Επισκέπτης
Πάντως οι συνθήκες ειναι ώριμες
Για τι ειναι ωριμες οι συνθηκες?
Πάντως οι συνθήκες ειναι ώριμες
Άσε από και από Πέτρου Ράλλη έχω περάσει και από το παλιό στα Σεπόλια κλπ. Και πάλι την ίδια άποψη έχω. Περνάνε καλύτερα. Και μόνο φίλε μου που με μάζεψε το αλλοδαπών Έλληνα πολίτη και όχι μούφα βαφτισμένο σαν κάτι ψευτοβορειοηπειρώτες, ρώσσους δηλ. Ρωσσοπόντιους κλπ μου τη δίνει στα νεύρα και ενισχύει αυτό που σου λέω.......
Γενικεύεις επαγωγικά και αυθαίρετα πράγματα που είναι ανυπόστατα. Σε δικαιολογώ γιατί έχεις προσωπικές εμπειρίες. Παρά ταύτα οι ΛΑΘΡΟμετανάστες στην Ελλάδα (εάν ασχοληθεί κάποιος μαζί τους) θα δημιουργήσει τέτοιο σκάνδαλο που μπορεί να ρίξει κυβερνήσεις.......Άσε από και από Πέτρου Ράλλη έχω περάσει και από το παλιό στα Σεπόλια κλπ. Και πάλι την ίδια άποψη έχω. Περνάνε καλύτερα. Και μόνο φίλε μου που με μάζεψε το αλλοδαπών Έλληνα πολίτη και όχι μούφα βαφτισμένο σαν κάτι ψευτοβορειοηπειρώτες, ρώσσους δηλ. Ρωσσοπόντιους κλπ μου τη δίνει στα νεύρα και ενισχύει αυτό που σου λέω.
θες να σου απαντήσω λογικα με βάση τις πολιτικές ιδεολογίες που υπάρχουν. Εάν λοιπόν έτσι θες να είναι η απάντησή μου θα σου πω το εξής. Στα εργασιακά μου δικαιώματα είμαι αριστερός και μάλιστα για να μη λέω παπαριές όταν ζητάω, έχω ψάξει τις υποχρεώσεις μου και τα δικαιώματά μου στην εργασία. Στα εθνικά είμαι δεξιός. Η ανεργία στον τομέα μου και η ανάγκη να ασχοληθώ με κάτι με οδήγησε μετανάστη. Μάλιστα σε ευρωπαϊκή χώρα.
Αλλο ιδεολογία και άλλο κόμμα. Μπερδεγουέι τα έχεις κάνει.
Πίστεψέ με εδώ οι μετανάστες που είναι και λαθραίοι οι περισσότεροι, περνάνε ζάχαρη.
Ούτε μυρωδιά δεν έχεις πάρει τι γίνεται στη χώρα σου φιλαράκο..... Ασε γιατί δυό φορές σε αυτόφωρο Σαββατιάτικα άμα σε πάω βόλτα και άλλες δυό στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη θα αναθεωρήσεις.
Πριν σκεφτείς το οτιδήποτε, ζούσα σε ένα δωμάτιο κελί 2,5χ4 με ζωύφια παντού(μυρμηγκια, κατσαρίδες κλπ) και βρώμικα νερά από τις αποχετεύσεις όχι τις δικές μου αλλά την κεντρική σωλήνα. Τώρα πες μου και εσύ τι πιστεύεις ότι είσαι και γιατί.
Δε σε λυπάμαι, αλλά μετά από αυτά εάν δεν έχεις καταλάβει ότι άλλο ο αριστερός τρόπος σκέψης και άλλο τα κόμματα κάτι δεν θωρείς σωστά.
Ίσως ξέχασα κάτι γιατί συφηλιάστικα τώρα που τα θυμήθικα.
Και καλά έκανες και συφιλιάστηκες... Οι αναμνήσεις ενός ανθρώπου στη ζωή του και τα σημάδια του (σωματικά και ψυχικά) υπάρχουν για να του θυμίζουν ότι είναι ζωντανός.
Να προσθέσω πως σήμερα τα αντίστοιχα κόμματα έχουν μπει το ένα στο άλλο και βασικά εξυπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή και αντεθνική πολιτική.
Αναρχικό σε κόβω......
Επίσης θεωρώ καθετί εθνικό συνάμα ρατσιστικό. Αγνοείς τελείως τον ρατσισμό που έζησες και προσπαθείς να προστατεύσεις πίσω από εθνικές κορώνες την ίδια ρατσιστική συμπεριφορά σε ανθρώπους που απλά ζουν ότι και εσύ έζησες με βάση ένα εθνικό ρατσιστικό κατεστημένο που σιχάθηκες.
Συμφωνώ στο τελευταίο. Για τους μετανάστες δεν αλλάζω γνώμη μη το ψάχνεις. Έχω και εγώ να σου πω πολλά που θα ρίξουν τις δικές σου πρώτα άμυνες και συμπάθιες για τους μετανάστες. οι κυβερνήσεις παίζουν παιχνίδια εις βάρος όλων μας και των ντόπιων και των ξένων. Θα τα ξαναπούμε.Γενικεύεις επαγωγικά και αυθαίρετα πράγματα που είναι ανυπόστατα. Σε δικαιολογώ γιατί έχεις προσωπικές εμπειρίες. Παρά ταύτα οι ΛΑΘΡΟμετανάστες στην Ελλάδα (εάν ασχοληθεί κάποιος μαζί τους) θα δημιουργήσει τέτοιο σκάνδαλο που μπορεί να ρίξει κυβερνήσεις.......
Στην Ελλάδα υπάρχουν καλοί νόμοι και άθλιοι νόμοι. Οι νόμοι για τους λαθρομετανάστες είναι άθλιοι.
Το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι και τους καλούς και τους άθλιους νόμους τους εφαρμόζουν στην Ελλάδα μόνο άθλιοι άνθρωποι.
Πλάκα μου κάνεις τελικά.... Κάνε μια βόλτα στην επαρχία.. Τα χωράφια τα δουλεύουν αλβανοί γιατί οι Ελληνες θέλουν ή να κάθονται στο καφενείο, ή να γίνουν γιατροί, βουλευτές, διευθυντές και δημόσιοι υπάλληλοι.....Και δεν είναι ρατσισμός. Είναι το ότι πρώτα πρέπει να βολεύοντε σε δουλειές οι ντόπιοι και μετά οι υπόλοιποι. Πίστεψέ με ακόμα και σήμερα δε με πείραξε καθόλου το γαμήσι που έφαγα, και βγάζω το καπέλο στους κατοίκους εκεί που πήγα. οι πολίτες τους δε θα πεινάζουν ποτέ. Δες το απλά. Είναι σα να μη τρως εσύ κάθε μέρα και να πηγαίνεις το φαγητό σου να το δίνεις σε άλλον. Πόσο θα αντέξεις;
Ούτε με αυτό συμφωνώ γιατί τα μεροκάματα που κάνω είναι σε οικοδομή και έχω δουλέψει όπως λες με καύσωνα (πάνω από 38 υπό σκιά απαγορεύεται κάθε οικοδομική εργασία και δούλευα με 43) και το συνεργείο ήταν Έλληνες όλοι. τώρα λες να έτυχα στο μοναδικό συνεργείο με Έλληνες που δουλεύουν όπου βρουν και δε το παίζουν βασιλιάδες;Χλωμό.Όταν ο εργολάβος έπαιρνε τηλέφωνα αλβανούς να έρθουν για μεροκάματο ένας ήρθε οι άλλοι κάνανε μπάνια και μετά από τρεις μέρες είπε πως έπαθε τράβηγμα στο χέρι και την έκανε με ελαφρά....άσε σου λέω...έχω ζήσει μέρα και νύχτα σε δουλειές και έχω να σου πω και για τους μεν και τους δε πολλά.Πλάκα μου κάνεις τελικά.... Κάνε μια βόλτα στην επαρχία.. Τα χωράφια τα δουλεύουν αλβανοί γιατί οι Ελληνες θέλουν ή να κάθονται στο καφενείο, ή να γίνουν γιατροί, βουλευτές, διευθυντές και δημόσιοι υπάλληλοι.....
Μου κάνεις μιλάμε τρελλή πλάκα....
Πριν τους Ολυμπιακούς δούλευαν σε Ολυμπιακά έργα 600000 μετανάστες και παρακάλαγαν και για άλλους.... Η ανεργία τότε ήταν γύρω στο 10%...... Αλλά ο έλληνας θέλει 150 ευρώ μεροκάματο και να δουλεύει ο αλβανός με 40 βαθμούς κελσίου υπό σκιάν. Αλλά από την άλλη έχεις δίκιο εθνικά..... Ο έλληνας είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα.... Ο ιδρώτας είναι για υποδεέστερους λαούς......
θες να σου απαντήσω λογικα με βάση τις πολιτικές ιδεολογίες που υπάρχουν. Εάν λοιπόν έτσι θες να είναι η απάντησή μου θα σου πω το εξής. Στα εργασιακά μου δικαιώματα είμαι αριστερός και μάλιστα για να μη λέω παπαριές όταν ζητάω, έχω ψάξει τις υποχρεώσεις μου και τα δικαιώματά μου στην εργασία. Στα εθνικά είμαι δεξιός. Η ανεργία στον τομέα μου και η ανάγκη να ασχοληθώ με κάτι με οδήγησε μετανάστη. Μάλιστα σε ευρωπαϊκή χώρα. Πίστεψέ με εδώ οι μετανάστες που είναι και λαθραίοι οι περισσότεροι, περνάνε ζάχαρη. Πριν σκεφτείς το οτιδήποτε, ζούσα σε ένα δωμάτιο κελί 2,5χ4 με ζωύφια παντού(μυρμηγκια, κατσαρίδες κλπ) και βρώμικα νερά από τις αποχετεύσεις όχι τις δικές μου αλλά την κεντρική σωλήνα. Τώρα πες μου και εσύ τι πιστεύεις ότι είσαι και γιατί. Ίσως ξέχασα κάτι γιατί συφηλιάστικα τώρα που τα θυμήθικα. Να προσθέσω πως σήμερα τα αντίστοιχα κόμματα έχουν μπει το ένα στο άλλο και βασικά εξυπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή και αντεθνική πολιτική.
στη ζωή μου έμαθα να μην έχω αντιπάθειες ή συμπάθειες αλλά να καταγράφω στον εγκέφαλό μου αντικειμενικά αυτά που βιώνω και διαβάζω. Η αλήθεια είναι πάντα μια. Ολες οι εκδοχές της είναι υποκειμενικές ανοησίες.Συμφωνώ στο τελευταίο. Για τους μετανάστες δεν αλλάζω γνώμη μη το ψάχνεις. Έχω και εγώ να σου πω πολλά που θα ρίξουν τις δικές σου πρώτα άμυνες και συμπάθιες για τους μετανάστες. οι κυβερνήσεις παίζουν παιχνίδια εις βάρος όλων μας και των ντόπιων και των ξένων. Θα τα ξαναπούμε.
Και δεν είναι ρατσισμός. Είναι το ότι πρώτα πρέπει να βολεύοντε σε δουλειές οι ντόπιοι και μετά οι υπόλοιποι. Πίστεψέ με ακόμα και σήμερα δε με πείραξε καθόλου το γαμήσι που έφαγα, και βγάζω το καπέλο στους κατοίκους εκεί που πήγα. οι πολίτες τους δε θα πεινάζουν ποτέ. Δες το απλά. Είναι σα να μη τρως εσύ κάθε μέρα και να πηγαίνεις το φαγητό σου να το δίνεις σε άλλον. Πόσο θα αντέξεις;
Ούτε με αυτό συμφωνώ γιατί τα μεροκάματα που κάνω είναι σε οικοδομή και έχω δουλέψει όπως λες με καύσωνα (πάνω από 38 υπό σκιά απαγορεύεται κάθε οικοδομική εργασία και δούλευα με 43) και το συνεργείο ήταν Έλληνες όλοι.
Κατσε τώρα μισό γιατί εσύ θα μας τρελλάνεις....
Τη γειτονιά μου ολόκληρη την έχουν χτίσει τα τελευταία 15 χρόνια Αλβανοπολωνοσέρβοι......
τώρα λες να έτυχα στο μοναδικό συνεργείο με Έλληνες που δουλεύουν όπου βρουν και δε το παίζουν βασιλιάδες;Χλωμό.
Γιατί δε ρωτάς τις κατασκευαστικές εταιρείες να σου δώσουν τα στοιχεία τους;
Πάλι μέθοδος της επαγωγής............
Όταν ο εργολάβος έπαιρνε τηλέφωνα αλβανούς να έρθουν για μεροκάματο ένας ήρθε οι άλλοι κάνανε μπάνια και μετά από τρεις μέρες είπε πως έπαθε τράβηγμα στο χέρι και την έκανε με ελαφρά....άσε σου λέω...έχω ζήσει μέρα και νύχτα σε δουλειές και έχω να σου πω και για τους μεν και τους δε πολλά.
Θέλω να μου εξηγήσεις κάτι........
Γιατί οι Αλβανοί φτιάχνονται μια χαρά με σπίτι και αυτοκίνητο και οι Ελληνες βολεύονται με το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ;;;;;;
Ολα κλοπιμαία είναι;
Λάθος τρόπος σκέψης. Απαντάς στον επαγωγικό τρόπο με επαγωγή. Αφού ισχύει σε ένα ισχύει σε όλους.Εγώ θέλω να σου παραθέσω ένα πολύ απλό παράδειγμα - που λες ότι οι ξένοι μας τρώνε τις δουλειές - και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Θέλαμε να κάνουμε μια δουλειά τεχνικής φύσεως.
Τηλεφωνήσαμε σε 7 μάστορες, Έλληνες όλοι. Και ήταν όλοι τους "σήμερα θα έρθω-αύριο θα έρθω-στις 3 θα έρθω-δεν μπόρεσα εχτές κ.ο.κ.
Στο τέλος αφού όλοι μας πουλούσαν και δεν έρχονταν βρήκαμε έναν Αλβανό ή βορειοηπειρώτη, δεν ξέρω, ο οποίος και στην ώρα του ήρθε, και λιγότερα λεφτά - σε λογικά πάντα πλαίσια - ζήτησε από τους προηγούμενους και ήταν συνεπής και σωστός τεχνίτης ενώ έκανε ακριβώς ό,τι υποσχέθηκε.
Έμαθα επίσης εκ των υστέρων ότι ένας από αυτούς που είχαμε και προσωπική φιλία εκμυστηρεύτηκε σε κοινό γνωστό πρόσωπο πως θα μας έλεγε μεγάλη τιμή γιατί από αυτοψία που έκανε είδε ότι έχει μπόλικη δουλειά και βαριόταν να την κάνει.
Όλοι οι υπόλοιποι, απλά δεν ήρθαν ποτέ.
ΛΟΙΠΟΝ???
Τι μου λες τώρα;;; Φταίνε οι ξένοι;
Σε παρακαλώ....
Λάθος τρόπος σκέψης. Απαντάς στον επαγωγικό τρόπο με επαγωγή. Αφού ισχύει σε ένα ισχύει σε όλους.
Η στατιστική είναι αδιάψευστος μαρτυρας. Κάντε μια βόλτα στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία να καταλάβετε πόσο "εθνική" στατιστική υπηρεσία είναι πλέον....
Για σκαζάλ ΟΧΙΑ...... Εθνική στατιστική Υπηρεσία......Άνέφερα μόνο αυτό το παράδειγμα εδώ.
Ξέρω όμως από προσωπικές μαρτυρίες, πχ, αγροτών, χωριατών, πως στα χωράφια δουλεύουν Αλβανοί κτλ. γιατί οι ντόπιοι δεν καταδέχονται.
Ας μη γενικεύσω επειδή δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά όπως λες κι εσύ, αφού ισχύει για το 1, εγώ έχω ερευνήσει ήδη κ περιπτώσεις όπου κ αρκετά μεγαλύτερο του 1 και αποδείχθηκε ότι ισχύει το ίδιο, άρα εγώ πιστεύω ότι θα ισχύει και για ν.
Στους υπολοίπους δεν μπορώ να το αποδείξω, μόνο να υπερασπιστώ τη γνώμη μου.
Απλά τέλειος.......Οι καταπιεσμένοι λαοί πάντα έχουν την ψευδαίσθηση οτι είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα αλλα κάποιοι που τους ζηλεύουν έχουν στησει συνομωσία σε βάρος τους γιατί τους φοβούνται.
Το πρόβλημα της ελλάδας δεν ειναι οι μετανάστες. Ουτε ο πιλότος, ούτε ο ενφόρσερ ούτε κανένας. Οι μετανάστες είναι απλά ο εύκολος στόχος - αυτοί που φταίνε για όλα. Αν δεν υπήρχαν θα τους ειχαν εφευρει.
Θα είχαν εφεύρει ο,τιδήποτε αποπροσανατολίζει ώστε οι πήθικοι της βουλής και οι κολακές τους να κλέβουν ανενόχλητοι.
Ας δούμε πρώτα να εφαρμόζονται οι νόμοι, ας δούμε υπουργούς και μεγαλο-δημοσιογράφους να πηγαίνουν φυλακή, ας δούμε που πήγαν τα κονδύλια για τους πυρόπληκτους, ας δούμε να γκρεμίζονται αυθαίρετα, ας δούμε την αστυνομία να κάνει σωστά τη δουλειά της και μετά...αφού γινουν ολα αυτά...και άλλα τόσα..ας δούμε τι άλλο πρεπει να γίνει για να φτιάξουμε μια ακόμα πιο σωστή κοινωνία. Για όλους.