απαπαπα ή ηλίθιος είσαι ή μαλάκας
τα χουμε γράψει 10 φορές.
γράψτο 11η ή κανε κοπυ!
το μυαλό σ' εμποδίζει;;;
απαπαπα ή ηλίθιος είσαι ή μαλάκας
τα χουμε γράψει 10 φορές.
οκ δρ. περσόνα
το ελληνικό κράτος είναι για το πέος.
θα ρθειτε να το κυβερνήσετε;;;
να διορθώσετε τα λάθη;;;
τη συνεχιζεις βλεπω τη μαλακια!!
οκ, οπως θες!
ετσι ακριβώς.
μπούμπα ο μπάτσος στο λος ατζελες λέει "suspect" και στους άλλους μπάτσους λέει officer
επόμενοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
ποιος μωρε? ο αρχιφασιστας?Κοίτα δεν είναι έτσι .
Απλά με το διάλογο προκύπτουν θέματα .
Μη στέκεσαι σε διατυπώσεις . Να βλέπεις πίσω από τις λέξεις και να είσαι ανεκτικός στη διαφορετική άποψη .
δεν ξέρω αν είναι μόνο θέμα πολίτικαλ κορέκτνες...
δηλώνει έλληνα υπήκοο που ανήκει σε διαφορετικό έθνος.
η δική μου ένσταση είναι, όταν κάποιος είναι μετανάστης (πολίτης) 10ης γενιάς και βάλε, από τη στιγμή που ανήκει σε άλλο έθνος, πώς μπορείς να του αρνείσαι την ιθαγένεια? δηλαδή να τον διαχωρίζεις για πάντα από εσένα, που έχεις προγόνους εδώ από πιο παλιά?
στην αμερική το έκαναν για το πολιτικά ορθό του θέματος αυτό με το (εθνική καταγωγή)-αμέρικαν, όμως με έβαλε σε σκέψεις σχετικά με τους αλλοεθνείς πολίτες εδώ...
εγω λεω να μου στειλεις με πμ ποιος και που εισαι να δουμε ποιος θα κλαψει μετα, αλλα ξεχασα, ο καλος φασιστας γκαιμπελισκος, δεν αποκαλυπτει ποτε την πηγη της προπαγανδας!το γραφείο γνωριμιών είναι νόμιμη επιχείρηση....
μεταξύ συναινούντων ενηλίκων...
αντε να κλαφτείς σε κανα μοντ...
Κοίτα δεν είναι έτσι .
Απλά με το διάλογο προκύπτουν θέματα .
Μη στέκεσαι σε διατυπώσεις . Να βλέπεις πίσω από τις λέξεις και να είσαι ανεκτικός στη διαφορετική άποψη .
τον προσδιορίζει εθνικά όταν τον περιγράφει όμως.
"pursuing suspect west in Dreams Avenue, the suspect is an african-american male, mid-30s, about 6 feet tall, driving a silver SUV"...
ΠΠ episode 3
Die hard: With a vengeance.
ιθαγενής: ιθύς+γένος (ιθύς=ευθύς, ο κατ' ευθείαν βαίνων + γένος -γενέσθαι / γίγνομαι
Ο απ ευθείας καταγόμενος από τους γη γενείς , τους γεννημένους στη γή τους .
Εγώ λέω ότι υπάρχει εννοιολογική διαφορά .
Την πρακτική διαφορά θέλω να μου πουνε τα σοφά παιδάκια
εγω λεω να μου στειλεις με πμ ποιος και που εισαι να δουμε ποιος θα κλαψει μετα, αλλα ξεχασα, ο καλος φασιστας γκαιμπελισκος, δεν αποκαλυπτει ποτε την πηγη της προπαγανδας!
χαχαχαχαχα υπανθρωπε! ουτε για κλωτσιες δεν εισαι!
δεν του το αρνείται ρε τούβλο.
εάν παντρευτεί έλληνα ή ελληνίδα το παιδι έχει αυτόματα ελληνική ιθαγένεια.
εάν παντρεύονται αναμεταξύ τους τα παιδία που γεννιώνται ενταύθα έχουν αυτόματα την ελληνική υπηκοότητα ή μπορούν να αποποιηθούν την ιθαγένεια των γονέων τους και να αιτηθούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια λόγω εδάφους.
ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΝΕΤΑ ο χι ιθαγενής έχει αυτόματα την χι υπηκοότητα αλλά μπορεί εάν θέλιε να πάρει και την ψι και την ζετ και την ωμέγα.
ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ.
ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΤΕ.
Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΑΦΓΑΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΚΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΠΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ. ΥΠΗΚΟΟΣ ΝΑΙ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΠΟΤΕ.
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΝΑ, Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΗΚΟΟΣ.
δεν το κάνει για εθνικούς λόγους μωρή μαλάκω. για εύκολο εντοπισμό το κάνει.
και δε λεει white αλλά caucasian. ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΓΑΜΩ.
Συνταγμα της Ελλάδος...
ΑΡΘΡΟ 31
Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί όποιος είναι Έλληνας πολίτης πριν από πέντε τουλάχιστον έτη, έχει από πατέρα ή μητέρα ελληνική καταγωγή, έχει συμπληρώσει το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας του και έχει τη νόμιμη ικανότητα του εκλέγειν.
υπό το ανωτέρω πρίσμα της συνταγματικής επιταγής ο έχων την ελληνικήν ιθαγένειαν (έλκων αυτήν από μητρός ή πατρός) δεν έχει και αυτόματα την ελληνική υπηκοότητα και τανάπαλιν...
πλακα σε κάνω μωρή.κοίτα ποιος μιλάει για εμμονές.
το ξεκαθάρισα πολλά ποστ πριν το επισημάνεις.
μάθε να διαβάζεις, είπα ότι καταλαβαίνω τη διαφορά αλλά αυτό με έβαλε σε σκέψεις.
άιντε, καβλώνετε και τα παίρνετε και δεν προσπαθείτε καν να διαβάσετε τι θέλει να πει ο άλλος.
Μπορείς να είσαι έλληνας ιθαγενής χωρίς να είσαι έλληνας υπήκοος και το αντίστροφο...
Στο δίκαιό μας, η λέξη υπηκοότητα, έχει αντικατασταθεί πλήρως από τη λέξη ιθαγένεια...
Ωστόσο, στα νομικα σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιείται μια λέξη με σημασία διαφορετική από αυτήν που έχει εξω- νομικά...
ίσιε πάμε να τους το ξαναπώ.
οι έλληνες έχουν Ελληνική Ιθαγένεια και Υπηκοότητα (Hellenic Nationality & Citizenship)
επίσης έχουν Ευρωπαική Υπηκοότητα (European Citizenship) αλλά ουχί Εuropean Citizenship γιατί πολύ απλα Εθνος Ευρωπαίων ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ.
Οταν η Ευρώπη γίνει κάτι σαν USA που σιγά σιγά μετά από 3 αιώνες απέκτησαν την έννοια την ύπαρξης αμερικανικού έθνους τότε το ξανασυζητάμε.
Μέχρι ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Και αυτό είναι ένα λαμπρό παράδειγμα γιατί ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΕ.