1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
βρίζω την πεθερά για να τ ακούει η νύφη.
αααααααχχαχααχχαχααχχα
και ξαναρωτώ.
θεωρείς ελληνιδα (υπήκοο) την Καλομοίρα;
Κακομοίρα πάντως σίγουρα..
υπήκοο ή ιθαγενή?
μπλέχτηκα πάλι :S
βρίζω την πεθερά για να τ ακούει η νύφη.
αααααααχχαχααχχαχααχχα
και ξαναρωτώ.
θεωρείς ελληνιδα (υπήκοο) την Καλομοίρα;
αλλά ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ.
ψάχτο καλύτερα.
μελέτησε καλύτερα.
ιθαγενής είναι. ο πατέρας της είναι έλληνας.
αλλο εάν την έκανε ζώο εξ αμερικής.
Η υπηκοότητα είναι νομική έννοια...
Αν λοιπόν η καλομοίρα έχει πολιτογραφηθεί ελληνίδα, ναι, είναι υπήκοος της χώρας μας...
Τώρα, αν έχει ελληνική εθνική συνείδηση, είναι ελληνίδα ιθαγενής (δηλαδή κατάγεται από έλληνες επίσης ιθαγενείς όσο πίσω στο χρόνο μπορούμε να δούμε), μιλάει σε ικανοποιητικό βαθμό την ελληνική και νιώθει ελληνίδα, είναι θέμα πραγματικό και εξετάζεται ανα περίπτωση...
Προσωπικά ευχαρίστως θα την έσκιζα ανεξαρτήτως υπηκοότητας ή/ και εθνοτικής καταγωγής.
Βέβαια, δεν βλέπω κανέναν να έχει θίξει και ένα άλλο ζήτημα: Έλληνες υπήκοοί και ιθαγενείς, που έχουν γίνει παπαγαλάκια σκοπιανων, τούρκων και άλλων φιλικών κρατών, τα παίρνουν έμμεσα ή άμεσα από ξένες προσβείες και μκο αμφίβολης προέλευσης και πηγών χρηματοδότησης, μπορούν να λέγονται έλληνες με βάση την εθνική (; ) τους συνείδηση;
Ή κάποιος που αν και γεννήθηκε στην ελλάδα και πολιτογραφήθηκε έλληνας λόγω γεννήσεως και σήμερα δηλώνει εθνικά "μακεδόνας" ή αποκαλεί τους έλληνες "γκιαούρηδες" μπορεί να συνεχίζει να έχει την ελληνική υπηκοότητα;
Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο στο μυαλό μου, απλά ρωτάω...
Και τι μ'αυτό??
Επειδή μπλέκει πολύ το πράγμα και έχουμε βαλθεί ντε και καλά να διαχωρίσουμε υπηκοότητα από ιαθαγένεια..
Και ναι εντάξει δεχόμαστε τη διαφορά αυτή,σε ρωώ λοιπόν..
Πρακτικά ποια είναι η διαφορά?
η Καλομοίρα όταν ήρθε δεν ήταν ελληνιδα. Τωρα (για κακή της τύχη) έχει γίνει.
Μπορείς να είσαι έλληνας ιθαγενής χωρίς να είσαι έλληνας υπήκοος και το αντίστροφο...
Δεν ήμουν αρκετά σαφής..
Ποια η διαφορά ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ μεταξύ κάποιου που έχει Ελληνική ιθαγένεια και υπηκοότητα και κάποιου που έχει μόνο Ελληνική υπηκοότητα?
Και τι μ'αυτό??
Επειδή μπλέκει πολύ το πράγμα και έχουμε βαλθεί ντε και καλά να διαχωρίσουμε υπηκοότητα από ιαθαγένεια..
Και ναι εντάξει δεχόμαστε τη διαφορά αυτή,σε ρωώ λοιπόν..
Πρακτικά ποια είναι η διαφορά?
αυτή ποιά δημοτική είναι;
του Ψυχάρη, ή του Κοραή;
επίσης αυτός από ποιά γλώσσα πήρε το όνομά του:
μη το συνεχίζεις.
και το αυγό λάθος θα μου το πεις και το τραίνο.
πάμε παρακάτω.
Δεν ήμουν αρκετά σαφής..
Ποια η διαφορά ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ μεταξύ κάποιου που έχει Ελληνική ιθαγένεια και υπηκοότητα και κάποιου που έχει μόνο Ελληνική υπηκοότητα?
του Δ.Μαρωνίτη...
μπορείς να τον ρωτήσεις .. εδώ
δεν σου το είπα λάθος.. .μάλλον εσύ το έχεις λάθος... κάτι σαν το ΓΕΝΙΕΤΑΙ...
και το αυγό λάθος το έχω φαντάζομαι αλλά αυτό που δε σε συμφέρει το έκανες αβαβά.
αυτή ποιά δημοτική είναι;
του Ψυχάρη, ή του Κοραή;
επίσης αυτός από ποιά γλώσσα πήρε το όνομά του:
μη το συνεχίζεις.
και το αυγό λάθος θα μου το πεις και το τραίνο.
πάμε παρακάτω.