Νέα

Θέλουμε Δημοψήφισμα για τη Λαθρομετανάστευση και το θέλουμε ΤΩΡΑ!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα GrP
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 160K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να φύγους οι παράνομοι μετανάστες απο την Ελλάδα άμεσα!

• Ναι

Ψήφοι: 97 92,4%
  • Όχι

Ψήφοι: 8 7,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    105

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Το παιδί του που θα γεννηθεί εδώ το έχει ή δεν το έχει;
Το παιδί του παιδιού του;

Και αν η μητέρα είναι Ελληνίδα σε ένα από τα διαδοχικά βήματα το έχει;
είσαι έξυνπνος εάν ακολουθήσεις τη λογική μου θα πάρεις σε όλα απάντηση.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
αν ο αναγιγνώσκων έχει καλή ορθοφωνία τότε θα καταλάβεις διαφορά...

δεν είναι θέμα ορθοφωνίας.
θέμα γνώσης της ελληνικής είναι.
αυτής που πρέπει όχι αυτής που διδάσκουν οι φιλόλογοι.

Επισκέπτης
ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ..
Στη φυλακή κατέληξαν δύο μικρά παιδιά, αδέλφια 13 και 15 ετών, γεωργιανής καταγωγής, τα οποία καταδικάστηκαν για κλοπή μικροαντικειμένων συνολικής αξίας 10 ευρώ, στα Γιαννιτσά.

Μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου στα Γιαννιτσά, οι δύο ανήλικοι μεταφέρθηκαν στις φυλακές Κασσαβέτειας του Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αντίδραση και από τους ίδιους τους κρατούμενους στο Βόλο όταν είδαν να μεταφέρονται ως συγκρατούμενοι τους τα δύο μικρά παιδιά.

Ήδη γίνονται προσπάθειες παρέμβασης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και στη διεύθυνση των φυλακών Βόλου για την άμεση απελευθέρωση των παιδιών, ενώ την ανάγκη να καταργηθεί κάθε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης για ανήλικους επισημαίνει με την ευκαιρία η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.

Σε κείμενο υπογραφών που ήδη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο () αναφέρεται:

“Εκατοντάδες παιδιά, ναι στην κυριολεξία παιδιά, βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα σε υγρές και σκοτεινές φυλακές. Το «σωφρονιστικό σύστημα» δεν κάνει, βλέπετε, διακρίσεις. Διακατέχεται σε όλα τα επίπεδα από την ίδια «τυφλή», εκδικητική και τιμωρητική αντίληψη. Κάνει πως δεν βλέπει ότι οι φυλακές ανηλίκων είναι αποτέλεσμα μιας κοινωνικά άδικης πολιτικής, που δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για την «παραβατικότητα». Κάνει πως δεν βλέπει ότι οι φυλακές ανηλίκων είναι ο προθάλαμος για τις φυλακές ενηλίκων. Κάνει πως δεν βλέπει ότι η απουσία ενός δικτύου πρόληψης, φροντίδας και προστασίας του παιδιού και του εφήβου, είναι αυτή που εντείνει τη φτώχεια, τις ανισότητες και τις διακρίσεις.
Λύση δεν μπορεί να είναι ο εγκλεισμός και η τιμωρία. Λύση δεν μπορεί να είναι η δια της βίας «συμμόρφωση». Λύση δεν μπορεί να είναι η παραμονή των εφήβων σε κελιά χωρίς μόρφωση και ιατρική φροντίδα.
Διεκδικούμε την κατάργηση των φυλακών ανηλίκων και τη δημιουργία εναλλακτικών θεσμών ισότιμης και δημιουργικής ένταξης των παιδιών και των εφήβων στο κοινωνικό σύνολο”.

Μία μόλις μέρα πριν την αποκάλυψη της είδησης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε στη Βουλή στην πρό ημερησίας διάταξης συζήτηση για το σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια πως το 55% των “εγκληματιών” στις ελληνικές φυλακές είναι μετανάστες.

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
πες μου τώρα και τη διαφορά στην ανάγνωση του αίολος και έωλος
αν και εχουμε σκυλοβριστει ο περσονας εχει απολυτο δικιο οσον αφορα την διαφορα της υπηκοοτητας με την ιθαγενεια, και επισης καλο θα ηταν καποιοι να ξαναπανε δημοτικο, στην πρωτη κιολας, να καταλαβουν γιατι αυγο και οχι αβγο, γιατι αυτι και οχι αφτι....πουτανα τα εχει κανει ο μπαμπινιωτης..

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
πες μου τώρα και τη διαφορά στην ανάγνωση του αίολος και έωλος

ουφ...

το ίδιο και στα:

κώμη κόμη κόμμι
σορός σωρός
διάλειμμα διάλυμα
γλείφω γλύφω
λιμός λοιμός
ίλη ύλη
ευφορία εφορία

γιορ πόιντ?

Επισκέπτης
πεταλουδιδη σορτακια στο αφιερωνω..

Μάθαινε και τ' απλούστερα! Γι' αυτούς
που ο καιρός τους ήρθε
ποτέ δεν είναι πολύ αργά!
Μάθαινε το αβγ, δε σε φτάνει, μα συ
να το μαθαίνεις! Μη σου κακοφανεί!
Ξεκίνα! Πρέπει όλα να τα ξέρεις!
Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία.
Μάθαινε, άνθρωπε στο άσυλο!
Μάθαινε, άνθρωπε στη φυλακή!
Μάθαινε, γυναίκα στην κουζίνα!
Μάθαινε, εξηντάχρονε!
Ψάξε για σχολείο, άστεγε!
Προμηθεύσου γνώση, παγωμένε!
Πεινασμένε, άρπαξε το βιβλίο: είν' ένα όπλο.
Μην ντρέπεσαι να ρωτήσεις, Σύντροφε!

(«Εγκώμιο στη μάθηση»)

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
p.s. εγώ γράφω (συνήθως) βρομιά, αφτί, αβγό και τρένο, όμως ξέρω τι σημαίνουν όλες οι λέξεις που έγραψα στο παραπάνω ποστ.

σας μαράνανε 10 διαφωνίες στην ετυμολογία...

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
p.s. εγώ γράφω (συνήθως) βρομιά, αφτί, αβγό και τρένο, όμως ξέρω τι σημαίνουν όλες οι λέξεις που έγραψα στο παραπάνω ποστ.

σας μαράνανε 10 διαφωνίες στην ετυμολογία...
δεν ειναι θεμα μονο ετυμολογιας....οι αρχαιοι ονομαζαν την θαλασσα αλς γιατι να θυμιζει η λεξη  τον ηχο των κυματων ,..

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Έλα όμως που δεν υπάρχει λογική.

ετσι λες εσύ.
εάν δίδεις υπηκοότητα και ουχί ιθαγένεια όλα μια χαρά βγαίνουν.
οι λέξεις έχουν κάποιο νόημα και δεν μπορεί κανείς να το αλλοιώνει.
τόσο απλή είναι η λογική. Εσύ έχεις χάσει τη μπάλλα με τα εθνίκια.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
1η & 2η ΟΜΙΛΙΑ ΖΟΛΩΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΑΤΟΦΙΑ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, που γινόταν η επισκόπηση και αναλύονταν τα συμπεράσματα από τις εργασίες του ΔΝΤ και της Διεθνούς Τράπεζας για το 1957, ως αντιπρόσωπος της Ελλάδος – πάγια από το 1946 – ο Ξενοφών Ζολώτας προκάλεσε την έκπληξη από τον απροσδόκητο λόγο του στις 26 Σεπτεμβρίου 1957. Μίλησε ελληνικά και τον κατάλαβαν όλοι γιατί χρησιμοποίησε ατόφια την αγγλική γλώσσα! Την επομένη είχαν πρωτοσέλιδο το λόγο του οι «New York Times» και οι «Washington Post». Το μήνυμα πέρασε σε όλο τον κόσμο. Η διαχρονική δύναμη της ελληνικής γλώσσας, που έμεινε ζωντανή από την ποίηση του Ομήρου – και πολύ παλιότερα – μέχρι σήμερα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να λειτουργήσει σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες.
Το πρώτο κείμενο του Ξ. Ζολώτα, του 1957 έχει ως εξής:

«Kyrie.
I eulogize the archons of the Panethnic Numismatic Thesaurus and the Oecumenical Trapeza for the orthodoxy of their axioms methods and policies, although there is an episode of cacophony of the Trapeza with Hellas.
With enthusiasm we dialogue and synagonize at the synods of our didymous Organizations in which polymorphous economic ideas and dogmas are analyzed and synthesized
Our critical problems such as the numismatic plethora generate some agony and melancholy. This phenomenon is characteristic of our epoch. But, to my thesis we have the dynamism to program therapeutic practices as a prophylacis from chaos and catastrophe.
In parallel a panethnic unhypocritical economic synergy and harmonization in a democratic climate is basic. I apologize for my eccentric monologue. I emphasize my eucharistia to your Kyrie to the eugenic and generous American Ethnos and to the organizers and protagonists of this Ampitctyony and gastronomic symposia»

Πολύ καλή ε ?

Όποιος  « Έλληνας »  δεν  το καταλαβαίνει  θα  του  πάρουμε  την  ιθαγένεια ?

Και  από  που  και  ως  που  ρε  είσαστε  Έλληνες  μετά  2000+ χρόνια  ιουδαιοχριστιανισμού . Οι Έλληνες  τελειώσανε  γύρω  στον 4ο αιώνα . Φροντίσανε  οι  Άγιοι Αυτοκράτωρες  του  Βυζαντίου . Γραικοί να  λέτε , Ρωμηοί να  λέτε , Ρουμ  που  μας  λένε  σε  όλη  την  Ασία . Αλλά  το Έλληνες  άστε  το .
Κανονικά  άμα  μας  έλεγαν Έλληνες  έπρεπε  να  διαμαρτυρόταν  η  Εκκλησία . Έλληνας  σε  όλη  την  ορθόδοξη  παράδοση  μέχρι  και το 19ο αιώνα  είναι  ο ειδωλολάτρης .
Οπότε   αφήστε  τα , αφήστε  και το Ζολώτα , και  ας  νομιμοποιηθεί όποιος  έχει  τα  κριτήρια  , μήπως  και  ξεπεράσουμε  σοβαρά  προβλήματα, όπως  η  μαύρη  εργασία  και ο εξ αυτής  αθέμιτος  ανταγωνισμός , η  μαυρη  οικονομία , το τραφικινγκ και πολλά  άλλα . Μαγκες   μια  χώρα  που  χτίστηκε  από  τους  πιο μεγαλοφυείς  τέκτονες  του  κόσμου  έγινε  υπερδύναμη  επειδή  ήταν άθρησκη , πολλυσυλεκτική και πολυφυλετική .
Αλλά  εδώ  έχεις  τον κάθε  γκρέκο μασκαρά , γαμάει 10 χρόνια  τη  Σβετλάνα  στην Ελλάδα , αλλά  η  Σβετλάνα  να  μην πάρει ιθαγένεια το τσουτσούνι του καταδέχεται  το μουνί της  Σβετλάνας  και κάνει σα  λιγούρης , αλλά  η Σβετλάνα  είναι  ένα  γουρούνι με  μουνί .
Ο Αχμέτ  μας  κάνει  τις  δουλίτσες  μας , μαραγκούδικα , βαψιματάκια μας  δουλεύει . Αλλά  να  μην  πάρει ιθαγένεια  ο Αχμέτ . Μετά  πως  θα  του  δίνεις  μαύρα  λεφτάκια  και σε τιμή  υποπολλαπλάσια  για  τα όσα  θα  μας  έπαιρνε  ο αισχροκερδής  Έλληνας  τεχνίτης . Αλλά  Έλληνας  να  μη  γίνει .
Ούτε  τα  παιδιά  που  γεννηθήκανε  στην Ελλάδα , ούτε  όσα  μεγαλώσανε  εδώ . Κανένας . Εδώ είναι  για  τους  Έλληνες . Τότε  ρε  μαλάκες  κωλόβλαχοι  να  φύγετε  να  μείνουμε  στην  Αθήνα  οι 10.000  Αθηναίοι Γκάγκαροι  που  υπάρχουμε . Οι άλλοι στα  χωριά  σας . Να  φύγουνε  όλοι ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε .
Να  μην πηγαίνουνε  τα ξένα  παιδάκια  σχολείο , ούτε  τα  γυφτάκια , να  τους  απομονώνουμε  σε  γκέτο . Να  χει μπαρακες  μπροστά  να  γαμιούνται οι μανάδες  τους  με  όσους  έχουμε  κάβλες . Μέσα  να  πωλούνται  ναρκωτικά με  τις  ευλογίες  του  παρακράτους . Να όπως  στις  φαβέλες .
Τί  ! δεν έχουμε  φαβέλες  ρε μαλάκα ?
Να  χτίσουμε και να  κλείσουμε  μέσα  τους  ξένους !
Μόνο  οποιανού  ο πάπος  του  κρατάει  τουλάχιστον  από  τον  Μιχαήλ Κηρουλάριο να  έχει δικαίωμα  ψήφου  και περιουσίας .
Κανένας  δεν έχει δικαίωμα  να  πάρει  την ιερή  υπηκοότητα  του  καθαρού  αίματος . Οι ξένοι  είναι  για  εργατικό - σεξουαλικό - εγκληματικό προλεταριάτο .
Ρε  μαλάκες  ξέρετε  πότε  ξαναγίναμε  Έλληνες , όταν  έσκασε μύτη  ο Βαυαρόσπορος  ο Όθωνας . Οπότε  ο μπαμπακας  του  ο Λεοπόλδος  δεν  ήθελε  ο γιόκας  του  να  λέγεται  Roi de Greque ( μετ. βασιλεύς  των χαρτοπαικτών , μαστρωπών , λαθρεμπόρων ,κωλομπαράδων ) και  του  κάνανε  τη  Χάρη  να  μας  πούνε Hellenes  για  να  μη  στεναχωρεθεί ο Roi .

Ρε  πούστηδες  δεν ντρέπεστε ?
Εγώ  λοιπόν  λέω  από τα  παιδάκια  που  θα  νομιμοποιηθούνε  και θα  παρουνε  ιθαγένεια , ένας  να  γίνει  μεγάλος  επιστήμονας , πολιτικός , αξιόλογος  άνθρωπος , ζωγράφος , συγγραφέας  κάτι ρε  παιδί μου  αξίζει .
Αλλά  ζηλεύουμε , διότι  ο ξένος  δουλεύει κάνει οικονομία θα  μας  ξεπεράσει .
Το ξένο το παιδάκι διαβάζει , όταν  το δικό μου  μαλακίζεται μπροστά  την τηλεόραση .

Ρε  τι μου έρχεται  να  πάω  να  ζητήσω  υπηκοότητα  Τσιμπουκολάνδης .

Επισκέπτης
Ρε σεις τα'χω κάνει αχταρμά....
Το επώνυμό μου είναι ελληνοποιημένο Ρουμάνικο,το σόϊ του πατέρα μου είναι τουλάχιστον 10 γενιές εδώ,το σόϊ της μητέρας μου έχει κι αυτώ συμτωματικά Ρουμάνικες ρίζες αρκετές γενιές πίσω..
Έχω γεννηθεί στον Καναδά κι έχω διαβατήριο Καναδά....

Τι σκατά είμαι γαμώ τον ΟΗΕ μου μέσα ρεεεεεεεεεεεεεε???????????

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Απαντήσεις
153
Εμφανίσεις
9K

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom