Νέα

Θέλουμε Δημοψήφισμα για τη Λαθρομετανάστευση και το θέλουμε ΤΩΡΑ!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα GrP
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 160K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να φύγους οι παράνομοι μετανάστες απο την Ελλάδα άμεσα!

• Ναι

Ψήφοι: 97 92,4%
  • Όχι

Ψήφοι: 8 7,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    105

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Εγώ  στέκομαι  στην  ουσία .
Εγώ  στέκομαι επί της  αρχής  , ως  οπαδός  της  ανοιχτής  κοινωνίας ότι  πρέπει  να  υπάρχει  η  δυνάτοτητα  στον κάθε  , αλλοδαπό , αλλογενή , αλλοεθνή  να  πολιτογραφηθεί υπό προϋποθέσεις .
Πράγματι  στην Ελλάδα  υπάρχει ένα  πρόβλημα  ορολογίας , διότι  ενώ  ο  νόμος  εννοεί πρακτικά  υπηκοότητα  , εν  τούτοις  την  ταυτίζει  εννοιολογικά  με  την  ιθαγένεια .
Το θέμα  όμως  είναι  το εξής , είναι  σκόπιμο να  να  αλλάξει τόσο πολύ  ο κώδικας  ιθαγένειας , οπότε  ο πολιτογραφούμενος  να  αποκτά  υπηκοότητα  μόνο , για να  υπάρχει διάκριση  από την  ιθαγένεια?
Μήπως  εν τέλει επί  του  πρακτέου  απλά  παίζουμε  με  τις  λέξεις ?
Μήπως  αυτή  η  διάκριση ελλοχεύει  κινδύνους  άλλους ?
Νομίζω  ότι εφ όσον  ως  ιθαγένεια  έχουμε  αποδεχθεί  τον νομικό δεσμό που  μας  συνδέει  με  τον τόπο μας , ιθαγένεια  θα  πρέπει  να  δίνουμε.
Κατά  τα άλλα  αγαπημένε  μου  φίλε  περσόνα , που με  ξευτίλισες  στα  πουστρηλίκια  σήμερα , πιστεύω  ότι ο καυγάς  είναι για  το πάπλωμα  και  μόνο και τίποτα  παραπάνω .

αααχαχαχα μουρό μου εγώ έδώ μέσα έχω τις αδυναμίες μου (γνωστοί πρεζάκιες και λαμόγια μοντς) και τους βρίζω διαρκώς για να τους εκδηλώσω την αθεράπευτη αγάπη μου.

ματς μουτς πουτάκι θα σε κεράσω μετά φραπέος και καλαμακιου.
αααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχα

outlawed

Μέλος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Συνταγμα της Ελλάδος...

ΑΡΘΡΟ 31

Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί όποιος είναι Έλληνας πολίτης πριν από πέντε τουλάχιστον έτη, έχει από πατέρα ή μητέρα ελληνική καταγωγή, έχει συμπληρώσει το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας του και έχει τη νόμιμη ικανότητα του εκλέγειν.

υπό το ανωτέρω πρίσμα της συνταγματικής επιταγής ο έχων την ελληνικήν ιθαγένειαν (έλκων αυτήν από μητρός ή πατρός) δεν έχει και αυτόματα την ελληνική υπηκοότητα και τανάπαλιν...

ποιος υπογράφει το υπογραμμισμένο;

η δρ. τραμουντάνα;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Και  όμως  στο άρθρο 17 της  Συνθήκης  της  Ρώμης , αλλά  και στη  συνθήκη  του  Μααστριχτ , για  ευρωπαϊκή  ιθαγένεια  μιλάμε

ναι γιατί αυτός ειναι ο διακαούρας πόθος μας (και ο δικός μου γιατί να το κρύψω άλλωστε)
συν του να αφαιρέσουμε την ιθαγένεια την ευρωπαική από τις πούστρες τους εγγλέζους που επί αιώνες τώρα έχουν 3 ιθαγένειες και 3 υπηκοότητες γαμώ το σπίτι τους γαμώ.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
πόσες μοίρες είναι αυτή η κωλοτούμπα dear str8;;;

αμάν πια, μπορεί να μη συμφωνεί με το νομικό ορισμό, που ταυτίζει την ιθαγένεια με την υπηκοότητα, όμως να αναγνωρίζει ότι αυτός υπάρχει...
εσύ δεν έχω καταλάβει, εκτός από το να ρωτάς ποια είναι η διαφορά, τι υποστηρίζεις? ότι δεν υπάρχει διαφορά ιθαγένειας-υπηκοότητας? ότι υπάρχει αλλά ουσιαστικά δεν έχει καμία σημασία?
πού να σας παρακολουθήσω όλους, μπλέκομαι  >:(

Και  όμως  στο άρθρο 17 της  Συνθήκης  της  Ρώμης , αλλά  και στη  συνθήκη  του  Μααστριχτ , για  ευρωπαϊκή  ιθαγένεια  μιλάμε

εχμ, εχμ, δεν τα ξέρω αυτά, αλλά ποιοι μιλάμε? οι έλληνες μεταφραστές? διότι τα μπούτια μας έχουμε μπλέξει...  :S

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
ίσιε πάμε να τους το ξαναπώ.

οι έλληνες έχουν Ελληνική Ιθαγένεια και Υπηκοότητα (Hellenic Nationality & Citizenship)

επίσης έχουν Ευρωπαική Υπηκοότητα (European Citizenship) αλλά ουχί Εuropean Citizenship γιατί πολύ απλα Εθνος Ευρωπαίων ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ.
Οταν η Ευρώπη γίνει κάτι σαν USA που σιγά σιγά μετά από 3 αιώνες απέκτησαν την έννοια την ύπαρξης αμερικανικού έθνους τότε το ξανασυζητάμε.

Μέχρι ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Και αυτό είναι ένα λαμπρό παράδειγμα γιατί ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΕ.

Για να το πούμε ακόμη πιο απλά...

Υπήκοος και γεννιέσαι και γίνεσαι

Ιθαγενής μόνο γεννιέσαι...

Ο έλλην νομοθέτης έκανε άλλη μια πατάτα αντικαθιστώντας την λέξη υπηκοότητα με τη λέξη ιθαγένεια...Στιις δε ταυτότητες, μεταφράζει το ιθαγένεια ως nationality (εθνικότητα)...

(στις παλιές πάντως, αυτές με το ΧΟ, το λέει ξεκάθαρα : Υπηκοότητα)

Στο εξωτερικό έχουν τη λέξη citizenship που περιφραστικά σημαίνει ιδιότητα του πολίτη...Δυστυχώς στα ελληνικά δεν υπάρχει αντίστοιχη λέξη...

Από εκεί και πέρα, ας δώσουν όσες ιθαγένειες θέλουν...Ιθαγενής δεν θα γίνει κανείς από τους λαβόντες...Μόνο πολίτης άλλως υπήκοος, χωρίς καμια ουσιαστική διαφορά στα δικαιώματα ή στις υποχρεώσεις- α, και δεν θα μπορεί να εκλεγεί ΠτΔ.

outlawed

Μέλος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Για να το πούμε ακόμη πιο απλά...

Υπήκοος και γεννιέσαι και γίνεσαι

Ιθαγενής μόνο γεννιέσαι...

Ο έλλην νομοθέτης έκανε άλλη μια πατάτα αντικαθιστώντας την λέξη υπηκοότητα με τη λέξη ιθαγένεια...Στιις δε ταυτότητες, μεταφράζει το ιθαγένεια ως nationality (εθνικότητα)...

(στις παλιές πάντως, αυτές με το ΧΟ, το λέει ξεκάθαρα : Υπηκοότητα)

Στο εξωτερικό έχουν τη λέξη citizenship που περιφραστικά σημαίνει ιδιότητα του πολίτη...Δυστυχώς στα ελληνικά δεν υπάρχει αντίστοιχη λέξη...

Από εκεί και πέρα, ας δώσουν όσες ιθαγένειες θέλουν...Ιθαγενής δεν θα γίνει κανείς από τους λαβόντες...Μόνο πολίτης άλλως υπήκοος, χωρίς καμια ουσιαστική διαφορά στα δικαιώματα ή στις υποχρεώσεις- α, και δεν θα μπορεί να εκλεγεί ΠτΔ.

όταν η πραγματικότητα δε μας ταιριάζει, τόσο το χειρότερο γι' αυτήν....

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Ευχαριστώ  αγαπημένε  μου Νούλη .
Θα  μου  επιτρέψεις  να  αρκεσθώ  στην προσφορά  σου  μέχρι τα  πουτάκια , διότι μετά  θα έχουμε  θέμα .
Και  δε  γαμιέται  και αν  διαφωνούμε  σήμερα , όταν  βρεθούμε   πλάι πλάι στο ίδιο οδόφραγμα  δεν θα  υπάρχει λόγος  να  τα  θυμόμαστε .

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
ΑΡΘΡΟ 31
Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί όποιος είναι Έλληνας πολίτης πριν από πέντε τουλάχιστον έτη, έχει από πατέρα ή μητέρα ελληνική καταγωγή, έχει συμπληρώσει το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας του και έχει τη νόμιμη ικανότητα του εκλέγειν.

υπό το ανωτέρω πρίσμα της συνταγματικής επιταγής ο έχων την ελληνικήν ιθαγένειαν (έλκων αυτήν από μητρός ή πατρός) δεν έχει και αυτόματα την ελληνική υπηκοότητα και τανάπαλιν...

Σωστή παρατήρηση.
Γιατί ο Ελλήνας πολίτης μπορεί να μην έχει την ελληνική ιθαγένεια (να έχει δηλαδή πολιτογραφηθεί), και γι' αυτό γράφει και το Σύνταγμα την προϋπόθεση της καταγωγής.

Για να τα ξανασπάσω στον "σπανίως κάνω λάθη" ΠΠ, η ιθαγένεια δεν ταυτίζεται με την υπηκοότητα.
Μπορεί κάποιος να γεννήθηκε στην Μοζαμβίκη, από έλληνα πατέρα, και να μην ήρθε ποτέ στην Ελλάδα και να μην γράφτηκε ποτέ στα δημοτολόγια.
Έχει την ελληνική ιθαγένεια; Ναι. Έχει την ελληνική υπηκοότητα; Όχι.

Μπορεί κάποιος να πολιτογραφήθηκε Έλληνας. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι κανείς εκ των γονέων του δεν ήταν έλληνας. Γράφτηκε στα δημοτολόγια.
Έχει την ελληνική ιθαγένεια; Όχι. Έχει την ελληνική υπηκοότητα; Ναι.

Το ότι γιατί ο ΚΕΙ γράφει γενικά για ιθαγένεια, έχει επεξηγηθεί ήδη από τον str8.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
ναι γιατί αυτός ειναι ο διακαούρας πόθος μας (και ο δικός μου γιατί να το κρύψω άλλωστε)
συν του να αφαιρέσουμε την ιθαγένεια την ευρωπαική από τις πούστρες τους εγγλέζους που επί αιώνες τώρα έχουν 3 ιθαγένειες και 3 υπηκοότητες γαμώ το σπίτι τους γαμώ.

Α  έχουμε  δηλαδή ολόκληρη  οικογένεια  λέξεων .
Ανιθαγενής
Ιθαγενής
Πολυιθαγενής

Πάντως  άκου  το ωραίο
Φαντάσου  να  επικρατήσει  η  άποψή  σου  και να  παρουσιάζεσαι  στα  Δικαστήρια 

Νούλης
Περσόνας
επάγγελμα  μη  επιθυμητός
Έλλην Ιθαγενής
και Χριστιανός  Ορθόδοξος

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

H πλάκα ποια είναι:

Ότι ναι μεν κάνει λόγο για ευρωπαίκή ιθαγένεια αλλά πιο κάτω μιλάει για πολίτες, υπηκοότητα αλλά όχι και για ιθαγενείς...
Μιλάμε για επικές μεταφράσεις.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Θέλω  να  δω  όμως  διαδήλωση :
Να  κρατάνε  οι Χρυσαυγίτες  πανώ και να  λένε
« ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ »
Ε  τότε  ρε  μαλάκα  περσόνα , να  τα  αλλάξουμε  όλα !

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Ο έλλην νομοθέτης έκανε άλλη μια πατάτα αντικαθιστώντας την λέξη υπηκοότητα με τη λέξη ιθαγένεια...Στις δε ταυτότητες, μεταφράζει το ιθαγένεια ως nationality (εθνικότητα)...

Και βρωμάει από μακριά ότι έβαλε το χεράκι του ο χοντρός.
Φυσικά ο ΠΠ το αγνοεί, αλλά γενικά στο δημόσιο δίκαιο, όταν υπάρχουν εννοιολογικά προβλήματα, είναι σύνηθες να καταφεύγεις στο κείμενο προηγούμενων αντίστοιχων νόμων.
Ιστορική ερμηνεία το λέμε.

...και δεν θα μπορεί να εκλεγεί ΠτΔ...

Όχι μην το λες αυτό... Θα το ανακοινώσει τώρα ο ΠΠ στα συντρόφια και θα μας ζαλίζουν σε λίγο τα παπάρια για την απάνθρωπη συνταγματική διάταξη.

outlawed

Μέλος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Like
0
Πόντοι
0
αμάν πια, μπορεί να μη συμφωνεί με το νομικό ορισμό, που ταυτίζει την ιθαγένεια με την υπηκοότητα, όμως να αναγνωρίζει ότι αυτός υπάρχει...
εσύ δεν έχω καταλάβει, εκτός από το να ρωτάς ποια είναι η διαφορά, τι υποστηρίζεις? ότι δεν υπάρχει διαφορά ιθαγένειας-υπηκοότητας? ότι υπάρχει αλλά ουσιαστικά δεν έχει καμία σημασία?
πού να σας παρακολουθήσω όλους, μπλέκομαι  >:(

υποστηρίζω ότι γέννηση και πολιτογράφηση είναι τρόποι κτήσης της ίδιας ιδιότητας (ιθαγένεια ή υπηκόοτητα).

όσοι επαναφέρουν την διάκριση μεταξύ τους ΑΠΛΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ Ν/Σ.

και να δώσουν περιεχόμενο ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ σε μια ιδιότητα που δεν εξαρτάται μόνο από την καταγωγή, αλλά και από τη ΒΟΥΛΗΣΗ.

αλλιώς,

η διάκριση μεταξύ δικαίου του αίματος και δικαίου του εδάφους που είχε εξαλειφθεί δια της συγχωνεύσεως των δυο οδών στην ίδια

κοίτη, ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ!

με συγκεκριμένο σκοπό: τον περιορισμό των πολιτογραφήσεων!

είναι η θεωρητική κάλυψη της ακροδεξιάς καμπάνιας ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ!

η αντίστοιχη αντιρατστική καμπάνια λέει ΕΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ!

κατάλαβες μπούμπα ή να τα πω σανσκριτικά;;;

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Εν  τέλει  είμεθα  έθνος  ιθαγενών ?

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
5.164
Πόντοι
3.715
Παρατηρώ τους εκατέρωθεν ανούσιους χαρακτηρισμούς και τις αιτιολογίες για το δηψημόφισμα.

Για να τελειώνουμε:

Ο Καθαρός αυθεντικός σύγχρονος Έλλην απαρτίζεται από:

Α. 55% Κρέας
Β. 15% Οστά
Γ. 15% Κουραδομαγγιά
Δ. 10% Μαρμαρόσκονη με ένδοξη ιστορία
και συντηρητικά Ε1922, Ε1967, Ε1996 σε μικρομεσαίες συγκεντρώσεις.

Όποιος δεν συμπεριλαμβάνεται στην ανωτέρω σύσταση θεωρείται βάρβαρος/ μετανάστης/ λαθρομετανάστης/ μη άνθρωπος, κι ότι αλλο βάλει ο νους.

(Δουλειά δεν είχε ο διάολος γαμούσε τα παιδιά του...εδώ μας κλέβουνε/ πίνουνε το αίμα για το καλό των τραπεζιτών, μην και πέσουν έξω και assholείστε με τον αόρατο εξιλαστήριο μπαμπούλα...ουστ ραγιάδες)

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
υποστηρίζω ότι γέννηση και πολιτογράφηση είναι τρόποι κτήσης της ίδιας ιδιότητας (ιθαγένεια ή υπηκόοτητα).

όσοι επαναφέρουν την διάκριση μεταξύ τους ΑΠΛΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ Ν/Σ.

και να δώσουν περιεχόμενο ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ σε μια ιδιότητα που δεν εξαρτάται μόνο από την καταγωγή, αλλά και από τη ΒΟΥΛΗΣΗ.

αλλιώς,

η διάκριση μεταξύ δικαίου του αίματος και δικαίου του εδάφους που είχε εξαλειφθεί δια της συγχωνεύσεως των δυο οδών στην ίδια

κοίτη, ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ!

με συγκεκριμένο σκοπό: τον περιορισμό των πολιτογραφήσεων!

είναι η θεωρητική κάλυψη της ακροδεξιάς καμπάνιας ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ!

η αντίστοιχη αντιρατστική καμπάνια λέει ΕΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ!

κατάλαβες μπούμπα ή να τα πω σανσκριτικά;;;
δελτιο παροχης υπηρεσιων κοβεις στη ΜΚΟ που εργαζεσαι η φοροδιαφευγεις παπαρα?

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
αντε να ρουφιανέψεις και στη Δ.Ο.Υ.

άπαξ ρουφ, εσαεί ρουφ!!!
απαξ πουλημενος, εσαει πουλημενος!!!!

ισως θαπρεπε να εμπιπτεις και στις διαταξεις περι εκδιδομενων προσωπων εσυ!!!!

αχαχαχαχαχαχααχαχα φασιστακι, πρακτορισκε, γκαιμπελισκε!

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Δεν υποστηρίζει τίποτα. Απλά ήρθε στην παρέα με το δώρο του Σωκράτη.

Α όχι, έκανα λάθος. Το παιδί μίλησε.
Γαμώτο, με αποκάλυψε. Θα την κάνω σιγά - σιγά γιατί το κλίμα βάρυνε.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Απαντήσεις
153
Εμφανίσεις
9K

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom