Νέα

Θέμος Vs Μάκης: Η Σφαγή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα redrocket
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 732
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Πρεπει ,πιστευω,να επαναπροσδιοριστουμε ως ατομα ειδικως,για να μπορεσουμε επειτα να αξιωσουμε γενικως...

Πιστεύεις επίσης ότι κάποτε θα αρχίσει αυτός ο επαναπροσδιορισμός; Κάποτε σύντομα εννοώ;
Γιατι εγώ έχω αρχίσει να απογοητεύομαι οικτρά...

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16

ΕΚτός αν θεωρείται επαναπροσδιορισμός το να κλαιμε τη μοίρα μας με την πρώτη ευκαιρία (βλπ. Χριστόδουλος, Γιαννάκου κτλ.) ή με την πρώτη πλημμύρα από βουλωμένα φρεάτια, ή να δίνουμε προβάδισμα στο κόμμα το οποίο έχει φτάσει την Ελλάδα αυτή τη στιγμή - αν όχι στον πάτο - ένα κλικ πριν.
Sorry, αλλά δε βλέπω ελπίδα

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
ΕΚτός αν θεωρείται επαναπροσδιορισμός το να κλαιμε τη μοίρα μας με την πρώτη ευκαιρία (βλπ. Χριστόδουλος, Γιαννάκου κτλ.) ή με την πρώτη πλημμύρα από βουλωμένα φρεάτια, ή να δίνουμε προβάδισμα στο κόμμα το οποίο έχει φτάσει την Ελλάδα αυτή τη στιγμή - αν όχι στον πάτο - ένα κλικ πριν.
Κλαψ, λύγμ, φτου, ντροπή, αίσχος, δράμα, οδύνη.....
ΚΑι μετά πάλι μέσα τα κεφάλια πουτάνεςςςςςςςςς που λέει και ο πσάχνως.........

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166

Ο επαναπροσδιορισμος ειναι θεμα προσωπικο....Η τον κανεις μεσα σου η κλαις την μοιρα σου οπως λες...

Σε καμμια δενδροφυτευση πηγες;

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
  Προφανως,λογος και σκοπος υπαρχει....

Η "φλογα" δεν διδεται...συντηρειται εσωτερικως ,στην ψυχη του καθενος.....

Και για τον "ξεσηκωμο" που λες,αληθεια πως τον φανταζεσαι;Με κασμαδες και φτιαρια,να παμε να τα γκρεμισουμε ολα;Και μετα τι;Οι μαζες καταντουν χειραγωγουμενες στο τελος,εαν δεν υπαρχει το μετα....

Η επανασταση πρεπει να ξεκινησει απο τον καθενα,σε προσωπικο επιπεδο...Εσωτερικη παιδεια,καλλιεργεια πνευματικη,"αριστερη" σκεψη,και αντισταση στην κακογουστια...Ηθος,τιμη,αξιοπρεπεια...

Στην πορεια του ο καθενας και εφοσον εχει αναπτυξει τετοιες αξιες,θα αναγνωριζει τον "συμπολεμιστη" του πολυ ευκολα...και η οργανωση δεν θα αργησει να ερθει....

Εχουμε γενικως προβλημα ως κοινωνια....Πρεπει ,πιστευω,να επαναπροσδιοριστουμε ως ατομα ειδικως,για να μπορεσουμε επειτα να αξιωσουμε γενικως...
Όπως το λες. Ας αρχίσει ο καθένας από μόνος του. Διαφωνώ στο "αριστερή σκέψη". Το έχω πει ξανά. Δε χρειάζεται κανένα ταμπελάκι για να μου προσδιορίσει το τι πρέπει να γίνει. Ακόμα και το ταμπελάκι είναι σκλαβιά. Σε ατομικό λοιπόν επίπεδο ας πούμε ότι αρχίζουμε να φτιάχνουμε. Νομίζεις υπάρχουν πολλοί έτοιμοι να στερηθούν τη βολεψιά τους για να τους πεις συμπολεμιστές; Εάν βρεις ένα είσαι τυχερός.

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
1. Η τον κανεις μεσα σου η κλαις την μοιρα σου οπως λες...

2.   Σε καμμια δενδροφυτευση πηγες;

1. Δεν καταλαβαίνω τι λες.
Είπα εγώ ότι ο επαναπροσδιορισμός γίνεται στα κανάλια με ένα μάτσο κάμερες γύρω-γύρω; Σαφώς και ο καθένας τον κάνει - ΑΝ τον κάνει μόνος με τον εαυτό του.

2. Όχι και απορώ γιατί μου το ρωτάς λες και συνιστά απόδειξη επαναπροσδιορισμού!

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
1. Δεν καταλαβαίνω τι λες.
Είπα εγώ ότι ο επαναπροσδιορισμός γίνεται στα κανάλια με ένα μάτσο κάμερες γύρω-γύρω; Σαφώς και ο καθένας τον κάνει - ΑΝ τον κάνει μόνος με τον εαυτό του.

2. Όχι και απορώ γιατί μου το ρωτάς λες και συνιστά απόδειξη επαναπροσδιορισμού!
Άσε για τις δεντροφυτευσεις που διοργανώνουν ΣΚΑΙ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, εάν ισχύουν αυτά που είπε ο Τριανταφυλλόπουλος(που μέχρι να βγει η αντίπαλη πλευρά να τα διαψεύσει ισχύουν), μας δουλεύουν ψιλό γαζί....

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Νομίζεις υπάρχουν πολλοί έτοιμοι να στερηθούν τη βολεψιά τους για να τους πεις συμπολεμιστές; Εάν βρεις ένα είσαι τυχερός.

Προφανώς δεν είσαι ένας απο αυτούς. Δε σε κρίνω, απλά συμπεραίνω

Και όμως υπάρχουν τέτοια άτομα. Λιγα αλλα υπάρχουν. Και αξίζουν πολλά.

Τέλος, η άμεση άρνηση, ο μηδενισμός και η ειρωνία (δεν αναφέρομαι σε σένα pilot) είναι η εύκολη λύση και δεν οδηγούν πουθενά.

Πάντως οι συνθήκες ειναι ώριμες

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16

Τέλος, η άμεση άρνηση, ο μηδενισμός και η ειρωνία (δεν αναφέρομαι σε σένα pilot) είναι η εύκολη λύση και δεν οδηγούν πουθενά.

Enforcer, θέλω απλά να επισημάνω ότι λέγοντας ότι κάποιος στερείται τη βόλεψή του, δεν εννοείται υποχρεωτικά ότι μένει στο δρόμο και δεν έχει να φάει. Όμως ότι αντί να είχε Χ ευκολίες στη ζωή του γιατί θα εκμεταλλευόταν κάποια πρόσωπα-πράγματα-καταστάσεις που θα μπορούσε, επιλέγει να ρίξει ροχάλα σε όλα αυτά και να τραβήξει το δύσκολο δρόμο, μόνος του.
Και ναι, αν εννοείς αυτό, σίγουρα υπάρχουν. Ξέρω κι εγώ τέτοια άτομα...  ;)

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775

Σωστά κατάλαβες και γι'αυτό είμαι απόλυτος σε αυτό το θέμα και ειρωνεύομαι τους ψευτόμαγκες που αύριο θα γλείψουν κάνα κουλούρι για να μπουν κάπου. Νομίζω με τα γαμήσια που τράβηξα και τραβάω έχω κερδίσει το δικαίωμα να κρίνω τον βολεψάκια και μάλιστα με τον πιο ακραίο τρόπο. Τώρα για το εάν ο καιρός έφτασε άσε με να έχω άλλη άποψη.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Όπως το λες. Ας αρχίσει ο καθένας από μόνος του. Διαφωνώ στο "αριστερή σκέψη". Το έχω πει ξανά. Δε χρειάζεται κανένα ταμπελάκι για να μου προσδιορίσει το τι πρέπει να γίνει. Ακόμα και το ταμπελάκι είναι σκλαβιά. Σε ατομικό λοιπόν επίπεδο ας πούμε ότι αρχίζουμε να φτιάχνουμε. Νομίζεις υπάρχουν πολλοί έτοιμοι να στερηθούν τη βολεψιά τους για να τους πεις συμπολεμιστές; Εάν βρεις ένα είσαι τυχερός.

Υπαρχουν...Δεν ειναι λιγοι...Ειναι σκορπιοι.Εχε τα ματια της ψυχης σου ανοικτα ...Θα δεις πολλα.

θα σου παραθεσω ενα κειμενακι ενδιαφερον...

"Οι ανθρωποι πολλες φορες παρεξηγουν το Κενο,απογοητευονται και νομιζουν οτι ειναι οσα δεν καταλαβαινουν.Αυτο δεν ειναι το Κενο,ειναι η συγχυση.Το να χασουμε τον εαυτο μας μεσα στην συνεχη ασκηση για την επιτευξη της αρετης,χωρις διεκδικησεις,μπορουμε να πουμε οτι ειναι το Κενο" Miyamoto Musashi-book of five rings

Ας μην αδικουμε τους εαυτους μας...Και μακρια απο το σκοτος της απαισιοδοξιας...Αυτο προσπαθουν να πετυχουν,για να αρκουμαστε στα "ξεροκομματα" τους....

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Φίλε μου δεν κατάλαβες. Επειδή δε βρήκα κανένα δεν κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια ούτε παραδόθηκα. Αντίθετα μάλιστα προσπαθώ να αναπληρώσω το χαμένο έδαφος όσων θα μπορούσα. Τώρα να σου πω κιόλας δε με νοιάζει και εάν υπάρχουν άλλοι ή όχι, αυτό έχει να κάνει με τον καθένα μας. Πρόβλημά μας ή τους...όπως θες πάρ'το.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Ας αρχίσει ο καθένας από μόνος του. Διαφωνώ στο "αριστερή σκέψη". Το έχω πει ξανά. Δε χρειάζεται κανένα ταμπελάκι για να μου προσδιορίσει το τι πρέπει να γίνει. Ακόμα και το ταμπελάκι είναι σκλαβιά. Σε ατομικό λοιπόν επίπεδο ας πούμε ότι αρχίζουμε να φτιάχνουμε. Νομίζεις υπάρχουν πολλοί έτοιμοι να στερηθούν τη βολεψιά τους για να τους πεις συμπολεμιστές; Εάν βρεις ένα είσαι τυχερός.
Πόσων ετών είσαι φιλαράκι; Νομίζεις ότι μπορεί να αρχίσει ο καθένας από μόνος του με το μυαλό του στο καπιταλιστικό μοντέλο; Μην τρελλαθούμε και τελείως. Εχεις μπλέξει την αριστερή με την κομμουνιστική σκέψη. Το ταμπελάκι δεν είναι σκλαβιά είναι προσωπική αποτυχία. Είναι βλακεία, είναι κατάντια.... Δεν κάνω κοινωνικό έργο επειδή μου το λέει η ΚΝΕ ή ο κάθε μαλάκας που νομίζει ότι κάποιος είναι. Εγώ εχω στερηθεί πολλά απ τη βολεψιά μου για τις αριστερές μου ιδέες. Και είναι αλήθεια πως προτιμώ να γράφω στ αρχίδια μου τις κοινωνικές συμβατικότητες για να τα έχω καλά με την πάρτη μου..... Ασε την αριστερή σκέψη ησυχη και προσπάθησε να την προσεγγίσεις.... Στο λέει ένας καλομαθημένος ευκατάστατος 35άρης που τα είχε σχεδόν όλα απ την συντηρητική καθώσπρέπει οικογένειά του και την είδε αλλιώς γιατί σιχάθηκε το βόλεμα, τις πίπες, τη ρουφιανιά, τη μιζέρια και την ευγένεια για να πάει μπροστά.

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Πόσων ετών είσαι φιλαράκι; Νομίζεις ότι μπορεί να αρχίσει ο καθένας από μόνος του με το μυαλό του στο καπιταλιστικό μοντέλο; Μην τρελλαθούμε και τελείως. Εχεις μπλέξει την αριστερή με την κομμουνιστική σκέψη. Το ταμπελάκι δεν είναι σκλαβιά είναι προσωπική αποτυχία. Είναι βλακεία, είναι κατάντια.... Δεν κάνω κοινωνικό έργο επειδή μου το λέει η ΚΝΕ ή ο κάθε μαλάκας που νομίζει ότι κάποιος είναι. Εγώ εχω στερηθεί πολλά απ τη βολεψιά μου για τις αριστερές μου ιδέες. Και είναι αλήθεια πως προτιμώ να γράφω στ αρχίδια μου τις κοινωνικές συμβατικότητες για να τα έχω καλά με την πάρτη μου..... Ασε την αριστερή σκέψη ησυχη και προσπάθησε να την προσεγγίσεις.... Στο λέει ένας καλομαθημένος ευκατάστατος 35άρης που τα είχε σχεδόν όλα απ την συντηρητική καθώσπρέπει οικογένειά του και την είδε αλλιώς γιατί σιχάθηκε το βόλεμα, τις πίπες, τη ρουφιανιά, τη μιζέρια και την ευγένεια για να πάει μπροστά.
Είμαι 30. Πληρώνω το "βόλεμά μου" με 3 χρόνια άνεργος πρακτικά από αυτό που σπούδασα, διάβασα,έκανα. Κουμπώνω μεροκάματα σε κάτι άλλο που ξέρω όποτε κάτσει. Δεν κατάλαβα που διαφωνείς. Εγώ λέω το ταμπελάκι είναι σκλαβιά και εσύ λες βλακεία. Το άγχος σου από που προέρχεται; Εάν τώρα δε μπορεί ο καθένας να αρχίσει μόνος του, τότε εμένα ποιος με έκανε να αρχίσω; Δεν είμαι σε κανένα κόμμα, δεν πιστεύω τίποτε όσον αφορά πολιτικές και άλλες πίπες ιδεολογίες, απλά έχω πάντα στο νου μου να μη πατάω επί πτωμάτων. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Εάν δεν αξίζω μία δουλεια δε θα βάλω το γνωστό να με "κανονήσει". Εάν δε βιάζομαι να πάω στο γιατρό δε θα λαδώσω για να πηδήξω τη λίστα. Απλά πραγματάκια που δε στα λέει καμία ιδεολογία. Σκέψου πόσο διαφορετικά θα είμασταν εάν όλοι κάναμε πράξη ΜΟΝΟ αυτά τα 2 που ανέφερα πρόχειρα, για να μη γράφω σεντόνια.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Είμαι 30. Πληρώνω το "βόλεμά μου" με 3 χρόνια άνεργος πρακτικά από αυτό που σπούδασα, διάβασα,έκανα. Κουμπώνω μεροκάματα σε κάτι άλλο που ξέρω όποτε κάτσει. Δεν κατάλαβα που διαφωνείς. Εγώ λέω το ταμπελάκι είναι σκλαβιά και εσύ λες βλακεία. Το άγχος σου από που προέρχεται; Εάν τώρα δε μπορεί ο καθένας να αρχίσει μόνος του, τότε εμένα ποιος με έκανε να αρχίσω; Δεν είμαι σε κανένα κόμμα, δεν πιστεύω τίποτε όσον αφορά πολιτικές και άλλες πίπες ιδεολογίες, απλά έχω πάντα στο νου μου να μη πατάω επί πτωμάτων. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Εάν δεν αξίζω μία δουλεια δε θα βάλω το γνωστό να με "κανονήσει". Εάν δε βιάζομαι να πάω στο γιατρό δε θα λαδώσω για να πηδήξω τη λίστα. Απλά πραγματάκια που δε στα λέει καμία ιδεολογία. Σκέψου πόσο διαφορετικά θα είμασταν εάν όλοι κάναμε πράξη ΜΟΝΟ αυτά τα 2 που ανέφερα πρόχειρα, για να μη γράφω σεντόνια.
Αυτή η παραγραφούλα που περιγράφεις είναι ο ορισμός του αριστερού τουλάχιστον όπως εγώ τον εννοώ........ ;)

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Αυτή η παραγραφούλα που περιγράφεις είναι ο ορισμός του αριστερού τουλάχιστον όπως εγώ τον εννοώ........ ;)
Όπως το εννοείς φίλε μου δε σου λέω μπορεί να συμφωνούμε. 6,5 δις κόσμος υπάρχει κάποιοι θα έχουν κοινές ιδέες και οράματα. Λογικό. Απλά σου λέω πως δε θα πάω να μπω κάτω από ταμπέλα γιατί υπάρχουν πολλά περισσότερα που διαφωνώ με όλες τις παρατάξεις παρά που συμφωνώ.

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Όπως το εννοείς φίλε μου δε σου λέω μπορεί να συμφωνούμε. 6,5 δις κόσμος υπάρχει κάποιοι θα έχουν κοινές ιδέες και οράματα. Λογικό. Απλά σου λέω πως δε θα πάω να μπω κάτω από ταμπέλα γιατί υπάρχουν πολλά περισσότερα που διαφωνώ με όλες τις παρατάξεις παρά που συμφωνώ.

Μα δε σου είπε να φορέσεις ταμπέλα! Δεν κάνω το δικηγόρο του περσόνα αλλά έχω μια απορία:
Πού κατατάσσεις τον εαυτό σου ιδεολογικά;
Δεξιά, κέντρο ή αριστερά; Εγώ από τα λεγόμενά σου έχω βγάλει το συμπέρασμά μου για το πού ανήκεις αλλά εσύ τι θα απαντούσες αν σε ρωτούσε κάποιος;
Δε γίνεται να πεις πουθενά γιατί κανείς δε με εκφράζει!

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Μα δε σου είπε να φορέσεις ταμπέλα! Δεν κάνω το δικηγόρο του περσόνα αλλά έχω μια απορία:
Πού κατατάσσεις τον εαυτό σου ιδεολογικά;
Δεξιά, κέντρο ή αριστερά; Εγώ από τα λεγόμενά σου έχω βγάλει το συμπέρασμά μου για το πού ανήκεις αλλά εσύ τι θα απαντούσες αν σε ρωτούσε κάποιος;
Δε γίνεται να πεις πουθενά γιατί κανείς δε με εκφράζει!
θες να σου απαντήσω λογικα με βάση τις πολιτικές ιδεολογίες που υπάρχουν. Εάν λοιπόν έτσι θες να είναι η απάντησή μου θα σου πω το εξής. Στα εργασιακά μου δικαιώματα είμαι αριστερός και μάλιστα για να μη λέω παπαριές όταν ζητάω, έχω ψάξει τις υποχρεώσεις μου και τα δικαιώματά μου στην εργασία. Στα εθνικά είμαι δεξιός. Η ανεργία στον τομέα μου και η ανάγκη να ασχοληθώ με κάτι με οδήγησε μετανάστη. Μάλιστα σε ευρωπαϊκή χώρα. Πίστεψέ με εδώ οι μετανάστες που είναι και λαθραίοι οι περισσότεροι, περνάνε ζάχαρη. Πριν σκεφτείς το οτιδήποτε, ζούσα σε ένα δωμάτιο κελί 2,5χ4 με ζωύφια παντού(μυρμηγκια, κατσαρίδες κλπ) και βρώμικα νερά από τις αποχετεύσεις όχι τις δικές μου αλλά την κεντρική σωλήνα. Τώρα πες μου και εσύ τι πιστεύεις ότι είσαι και γιατί. Ίσως ξέχασα κάτι γιατί συφηλιάστικα τώρα που τα θυμήθικα. Να προσθέσω πως σήμερα τα αντίστοιχα κόμματα έχουν μπει το ένα στο άλλο και βασικά εξυπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή και αντεθνική πολιτική.

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Πως αλλιώς άλλωστε μπορεί να εξηγήσει κάποιος ότι τα μεγάλα σκάνδαλα που μάθαμε υπήρξαν κατά τη διακυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων και μάλιστα ξεκίνησαν κατλα τη διάρκεια του πρώτου και συνέχισαν κατά τη διάρκεια του δευτέρου;  :think: :think:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom