απαντηση στον VASOS
Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους η ηλικία μου είναι 30 ετών και πηγαίνω φανατικά στο γήπεδο από το 1989 . όπως καταλαβαίνεις έγινα Ολυμπιακός όταν δεν παίρναμε το πρωτάθλημα !!! έγινα Ολυμπιακός εξαιτίας του Πατέρα μου που δεν ζει πια ο οποίος πέθανε με το όνομα μου και το όνομα του Θρύλου στα χείλη (όπως μας είπε ο γιατρός που ήταν κοντά του την στιγμή του μοιραίου ). Έγινα Ολυμπιακός λοιπόν γιατί όπως μου έμαθε αλλά και φρόντισα να μάθω από μόνος μου μελετώντας το αρχείο του Θρύλου γιατί ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που πρεσβεύει το πάθος για ΝΙΚΗ και μόνο για ΝΙΚΗ αυτό πηγαίνει στο(την πρωτάθληματοπάθεια των οπαδών της) που είπες εσύ . Ο Ολυμπιακός από την ίδρυση του πρεσβεύει το πάθος των ανθρώπων του λιμανιού (θα έχεις ακούσει για την πολιτικοκοινωνική κατάσταση που επικρατούσε στον Πειραιά στις αρχές του αιώνα) να ΠΕΤΥΧΟΥΝ να ξεφύγουν από τον βραχνά της πεινάς της φτώχιας και της ανεργίας και να εξελιχθούν κοινωνικά , πάντα με τίμιο τρόπο πάντα με αγώνα, πρεσβεύει λοιπόν τον φτωχό που παλεύει να γίνει κάτι να ανεληχθει , πάντα με την ΔΟΥΛΕΙΑ του και όχι με κλάψα(διάφορα με αεκτζιδες) δεν είπε ποτέ και κανένας από αυτούς που ιδρύσαν τον Ολυμπιακό ότι είναι ευρωπαίοι – κολωνακιώτες η αστοί αυτά τα πρέσβευαν πάντα οι παναθηναϊκοί (σαν τον αδελφό του Κωνσταντίνου στο « καλώς ήρθε το δολάριο » )
Ένα παράδειγμα από το αρχείο του Θρύλου
«Περνούσαν από τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας για να διατρανώσουν τη νίκη επί των Αθηναίων, κατηφόριζαν την οδό Πειραιώς και κατέληγαν με ζητωκραυγές στον κεντρι
κό Πειραιά αλλά και ακόμη παραπέρα στις απόμακρες φτωχογειτονιές που ήταν τα σπίτια τους. Ήταν οι στιγμές της δικαίωσης, της καταξίωσης που έφερνε η νίκη επί των αθηναίων ανταγωνιστών. Ιδιαίτερα οι επιτυχίες κατά του Παναθηναϊκού γιορτάζονταν με ένα ξεχωριστό τρόπο. Οι ολυμπιακοί φίλαθλοι επινοούσαν διάφορα για να πανηγυρίσουν τη νίκη και να περιγελάσουν τους υποστηρικτές του αντίπαλου.»
δεν ξερω αν εχει ακουσει επισης την ιστορια του Νικου Γοδα παιχτη του Θρυλου προπολεμικα και κουμουνιστη που οταν ηρθε η ωρα για την εκτελεση του στις φυλακες κερκύρας στην διαρκεια του εμφυλιου ζητησε ΝΑ ΠΑΙΘΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΝΕΛΑ τα τελευταια του λογια "Να μου ρίξετε και να με δολοφονήσετε με τη φανέλα του Ολυμπιακού και να μη μου δέσετε τα μάτια, για να βλέπω τα χρώματα της ομάδας μου, πριν από τη χαριστική βολή".
αυτή ήταν λοιπόν η πείνα των οπαδών του αιώνιου δαφνοστεφανομενου έφηβου να δείξουν ότι είναι καλύτεροι , ότι αξίζουν ,ότι τα κατάφεραν να κερδίσουν ΜΕΣΑ στο γήπεδο τους πλούσιους ,τους αστούς .για αυτό τώρα πια στα εκατομμύρια των πιστών του ανήκουν άνθρωποι όλων των κατηγόριων κοινωνικών μορφωτικών κ.τ.λ
αν δεν αισθάνεσαι έτσι καλά κανείς μην κρίνεις όμως αυτούς που αισθάνονται ΜΑΓΚΕΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ και θέλουν να κερδίζουν στο γήπεδο και στην ζωή τους γιατί έτσι έμαθαν !!!
για αυτό και πάντα ινδάλματα του ήταν παίχτες μάγκες τσαμπουκάδες και συνήθως φτωχόπαιδα όπως εκείνος , ποιος ξεχνάει το τι έγινε στην κηδεία του Μουρατη το 2001 που είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο από το 1956 ?αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία του κόσμου του Ολυμπιακού και μάλλον εσύ δεν ανήκεις εκεί . Ο μπαμπάς
σου και ο παππούς άνηκαν εσύ όχι