Νέα

Θέλουμε Δημοψήφισμα για τη Λαθρομετανάστευση και το θέλουμε ΤΩΡΑ!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα GrP
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 160K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να φύγους οι παράνομοι μετανάστες απο την Ελλάδα άμεσα!

• Ναι

Ψήφοι: 97 92,4%
  • Όχι

Ψήφοι: 8 7,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    105

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
βρίζω την πεθερά για να τ ακούει η νύφη.
αααααααχχαχααχχαχααχχα

και ξαναρωτώ.
θεωρείς ελληνιδα (υπήκοο) την Καλομοίρα;

Η υπηκοότητα είναι νομική έννοια...
Αν λοιπόν η καλομοίρα έχει πολιτογραφηθεί ελληνίδα, ναι, είναι υπήκοος της χώρας μας...

Τώρα, αν έχει ελληνική εθνική συνείδηση, είναι ελληνίδα ιθαγενής (δηλαδή κατάγεται από έλληνες επίσης ιθαγενείς όσο πίσω στο χρόνο μπορούμε να δούμε), μιλάει σε ικανοποιητικό βαθμό την ελληνική και νιώθει ελληνίδα, είναι θέμα πραγματικό και εξετάζεται ανα περίπτωση...

Προσωπικά ευχαρίστως θα την έσκιζα ανεξαρτήτως υπηκοότητας ή/ και εθνοτικής καταγωγής.

Βέβαια, δεν βλέπω κανέναν να έχει θίξει και ένα άλλο ζήτημα: Έλληνες υπήκοοί και ιθαγενείς, που έχουν γίνει παπαγαλάκια σκοπιανων, τούρκων και άλλων φιλικών κρατών, τα παίρνουν έμμεσα ή άμεσα από ξένες προσβείες και μκο αμφίβολης προέλευσης και πηγών χρηματοδότησης, μπορούν να λέγονται έλληνες με βάση την εθνική (; ) τους συνείδηση;

Ή κάποιος που αν και γεννήθηκε στην ελλάδα και πολιτογραφήθηκε έλληνας λόγω γεννήσεως και σήμερα δηλώνει εθνικά "μακεδόνας" ή αποκαλεί τους έλληνες "γκιαούρηδες" μπορεί να συνεχίζει να έχει την ελληνική υπηκοότητα;

Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο στο μυαλό μου, απλά ρωτάω...

Επισκέπτης
αλλά ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ.

Και τι μ'αυτό??
Επειδή μπλέκει πολύ το πράγμα και έχουμε βαλθεί ντε και καλά να διαχωρίσουμε υπηκοότητα από ιαθαγένεια..
Και ναι εντάξει δεχόμαστε τη διαφορά αυτή,σε ρωώ λοιπόν..
Πρακτικά ποια είναι η διαφορά?

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
μελέτησε καλύτερα.
ιθαγενής είναι. ο πατέρας της είναι έλληνας.
αλλο εάν την έκανε ζώο εξ αμερικής.

χμμμ....

εγώ θα έλεγα ότι έχει ελληνική εθνική καταγωγή..
το ιθαγενής θα το χρησιμοποιούσα για κάποιον που έχει εθνική καταγωγή και γεννήθηκε και έζησε στην ελλάδα από γονείς που ζούσαν ήδη εκεί...
σε αντίθεση με τον υπήκοο που είναι πολίτης άσχετα με την εθνική καταγωγή ή την ιθαγένειά του...

μόνο εγώ κάνω αυτό το διαχωρισμό?  :think:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Η υπηκοότητα είναι νομική έννοια...
Αν λοιπόν η καλομοίρα έχει πολιτογραφηθεί ελληνίδα, ναι, είναι υπήκοος της χώρας μας...

Τώρα, αν έχει ελληνική εθνική συνείδηση, είναι ελληνίδα ιθαγενής (δηλαδή κατάγεται από έλληνες επίσης ιθαγενείς όσο πίσω στο χρόνο μπορούμε να δούμε), μιλάει σε ικανοποιητικό βαθμό την ελληνική και νιώθει ελληνίδα, είναι θέμα πραγματικό και εξετάζεται ανα περίπτωση...

Προσωπικά ευχαρίστως θα την έσκιζα ανεξαρτήτως υπηκοότητας ή/ και εθνοτικής καταγωγής.

Βέβαια, δεν βλέπω κανέναν να έχει θίξει και ένα άλλο ζήτημα: Έλληνες υπήκοοί και ιθαγενείς, που έχουν γίνει παπαγαλάκια σκοπιανων, τούρκων και άλλων φιλικών κρατών, τα παίρνουν έμμεσα ή άμεσα από ξένες προσβείες και μκο αμφίβολης προέλευσης και πηγών χρηματοδότησης, μπορούν να λέγονται έλληνες με βάση την εθνική (; ) τους συνείδηση;

Ή κάποιος που αν και γεννήθηκε στην ελλάδα και πολιτογραφήθηκε έλληνας λόγω γεννήσεως και σήμερα δηλώνει εθνικά "μακεδόνας" ή αποκαλεί τους έλληνες "γκιαούρηδες" μπορεί να συνεχίζει να έχει την ελληνική υπηκοότητα;

Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο στο μυαλό μου, απλά ρωτάω...

δε μ ενδιαφέρει αγαπητέ.
εδώ συζητάμε ότι έχουν αναγάγει το θέμα με το σαφώς σωστό νομοσχέδιο σε μείζον ζήτημα.

βεβαίως ουδείς μπετόβλαξ δεν ασχολείται με το θέμα ότι ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο παίρνουν κουτσοί στραβοί από όλα τα μέρη της γης χωρίς να έχουν πάει ούτε σε ελληνικό σχολείο,να μην πληρώνουν φόρους στο κράτος και να έχουν όλα τα προνόμια του έλληνα πολίτη.
Γιατί;
επειδή ο παππούς τους λχ ήταν ελληνας.
όμορφη χώρα όμορφα καίγεται.

Υ.Γ.
δεν ξέρω τι θα έκανες με την καλομοίρα πάντως όταν είχε πρωτοέρθει, αν της έλεγες θέλω να σε σκίσω θα σου χαλογέλαγε φαρδιά πλατιά. Τώρα θα σου τραβήξει τη χαίτη πριν καν το καταλάβεις.

η Καλομοίρα όταν ήρθε δεν ήταν ελληνιδα. Τωρα (για κακή της τύχη) έχει γίνει.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Και τι μ'αυτό??
Επειδή μπλέκει πολύ το πράγμα και έχουμε βαλθεί ντε και καλά να διαχωρίσουμε υπηκοότητα από ιαθαγένεια..

Μπορείς να είσαι έλληνας ιθαγενής χωρίς να είσαι έλληνας υπήκοος και το αντίστροφο...

η Καλομοίρα όταν ήρθε δεν ήταν ελληνιδα. Τωρα (για κακή της τύχη) έχει γίνει.

Ελληνιδα ήταν και όταν ήρθε...
Τώρα έχει γίνει και ελλεινίδα!  :2funny:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

αυτή ποιά δημοτική είναι;
του Ψυχάρη, ή του Κοραή;
επίσης αυτός από ποιά γλώσσα πήρε το όνομά του:

μη το συνεχίζεις.
και το αυγό λάθος θα μου το πεις και το τραίνο.

πάμε παρακάτω.

Επισκέπτης
Μπορείς να είσαι έλληνας ιθαγενής χωρίς να είσαι έλληνας υπήκοος και το αντίστροφο...

Δεν ήμουν αρκετά σαφής..
Ποια η διαφορά ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ μεταξύ κάποιου που έχει Ελληνική ιθαγένεια και υπηκοότητα και κάποιου που έχει μόνο Ελληνική υπηκοότητα?

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Δεν ήμουν αρκετά σαφής..
Ποια η διαφορά ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ μεταξύ κάποιου που έχει Ελληνική ιθαγένεια και υπηκοότητα και κάποιου που έχει μόνο Ελληνική υπηκοότητα?

ο ένας ενδέχεται να έχει μεγαλύτερο πουλί  :rockon:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Και τι μ'αυτό??

όχι. προσπαθούμε να εξηγήσουμε ΣΕ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΕΣ ότι όταν χάνεται η ουσία χάνονται και πολλά άλλα.
όπως για παράδειγμα χάνονται έσοδα από το κράτος όταν περιφέρονται τυπάκια με ελληνική ταυτότητα και ελληνικό διαβατήριο σε όλη την ευρώπη αλλά πληρώνουν φόρους και διαμένουν στην άλλη άκρη της γης.

Ο τρόπος κτήσης της Ελληνικής υπηκοότητας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ για Ολους
ΚΥΡΙΟΣ μεγάλωσες στην Αγγλία, ή την Αυστραλία ή δεν ξέρω γω που αλλού και έχεις γονείς έλληνες;
θες την ελληνική υπηκοότητα; Εξετάσεις σε ιστορία και ελληνικά πρώτα. αρκετά με τη μαλακία με τα μπάσταρδα που το παίζουν ελληνάρες και δεν έχουν λάβει ούτε ελληνική παιδεία ούτε πληρώνουν φόρους.
Και όχι δεν δέχομαι να ψηφίζει ο μαλάκας στην Αυστραλία για την πορεία της ελλάδας όταν τον συνδέει με τη χώρα μόνο το αίμα του παππού του και της γιαγιάς του.
Η υπηκοότητα είναι καθαρά νομικό ζήτημα και κάποιοι μπετόστοκοι (ως συνήθως) την έχουν αναγάγει σε εθνικό.
λες και η σημαία θα τους ξεχρεώσει αυτα που τους φέσωσαν ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΙ

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
του Ψυχάρη, ή του Κοραή;

του Δ.Μαρωνίτη...

μπορείς να τον ρωτήσεις .. εδώ
contact.asp

μη το συνεχίζεις.
πάμε παρακάτω.

δεν σου το είπα λάθος.. .μάλλον εσύ το έχεις λάθος... κάτι σαν το ΓΕΝΙΕΤΑΙ...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δεν ήμουν αρκετά σαφής..

Νομικά (δηλαδή δικαιώματα και υποχρεώσεις έναντι του ελληνικού κράτους και κατ' επέκταση της ΕΕ) καμμία, με μια μικρή επιφύλαξη για το ενδεχόμενο απώλειας της υπηκοότητας που έγραψε χθες ο δρομοπερπατητής...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
του Ψυχάρη, ή του Κοραή;

μη το συνεχίζεις.

πάμε παρακάτω.

χοοο...

μια που το είπες το έψαξα και βρήκα αυτό...

"Καμμένος δεν σημαίνει κυριολεκτικά καμένος , αλλά προέρχεται από την λέξη kamen που σημαίνει πέτρα."

επίσης ενδιαφέρον έχει αυτό:

"Καρατζαφερης Γεωργιος του Ιωαννη ΛΑ.Ο.Σ Β’ Αθηνών Το επώνυμο του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη είναι σύνθεση τουρκοαραβικών λέξεων. Προέρχεται από τοΚara = μαύρος και caferi που είναιονομασία σιιτικής αίρεσης (από τονΤζαφέρ ες Σαδίκ, γιο του διαδόχουτου Μωάμεθ) και οπαδού της αίρεσης αυτής.Πάντως, στην Ηπειρο αλλά και την Πελοπόννησο συναντάται και το τοπωνύμιο Τζαφέρης, το οποίο προφανώς μετέφεραν στην Ελλαδα Πολιτικά επώνυμα με ρίζες Τουρκικές, λατινικές, αλβανικές λέξεις αποτελούν συχνά τη βάση ενός ονόματος,χαρακτηριστικό των ανακατατάξεων στα Βαλκάνια"

οχοχοχοχοχοοοο
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Απαντήσεις
153
Εμφανίσεις
9K

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom