Καταρχάς Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους !
Υγεία, ευτυχία και τύχη σας εύχομαι.
Πάμε τώρα στα δικά μας.
Όσον αφορά τον άνθρωπο Μίτσελ σαν εργαζόμενο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Ο Μίτσελ ήταν ένας πανέξυπνος άνθρωπος κατά τη γνώμη μου. Εκπληκτικά επικοινωνιακός σε σημείο που τρώει τη θέση του Καραπαπά για πλάκα! Επίσης δείχνει άνθρωπος με όραμα και παντού φρόντιζε να πρεσβεύει και να "πουλάει" το όνομα του Ολυμπιακού σα να είναι ιδιοκτησία του ή σα να είναι Γαύρος όπως και εμείς. Δε νομίζω να έχω δεί άλλον προπονητή να το κάνει. Μου άρεσε που μίλαγε και "φρόντιζε" το όνομα της ομάδας προς τα έξω (αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου) σα να έχει μετοχές στην ΠΑΕ και να τον ενδιαφέρει να ανέβουν. Αυτά δεν τα κάνουν εύκολα οι υπάλληλοι.
Πιστεύω ότι και στη θέση του Καρεμπέ θα μπορούσε να είναι ανετότατα.
Τον θεωρώ άριστο διαχειριστή ομάδας και αποδητηρίων. Ένας επικοινωνιακός χαρακτήρας το έχει αυτό μέσα του ούτως ή άλλως. Σίγουρα θα υπάρξουν κόντρες και λάθη όπως και υπήρξαν άλλωστε, αλλά και πάλι προσέξτε τις αντιδράσεις κάποιων παικτών όταν αποχώρησε ο Μίτσελ. Άλλοι κάνανε σα να έφυγε το κολλητάρι τους και άλλοι σίγουρα θα χάρηκαν. Όπως και να έχει το κλίμα για μεγάλο διάστημα ίσως το περισσότερο μπορώ να πώ ήταν πολύ καλό. Φέτος τα πράγματα χαλάσανε πιστεύω όσον αφορά το κλίμα.
Στον ρόλο του προπονητή..
Εδώ κατά τη γνώμη μου είναι που χολένει λίγο ο Μίτσελ. Μαρέσει η φιλοσοφία του σαν άνθρωπος, η εικόνα που έφτιαξε και πλάσαρε για τον Ολυμπιακό μας, τους παίκτες που έφτιαξε, κάποιους παίκτες που έφερε, το κλίμα της ομάδας, το δέσιμο με τους παίκτες αλλά και το τονίζω ξανά πάνω από όλα που μεγάλωσε το όνομα του Ολυμπιακού. Σίγουρα και από αποτελέσματα αλλά πιο πολύ από τον επικοινωνιακό του λόγο.Μη ξεχνάτε πως άλλο να λέει ο Θανάσης Κωστούλας ότι ο Ολυμπιακός πάει μόνο για τη νίκη και είναι ένα κορυφαίο κλάμπ, και άλλο να το λέει ο Μίτσελ. Αλλιώς αντιλαμβάνεται η Ευρώπη τα λεγόμενα του Ισπανού.
Αλλά αυτά που μόλις ανέφερα μπορεί να τα κάνει και από άλλο πόστο. Όπως αυτό του Θεοδωρίδη, Καρεμπέ, Ισά κλπ..
Στο θέμα της προπονητικής δεν είδα ποτέ την ομάδα να έχει ταυτότητα. Γινότανε χαμελέοντας. Δε δημιουργούσε.
Πέρυσι είχαμε ένα Μήτρογλου και ένα Ρομπέρτο και κάπου εκεί δεν κοιτάζαμε πιο βαθιά.
Από τα μισά της περιόδου και μετά που έφυγε ο Μήτρογλου είδαμε ότι άλλαξαν πολλά. Μια καλοδουλεμένη ομάδα δεν αλλάζει πρόσωπο με τη φυγή ενός παίκτη. Και εμείς αλλάξαμε πολύ.
Φέτος όντως το υλικό είναι κατώτερο του περσινού σε κάποιες θέσεις και ανώτερο σε άλλες.
Δε λέω μπορεί ο Μίτσελ να μην έχει τους παίκτες που θέλει και να του επιβάλλανε να δουλέψει με αυτούς, αλλά θα ήθελα να δω τη δουλειά του. Αυτοματισμούς. Ένα σχήμα. Κάτι...
Το καλοκαίρι στα φιλικά πραγματικά η ομάδα γαμούσε και έδερνε. Δυστυχώς τότε πολλοί από εμάς μαζί και εγώ δε βλέπαμε λίγο πιο μακριά. Το ότι αλλιώς είναι να παίζεις με κλειστές άμυνες και αλλιώς σε έναν ανοιχτό αγώνα.
Τώρα θα μου πείτε δηλαδή είναι πιο δύσκολη η άμυνα του Παναιτωλικού παρά της Σίτι??? Φυσικά και δε λέω αυτό. Όπως άλλωστε δεν είπα ότι είναι προπονητής για πέταμα.
Υλικό υπάρχει, και από τις μονάδες πιστέυω πως στεκόμαστε έτσι όπως στεκόμαστε.
Το είχα πεί και σε ένα άλλο ποστ, ότι "μήπως η ομάδα έχει τέτοιο πρόσωπο φέτος επειδή έφυγε ο "Εγκέφαλος" της ο Βίκτορ? Αυτός είναι που έκανε τον σχεδιασμό της ομάδας.
Και μακάρι να παίρναμε αυτόν για προπονητή κατά τη γνώμη μου.
Και αν το δούμε σαν δημοψήφισμα, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Γούσταρα τον Μίτσελ που μίλαγε ωραία για την ομάδα μας. Την υποστήριζε και έδειχνε να την αγαπάει. ΑΠό την άλλη όμως καθαρά προπονητικά πιστεύω ότι υστερούσε στο να ξεκλειδώσει άμυνες και να γίνει λίγο ευέλικτος σε συστήματα και να ρολάρει η ομάδα. Είναι εξαιρετικός σε όλα τα υπόλοιπα εκτός από την προπονητική για συστήματα και αυτοματισμούς. Φοβερός στη διαχείρηση.
Οπότε μάλλον τείνω να πώ πως καλύτερα που έφυγε. Αν και το λέω στενοχωρημένα.
Πάμε στον Περέιρα. Διαφωνώ με την επιλογή του. Είναι νωρίς να προτρέχουμε φυσικά, απλά μιλάω σύμφωνα με τα δείγματα που έχει δείξει έως τώρα. Δε μου λένε κάτι τα δύο πρωταθλήματα που πήρε με (Χάμες Ροντρίγκεζ, Κουαρέσμα, Χούλκ, Φαλκάο, και πόσους άλλους). Είδα ότι στην Ευρώπη δεν έκανε τίποτα. Εκεί θέλει τυπάκια στύλ Ζαρντίμ αν θές να κλέψεις αποτελέσματα από ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ από σένα. Μπορεί να μη μαρέσει το αμυντικό του στοιχείο του Ζαρντίμ αλλά ήμουν αρνητικός στο να φύγει τότε. Κάτι θα ξέρει όταν πήγε την Μπράγκα τελικό...
Τέλος πάντων για να ολοκληρώσω, θα προτιμούσα πχ να δώ από Αναστόπουλο, από Τσιώλη ή από τον προπονητή του Αστέρα (δε θυμάμαι το όνομά του), που έχουν δείξει κάποιο έργο, παρά τον Περέιρα. Είναι καλός... απλά δεν τον προτειμώ γιατί δεν τον βλέπω να διαφέρει και πολύ.
Όσον αφορά ορισμένους που κράζετε..
Ρε μάγκες λέτε ότι παραδώσαμε το πρωτάθλημα τώρα με αυτή την κίνηση. Σοβαρά? Αυτό βλέπετε? Εγώ βλέπω ξεκάθαρα ότι τώρα το πήραμε.
Δεύτερον κράζετε τον Μαρινάκη. Γιατί? Έχει κάνει τόσα για την ομάδα, και είμαστε ένα υγιές κλάμπ για να παραπονιέστε? Τι θέλετε δηλαδή Αλαφούζο και Τίγρη?
Δε λέω γίνανε λάθη. Με τον κεντρικό αμυντικό περισσότερο. Αλλά ποιος περίμενε από τα εξτρέμ να μην αποδόσει ο Αφελάι και ότι ο Μήτρογλου θα γύρναγε παλτό?
Ο Μαρινάκης μάγκες μου κατάφερε αυτό που τόσα χρόνια ο Κόκκαλης δεν έκανε ποτέ.... Να κάνει μεγαλύτερο όνομα τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Σας ενοχλεί? Αυτό ισχύει όμως.
Όλοι δίπλα στην ομάδα ! Ολυμπιακός είμαστε και όχι "Μίτσελ" "Καρεμπέ" "Μαρινάκης" και ότι άλλο τέλος πάντων.
ΥΓ και επειδή διάβασα σε κάποια σάιτ να γράφεται να μην πατήσει κανείς γήπεδο για να τημωρίσουμε τον Μαρινάκη, αυτά είναι αστειότητες. Δε μπορώ να πιστέψω πως υπάρχει Ολυμπιακός που τα λέει αυτά. Πως πιστέυετε ότι θα αποδόσουν οι παίκτες αν αντικρύσουν ένα γήπεδο άδειο? Θα παραδώσουν και εκείνοι τα όπλα όταν βλέπουν τον κόσμο να αφήνει το έμβλημα του Ολυμπιακού και να ακολουθεί τον προπονητή. Ξυπνάτε.... φτύστε την καραμέλα "μονίμως κατά κάποιου".