Τι μου έμεινε από τον χθεσινό αγώνα, τώρα που έκατσε λίγο ο κουρνιαχτός...
1. Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό κι αυτό, κατά την γνώμη μου, οφείλεται στην διατήρηση του ίδιου προπονητή στον πάγκο. 'Οσο "μυρωδιάς" κι αν είναι ένα προπονητής, αν έχει χρόνο στην διάθεσή του, θα περάσει την άποψή του στην ομάδα, η οποία πλέον θα λειτουργεί σαν σύνολο. Αυτό, σιγά-σιγά, φαίνεται στον Ολυμπιακό.
2. Ο Παναθηναϊκός έχει έναν παίκτη - προπονητή μέσα στο γήπεδο, τον Διαμαντίδη. Προβλέπω ότι θα είναι ο μεθεπόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού και μάλιστα όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα για την υστεροφημία του. Χθες, όταν πάταγε γκάζι ο Μάντζαρης, τον άφηνε 5 μέτρα πίσω στο μισό γήπεδο.
3. Η διαιτησία. Απορώ γιατί φωνάζει ο επίσημος Παναθηναϊκός. Ειδικά στα πρώτα λεπτά του 4ου δεκαλέπτου, η μία ομάδα είχε συνολικά εκτελέσει 22 βολές και η άλλη 8.
4. Ο Σπανούλης. Παρ' ότι χθες ήταν, μαζί με τον Πρίντεζη, ο καλύτερος του Ολυμπιακού, η ομάδα δείχνει ότι μπορεί και χωρίς αυτόν. Προσοχή, δεν τον απαξιώνω, απλά επισημαίνω ότι πρέπει να ψηθεί η διάδοχη κατάσταση, πριν ο Βασίλης γίνει Ελ Σιντ σαν τον Διαμαντίδη.
5. Η ποιότητα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω (δεν μ' ενδιαφέρει κιόλας) αν έχουν αποδεχθεί την φυσιολογική φθορά της ομάδας τους ή αν όντως έχουν αυξημένο φίλαθλο πνεύμα, πάντως στην πλειοψηφία τους αποδέχθηκαν την ήττα, αποδοκίμασαν τον Δ.Γ. και φέρθηκαν με αξιοπρέπεια στο γήπεδο.
6. Η διαφορά στην ποιότητα των διοικήσεων. Από την μία μεριά οι έξαλλες και ακατανόητες δηλώσεις Γιαννακόπουλου και στο καπάκι οι χαμηλών τόνων δηλώσεις των Αγγελόπουλων. Οι οποίοι, βλέποντας το δάσος και όχι το δέντρο, είπαν ότι, παρά τις βρισιές και τα καταβρέγματα, η συμπεριφορά των οπαδών του Παναθηναϊκού ήταν άψογη, πετυχαίνοντας μ' αυτό τον τρόπο τρεις στόχους: α. Να προστατέψουν το προϊόν που πουλάνε, β. Να ηρεμήσουν τους οπαδούς του Ολυμπιακού και γ. Να δείξουν ότι η νίκη (ή η ήττα) δεν παίζει τον κυρίαρχο ρόλο.
Με τις "παραινέσεις" του φίλου Χρηστίδη, θα διαφωνήσω απόλυτα. Μην ξεχνάμε ότι τα μπασκετικά ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό είναι διεθνή γεγονότα και τραβάνε την προσοχή μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού. 'Ένα ματσάκι είναι, δείτε το σαν διασκέδαση και, κυρίως, απολαύστε τις δύο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες, έστω και στην παρακμή τους.