Νέα

Θρησκευτικη χουντα. Εως ποτε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kazabuburas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 222
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

sarouman

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2007
Κριτικές
69
Like
535
Πόντοι
7.125
Αφού οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι άθεοι! Ποια άλλη πλευρά?
Αν πας να πεις κάτι ψάχνουν το προφίλ σου και σου λένε να μην έχεις άποψη γιατί έγραψες αυτά στις κριτικές σου.

Ποια άλλη άποψη βαρέθηκες να ακούς?
Αν θυμάμαι καλά μόνο ο foufoutos γράφει τη άλλη άποψη (αν δεν κάνω λάθος, μην τον χαρακτηρίσω και τσαμπα) και καμια φορά εγώ... που με κατακεραύνωσαν πως δεν μπορώ να γράφω για τη θρησκεία απο τη στιγμή που κάνω αυταρχικά.
Το ότι αμαρτάνεις - αν το κάνεις - δεν πάει να πει πως δεν έχεις και επιγνωση της ηθικής.

Οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι άθεοι, όπως και όλη η ελληνική κοινωνία. Κρατανε απο τη θρησκεία αυτα που τους βολεύουν..τις γιορτές, τις αργίες, το τζέρτζελο. Αυτα που πειγράφεις είναι μια παλια εποχή που ζήσαμε εμείς, αλλά σβήνει πια.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σε πειραξε. Κάποιοι γουστάρουν να παντρεύονται, να βαφτίζονται, να θάβονται, να πηγαίνουν εκκλησία. Κυρίως γέροι μεινανε, που και αυτοι στην ηλικία σου είχαν τις ίδιες αποψεις με εσενα..αλλά πριν τα στερνα κλάσανε μεντες απο τις τυψεις και τις αμφιβολίες και το ρίξανε στην προσευχή.
Σε πειράζει που πληρώνονται οι παπάδες? Μην ανησυχείς, λίγοι μεινανε. Ισχύει και για αυτους ότι και στους δημοσίους υπαλλήλους... 1 έρχεται 5 φεύγουν...
Εδώ πληρώνονται στρατιωτικοι που δήθεν μας φυλάνε, υπάλληλοι που δήθεν είναι δημοσιοι λειτουργοι , γιατροι που δήθεν μας κάνουν καλα πλουτίζοντας.

Το μένος σου για την εκκλησία ξεπερνάει τον κομπλεξισμό, εκτός και εαν έχεις βιώσει προσωπικές τραυματικές εμπειρίες σχετικες με το χώρο.

Κάνει και καλα η εκκλησία. Δεν είναι μονο οι παπαδες με τα χρυσάφια και τις κοιλαρες. Υπάρχουν και παπαδες που οργανώνουν σισιτια, βοηθάνε τον κόσμο, στις ενορίες στηρίζονται μικρά οικογενειακά εισοδήματα και νοικοκυριά.
Και εσυ λες για το αρνι του Πάσχα και τα γκομενάκια...
Ποια γενια της ελπιδας βλέπεις? Τις διαλυμένες οικογένειες? Αν βασιζόταν σε κάτι η ελληνική κοινωνία ήταν ο θεσμός της οικογένειας που διατηρούσε τη συνοχή της στηριζόμενη σε ήθη και έθιμα απο βγαλμένα απο τη ιστορία και τη θρησκεία (τις παραδόσεις της εκκλησίας). Τωρα ποια συνοχή βλέπεις? Που την είδες την ελπίδα που ανατέλλει?

Και το έχω ξαναπεί. Ολοι εδώ σαν την αλεπου στο μυθο του Αισώπου... "ομφακες εισι".. Οτι δεν μπορούμε να το φτάσουμε, ότι μας ελέγχει συνειδησιακά...προσπαθούμε να το ευτελίσουμε στα ματια μας και στα μάτια των άλλων... Για να του δώσουμε μια αξία μικρότερη απο την δική μας... την ήδη μηδαμινή και ανύπαρκτη δική μας αξία...

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
προπέρσινα ξυνά σταφύλια.. το πρόβλημα είναι ότι η μουσουλμανική παραμένει σε πολλά μέρη εξουσία και ποτίζει τον κόσμο με τα σκατένια διδάγματα της μετατρέποντας τους σε ζώα...

ααααα ναι και στα λίγα μέρη της ανατολής που δεν έχει επιβληθεί η εξουσία της γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί .. η δε προσπάθεια αυτή είναι πούστικα συγκαλυμένη με τον μανδύα της λαικής εξέγερσης (πχ πλατεία Ταχρίρ κλπ) και υποστηρίζεται με μανία από τα ζωάδια της αριστεράς...
Δεν έχει σημασία το χρονικό πλαίσιο γέρο....η νοοτροπία με τότε είναι ολόιδια κ τα αποτελέσματα τα ίδια αν ποτέ ξανα γίνει εξουσία.

Η δε Ισλαμική εκκλησία είναι πρόβλημα άλλων κ όχι δικό μας...εμείς εδώ είμαστε κράτος κατεξοχήν πολιτικό με ελευθερία σε όποιον θέλει να παίρνει την τζούρα του από εκκλησία και θρησκεία.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
αυτη ειναι η ελλαδα

ΕΛΛΑΔΑ =  ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ = ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Aξιες που εχουν βαλθει να αλλοιωσουν ντοπιοι και εισαγωμενοι

ΕΛΛΑΔΑ =  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

σε οποιον αρεσει

οποιος δεν αντεχει το θεαμα να παει να νοικιασει μενανδρου ή σοφοκλεους

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266
Αφού οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι άθεοι! Ποια άλλη πλευρά?
Αν πας να πεις κάτι ψάχνουν το προφίλ σου και σου λένε να μην έχεις άποψη γιατί έγραψες αυτά στις κριτικές σου.

Ποια άλλη άποψη βαρέθηκες να ακούς?
Αν θυμάμαι καλά μόνο ο foufoutos γράφει τη άλλη άποψη (αν δεν κάνω λάθος, μην τον χαρακτηρίσω και τσαμπα) και καμια φορά εγώ... που με κατακεραύνωσαν πως δεν μπορώ να γράφω για τη θρησκεία απο τη στιγμή που κάνω αυταρχικά.
Το ότι αμαρτάνεις - αν το κάνεις - δεν πάει να πει πως δεν έχεις και επιγνωση της ηθικής.

Οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι άθεοι, όπως και όλη η ελληνική κοινωνία. Κρατανε απο τη θρησκεία αυτα που τους βολεύουν..τις γιορτές, τις αργίες, το τζέρτζελο. Αυτα που πειγράφεις είναι μια παλια εποχή που ζήσαμε εμείς, αλλά σβήνει πια.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σε πειραξε. Κάποιοι γουστάρουν να παντεύονται, να βαφτίζονται, να θάβονται, να πηγαίνουν εκκλησία. Κυρίως γέροι μεινανε, που και αυτοι στην ηλικία σου είχαν τις ίδιες αποψεις με εσενα..αλλά πριν τα στερνα κλάσανε μεντες απο τις τυψεις και τις αμφιβολίες και το ρίξανε στην προσευχή.
Σε πειράζει που πληρώνονται οι παπάδες? Μην ανησυχείς, λίγοι μεινανε. Ισχύει και για αυτους ότι και στους δημοσίους υπαλλήλους... 1 έρχεται 5 φεύγουν...
Εδώ πληρώνονται στρατιωτικοι που δήθεν μας φυλάνε, υπάλληλοι που δήθεν είναι δημοσιοι λειτουργοι , γιατροι που δήθεν μας κάνουν καλα πλουτίζοντας.

Το μένος σου για την εκκλησία ξεπερνάει τον κομπλεξισμό, εκτός και εαν έχεις βιώσει προσωπικές τραυματικές εμπειρίες σχετικες με το χώρο.

Κάνει και καλα η εκκλησία. Δεν είναι μονο οι παπαδες με τα χρυσάφια και τις κοιλαρες. Υπάρχουν και παπαδες που οργανώνουν σισιτια, βοηθάνε τον κόσμο, στις ενορίες στηρίζονται μικρά οικογενειακά εισοδήματα και νοικοκυριά.
Και εσυ λες για το αρνι του Πάσχα και τα γκομενάκια...
Ποια γενια της ελπιδας βλέπεις? Τις διαλυμένες οικογένειες? Αν στηριζόταν σε κάτι η ελληνική κοινωνία ήταν ο θεσμός της οικογένειας που διατηρούσε τη συνοχή της στηριζόμενη σε ήθη και έθιμα απο βγαλμένα απο τη ιστορία και τη θρησκεία (τις παραδόσεις της εκκλησίας). Τωρα ποια συνοχή βλέπεις? Που την είδες την ελπίδα που ανατέλλει?

Και το έχω ξαναπεί. Ολοι εδώ σαν την αλεπου στο μυθο του Αισώπου... "ομφακες εισι".. Οτι δεν μπορούμε να το φτάσουμε, ότι μας ελέγχει συνειδησιακά...προσπαθούμε να το ευτελίσουμε στα ματια μας και στα μάτια των άλλων... Για να του δώσουμε μια αξία μικρότερη απο την δική μας... την ήδη μηδαμινή και ανύπαρκτη δική μας αξία...

μπράβο σου ρε σάρουμαν.Μας έδωσες την πραγματικη εικόνα της σημερινής κατάστασης.Πολύ χαίρομαι που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με αυτές τις αντιλήψεις στη σημερινή ζούγκλα που ζούμε και δεν έχουν φυτιλιαστεί ακομη τα μυαλά τους από τις όποιεσ γαμωμαλακίες μας λένε συνειδητά και υποσυνείδητα την τελευταία εικοσαετία και βάλε..

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
sarouman καλά τα λες...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δεν έχει σημασία το χρονικό πλαίσιο γέρο....η νοοτροπία με τότε είναι ολόιδια κ τα αποτελέσματα τα ίδια αν ποτέ ξανα γίνει εξουσία.

Η δε Ισλαμική εκκλησία είναι πρόβλημα άλλων κ όχι δικό μας...εμείς εδώ είμαστε κράτος κατεξοχήν πολιτικό με ελευθερία σε όποιον θέλει να παίρνει την τζούρα του από εκκλησία και θρησκεία.

και θέλουμε να το κάνουμε δικό μας κουβαλώντας εδώ μερικές εκατοντάδς χιλιαδες αφιονισμένους ταλιμπάν που κάτι ζωάδια σαν και σένα τους θεωρούν ταξικούς συντρόφους...

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
αυτη ειναι η ελλαδα

ΕΛΛΑΔΑ =  ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ = ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Aξιες που εχουν βαλθει να αλλοιωσουν ντοπιοι και εισαγωμενοι

ΕΛΛΑΔΑ =  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

σε οποιον αρεσει

οποιος δεν αντεχει το θεαμα να παει να νοικιασει μενανδρου ή σοφοκλεους
Φουφου δεν θέλω να σε πικράνω αλλά αν εσύ βλέπεις την Ελλάδα σήμερα έτσι έχεις πρόβλημα αντίληψης...

Το 16 χρόνο τσουλάκι στην καλύτερη θα πάει εκκλησία 2 φορές τον χρόνο,Πάσχα κ Χριστούγεννα,όπως κ η οικογένεια της......τις υπόλοιπες μέρες κ ώρες του χρόνου θα ψάχνει κανέναν μπάρμαν να του πάρει πίπα.

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266
Η εκκλησία κ η θρησκεία πάντα χούντα θα είναι,απλά η χριστιανική είναι δεμένη....δεν την παίρνει...της έχει επιβληθεί η δημοκρατία. :birdman:

Όταν υπήρξε εξουσία είδαμε τι έκανε...βύθισε την ανθρωπότητα το σκοτάδι...καίγανε κόσμο επειδή υποστήριζε πως η γη είναι στρόγγυλη κ γυρίζει.

όταν αναφέρεις τέτοια πράγματα θα πρέπει να ξέρεις και σε τί αναφέρεσαι και μην παπαρολογείς σαν εμένα στα μασατζίδικα...Για ποιά εξουσία ομιλείς?????προφανώς για την παπική η οποία αποτελεί και είναι η μεγαλύτερη εκ των αιρέσεων.Αυτοί βύθισαν στο σκοτάδι για ίδιον όφελος την ανθρωπότητα όπως λές...όχι η καθολική(δηλ.η ορθόδοξη πίστη και λατρεία προς τον τριαδικό Θεό που είναι και η απόλυτη αλήθεια)

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266
Φουφου δεν θέλω να σε πικράνω αλλά αν εσύ βλέπεις την Ελλάδα σήμερα έτσι έχεις πρόβλημα αντίληψης...

Το 16 χρόνο τσουλάκι στην καλύτερη θα πάει εκκλησία 2 φορές τον χρόνο,Πάσχα κ Χριστούγεννα,όπως κ η οικογένεια της......τις υπόλοιπες μέρες κ ώρες του χρόνου θα ψάχνει κανέναν μπάρμαν να του πάρει πίπα.

εσύ αυτό εισέπραξες βρε παληκάρι από αυτό που έγραψε ο φούφου?

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
και θέλουμε να το κάνουμε δικό μας κουβαλώντας εδώ μερικές εκατοντάδς χιλιαδες αφιονισμένους ταλιμπάν που κάτι ζωάδια σαν και σένα τους θεωρούν ταξικούς συντρόφους...
Γαμώ την μαλάκυνση σου ρε....

Αυτό που θα κάνουμε θα είναι να χτίσουμε μερικά τζαμιά πλάι στους ορθόδοξους ειδωλολατρικούς ναού με τον σταυρό.

Δηλαδή θα αποκτήσει θέση όμοια με την χριστιανική εξουσία κ η ισλαμική κ όποια άλλη γουστάρει...κράτος ανεξίθρησκο είμαστε άλλωστε....φιλελεύθερο κ δημοκρατικό σε όλα τα θέματα...έτσι κ στης θρησκείας.

Μακάρι να ήμασταν κομμουνιστικό να μην υπήρχε καμιά εκκλησία....

Άει κίχου τώρα!!!! :birdman: :birdman: :birdman:

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
όταν αναφέρεις τέτοια πράγματα θα πρέπει να ξέρεις και σε τί αναφέρεσαι και μην παπαρολογείς σαν εμένα στα μασατζίδικα...Για ποιά εξουσία ομιλείς?????προφανώς για την παπική η οποία αποτελεί και είναι η μεγαλύτερη εκ των αιρέσεων.Αυτοί βύθισαν στο σκοτάδι για ίδιον όφελος την ανθρωπότητα όπως λές...όχι η καθολική(δηλ.η ορθόδοξη πίστη και λατρεία προς τον τριαδικό Θεό που είναι και η απόλυτη αλήθεια)
τυπε ταχει μπερδεψει λιγο ο παπαζολης
νομιζει οτι στην ελλαδα εκαιγαν κοσμο και κρεμουσαν γατια :grin:

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Το ότι σας έφαγαν στην στροφή οι καθολικοί δεν μου λέει κάτι...ας προσέχατε....

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266
ρε τυπε πολυ σοβαρα το εχεις παρει...εγω που δεν πιστευω τα γραφω στα παπαρια μου αυτα και εκκλησια παω την ανασταση με γονεις επειδη ειναι οικογενειακα και εθιμο και βλεπω και τα πιπινια ντυμενα κυριλε και δν μ ενοχλει και καθολου κιολας.αυτο ειναι το πιο σωστο να κανεις εφ'οσον δεν πιστευεις.
τωρα και εγω ψιλοσπαζομουν με το μαθημα των θρησκευτικων αι την εκλησια αλλα με απασχολουν πιο σοβαρα πραγματα.

όχι δεν το χει παρει καθόλου σοβαρά...Ελπίζω να μήν το καταλάβει όταν θα είναι αργά...όπως και για όλους μας...

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Δεν τον παρεξηγω εχει πιει μπαφους και βοτκες υπο την μουσικη αγγελακα και θαναση παπακωνσταντινου
Δε μου λες αυτό που είπες...είναι η εικόνα που ισχύει ή που θα ήθελες να ισχύει;;;

Όχι γιατί εγώ το πίνω,εσύ κάνεις κεφάλι μου φαίνεται. :grin:

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
η άποψη ότι δεν έχουν δικαίωμα οι γονείς να βαφτίζουν τα παιδιά τους όταν είναι μικρά αλλά να τα αφήνουν να επιλέγουν μόνα τους το θρήσκευμα που επιθυμούν (ή την αθεΐα) όταν μεγαλώσουν είναι εντελώς άτοπη, η θρησκευτική διαπαιδαγώγηση ανήκει στην έννοια την γονικής μέριμνας και ασφαλώς δικαιούνται οι γονείς να διαπαιδαγωγήσουν το παιδί τους όπως αυτοί νομίζουν, άλλωστε όταν μεγαλώσει και αποκτήσει δική του συνείδηση είναι κάθε στιγμή ελεύθερο να εγκαταλείψει όσα του επέβαλαν και να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο

με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να διδάσκεται το παιδί την ιστορία από τους έλληνες ιστορικούς γιατί αυτοί είναι ιδιοτελείς και εθνικιστές, θα έπρεπε να μένει τούβλο μέχρι να αποκτήσει συνείδηση για το ποιούς ιστορικούς κρίνει ότι το καλύπτουν :idiot:

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Δε μου λες αυτό που είπες...είναι η εικόνα που ισχύει ή που θα ήθελες να ισχύει;;;

Όχι γιατί εγώ το πίνω,εσύ κάνεις κεφάλι μου φαίνεται. :grin:

Καλα πιστευεις ποτε οτι θα μπω στην διαδικασια διαλογου μαζι σου;;;

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom