θα σου πω,γιατι δεν ανοιγεις αλλον ενα μπραουσερ να μπει και αβαταρ να μιλαμε ολοι μαζι?καντο και θα σου πω,ελα μεταξυ μας
Ελα μην ντρεπεσαι. πες το.
ποιος πουστρακος εισαι?
θα σου πω,γιατι δεν ανοιγεις αλλον ενα μπραουσερ να μπει και αβαταρ να μιλαμε ολοι μαζι?καντο και θα σου πω,ελα μεταξυ μας
εχεις δικιο χωνεψε εσυ τωρα τον πουτσο ;) και βλεπουμε για μετα...!!!!ΠΑΜΕ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥ ΚΥΠΕΛΛΟ! Τόσα λεφτά δώσατε φέτος ρε πούτσο να μην πάρετε και σεις ένα κύπελλο? Πως θα βγεί η μεταγραφή του Σισσέ?
τον φώναξα, τώρα είμαστε όλα τα καλά παιδιά εδώ
εχεις δικιο χωνεψε εσυ τωρα τον πουτσο ;) και βλεπουμε για μετα...!!!!
ολε!!!!!!!!!! τωρα θα μου πεις τι προβλημα εχεις και μιλας στον εαυτο σου?
φρεσκα κουλουρια!!!!!!!!!εσύ τόσες που χεις φάει χωνεύεις ακόμα???
όταν πρέπει να κάνω διάλογο με ζώα σαν του λόγου σου προτιμώ τον μονόλογο! Απλό είναι!
φρεσκα κουλουρια!!!!!!!!!
φρεσκα κουλουρια!!!!!!!!!
μα και ο αβαταρ ζώό ειναι
μα και ο αβαταρ ζώό ειναι
αντε γεια ποιητακο... κοιτα να τον ευχαριστηθεις για οσο τον εχεις μεσα σου... :-*Γειά σου πούτσο κουλουρζή και μέγιστε καλαμπουρτζή!
http://[URL unfurl="true"]www.myserres.gr/tourism/akanes-1.jpg[/img[/URL]]
Το παραδοσιακό γλυκό "Ακανές Λαϊλιά Σερρών"
Όταν επισκεφτείτε τις Σέρρες μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα νόστιμα παραδοσιακά της γλυκά. Ένα από αυτά είναι και ο"Ακανές". Μοιάζει με μικρό λουκούμι και έχει έντονη γέυση φρέσκου βούτυρου και καλοψημένου αμυγδάλου.
Η ιστορία του ακανέ ξεκίνησε κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας όταν οι Μπέηδες έκαναν τις διακοπές τους στο Λαϊλιά Σερρών.
Ο "ακανές" παρασκευαζόταν μέσα σε μεγάλα καζάνια όπου έβραζαν ρετσέλια και πετιμέζια με νερό από την πηγή του Λαϊλιά. Γι' αυτό και σήμερα ονομάζεται "Ακανές Λαϊλιά Σερρών". Μάλιστα λέγεται ότι το νερό του Λαϊλιά ήταν ξεχωριστό, ελαφρύτερο και δροσερό, και γι'αυτό και ο ακανές είχε μοναδική γεύση.
Στη συνέχεια τα πετιμέζια και τα ρετσέλια αντικαταστάθηκαν από ζαχαροκάλαμο και νισεστέ και σήμερα αντί για ζαχαροκάλαμο χρησιμοποιείται ζάχαρη. Το παραπάνω μίγμα αφού γινόταν πηχτό, μετά έβαζαν φρέσκο βούτυρο και ξηρούς καρπούς. Όταν ήταν έτοιμο, το άφηναν να κρυώσει και μετά το έκοβαν κομματάκια.
Η βασική σύνθεση του ακανέ σήμερα είναι: ζάχαρη, βούτυρο, άμυλο, αμύγδαλα και άμυλο αραβοσίτου
[img]http://[URL unfurl="true"]www.kerasidis-biotrofima.gr/images/parad/loukoumi_akanes.jpg[/img[/URL]]
[/quote]
:2funny: :2funny: :2funny: ρε μην τα ταιζεις τα παιδια.φαγανε τα αρχιδια και τον πουτσο μαζι...
ολε!!!!!!!!!! τωρα θα μου πεις τι προβλημα εχεις και μιλας στον εαυτο σου?
Το τελος εποχης εχει επελθει απο περσυ το καλοκαιρι...Το πτωμα εχει βρωμησει και οταν τελειωσει και η ρεντα ερχονται οι χτυπητες αδυναμιες στην επιφανεια....Ο οσφπ περα απο την καζουρα ειναι αισθητα αποδυναμωμενος σε σχεση με τον περσινο.Γαμω το φελεκι μου γαμω.
Οχι οτι δεν με ετσουξε, αλλα εγω το βλεπω κατι σαν "τελος εποχης" και με τσουζει ποιο πολυ, ξαναγαμω το φελεκι μου.
καλως την και την αλλη την ξεκωλιασμενη... ουτε και συ μωρη τρελη δεν χωρτασεςπαλι εβγαλες τον κωλο σου στο σφυρι?
αχορταγος εισαι.
αντε γεια ποιητακο... κοιτα να τον ευχαριστηθεις για οσο τον εχεις μεσα σου... :-*