λινοξυλάκης, Σιδέρης, Νεστορίδης, Κούδας, Δομάζος, Σαραβάκος, Αναστόπουλος κλπ. κλπ. Αυτά ήταν τα ινδάλματα. Το μπάσκετ δεν άγγιξε ποτέ τη δημοφιλία του ποδοσφαίρου. Με εξαίρεση την επιτυχία της άεκ το '68, ξαναασχοληθήκαμε με το μπάσκετ μετά το 1987 με Γκάλη, Άρη κλπ.
Και βέβαια ξέρεις: πρωταθλήματα εμείς εκεί όσα όλοι οι άλλοι μαζί κλπ. :sunglasses:  Μην τα ξαναλέμε.

Πως γίνετε να αναιρείς ΕΣΥ ο ίδιος τον εαυτό σου? Πως μπόρεσες και το έκανες????
Γραφεις, ο ιδρυτής της ομάδας μας φοράει κόκκινα ενώ στο κείμενο και την φωτογραφία που έκανες copy το λέει ξεκάθαρα  "Γ. Καλαφάτης φορούσε τα λευκα!!!  Ο A. Καλαφάτης και αδερφός του φορούσε τα κόκκινα!
Σου χρειάζεται ενας οφθαλμίατρος!
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Άντε πάλι "Γίνετε"   :)
Τί λες άνθρωπέ μου;
Η εικόνα λέει ακριβώς ό,τι έγραψα: (ξαναδιάβασε αργά και ήρεμα)
η δε του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Αθηνών αποτελουμένη εκ των αθλητών κ. κ. Κάμπελ, Γουλιμή, Ανδρουλή, Καλαφάτη, Καϊνάρη, Τζεράκη, Λουκάκη, Φιλίππου, Νικολοπούλου και δύο άλλων έφερον λευκήν περισκελίδα και ερυθρόν υποκάμισον.
ο Καλαφάτης φορούσε λευκήν περισκελίδα και ερυθρόν υποκάμισον. Λευκό παντελονάκι και κόκκινη φανέλα δηλαδή. Ερυθρόλευκα.
Για ροζ δεν έχω γράψει - βρίσκεσαι σε σύγχυση.

Πως σας γλεντάω έτσι ρε γαμώτο!  :sunglasses:
:2funny:
 

SuperMario

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2009
Μηνύματα
1.162
Like
0
Πόντοι
16
Τελευταία φορα στα γράφω, αν θες να καταλάβεις δικαίωμα σου αν δεν θες μείνε στις μαλακίες.  :jerking:

Οι παίκται, οι οποίοι ήσαν εκ των μελών του αρτισυστάτου συλλόγου, εφόρουν οι μεν της μιας ομάδος λευκά. οι δε της άλλης κόκκινα. Η ομάς των λευκών αποτελείτο από τους Κ.Τσικλητήραν, Δ.Παππάν, Σ.Χατζηζαφειρίου, Κ.Γουλιμήν, Δ.Βλαχόπουλον, Κ.Κάμπελ, Σ.Ρολάνδον, Γ.Καλαφάτη, Μαυριδόπουλον και Καινάρον...».

Κοιτάζοντας κανείς τα ονόματα στην ομάδα με τα λευκά, εύκολα καταλαβαίνει οτι αυτή ήταν η πρώτη. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που σε αυτή υπάρχει και ο ιδρυτής του συλλόγου, Γιώργος Καλαφάτης.



Είσαι πολύ μπερδεμένος ρε συ! Διάλεξε ένα ψέμματα και μείνε εκεί, μην συγχύζεσαι!

Αυτός εδώ ο καθυστερημένος βάζελος νομίζει ότι βάζελος=ομάδα μπάσκετ βάζελου. Δεν αναλογίζεται σε τί ξεφτίλα έχει περιέλθει γενικώς. Σήμερα νομίζει ότι γιορτάζει η ομάδα του μπάσκετ ας πούμε.

Πλάκα έχεις.  :)
δεν είπε κανείς ότι ο πάο δεν έχει πολλά τμήματα - δεν είπε κανείς ότι κατά μία έννοια δε γιορτάζουν όλα τα τμήματα. Πιο σωστά: γιορτάζει ολόκληρος ο σύλλογος.


Το ποδόσφαιρο είναι το βασικό άθλημα στην Ελλάδα.
Αλλο βασικό άθλημα άλλο δημοφιλές! Μη τα μπερδεύεις!  :sunglasses:
Εάν υπάρχει ένα άθλημα στην Ελλάδα που έχει τις περισσότερες διακρίσεις και παράγει καλους αθλητές είναι 1! Το μπάσκετ! Στο ποδόσφαιρο είμαστε εκατομμύρια χιλιόμετρα πίσω!
Όταν λες Αργεντινή λες ποδόσφαιρο
Όταν λες Βραζιλία λες ποδόσφαιρο
Όταν λες Αγγλία λες ποδόσφαιρο
Όταν λες ΗΠΑ λες μπάσκετ
Όταν λες Λιθουανία λες μπάσκετ
Όταν λες Ελλάδα λες μπάσκετ!

ΕΑΝ μπορούμε να πούμε "βασικό άθλημα", ταιριάζει περισσότερο στο μπάσκετ για τους παραπάνω λόγους! Μπερδεύεις το δημοφιλές!  :sunglasses:


Λαϊκοί ήρωες γίνονταν ποδοσφαιριστές ως επί το πλείστον. Μουράτης, Μπέμπης, Ρωσίδης, Παπαϊωάννου, Λινοξυλάκης, Σιδέρης, Νεστορίδης, Κούδας, Δομάζος, Σαραβάκος, Αναστόπουλος κλπ. κλπ. Αυτά ήταν τα ινδάλματα. Το μπάσκετ δεν άγγιξε ποτέ τη δημοφιλία του ποδοσφαίρου. Με εξαίρεση την επιτυχία της άεκ το '68, ξαναασχοληθήκαμε με το μπάσκετ μετά το 1987 με Γκάλη, Άρη κλπ.
Αυτό σου εξηγώ και τωρα το διόρθωσες μονος σου! Άλλο βασικό, άλλο δημοφιλές! Διότι τις μεγαλύτερες επιτυχίες τις έχουμε σε μπασκετικό επίπεδο, όπως και αθλητή σαν τον Γκάλη στο ποδόσφαιρο δεν είχαμε ποτε!  :sunglasses:
 

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
20.644
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.025
Πόντοι
17.085
Τελευταία φορα στα γράφω, αν θες να καταλάβεις δικαίωμα σου αν δεν θες μείνε στις μαλακίες.  :jerking:

Οι παίκται, οι οποίοι ήσαν εκ των μελών του αρτισυστάτου συλλόγου, εφόρουν οι μεν της μιας ομάδος λευκά. οι δε της άλλης κόκκινα. Η ομάς των λευκών αποτελείτο από τους Κ.Τσικλητήραν, Δ.Παππάν, Σ.Χατζηζαφειρίου, Κ.Γουλιμήν, Δ.Βλαχόπουλον, Κ.Κάμπελ, Σ.Ρολάνδον, Γ.Καλαφάτη, Μαυριδόπουλον και Καινάρον...».

Κοιτάζοντας κανείς τα ονόματα στην ομάδα με τα λευκά, εύκολα καταλαβαίνει οτι αυτή ήταν η πρώτη. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που σε αυτή υπάρχει και ο ιδρυτής του συλλόγου, Γιώργος Καλαφάτης.

Πάμε πάλι: πρόσεξε, είναι απλό. Μου έβαλες πηγή από αγώνα εγκαινίων του ΠΟΑ. Εκεί έπαιξαν οι παίχτες του ΠΟΑ μεταξύ τους. Ήταν αγώνας εγκαινίων. Γιορτή. Αγώνας επίδειξης ένα πράμα.

http://[URL unfurl="true"]www.pao-is-my-life.com/photospao-1908/ISTORIA/fanela1b.jpg[/img[/URL]]

επί λέξει το παραπάνω (η εφημερίδα Ακρόπολη που έβαλες της 12-5-1908) λέει:

[i]Οι παίχται, οι οποίοι ήσαν εκ των μελών του αρτισυστάτου συλλόγου, εφόρουν οι μεν της μιας ομάδος λευκά, οι δε της άλλης κόκκινα. Η ομάς των λευκών αποτελείτο από τους κ. Κ. Τσικλητήραν, Δ. Παππάν, Σ. Χατζηζαφειρίου, Κ. Γουλιμήν, Δ. Βλαχόπουλον, Κ. Κάμπελ, Σ. Ρολάνδο, Γ. Καλαφάτη, Μαυριδόπουλον και Καϊνάρον. Η δε ομάς των κοκκίνων από τους κ. Γ. Δουκάκη, Α. Καλαφάτη, Λ. Γαέταν, Χ. Σημηριώτην, Κ. Νικολόπουλον, Ι, Τζιράχην, Π. Ανδρουλήν, Μ. Σισμάνην, Κ. Καθρίτσην και Δ. Δουκάκη.[/i]

Για [u]τον ίδιο αγώνα εγκαινίων[/u] υπάρχει και άλλη πηγή (εφημερίδα Εμπρός 12-5-1908)

[img]http://i.imgur.com/lRiUTtU.jpg

που αυτή λέει επί λέξει:

[...] Οι συμμετέχοντες της ασκήσεως ταύτης έφερον οι μεν λευκά πανταλόνια και ερυθράς φανέλας, οι δε μέλανα πανταλόνια και λευκάς φανέλας, ήσαν δε οι εξής:
Καϊνάρος, Κάμπελ, Καλαφάτης Γ., Λοράνδος, Μαυριδόπουλος, Γουλιμής, Βλαχόπουλος, Χατζηζαφειρίου, Παππάς και Τσικλητήρας της πρώτης ομάδος [με λευκά παντελόνια και κόκκινες φανέλες δηλαδή], και Δ. Δουκάκης, Ανδρουλής, Σιμηριώτης, Τζερέχης, καστρίτσης, Νικολόπουλος, Σταυρόπουλος, Σισμάνης, Αλ. Καλαφάτης, Γαέτας και Γ. Δουκάκης της δευτέρας [με τα μαύρα παντελόνια και τις λευκές φανέλες].

Γι' αυτόν τον αγώνα εγκαινίων/επίδειξης λοιπόν (στον οποίον έπαιξαν μόνο παίχτες του ΠΟΑ μεταξύ τους) στη μια εφημερίδα αναφέρεται ότι ο ιδρυτής και ο γενικός αρχηγός (Γ. Καλαφάτης και Κάμπελ αντίστοιχα) έπαιξαν με τα ασπρόμαυρα, στην άλλη με τα ερυθρόλευκα.

Οι ομάδες τότε δεν είχαν δεύτερες εμφανίσεις με άλλα χρώματα όπως συμβαίνει τώρα για τα εκτός έδρας κλπ.,  [αν υπάρχει οποιαδήποτε πηγή-αναφορά που να διαψεύδει αυτό το πράμα, να τη δω και θα το παραδεχτώ]. Εδώ καλά-καλά δεν είχαν πρώτες. Προφανώς σ' αυτόν τον αγώνα φόρεσαν διαφορετικές εμφανίσεις για να ξεχωρίσουν. Ποιά ήταν η κυρίως εμφάνιση;

Πάμε να δούμε αγώνα με άλλη ομάδα (Εφημερίδα "Εμπρός" 22-5-1908)

www.imagebam.com/image/845a3c530519358] [/URL]

λέει:

Χθες εγένετο εν τω Ποδηλατοδρομίω του Ν. Φαλήρου ο προαναγγελθείς αγών ποδοσφαιρίσεως μεταξύ του νεωστί συσταθέντος γυμναστικού Ομίλου ο "Διαγόρας" και του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Αθηνών.
Η ομάς του Διαγόρα [...] έφερον μελανήν περισκελίδα και λευκήν φανέλαν με κυανάς ραβδώσεις, η δε του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Αθηνών αποτελουμένη εκ των αθλητών κ. κ. Κάμπελ, Γουλιμή, Ανδρουλή, Καλαφάτη, Καϊνάρη, Τζεράκη, Λουκάκη, Φιλίππου, Νικολοπούλου και δύο άλλων έφερον λευκήν περισκελίδα και ερυθρόν υποκάμισον.


'Αλλη πηγή από wikipedia:

ο γήπεδο του ΠΟΑ ήταν το οικόπεδο ιδιοκτησίας Καραπάνου στο Λούνα Παρκ της οδού Πατησίων, χώρος που στεγάζεται πλέον το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με την προσωπική εργασία των αθλητών και χορηγία του επιχειρηματία Μαρίνου Μαρινάκη η έκταση μετατράπηκε σε γήπεδο και γραφεία του συλλόγου. Τα πρώτα χρώματα της ομάδας υπήρξαν τα κόκκινο-λευκό,

Στην τελική τί σημασία έχει αν φορέσατε ή όχι ερυθρόλευκα; Γιατί το αρνείστε; Ούτε είναι ψέμα, το αναφέρουν πολλές πηγές.

Αλλο βασικό άθλημα άλλο δημοφιλές! Μη τα μπερδεύεις!  :sunglasses:
Εάν υπάρχει ένα άθλημα στην Ελλάδα που έχει τις περισσότερες διακρίσεις και παράγει καλους αθλητές είναι 1! Το μπάσκετ! Στο ποδόσφαιρο είμαστε εκατομμύρια χιλιόμετρα πίσω!
Όταν λες Αργεντινή λες ποδόσφαιρο
Όταν λες Βραζιλία λες ποδόσφαιρο
Όταν λες Αγγλία λες ποδόσφαιρο
Όταν λες ΗΠΑ λες μπάσκετ
Όταν λες Λιθουανία λες μπάσκετ
Όταν λες Ελλάδα λες μπάσκετ!

ΕΑΝ μπορούμε να πούμε "βασικό άθλημα", ταιριάζει περισσότερο στο μπάσκετ για τους παραπάνω λόγους! Μπερδεύεις το δημοφιλές!  :sunglasses:

Αυτό σου εξηγώ και τωρα το διόρθωσες μονος σου! Άλλο βασικό, άλλο δημοφιλές! Διότι τις μεγαλύτερες επιτυχίες τις έχουμε σε μπασκετικό επίπεδο, όπως και αθλητή σαν τον Γκάλη στο ποδόσφαιρο δεν είχαμε ποτε!  :sunglasses:
Το πιο δημοφιλές. Αυτό που είναι το βασικό άθλημα για τους Έλληνες φιλάθλους για χρόνια και χρόνια. Αυτό για το οποίο γέμιζαν τα γήπεδα. Αυτό για το οποίο ιδρύθηκαν οι ελληνικοί σύλλογοι (διάβασε το καταστατικό του ΠΟΑ), αυτό που έκανε κάποιον να γίνει Ολυμπιακός, άλλον να γίνει άεκ κοκ. Αυτό που πέρασε στη λαϊκή κουλτούρα.
Δε θα αλλάξουμε τώρα την πραγματικότητα επειδή εσύ έχεις καλύτερο τμήμα μπάσκετ. Ο Γκάλης ήρθε το '87.

Και επειδή προχτές όπως κατά μία έννοια γιόρταζε το τμήμα μπάσκετ σας έτσι γιόρταζε και το τμήμα του πόλο, σας ευχηθήκαμε μία μέρα μετά όπως μόνο εμείς ξέρουμε:

aszFYRG.jpg


:-*
 

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Μηνύματα
35.258
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
366
Αντισθενη ασε τις παπαριες και δες ΑΕΚ να μαθεις μπαλιτσα.
 

gp07

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Μηνύματα
1.780
Like
35
Πόντοι
16
Και επειδή προχτές όπως κατά μία έννοια γιόρταζε το τμήμα μπάσκετ σας έτσι γιόρταζε και το τμήμα του πόλο, σας ευχηθήκαμε μία μέρα μετά όπως μόνο εμείς ξέρουμε:

aszFYRG.jpg


:-*


Στον συγκεκριμένο αγώνα δε , οι πιστοί φίλοι του εορτάζοντος σωματείου με σήμα την αλογοτροφή , είχαν την σπάνια ευκαιρία να δουν την ομάδα τους να προηγείται με 2-1. Νικητές 4 λεπτού του πρώτου 8λέπτου λοιπόν οι πολίστες του ποα

Φήμες που θέλουν τον Μιχάλη Κουντούρη να επιβάλει πρόστιμο στην ομάδα παραμένουν ανεπιβεβαίωτες...
 

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Μηνύματα
40.488
Like
21.850
Πόντοι
5.006
Στον συγκεκριμένο αγώνα δε , οι πιστοί φίλοι του εορτάζοντος σωματείου με σήμα την αλογοτροφή , είχαν την σπάνια ευκαιρία να δουν την ομάδα τους να προηγείται με 2-1. Νικητές 4 λεπτού του πρώτου 8λέπτου λοιπόν οι πολίστες του ποα

είναι ο 1501ος τιτλος του τυπε...και η καταμετρηση συνεχιζεται...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom