βανκουβερ τυπε ;) καιρος κηφισιας
και 40% του πληθυσμου ασιατες
τιγκα στο μουνι
και το γαλλοφωνο μοντρεαλ ειναι καλο για nightlife λενε, αν και ψωφοκρυο
Δεν ξερω για αλλου, αλλά για Μόντρεαλ μειδικα και γαλλόφωνο Καναδά,μου ειχε πει φιλος (συχωρεθηκε πριν κατι μηνες ο ανθρωπος) ,που ειχε ζησει εκει πολλά χρόνια ως επιαστημονας, ότι οι γνησιες γαλλόφωνες εκει είναι ΚΑΡΑ ψωνισμένες με το χρημα,και αν δε δουν από μερτσέντες κι απάνω,ουτε να σε φτυσουν .
Στο άλλο θεμα τωρα, βλεπω ότι γραφουν πολλοι για ΔΥ και υπαλληλους ΔΕΚο, χωρις όμως ποτε να αναφερουν του υπαλληλους τραπεζων,τους οποιους και πάλι πληρωνει στην ουσια το κρατος. Κι αυτή κι αν είναι τεμπελοδουλεια.
Για τι3ς συνταξεις, γραφουν πολλοι "αναλογικο συστημα" κλπ, αλλα τα πραγματα δεν είναι τοσο απλά οσο φαινονται. Γιατι στον ιδιωτικο τομεα,ναι, ο εργάτης η ο υπάλληλος πληρωνει από δικα του λεφτα όλα τα σχετικα με τη συνταξη του.Στο δημοσιο όμως και τραπεχζες μεσα κλπ τεμπελχανεια, αυτό που φαινεται "αναλογικο" και παλι δεν είναι, απλα διοτι τα λεφτα αυτά τωα πληρωνουν και παλι οι υπολοιποι φορολογούμενοι πολιτες,μεσω του μηχανισμου των δαπανων του κρατους,μερος του οποιου είναι και οι δαπανες για τα "ευγενή ταμεια" των τεμπελχαναραίων. Αρα, αλλου είναι παλι το πρόβλημα. βεβαια, αργα η γρηγορα,λογω του αδιεξοδου των μηδενικων πλεον δημοσιων ασοδων , είναι βεβαια ότι θα αναγκαστη,οποιαδηποτε κυβερνηση, να βαλη ένα πλαφον σε ΟΛΕΣ τις συνταξεις, εγω το κοβω 380 η κατωτερη (για τις περισσοτερες) και 1200 η ανωτερη, για κατηγοριες όπως , δικαστικοι κλπ.
Οσο για το πανηγυρι που γινοταν με τους "συνταξιούχους" /ες, εχω παραδείγματα από το αμεσο περιβαλλον μου, α) γυναικα που διοριστηκε στα 32 της,αρχισε να γεννοβολάει μεχρι τα 38,(πηγαίνοντας 9-12 το πρωι στη υπηρεσια) ,όταν ΔΕΝ ηταν εγκυος η κατι μηνες πριν και μετα ,ητοι ουτε δυο χρονια συνολικα, και μετα, σ5τα 40, ...συνταξαρα ως πολυτεκνη δημοσια υπάλληλος (δεκαετια του 90 αυτά) . Άλλη, παλυ συνταξιούχος από τα 40 της ,από ΟΤΕ (χιλιαδες τέτοιες υπαρχουν,διοτι τις ευνοουσε τοτε η νομοθεσια τις γυναικες) .