Νέα

Θρησκευτικη χουντα. Εως ποτε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kazabuburas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 222
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
Απο τα 2 εως τα 6 σε χωριο, καμια ωρα απο την Σπαρτη(ο TheEnd απ οτι ειδα ειναι και αυτος με καταγωγη απο Λακωνια-ελα ρε πατριδα!  :grin:) Αλλα η ιστορια αναφεροταν σε χριστιανικες γιορτες(πασχα) που κατεβαινα απο Αθηνα στα επομενα χρονια. Γιατι μεχρι τα 6 δεν θυμαμαι και πολλα πραγματα(σιγουρα παντως δεν πηγαινα στο Ιερο, παραημουν μικρος  :grin:) γυρω απο αυτο το ζητημα. Τιποτα βασικα. Μονο να παιζω μπαλα με ενοιαζε  :P
Δεν βλεπω τι σημασια εχει, αλλα οριστε  :)

νομίζω πως οι άνθρωποι που μεγαλώνουν σε πιο κλειστές κοινωνίες έχουν πιο λίγες ευκαιρίες να ξεφύγουν από τέτοιες καταστάσεις που περιγράφεις. Εσύ μου έδωσες τέτοια εντύπωση αρχικά.
Πάντως για να μην τα μηδενίζουμε όλα, υπάρχουν και κληρικοί που κάνουν έργο ή τουλάχιστον προσπαθούν όσο μπορούν...

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.010
Πόντοι
1.686
Επειδη δεν σου αρεσει ο Χριστιανισμός ,υποστηρίζεις το Ισλαμ

αφου είναι εχθρός του Χριστιανισμού .Με τη λογική ότι ο εχθρός

του εχθρού σου είναι σύμμαχός σου .Μόνο που αυτό ΔΕΝ ισχύει στην περίπτωση

αυτη ! Και το Ισλάμ είναι εχθρός σου ,αν είσαι υπερ της Ελευθερίας των ανθρώπων .

Το Ισλάμ ειναι  μια πολυ καταπιεστική και αντιδημοκρατική θρησκεία .

Το ότι είναι εχθρός του Χριστιανισμού δε σημαίνει ότι...είναι

δημοκρατική !

Οσοι λένε ότι είναι δημοκράτες και υποστηρίζουν το Ισλάμ ,

δεν ειναι δημοκράτες ,αλλα απλά πνεύματα αντιλογίας .

OP
OP
kazabuburas

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
Επειδη δεν σου αρεσει ο Χριστιανισμός ,υποστηρίζεις το Ισλαμ

αφου είναι εχθρός του Χριστιανισμού .Με τη λογική ότι ο εχθρός

του εχθρού σου είναι σύμμαχός σου .Μόνο που αυτό ΔΕΝ ισχύει στην περίπτωση

αυτη ! Και το Ισλάμ είναι εχθρός σου ,αν είσαι υπερ της Ελευθερίας των ανθρώπων .

Το Ισλάμ ειναι  μια πολυ καταπιεστική και αντιδημοκρατική θρησκεία .

Το ότι είναι εχθρός του Χριστιανισμού δε σημαίνει ότι...είναι

δημοκρατική !

Οσοι λένε ότι είναι δημοκράτες και υποστηρίζουν το Ισλάμ ,

δεν ειναι δημοκράτες ,αλλα απλά πνεύματα αντιλογίας .

Σε ποιον απευθυνεσαι τωρα?  :huh:
Sorry κιολας αλλα δεν καταλαβα.  :P
Αν ηταν για μενα αυτο, δεν υποστηριζω τιποτα. Ουτε ισλαμ, ουτε χριστιανισμο, ουτε βουδες ουτε κουδες  :grin:
Ειμαι εναντια στην οργανωμενη θρησκεια γενικοτερα ειδικα οταν προσπαθει να επιβληθει με τους τροπους που επιβαλλεται.
Τωρα τα βελη μου επικεντρωνονται στην ορθοδοξη πλευρα του χριστιανισμου γιατι εδω ζω. Αν ζουσα στην πολωνια θα ταν εναντια στην καθολικη κ.ο.κ.

Αυτα σε περιπτωση που απευθυνεσαι σε μενα. Αν οχι, ακυρο  :)

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.010
Πόντοι
1.686
Η υαινα ειναι εχθρός του λιονταριου και οι

οι υαινες ειναι τα μοναδικά σαρκοβορα που μπορουν

να σκοτωσουν λεαινες .

Η υαινα ειναι εχθρός του λιονταριου .

Το λιονταρι ειναι εχθρός του ζαρκαδιού .

Η ύαινα ,που είναι εχθρός (του λιονταριού ) του

εχθρού του ζαρκαδιού ,μήπως είναι φίλος του ζαρκαδιού

σαν εχθρός του εχθρού του ? ΟΧΙ ,βέβαια !

Ετσι αν θεωρεις οτι ο Χριστιανισμός ειναι εχθρός της Δημοκρατίας

και το Ισλάμ είναι εχθρός του Χριστιανισμού ,

τότε το Ισλάμ σαν εχθρός του εχθρού της Δημοκρατίας ,

είναι φίλος ,το Ισλαμ ,της Δημοκρατίας ? ΟΧΙ ,βεβαια !

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.010
Πόντοι
1.686

Απευθύνομαι σε ολους αυτούς που λένε οτι

ειναι αριστεροι και δημοκράτες και λενε το σύνθημα

"οχι στην Ισλαμοφοβία " !

Δεν τους αρεσει ο Χριστιανισμός ,και ...υποστηρίζουν από αντίδραση

...το Ισλαμ ? Αυτό ειναι πνευμα αντιλογίας ,δεν είναι

υποστήριξη της Δημοκρατίας .

OP
OP
kazabuburas

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
νομίζω πως οι άνθρωποι που μεγαλώνουν σε πιο κλειστές κοινωνίες έχουν πιο λίγες ευκαιρίες να ξεφύγουν από τέτοιες καταστάσεις που περιγράφεις. Εσύ μου έδωσες τέτοια εντύπωση αρχικά.
Πάντως για να μην τα μηδενίζουμε όλα, υπάρχουν και κληρικοί που κάνουν έργο ή τουλάχιστον προσπαθούν όσο μπορούν...

Ναι. Δεν ειναι λαθος αυτο. Οπως μαλλον υπαρχουν και αστυνομικοι που ειναι οκ(για βουλευτες το αποκλειουμε  :2funny:). Θα πρεπε να το γραψω? Ναι υποθετω. Μονο που δυστυχως αυτοι δεν καθοριζουν την γενικοτερη σταση της εκκλησιας.
Οπως υπαρχουν και παρα πολλοι πακιστανοι που δεν πειραζουν κανενα και προσπαθουν να ζησουν με οση αξιοπρεπεια μπορουν...αλλα αυτο αντε πεστο στους ελληναραδες εδω μεσα που χουν μπλεξει την πουτσα(θρησκεια) με την βουρτσα(μεταναστευση) και τα χουν κανει αχταρμα.....

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.010
Πόντοι
1.686
Μονο που οι Πακιστανοί δεν ειναι αθεοι σαν και σενα .

Εφαρμόζουν τη καταπιεση των γυναικών που επιβαλει το Ισλαμ και

διαφορα άλλα .

Εσυ μπορει να εισαι ανεξιθρησκος .

Αυτοι ΔΕΝ ειναι .Το οτι φερονται επιφανειακα ευγενικα

και σου χαμογελανε ,μην νομιζεις οτι σε θεωρουν φίλο .

Τυχοδιώκτες ειναι που οχι μονο θελουν να επιβιώσουν ,αλλα

ΔΕΝ θελουν να προσαρμοστουν και θελουν να επιβαλουν το Ισλαμ .

Διοτι  στο Ισλαμ ΔΕΝ υπάρχει ανεξιθρησκεία .Τα κράτη με Ισλαμικη

θρησκεια έχουν θεσπίσει κάποια σχετικη  ανοχή για τις άλλες θρησκειες ,όμως

το Ισλαμ σαν θρησκεια ειναι απόλυτα μισαλλοδοξο και χωρις οικτο.

OP
OP
kazabuburas

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
Απευθύνομαι σε ολους αυτούς που λένε οτι

ειναι αριστεροι και δημοκράτες και λενε το σύνθημα

"οχι στην Ισλαμοφοβία " !

Δεν τους αρεσει ο Χριστιανισμός ,και ...υποστηρίζουν από αντίδραση

...το Ισλαμ ? Αυτό ειναι πνευμα αντιλογίας ,δεν είναι

υποστήριξη της Δημοκρατίας .

Κοιτα αδερφε. Αριστερος δεν ειμαι με την κλασικη ελληνικη εννοια(σιγουρα εχω αρκετα διαφορετικη νοοτροπια απο την γνωστη ελληνικη αριστερα). Ξερω οτι σιγουρα δεν ειμαι δεξιος παντως.  :grin:
Το 'οχι στην ισλαμοφοβια' δεν το λενε μονο οι αριστεροι. Αν ειναι δυνατον......δεν εχει σχεση η πολιτικη θεση του καθενος με αυτο το ζητημα. Μπορεις να βρεις και χιλιαδες δεξιους που θα πουν το ιδιο.
Αυτο ειναι ζητημα ρατσισμου και φοβιας. Οχι πολιτικης θεσης.
Και δεν ειπε κανεις οτι στις χωρες τους οι μουσουλμανοι ειναι...δημοκρατικοι  :2funny:
Τα ιδια και χειροτερα ειναι σε καποιες χωρες. Αυτο ομως τι σημαινει? Οτι πρεπει να ναι και οι ελληνες ετσι? Δεν το δεχομαι αυτο. Δεν το καταλαβαινω, δεν θελω καν να το καταλαβω.
Η θρησκεια δεν εχει σχεση με το θεμα της μεταναστευσης και κακιστα ταυτιζεται το τελευταιο διαστημα στην χωρα μας.

OP
OP
kazabuburas

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
Μονο που οι Πακιστανοί δεν ειναι αθεοι σαν και σενα .

Εφαρμόζουν τη καταπιεση των γυναικών που επιβαλει το Ισλαμ και

διαφορα άλλα .

Εσυ μπορει να εισαι ανεξιθρησκος .

Αυτοι ΔΕΝ ειναι .Το οτι φερονται επιφανειακα ευγενικα

και σου χαμογελανε ,μην νομιζεις οτι σε θεωρουν φίλο .

Τυχοδιώκτες ειναι που οχι μονο θελουν να επιβιώσουν ,αλλα

ΔΕΝ θελουν να προσαρμοστουν και θελουν να επιβαλουν το Ισλαμ .

Διοτι  στο Ισλαμ ΔΕΝ υπάρχει ανεξιθρησκεία .Τα κράτη με Ισλαμικη

θρησκεια έχουν θεσπίσει κάποια σχετικη  ανοχή για τις άλλες θρησκειες ,όμως

το Ισλαμ σαν θρησκεια ειναι απόλυτα μισαλλοδοξο και χωρις οικτο.

Tι σχεση εχει αυτο που λες με αυτα που εγραψα? Αυτο δεν καταλαβαινω.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
Ναι. Δεν ειναι λαθος αυτο. Οπως μαλλον υπαρχουν και αστυνομικοι που ειναι οκ(για βουλευτες το αποκλειουμε  :2funny:). Θα πρεπε να το γραψω? Ναι υποθετω. Μονο που δυστυχως αυτοι δεν καθοριζουν την γενικοτερη σταση της εκκλησιας.
Οπως υπαρχουν και παρα πολλοι πακιστανοι που δεν πειραζουν κανενα και προσπαθουν να ζησουν με οση αξιοπρεπεια μπορουν...αλλα αυτο αντε πεστο στους ελληναραδες εδω μεσα που χουν μπλεξει την πουτσα(θρησκεια) με την βουρτσα(μεταναστευση) και τα χουν κανει αχταρμα.....

στην γενική ιδέα περί οργάνωσης της θρησκείας με τον τρόπο που υπάρχει θα συμφωνήσω μαζί σου
απλά βγάζεις ένα θυμό που είτε οφείλεται στην ηλικία σου (λέω τώρα εγώ) είτε σε προσωπικό βίωμα...

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.010
Πόντοι
1.686
Tι σχεση εχει αυτο που λες με αυτα που εγραψα? Αυτο δεν καταλαβαινω.

Λες οτι δεν υπαρχει σχεση θρησκειας - λαθρομεταναστευσης .

Αν διαβασεις οποιοδηποτε βιβλιο για την μεταναστευση ,θα δεις οτι εχει ,

οσον αφορα την αφομοιωση των μεταναστων .Οι Αλβανοι π.χ,που

στην πλειοψηφία τους δεν ασχολιοντουσαν με τη θρησκεια στην Αλβανια

αφομοιώνονται αμεσως .Σε αντιθεση με τους λαθρομεταναστες απο τις

Μουσουλμανικες χωρες  που κανουν γκετο και θελουν να επιβαλουν το Ισλαμ .

Εσυ μπορει να εισαι ανεξιθρησκος ,αυτοι ΔΕΝ ειναι .

OP
OP
kazabuburas

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
στην γενική ιδέα περί οργάνωσης της θρησκείας με τον τρόπο που υπάρχει θα συμφωνήσω μαζί σου
απλά βγάζεις ένα θυμό που είτε οφείλεται στην ηλικία σου (λέω τώρα εγώ) είτε σε προσωπικό βίωμα...

Ειμαι 32 και οχι δεν μου εχουν κανει κατι ασχημο παπαδες και λοιποι. :grin: Δεν χρειαζεται. Μου αρκουν αυτα που ακουγα τοσα χρονια στα σχολεια και στις ατελειωτες συζητησεις με ατομα καποιας ηλικιας.
Τις μαλακιες που ακουω απο θρησκοληπτους τυπους που δυστυχως εχουν τις τυχες της χωρας μου στα χερια τους καθε τρεις και λιγο σε εφημεριδες και τηλεορασεις. Ναι εχω θυμο απεναντι στην θρησκεια και οχι μονο βαση αυτων που βλεπω τοσα χρονια, αλλα και βαση αυτων που διαβασα τοσα χρονια για τον τροπο που επιβληθηκαν στον κοσμο.
Η θρησκεια ειναι ο νουμερο 1 εχθρος του ανθρωπου για εμενα και ο θυμος μου δεν θα καταλαγιασει. Το αντιθετο.

kazabuburas and religion are at war  :grin:  :s&m_2:

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
Ειμαι 32 και οχι δεν μου εχουν κανει κατι ασχημο παπαδες και λοιποι. :grin: Δεν χρειαζεται. Μου αρκουν αυτα που ακουγα τοσα χρονια στα σχολεια και στις ατελειωτες συζητησεις με ατομα καποιας ηλικιας.
Τις μαλακιες που ακουω απο θρησκοληπτους τυπους που δυστυχως εχουν τις τυχες της χωρας μου στα χερια τους καθε τρεις και λιγο σε εφημεριδες και τηλεορασεις. Ναι εχω θυμο απεναντι στην θρησκεια και οχι μονο βαση αυτων που βλεπω τοσα χρονια, αλλα και βαση αυτων που διαβασα τοσα χρονια για τον τροπο που επιβληθηκαν στον κοσμο.
Η θρησκεια ειναι ο νουμερο 1 εχθρος του ανθρωπου για εμενα και ο θυμος μου δεν θα καταλαγιασει. Το αντιθετο.

kazabuburas and religion are at war  :grin:  :s&m_2:

η εφαρμογή της είναι κακή και έχει δόλο... λογικό άλλωστε αφού εφαρμόζεται από ανθρώπους
το σκεπτικό όμως δεν είναι κάτι εχθρικό...

OP
OP
kazabuburas

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
Λες οτι δεν υπαρχει σχεση θρησκειας - λαθρομεταναστευσης .

Αν διαβασεις οποιοδηποτε βιβλιο για την μεταναστευση ,θα δεις οτι εχει ,

οσον αφορα την αφομοιωση των μεταναστων .Οι Αλβανοι π.χ,που

στην πλειοψηφία τους δεν ασχολιοντουσαν με τη θρησκεια στην Αλβανια

αφομοιώνονται αμεσως .Σε αντιθεση με τους λαθρομεταναστες απο τις

Μουσουλμανικες χωρες  που κανουν γκετο και θελουν να επιβαλουν το Ισλαμ .

Εσυ μπορει να εισαι ανεξιθρησκος ,αυτοι ΔΕΝ ειναι .

Για δωσε τιτλους βιβλιων. Οχι οτι θα συμφωνησω αν τα διαβασω, αλλα καλο ειναι να διαβαζουμε και πραγματα με τα οποια μπορει να διαφωνουμε  ;)

Και δεν ξερω αν το χεις καταλαβει αλλα το ισλαμ το χω χεσμενο οπως και τον χριστιανισμο. Για μενα δεν υπαρχει καμια διαφορα.
Επισης με αφηνει τελειως αδιαφορο αν οι πακιστανοι ή οποιοι αλλοι μεταναστες, θελουν ανεξιθρησκειες ή οχι. Χεστηκα. Εμενα δεν μπορει κανεις να μου επιβαλλει καμια θρησκεια.

ΑΣΧΕΤΟ: Και ακομα κι αν συμφωνουσα μαζι σου οτι προσπαθουν να επιβληθουν οι μουσουλμανοι εδω(που δεν συμφωνω) να θυμασαι παντα οτι η πρωτη θρησκεια που την επεσε στις αλλες ηταν ο χριστιανισμος(ασχετο αλλα για την κουβεντα). Τις σταυροφοριες δεν τις ξεκινησαν οι μουσουλμανοι. Αν καποιοι στην αραβικη χερσονησο ή οπουδηποτε θελουν εκδικηση(εστω και ετεροχρονισμενη) μαλκες ειναι αλλα τις μαλακιες τις ξεκινησαν αλλοι  ;)

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.010
Πόντοι
1.686
Που να δεις στη Λευκωσια ,που εμενα στο ξενοδοχειο

Holiday Inn που ειναι στη διαχωριστικη γραμμη με το

"ψευδοκρατος " και με ξυπνησε η φωνη του Ιμαμη που

εσκουζε απο τα μεγαφωνα Αλλααααααααααχ ! Να παρει και να σηκωσει

αυτον που ανακαλυψε τα μεγαφωνα !  :2funny: :2funny: :2funny:

Οποιος μου έλεγε εκεινη την στιγμη " Οχι στην Ισλαμοφοβία " ,θα

τον επαιρνα και θα τον εδενα πανω στο μεγάφωνο !  :2funny: :2funny:

Ισλαμ ? Ουυυυυυυυυυυυυυστ ! :2funny:

OP
OP
kazabuburas

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
Που να δεις στη Λευκωσια ,που εμενα στο ξενοδοχειο

Holiday Inn που ειναι στη διαχωριστικη γραμμη με το

"ψευδοκρατος " και με ξυπνησε η φωνη του Ιμαμη που

εσκουζε απο τα μεγαφωνα Αλλααααααααααχ ! Να παρει και να σηκωσει

αυτον που ανακαλυψε τα μεγαφωνα !  :2funny: :2funny: :2funny:

Οποιος μου έλεγε εκεινη την στιγμη " Οχι στην Ισλαμοφοβία " ,θα

τον επαιρνα και θα τον εδενα πανω στο μεγάφωνο !  :2funny: :2funny:

Ισλαμ ? Ουυυυυυυυυυυυυυστ ! :2funny:

Καλα κοιτα να δεις. Σε αυτο δεν διαφωνει κανεις. Εμενα μου χε τυχει Κωνσταντινουπολη  :grin:
Ιδιο πραγμα με τα μεγαφωνα που βαζουν οι εκκλησιες στα χωρια ωστε να ακουγεται η λειτουργια του πασχα παντου ακομα κι οταν δεν εισαι μεσα στην εκκλησια. Πολλα καντηλια ριχνεις εκεινες τις ωρες  :2funny:

OP
OP
kazabuburas

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
Αντε ρε παλιοπαιδα, με πεισατε. Με αυτην γινομαι χριστιανος και αυριο και φανατικος μαλιστα  >:cheesy:
[xvideos]
]

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Κυριακη πρωι και ψαχνοντας στο νετ για βαρκα δειτε τι βρηκα

και ευλογημενο λεει     :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

sorry για το off topic

ηλιθιε αυτα τα εχουν οι μονες να ψαρευουν στοκε

ζωον που δεν ξερεις που πεφτει το αγιο ορος

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Αφού οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι άθεοι! Ποια άλλη πλευρά?
Αν πας να πεις κάτι ψάχνουν το προφίλ σου και σου λένε να μην έχεις άποψη γιατί έγραψες αυτά στις κριτικές σου.

Ποια άλλη άποψη βαρέθηκες να ακούς?
Αν θυμάμαι καλά μόνο ο foufoutos γράφει τη άλλη άποψη (αν δεν κάνω λάθος, μην τον χαρακτηρίσω και τσαμπα) και καμια φορά εγώ... που με κατακεραύνωσαν πως δεν μπορώ να γράφω για τη θρησκεία απο τη στιγμή που κάνω αυταρχικά.
Το ότι αμαρτάνεις - αν το κάνεις - δεν πάει να πει πως δεν έχεις και επιγνωση της ηθικής.

Οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι άθεοι, όπως και όλη η ελληνική κοινωνία. Κρατανε απο τη θρησκεία αυτα που τους βολεύουν..τις γιορτές, τις αργίες, το τζέρτζελο. Αυτα που πειγράφεις είναι μια παλια εποχή που ζήσαμε εμείς, αλλά σβήνει πια.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σε πειραξε. Κάποιοι γουστάρουν να παντρεύονται, να βαφτίζονται, να θάβονται, να πηγαίνουν εκκλησία. Κυρίως γέροι μεινανε, που και αυτοι στην ηλικία σου είχαν τις ίδιες αποψεις με εσενα..αλλά πριν τα στερνα κλάσανε μεντες απο τις τυψεις και τις αμφιβολίες και το ρίξανε στην προσευχή.
Σε πειράζει που πληρώνονται οι παπάδες? Μην ανησυχείς, λίγοι μεινανε. Ισχύει και για αυτους ότι και στους δημοσίους υπαλλήλους... 1 έρχεται 5 φεύγουν...
Εδώ πληρώνονται στρατιωτικοι που δήθεν μας φυλάνε, υπάλληλοι που δήθεν είναι δημοσιοι λειτουργοι , γιατροι που δήθεν μας κάνουν καλα πλουτίζοντας.

Το μένος σου για την εκκλησία ξεπερνάει τον κομπλεξισμό, εκτός και εαν έχεις βιώσει προσωπικές τραυματικές εμπειρίες σχετικες με το χώρο.

Κάνει και καλα η εκκλησία. Δεν είναι μονο οι παπαδες με τα χρυσάφια και τις κοιλαρες. Υπάρχουν και παπαδες που οργανώνουν σισιτια, βοηθάνε τον κόσμο, στις ενορίες στηρίζονται μικρά οικογενειακά εισοδήματα και νοικοκυριά.
Και εσυ λες για το αρνι του Πάσχα και τα γκομενάκια...
Ποια γενια της ελπιδας βλέπεις? Τις διαλυμένες οικογένειες? Αν βασιζόταν σε κάτι η ελληνική κοινωνία ήταν ο θεσμός της οικογένειας που διατηρούσε τη συνοχή της στηριζόμενη σε ήθη και έθιμα απο βγαλμένα απο τη ιστορία και τη θρησκεία (τις παραδόσεις της εκκλησίας). Τωρα ποια συνοχή βλέπεις? Που την είδες την ελπίδα που ανατέλλει?

Και το έχω ξαναπεί. Ολοι εδώ σαν την αλεπου στο μυθο του Αισώπου... "ομφακες εισι".. Οτι δεν μπορούμε να το φτάσουμε, ότι μας ελέγχει συνειδησιακά...προσπαθούμε να το ευτελίσουμε στα ματια μας και στα μάτια των άλλων... Για να του δώσουμε μια αξία μικρότερη απο την δική μας... την ήδη μηδαμινή και ανύπαρκτη δική μας αξία...

δεν ειναι θεμα αθειας φιλε μου

ειμαι 2 χρονια εδω και εχω παρατηρησει τ εξης

υπαρχουν ανθρωποι που στροφαρουν εδω μεσα και τις αποψεις τους περι πιστης την κρατανε γι αυτους..η πιστη ειναι προσωπικο θεμα..αυτα τα ατομα θα τα δεις να γραφουν κυριως σε πολιτικα θρεντ..και δεν αναφερομαι στους ακροαριστερους

απο κει και περα το 80% των υπολοιπων που περιφερονται απο θρεντ τραβελιου μεχρι σε θρεντ του τυπου ''εχυσα στο ματι της και την εξουξε'' ειναι στοκαρια..χαμηλου μορφωτικου και πνευματικου επιπεδου..το καταλαβεινεις αμεσως με την σταση τους απεναντι στην ζωη οπου μονιμως μιζεριαζουν..ατομα με ψυχολογικα και ψυχοψαχτικα που χρηζουν βοηθειας..με καταλοιπα απο την παιδικη-εφηβικη ηλικια..ενας τετοιος στοκος ανοιξε και το θεμα αυτο

καλημερα σου

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom