Νέα

Θρύλε Θεέ Ολυμπιακέ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 198K
  • Εμφανίσεις 5M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 31 άτομα (0 μέλη και 31 επισκέπτες)

avatar

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Μηνύματα
3.525
Like
9
Πόντοι
16

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.133
Like
211
Πόντοι
36
ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥ ΚΥΠΕΛΛΟ! Τόσα λεφτά δώσατε φέτος ρε πούτσο να μην πάρετε και σεις ένα κύπελλο? Πως θα βγεί η μεταγραφή του Σισσέ?
εχεις δικιο χωνεψε εσυ τωρα τον πουτσο ;) και βλεπουμε για μετα...!!!!  :grin:
 

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Μηνύματα
14.892
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
<<Οπως μονο ο θρυλος ξερει....>>
Τετοιες μαλακιες δεν διαβαζετε την κυριακη μετα το χαλι κοντρα στον εργοτελη???? :fuck2:
 

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Μηνύματα
3.677
Like
843
Πόντοι
96
Γαμω το φελεκι μου γαμω.
Οχι οτι δεν με ετσουξε, αλλα εγω το βλεπω κατι σαν "τελος εποχης" και με τσουζει ποιο πολυ, ξαναγαμω το φελεκι μου.  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
 

EvilPlasma

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Μηνύματα
6.310
Κριτικές
97
Like
11.528
Πόντοι
17.885

kompe

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2008
Μηνύματα
3.121
Like
879
Πόντοι
96
http://[URL unfurl="true"]www.myserres.gr/tourism/akanes-1.jpg[/img[/URL]]

Το παραδοσιακό γλυκό "Ακανές Λαϊλιά Σερρών"

Όταν επισκεφτείτε τις Σέρρες μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα νόστιμα παραδοσιακά της γλυκά. Ένα από αυτά είναι και ο"Ακανές". Μοιάζει με μικρό λουκούμι  και έχει έντονη γέυση  φρέσκου βούτυρου  και καλοψημένου αμυγδάλου.

Η ιστορία του ακανέ ξεκίνησε κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας όταν οι Μπέηδες έκαναν τις διακοπές τους στο Λαϊλιά Σερρών.

Ο "ακανές" παρασκευαζόταν μέσα σε μεγάλα καζάνια όπου έβραζαν ρετσέλια και πετιμέζια με νερό από την πηγή του Λαϊλιά. Γι' αυτό και σήμερα ονομάζεται "Ακανές Λαϊλιά Σερρών". Μάλιστα λέγεται ότι το νερό του Λαϊλιά ήταν ξεχωριστό, ελαφρύτερο και δροσερό, και γι'αυτό και ο ακανές είχε μοναδική γεύση.
Στη συνέχεια τα πετιμέζια και τα ρετσέλια αντικαταστάθηκαν από ζαχαροκάλαμο και νισεστέ και σήμερα αντί για ζαχαροκάλαμο χρησιμοποιείται ζάχαρη. Το παραπάνω μίγμα αφού γινόταν πηχτό, μετά έβαζαν φρέσκο βούτυρο και ξηρούς καρπούς. Όταν ήταν έτοιμο, το άφηναν να κρυώσει και μετά το έκοβαν κομματάκια.

Η βασική σύνθεση του ακανέ σήμερα είναι: ζάχαρη, βούτυρο, άμυλο, αμύγδαλα και άμυλο αραβοσίτου

[img]http://[URL unfurl="true"]www.kerasidis-biotrofima.gr/images/parad/loukoumi_akanes.jpg[/img[/URL]]
 

gio stob

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Μηνύματα
765
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
6
http://[URL unfurl="true"]www.myserres.gr/tourism/akanes-1.jpg[/img[/URL]]

Το παραδοσιακό γλυκό "Ακανές Λαϊλιά Σερρών"

Όταν επισκεφτείτε τις Σέρρες μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα νόστιμα παραδοσιακά της γλυκά. Ένα από αυτά είναι και ο"Ακανές". Μοιάζει με μικρό λουκούμι  και έχει έντονη γέυση  φρέσκου βούτυρου  και καλοψημένου αμυγδάλου.

Η ιστορία του ακανέ ξεκίνησε κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας όταν οι Μπέηδες έκαναν τις διακοπές τους στο Λαϊλιά Σερρών.

Ο "ακανές" παρασκευαζόταν μέσα σε μεγάλα καζάνια όπου έβραζαν ρετσέλια και πετιμέζια με νερό από την πηγή του Λαϊλιά. Γι' αυτό και σήμερα ονομάζεται "Ακανές Λαϊλιά Σερρών". Μάλιστα λέγεται ότι το νερό του Λαϊλιά ήταν ξεχωριστό, ελαφρύτερο και δροσερό, και γι'αυτό και ο ακανές είχε μοναδική γεύση.
Στη συνέχεια τα πετιμέζια και τα ρετσέλια αντικαταστάθηκαν από ζαχαροκάλαμο και νισεστέ και σήμερα αντί για ζαχαροκάλαμο χρησιμοποιείται ζάχαρη. Το παραπάνω μίγμα αφού γινόταν πηχτό, μετά έβαζαν φρέσκο βούτυρο και ξηρούς καρπούς. Όταν ήταν έτοιμο, το άφηναν να κρυώσει και μετά το έκοβαν κομματάκια.

Η βασική σύνθεση του ακανέ σήμερα είναι: ζάχαρη, βούτυρο, άμυλο, αμύγδαλα και άμυλο αραβοσίτου

[img]http://[URL unfurl="true"]www.kerasidis-biotrofima.gr/images/parad/loukoumi_akanes.jpg[/img[/URL]]

[/quote]
:2funny: :2funny: :2funny: ρε μην τα ταιζεις τα παιδια.φαγανε τα αρχιδια και τον πουτσο μαζι...
 

EvilPlasma

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Μηνύματα
6.310
Κριτικές
97
Like
11.528
Πόντοι
17.885

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Μηνύματα
14.892
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
Γαμω το φελεκι μου γαμω.
Οχι οτι δεν με ετσουξε, αλλα εγω το βλεπω κατι σαν "τελος εποχης" και με τσουζει ποιο πολυ, ξαναγαμω το φελεκι μου.  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
Το τελος εποχης εχει επελθει απο περσυ το καλοκαιρι...Το πτωμα εχει βρωμησει και οταν τελειωσει και η ρεντα ερχονται οι χτυπητες αδυναμιες στην επιφανεια....Ο οσφπ περα απο την καζουρα ειναι αισθητα αποδυναμωμενος σε σχεση με τον περσινο.
Υ.Γ.Με τα γνωστα καμενα γαυρακια που δεν βλεπουν μπροστα τους δεν αξιζει να ασχολουμαστε...Για αυτο εκανα παραθεση εσενα που φαινεται πως κατι νιωθεις...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom