Νέα

Θέλουμε Δημοψήφισμα για τη Λαθρομετανάστευση και το θέλουμε ΤΩΡΑ!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα GrP
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 160K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να φύγους οι παράνομοι μετανάστες απο την Ελλάδα άμεσα!

• Ναι

Ψήφοι: 97 92,4%
  • Όχι

Ψήφοι: 8 7,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    105

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
οκ δρ. περσόνα

το ελληνικό κράτος είναι για το πέος.

θα ρθειτε να το κυβερνήσετε;;;

να διορθώσετε τα λάθη;;;

Κοίτα  δεν είναι έτσι .
Απλά  με το διάλογο  προκύπτουν θέματα .
Μη  στέκεσαι σε  διατυπώσεις . Να  βλέπεις  πίσω  από τις  λέξεις  και να   είσαι  ανεκτικός  στη  διαφορετική  άποψη .

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
ετσι ακριβώς.

μπούμπα ο μπάτσος στο λος ατζελες λέει "suspect" και στους άλλους μπάτσους λέει officer
επόμενοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

τον προσδιορίζει εθνικά όταν τον περιγράφει όμως.

"pursuing suspect west in Dreams Avenue, the suspect is an african-american male, mid-30s, about 6 feet tall, driving a silver SUV"...

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Κοίτα  δεν είναι έτσι .
Μη  στέκεσαι σε  διατυπώσεις . Να  βλέπεις  πίσω  από τις  λέξεις  και να   είσαι  ανεκτικός  στη  διαφορετική  άποψη .
ποιος μωρε? ο αρχιφασιστας?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
δεν ξέρω αν είναι μόνο θέμα πολίτικαλ κορέκτνες...

δηλώνει έλληνα υπήκοο που ανήκει σε διαφορετικό έθνος.
η δική μου ένσταση είναι, όταν κάποιος είναι μετανάστης (πολίτης) 10ης γενιάς και βάλε, από τη στιγμή που ανήκει σε άλλο έθνος, πώς μπορείς να του αρνείσαι την ιθαγένεια? δηλαδή να τον διαχωρίζεις για πάντα από εσένα, που έχεις προγόνους εδώ από πιο παλιά?

στην αμερική το έκαναν για το πολιτικά ορθό του θέματος αυτό με το (εθνική καταγωγή)-αμέρικαν, όμως με έβαλε σε σκέψεις σχετικά με τους αλλοεθνείς πολίτες εδώ...

δεν του το αρνείται ρε τούβλο.
εάν παντρευτεί έλληνα ή ελληνίδα το παιδι έχει αυτόματα ελληνική ιθαγένεια.
εάν παντρεύονται αναμεταξύ τους τα παιδία που γεννιώνται ενταύθα έχουν αυτόματα την ελληνική υπηκοότητα ή μπορούν να αποποιηθούν την ιθαγένεια των γονέων τους και να αιτηθούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια λόγω εδάφους.

ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΝΕΤΑ ο χι ιθαγενής έχει αυτόματα την χι υπηκοότητα αλλά μπορεί εάν θέλιε να πάρει και την ψι και την ζετ και την ωμέγα.
ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ.
ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΤΕ.
Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΑΦΓΑΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΚΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ. ΥΠΗΚΟΟΣ ΝΑΙ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΠΟΤΕ.
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΝΑ, Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΗΚΟΟΣ.

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
το γραφείο γνωριμιών είναι νόμιμη επιχείρηση....
μεταξύ συναινούντων ενηλίκων...

αντε να κλαφτείς σε κανα μοντ...
εγω λεω να μου στειλεις με πμ ποιος και που εισαι να δουμε ποιος θα κλαψει μετα, αλλα ξεχασα, ο καλος φασιστας γκαιμπελισκος, δεν αποκαλυπτει ποτε την πηγη της προπαγανδας!

χαχαχαχαχα υπανθρωπε! ουτε για κλωτσιες δεν εισαι!

outlawed

Μέλος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Κοίτα  δεν είναι έτσι .

νομίζω ότι είμαι ο διαλεκτικότερος όλων, εδώ μεσα...

αλλά η μαλακία και η ξερολίαση έχει χτυπήσει κόκκινο.

επί της ουσίας.

υπάρχει το ίσχύον (είναι) και αυτό που θα θέλαμε να γίνει (δεον)

αν δεν ξέρουμε τι είναι τι, γίνεται τουρλουμπούκι.

ας συμφωνήσουμε στο τι ισχύει και ας διαφωνήσουμε στο τι θα θέλαμε να ισχύει...

αλλά αν διαφωνουμε στο τι ισχύει δε γίνεται...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
τον προσδιορίζει εθνικά όταν τον περιγράφει όμως.

"pursuing suspect west in Dreams Avenue, the suspect is an african-american male, mid-30s, about 6 feet tall, driving a silver SUV"...

δεν το κάνει για εθνικούς λόγους μωρή μαλάκω. για εύκολο εντοπισμό το κάνει.
και δε λεει white αλλά caucasian. ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΓΑΜΩ.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
ΠΠ episode 3
Die hard: With a vengeance.

Μπα....
Απέθαντος είναι...Ούτε οι ασημένιες σφαίρες δεν τον πιάνουν...
Μόνο το παλούκωμα σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος!

ιθαγενής: ιθύς+γένος (ιθύς=ευθύς, ο κατ' ευθείαν βαίνων + γένος -γενέσθαι / γίγνομαι

Ο  απ ευθείας  καταγόμενος  από τους  γη γενείς , τους  γεννημένους  στη γή  τους .

Εγώ  λέω  ότι  υπάρχει  εννοιολογική  διαφορά .
Την πρακτική  διαφορά  θέλω  να  μου  πουνε  τα  σοφά  παιδάκια

Στο δίκαιό μας, η λέξη υπηκοότητα, έχει αντικατασταθεί πλήρως από τη λέξη ιθαγένεια...
Ωστόσο, στα νομικα σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιείται μια λέξη με σημασία διαφορετική από αυτήν που έχει εξω- νομικά...

outlawed

Μέλος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Like
0
Πόντοι
0
εγω λεω να μου στειλεις με πμ ποιος και που εισαι να δουμε ποιος θα κλαψει μετα, αλλα ξεχασα, ο καλος φασιστας γκαιμπελισκος, δεν αποκαλυπτει ποτε την πηγη της προπαγανδας!

χαχαχαχαχα υπανθρωπε! ουτε για κλωτσιες δεν εισαι!

κλάψε φασιστάκο !!!

δε γαμας που δε γαμάς, κλάψε τουλάχιστον....

α, πόσταρε και κανα ρωσιδάκι να ταίζει πάπιες...

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
δεν του το αρνείται ρε τούβλο.
εάν παντρευτεί έλληνα ή ελληνίδα το παιδι έχει αυτόματα ελληνική ιθαγένεια.
εάν παντρεύονται αναμεταξύ τους τα παιδία που γεννιώνται ενταύθα έχουν αυτόματα την ελληνική υπηκοότητα ή μπορούν να αποποιηθούν την ιθαγένεια των γονέων τους και να αιτηθούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια λόγω εδάφους.

ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΝΕΤΑ ο χι ιθαγενής έχει αυτόματα την χι υπηκοότητα αλλά μπορεί εάν θέλιε να πάρει και την ψι και την ζετ και την ωμέγα.
ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ.
ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΤΕ.
Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΑΦΓΑΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΚΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΠΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ. ΥΠΗΚΟΟΣ ΝΑΙ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΠΟΤΕ.
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΝΑ, Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΗΚΟΟΣ.

μην τα παίρνεις, δε διαφωνώ σε αυτά που έγραψες.

απλώς δεν ήξερα ότι μπορούν να αποποιηθούν τα παιδιά την αφγανική ιθαγένεια και να πάρουν την ελληνική...

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Εγώ  στέκομαι  στην  ουσία .
Εγώ  στέκομαι επί της  αρχής  , ως  οπαδός  της  ανοιχτής  κοινωνίας ότι  πρέπει  να  υπάρχει  η  δυνάτοτητα  στον κάθε  , αλλοδαπό , αλλογενή , αλλοεθνή  να  πολιτογραφηθεί υπό προϋποθέσεις .
Πράγματι  στην Ελλάδα  υπάρχει ένα  πρόβλημα  ορολογίας , διότι  ενώ  ο  νόμος  εννοεί πρακτικά  υπηκοότητα  , εν  τούτοις  την  ταυτίζει  εννοιολογικά  με  την  ιθαγένεια .
Το θέμα  όμως  είναι  το εξής , είναι  σκόπιμο να  να  αλλάξει τόσο πολύ  ο κώδικας  ιθαγένειας , οπότε  ο πολιτογραφούμενος  να  αποκτά  υπηκοότητα  μόνο , για να  υπάρχει διάκριση  από την  ιθαγένεια?
Μήπως  εν τέλει επί  του  πρακτέου  απλά  παίζουμε  με  τις  λέξεις ?
Μήπως  αυτή  η  διάκριση ελλοχεύει  κινδύνους  άλλους ?
Νομίζω  ότι εφ όσον  ως  ιθαγένεια  έχουμε  αποδεχθεί  τον νομικό δεσμό που  μας  συνδέει  με  τον τόπο μας , ιθαγένεια  θα  πρέπει  να  δίνουμε.
Κατά  τα άλλα  αγαπημένε  μου  φίλε  περσόνα , που με  ξευτίλισες  στα  πουστρηλίκια  σήμερα , πιστεύω  ότι ο καυγάς  είναι για  το πάπλωμα  και  μόνο και τίποτα  παραπάνω .

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
δεν το κάνει για εθνικούς λόγους μωρή μαλάκω. για εύκολο εντοπισμό το κάνει.
και δε λεει white αλλά caucasian. ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΓΑΜΩ.

κοίτα ποιος μιλάει για εμμονές.

το ξεκαθάρισα πολλά ποστ πριν το επισημάνεις.

μάθε να διαβάζεις, είπα ότι καταλαβαίνω τη διαφορά αλλά αυτό με έβαλε σε σκέψεις.

άιντε, καβλώνετε και τα παίρνετε και δεν προσπαθείτε καν να διαβάσετε τι θέλει να πει ο άλλος.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Συνταγμα της Ελλάδος...

ΑΡΘΡΟ 31

Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί όποιος είναι Έλληνας πολίτης πριν από πέντε τουλάχιστον έτη, έχει από πατέρα ή μητέρα ελληνική καταγωγή, έχει συμπληρώσει το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας του και έχει τη νόμιμη ικανότητα του εκλέγειν.

υπό το ανωτέρω πρίσμα της συνταγματικής επιταγής ο έχων την ελληνικήν ιθαγένειαν (έλκων αυτήν από μητρός ή πατρός) δεν έχει και αυτόματα την ελληνική υπηκοότητα και τανάπαλιν...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ίσιε πάμε να τους το ξαναπώ.

οι έλληνες έχουν Ελληνική Ιθαγένεια και Υπηκοότητα (Hellenic Nationality & Citizenship)

επίσης έχουν Ευρωπαική Υπηκοότητα (European Citizenship) αλλά ουχί Εuropean Citizenship γιατί πολύ απλα Εθνος Ευρωπαίων ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ.
Οταν η Ευρώπη γίνει κάτι σαν USA που σιγά σιγά μετά από 3 αιώνες απέκτησαν την έννοια την ύπαρξης αμερικανικού έθνους τότε το ξανασυζητάμε.

Μέχρι ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Και αυτό είναι ένα λαμπρό παράδειγμα γιατί ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΕ.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Συνταγμα της Ελλάδος...

ΑΡΘΡΟ 31

Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί όποιος είναι Έλληνας πολίτης πριν από πέντε τουλάχιστον έτη, έχει από πατέρα ή μητέρα ελληνική καταγωγή, έχει συμπληρώσει το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας του και έχει τη νόμιμη ικανότητα του εκλέγειν.

υπό το ανωτέρω πρίσμα της συνταγματικής επιταγής ο έχων την ελληνικήν ιθαγένειαν (έλκων αυτήν από μητρός ή πατρός) δεν έχει και αυτόματα την ελληνική υπηκοότητα και τανάπαλιν...

φχαριστώ πολύ περσοναςνονγκράτας.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
κοίτα ποιος μιλάει για εμμονές.

το ξεκαθάρισα πολλά ποστ πριν το επισημάνεις.

μάθε να διαβάζεις, είπα ότι καταλαβαίνω τη διαφορά αλλά αυτό με έβαλε σε σκέψεις.

άιντε, καβλώνετε και τα παίρνετε και δεν προσπαθείτε καν να διαβάσετε τι θέλει να πει ο άλλος.
πλακα σε κάνω μωρή.

outlawed

Μέλος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Μπορείς να είσαι έλληνας ιθαγενής χωρίς να είσαι έλληνας υπήκοος και το αντίστροφο...

Στο δίκαιό μας, η λέξη υπηκοότητα, έχει αντικατασταθεί πλήρως από τη λέξη ιθαγένεια...
Ωστόσο, στα νομικα σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιείται μια λέξη με σημασία διαφορετική από αυτήν που έχει εξω- νομικά...

πόσες μοίρες είναι αυτή η κωλοτούμπα dear str8;;;

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
ίσιε πάμε να τους το ξαναπώ.

οι έλληνες έχουν Ελληνική Ιθαγένεια και Υπηκοότητα (Hellenic Nationality & Citizenship)

επίσης έχουν Ευρωπαική Υπηκοότητα (European Citizenship) αλλά ουχί Εuropean Citizenship γιατί πολύ απλα Εθνος Ευρωπαίων ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ.
Οταν η Ευρώπη γίνει κάτι σαν USA που σιγά σιγά μετά από 3 αιώνες απέκτησαν την έννοια την ύπαρξης αμερικανικού έθνους τότε το ξανασυζητάμε.

Μέχρι ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Και αυτό είναι ένα λαμπρό παράδειγμα γιατί ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΕ.

Και  όμως  στο άρθρο 17 της  Συνθήκης  της  Ρώμης , αλλά  και στη  συνθήκη  του  Μααστριχτ , για  ευρωπαϊκή  ιθαγένεια  μιλάμε

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Απαντήσεις
153
Εμφανίσεις
9K

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom