Νέα

Θέρμανση - οικονομικοί τρόποι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα PSYXOLOGOS
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 173
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Τύπε όλος ο κόσμος εδώ πέρισυ και πρόπερσυ σόμπα έκαιγε. Θυμάμαι κάτι σαββατοκύριακα που έβγαινες το βράδυ από το σπίτι και δεν έβλεπες μπροστά σου από την καπνίλα... άσε η βρώμα  :headbang:

Και μιλάω για Αθήνα μέσα στις πολυκατοικίες, όχι σε κάποιο προάστιο !

Όλοι είχανε πάρει σομπες και καίγανε ότι ναναι σαν τον τύπο hippoaki :rockon:

ειστε κρυουλιαρηδες φαινεται ελλατε πανω να δειτε τι εστι κρυο
:grin:

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.100
Πόντοι
6.515
κανεις πετρελαιο τυποι. Να μην εισπραξουν φορους. Αντισταση στην εξουσια. Καψτε ότι βρειτε  :rockon:

priamos_xx

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2011
Like
8
Πόντοι
1
θεσσαλονικη διαμερισμα
σερρες/μονοκατοικια

τότε, έχεις ένα δίκαιο σε αυτό που έγραψες πριν, αν και η κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά όσον αφορά το κρύο και την υγρασία..

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Λοιπόν κατάφερα και τράβηξα φωτογραφίες με το κινητό τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κλιματιστικού μου θέλω την βοήθεια κάποιου γνωρίζοντα να τα ερμηνεύσω.
- max input power:2300W
- cooling capacity: 4500W
- heating capacity: 4800W
- rated input power cooling:1750W
- rated input power heating: 1700W

Ποιός ξέρει να μου πεί πόσα W καίει την ώρα το εργαλείο για να κάνω τους υπολογισμούς μου?

jim28,
Η κατανάλωσή σου είναι 1700 ή 1750 (ανάλογα). Τόσο τραβάς από τη ΔΕΗ. INPUT power λέει το ταμπελάκι. Τα 4800 είναι η ΑΠΟΔΟΣΗ.

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
jim28,
Η κατανάλωσή σου είναι 1700 ή 1750 (ανάλογα). Τόσο τραβάς από τη ΔΕΗ. INPUT power λέει το ταμπελάκι. Τα 4800 είναι η ΑΠΟΔΟΣΗ.

Δηλαδή για ζέστη σου καίει 1700 W. Άρα σε μία ώρα θα σου κάψει 1,7 kWh (κιλοβατώρες). Οπότε δες από το λογαριασμό σου της ΔΕΗ πόσο κοστίζει η kWh στο ημερήσιο και το νυχτερινό και θα καταλάβεις ακριβώς πόσο καίει. Αν θυμάμαι καλά είναι γύρω στα 10 λεπτά η kWh για το ημερήσιο και 7 για το νυχτερινό. Άρα το κλιματιστικό σου με το ημερήσιο σε χρεώνει 17 λεπτά (0,17 ευρώ) την ώρα τη μέρα και περίπου 12 τη νύχτα.

Τα 1,7 kW πάντως δεν είναι πολλά - πχ οι περισσότερες θερμάστρες αλογόνου, κονβέκτορες κλπ είναι στα 2kW.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
νυκτερινο ρευμα για να εχει κανεις πρεπει να εχει δευτερο ρολοι?

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390

οχι απλα σε μερικα σπιτια περασαν κ νυκτερινο (πχ κτισμενα απο 2000 κ μετα)σε μερικα αλλα πχ παλια δεκαετιας 80 δν εχουν περασει κ πρεπει να πας στην Δεη να τους πεις να σου βαλουν κ νυκτερινο

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
οχι απλα σε μερικα σπιτια περασαν κ νυκτερινο (πχ κτισμενα απο 2000 κ μετα)σε μερικα αλλα πχ παλια δεκαετιας 80 δν εχουν περασει κ πρεπει να πας στην Δεη να τους πεις να σου βαλουν κ νυκτερινο
το δικο μου τυπε που ειναι του 46΄ θα θελει δευτερο ρολοι τοτε :S

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Like
2.363
Πόντοι
456

Να σου πω με σιγουρια δεν ξερω διοτι εγω ειμαι σε παλια πολυκατοικια εχω νυχτερινο αλλα εχω το παλιο συστημα που ειναι απο τις 11 το βραδυ μεχρι τις 7  το πρωι   χειμωνα καλοκαιρι και εχω ενα ρολοι ενω υπαρχει και το διακοπτομενο δηλαδη 3-5 νομιζω μεσημερι και 2 βραδυ εως 8 το πρωι.Ενδεχομενως οσοι εχουν το δευτερο συστημα να εχουν 2 ρολογια.Αν εχει καποιος αλλος ας μας πει.

Παραθετω και ενημερωση απο το σαιτ της δεη για τους παλιους
Συνεχές ωράριο*

Όλο το έτος : 23:00 έως 07:00

* Το Οικιακό Νυκτερινό Τιμολόγιο με συνεχές ωράριο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους δεν χορηγείται πλέον. Ισχύει για οικιακούς πελάτες που έχουν μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο πριν το έτος 1988 (εάν στο μεταξύ δεν ζήτησαν την αλλαγή του) ή διαμένουν σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει κατάλληλη τεχνική υποδομή του ΔΕΔΔΗΕ, (Δίκτυο Διανομής) δηλαδή, μη ύπαρξη συστήματος ΤΑΣ (Τηλεχειρισμός Ακουστικής Συχνότητας). Ενημερωθείτε από τα κατά τόπους καταστήματα για τις περιοχές που λειτουργεί το σύστημα ΤΑΣ.

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Like
2.363
Πόντοι
456
το δικο μου τυπε που ειναι του 46΄ θα θελει δευτερο ρολοι τοτε :S

Δες και αυτο

Πως θα εγκαταστήσετε νυχτερινό τιμολόγιο:

Πρέπει να τοποθετηθεί, (εάν δεν υπάρχει) ένα καλώδιο (αγωγός πρόσθετης εξυπηρέτησης, μπλε χρώματος, διατομής 15 mm.) από τον μετρητή της ΔΕΗ έως τον πίνακα της ηλεκτρικής εγκατάστασης του σπιτιού. Οι περισσότερες νέες οικοδομές έχουν ήδη αυτή την υποδομή. Στις κατασκευές της δεκαετίας του 70 οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις συνήθως δεν έχουν την απαραίτητη διατομή για τη διέλευση του επιπλέον μπλέ καλωδίου ενώ μπορεί να μην υπάρχει και καλώδιο γείωσης που είναι επίσης απαιτούμενο για να γίνει η αίτηση στη ΔΕΗ. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ηλεκτρολόγος συνήθως περνάει το επιπλέον καλώδιο εξωτερικά και τοποθετεί γείωση στην εγκατάσταση που επίσης συνδέεται με τον πίνακα με εξωτερικό καλώδιο.

AddictedToHighHeels

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
0
jim28,

Σωστος ο φιλος, τραβα 1700 και παραγει 4800.
Δες τιμη KW που εχεις, αναλογα με τη κλιμακα αλλαζει και η τιμη. Χοντρα-χοντρα για να εισαι παντα εντος προυπολογισμου, να μετρας με τη μεγιστη τιμη δηλαδη 0.17 περιπου.

1.7*0.17=0.289. Καιει 29 λεπτα του ευρω την ωρα. Μπορει να φαινεται λιγο αλλα αν πεις οτι το καις -ακραια περιπτωση- 5-10 ωρες τη μερα επι 4 μηνες, ειναι λεφτα.

SnakeSpir

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2005
Κριτικές
4
Like
63
Πόντοι
1
Σωστος ο φιλος, τραβα 1700 και παραγει 4800.
Δες τιμη KW που εχεις, αναλογα με τη κλιμακα αλλαζει και η τιμη. Χοντρα-χοντρα για να εισαι παντα εντος προυπολογισμου, να μετρας με τη μεγιστη τιμη δηλαδη 0.17 περιπου.

1.7*0.17=0.289. Καιει 29 λεπτα του ευρω την ωρα. Μπορει να φαινεται λιγο αλλα αν πεις οτι το καις -ακραια περιπτωση- 5-10 ωρες τη μερα επι 4 μηνες, ειναι λεφτα.

πολυ σωστα. εχει ονομαστικο συντελεστη αποδοσης 4800/1700=2,8 που ειναι τυπικο και καλο για κλιματιστικο. αν ειναι inverter βαλε το πανω σε ενα καλο πολυμπριζο προστασιας απο υπερτασεις. τα ηλεκτρονικα τους ειναι λιγο ευαισθητα και καλο ειναι να προστατευσεις την επενδυση σου.

mantaklas32

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2014
Like
4
Πόντοι
1
μαγκες μια και επιασε χειμωνας λεω να σας πω και γω την εμπειρια μου απο σομπα χαλαζια...πηρα μια περυσι τον Νοεμβριο..εχω να πω οτι ειναι πολυ δαπανηρη η χρηση της περιπου 0,54ε η ωρα αν καινε και οι 4 λαμπες συνολικα 2400βαττ ζεσταινει ελαχιστα τον χωρο και αυτον αν ειναι πολυ μικρος (εως 10τμ) και πιο πολυ ειναι για να ζεσταινει το ατομο που καθεται κοντα..εκτος αυτου μου εσπασε στα καλα καθουμενα το ενα ροδακι και η αντιπροσωπεια δεν μου αντικαθιστα στην εγγυηση με υποχρεωνει δε να παρω και τα 4 αφου δε τα πουλαει ενα ενα...δεν την συνιστω εκτος κι αν εχετε οικονομικη ανεση και δεν σας νοιαζει η υψηλη καταναλωση..συνολικα πληρωσα για 4 μηνες χρησης 300 ευρω παραπανω ρευμα! κι ολα αυτα για να ζεσταινει μονο ενα δωματιο και αυτο οχι καλα! ασυμφορη 100%

mantaklas32

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2014
Like
4
Πόντοι
1
επισης πολυ μεγαλη προσοχη στα σαιτ που γραφουν αξιολογησεις προιοντων απο πελατες..ειναι μουφα ολες και βαλτες..εγραψα αξιολογηση για αυτην την σομπα και μου εσβησαν το ποστ σε 5 λεπτα...δεν θελουν να ακουγονται αληθειες

mantaklas32

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2014
Like
4
Πόντοι
1
ενα ωραιο κολπο για να ζεσταινεστε οικονομικα ειναι μια...θερμοφορα! ναι! την γεμιζω ζεστο νερο την βαζω λιγο κατω απο τα κλινοσκεπασματα και γινεται φουρνος το κρεββατι!

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.414
Πόντοι
6.955

Καταρχήν ευχαριστώ όσους απάντησαν στην απορία που είχα. Διαπίστωσα οτι δεν θα εχω πρόβλημα εάν το ανάβω όταν κρυώνω 1-2 ώρες την ημέρα μια και είμαι εργένης.
Για το νυχτερινό τώρα, στο παλίο μου σπίτι κατασκευής δεκαετίας 1960 έιχαμε δυο ρολόγια, ενα για νυχτερινό κι ένα για ημερήσιο. Στις νεότερες οικοδομές υπάρχει ενα ρολόι πιο σύγχρονο που κάνει και για τα δυο ρεύματα.

baster2

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2008
Like
107
Πόντοι
1
γνωριζουμε ποσο ειναι η αναμονη για αιτηση νυχτερινου τιμολογιου??κατι ακουσα για 11 μηνες...

takoulou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Φεβ 2012
Κριτικές
8
Like
471
Πόντοι
306
Καλησπερα...Οχι δεν κανει τοσο χρονο...Λαθος σου εχουν πει...Συνηθως γυρω στον ενα μηνα το πολυ... Χρειαζεται να φωναξεις καποιον ηλεκτρολογο να σου κατεβασει ενα καλωδιο και να σου δωσει ενα χαρτι που θα το πας στην δεη για σου βαλει το νυχτερινο... Συμφερει πολυ.. Υπαρχει και το κοινωνικο τιμολογιο... ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom