Νέα

Θέλω να φύγω από αυτή τη σκατοχώρα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Todok
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 151K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Μεταναστεύουμε... αλλά που;

• Δυτ. Ευρώπη

Ψήφοι: 66 19,5%
  • Αν. Ευρώπη

Ψήφοι: 23 6,8%
  • Αμερική

Ψήφοι: 50 14,8%
  • Ασία

Ψήφοι: 23 6,8%
  • Αφρική

Ψήφοι: 33 9,8%
  • Αυστραλία

Ψήφοι: 61 18,0%
  • Καναδάς

Ψήφοι: 28 8,3%
  • Βορ. Ευρώπη (Σκανδιναυϊα)

Ψήφοι: 54 16,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    338

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.411
Πόντοι
6.955
Εαν τα ακαδημαικά μου προσόντα ήταν αξιόλογα και τα ζητούσε η αγορά στην αλλοδαπή είχα φύγει με 200....μετανάστης. Δυστυχώς τα ακαδημαικά μου προσόντα είναι Γ. τον Π.
Απο την άλλη δεν ξέρω  μια τέχνη που θα μπορουσε να φανεί χρήσιμη σε μια εταιρεία στην αλλοδαπή.
Η συμβούλη μου πάντως σε κάποιο πιστιρικά είναι ΠΤΥΧΙΟ - ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ. Η Ελλάδα έχει πεθάνει κι είναι μόνο για διακοπές.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Εαν τα ακαδημαικά μου προσόντα ήταν αξιόλογα και τα ζητούσε η αγορά στην αλλοδαπή είχα φύγει με 200....μετανάστης. Δυστυχώς τα ακαδημαικά μου προσόντα είναι Γ. τον Π.
Απο την άλλη δεν ξέρω  μια τέχνη που θα μπορουσε να φανεί χρήσιμη σε μια εταιρεία στην αλλοδαπή.
Η συμβούλη μου πάντως σε κάποιο πιστιρικά είναι ΠΤΥΧΙΟ - ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ. Η Ελλάδα έχει πεθάνει κι είναι μόνο για διακοπές.

Και εγώ αυτό λέω.Γερμανία πλέον ένας νέος παίρνει τριπλάσια λεφτά για την ίδια δουλειά.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

και γιατί δεν κοιτάς να τα βελτιώσεις..?? να βρείς έναν τομέα παραπλήσιο με το ακαδημαικό σου υπόβαθρο και να αρχίσεις να αποκτάς εξειδίκευση και να μαζεύσεις επαγγελματικές πιστοποιήσεις (πχ PMI, ICAEW ACCA κλπ)?

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Η Ελλάδα είναι πολύ χαλαρή χώρα.Δεν έχεις αυτή την πίεση του εξωτερικού.Γερμανία όταν βγαίνεις έξω σε κοιτάζουν όλοι.Λες τι κοιτάς ρε παππού μη σου αστράψω καμία?Δεν μπορείς να φτύσεις να κλασεις ή να βρίσεις σαν άνθρωπος.Είσαι συνέχεια εκνευρισμένος.Κανένας δε σου δίνει χώρο να περάσεις.Κανένας δε σκίζεται να σε εξυπηρετσήσει και όλοι κάνουν συνεχώς διαλλείμματα.
Ενώ η Ελλάδα είναι άνετη φραπές,σουβλάκι,μπουζούκι κτλ είναι αδιαννόητα για Ευρώπη.Ακόμα και το concept του φραππέ να περπατάς με τη φραπεδούμπα στο χέρι χωρίς να σε νοιάζει άμα χύνεται πάνω στο διπλανό,ή να τρως το σουβλάκι στα όρθια ενώ ο παππούς μυρίζει την ανάσα σου ή να κλωτσάς το σκύλο του άλλου όταν σε ενοχλεί είναι εντελώς αδιαννόητα στην Ευρώπη.Η Ελλάδα είναι η χώρα της χαλαρότητας και της απεριόριστης ελευθερίας.Από την άλλη και η χώρα που απολαμβάνεις πραγματικό καθεστώς σκλάβου.Οι Γερμανοί δεν μπορούν να καταλάβουν τι εστί σκλάβος είναι πολύ ανεξάρτητος λαός.
η ασυδοσία στην ελλάδα προκαλεί ακριβώς τα ίδια και χειρότερα μη σου πω προβλήματα με αυτά που περιγράφεις για τη γερμανία παραδείγματος χάριν.
Μην ξεχνάς ότι αυτή η "ελευθερία" σε έχει φέρει στο σημείο και να μεταναστεύσεις αλλά και να απελπιστείς και με την κατάσταση στη χώρα σου.
εγώ θα προτιμούσα να μην μπορώ να φτύνω όπου γουστάρω, από το να φτύνω όπου γουστάρω αλλά και να με φτύνουνε και όλοι στη μάπα.

KYRMEDIOS

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2013
Like
3
Πόντοι
16
Η Ελλάδα είναι πολύ χαλαρή χώρα.Δεν έχεις αυτή την πίεση του εξωτερικού.Γερμανία όταν βγαίνεις έξω σε κοιτάζουν όλοι.Λες τι κοιτάς ρε παππού μη σου αστράψω καμία?Δεν μπορείς να φτύσεις να κλασεις ή να βρίσεις σαν άνθρωπος.Είσαι συνέχεια εκνευρισμένος.Κανένας δε σου δίνει χώρο να περάσεις.Κανένας δε σκίζεται να σε εξυπηρετσήσει και όλοι κάνουν συνεχώς διαλλείμματα.
Ενώ η Ελλάδα είναι άνετη φραπές,σουβλάκι,μπουζούκι κτλ είναι αδιαννόητα για Ευρώπη.Ακόμα και το concept του φραππέ να περπατάς με τη φραπεδούμπα στο χέρι χωρίς να σε νοιάζει άμα χύνεται πάνω στο διπλανό,ή να τρως το σουβλάκι στα όρθια ενώ ο παππούς μυρίζει την ανάσα σου ή να κλωτσάς το σκύλο του άλλου όταν σε ενοχλεί είναι εντελώς αδιαννόητα στην Ευρώπη.Η Ελλάδα είναι η χώρα της χαλαρότητας και της απεριόριστης ελευθερίας.Από την άλλη και η χώρα που απολαμβάνεις πραγματικό καθεστώς σκλάβου.Οι Γερμανοί δεν μπορούν να καταλάβουν τι εστί σκλάβος είναι πολύ ανεξάρτητος λαός.

Ρε φίλε κλωτσάς τα σκυλιά του κόσμου ?  :S

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.331
Πόντοι
2.356
και γιατί δεν κοιτάς να τα βελτιώσεις..?? να βρείς έναν τομέα παραπλήσιο με το ακαδημαϊκό σου υπόβαθρο και να αρχίσεις να αποκτάς εξειδίκευση και να μαζεύσεις επαγγελματικές πιστοποιήσεις (πχ PMI, ICAEW ACCA κλπ)?

Προφανώς να εννοείς να τις μαζεύει προκειμένου να φύγει έξω γιατί εδώ δεν έχουν κανένα νόημα...
Επίσης το "μάζεμα" των κάθε λογής πιστοποιήσεων είναι δρόμος χωρίς τέλος. Μοιάζεις με ένα ρομποτάκι, έναν σκλάβο που ασχολείται με χ"αρτοκυνήγι" για να δουλέψει για κάτι πενταροδεκάρες (όπως πχ η πλειοψηφία των ορκωτών λογιστών σήμερα)

Traveller 2

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
153
Πόντοι
16
Νομίζω αυτό αν ισχύει ισχύει για τους μουσουλμάνους.Οι άπιστοι λογικά ξεσκίζονται στους φόρους.
Δεν νομίζω να κάνουν τέτοιου είδους διακρίσεις, αλλά όπως και νάχει, η ζωή στη χώρα είναι δύσκολη για μη μουσουλμάνο. Αν πας να δουλέψεις εκεί, η παραμονή σου θα είναι προσωρινή, δηλ. να βγάλεις κάποια λεφτά, αρκετά, και να την κοπανήσεις. Αντίθετα στην Ευρώπη πηγαίνεις και για μόνιμα.  ;)

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
ισπανοι και πορτογαλοι ειναι κωλοφαρδοι που υπαρχουν τοσες χωρες που μιλαν τη γλωσσα τους
ισπανοι με πτυχια μεταναστεουν στο μεξικο, στη κολομβια και τη χιλη που εχουν μεγαλους ρυθμους αναπτυξης
και πορτογαλοι απο βραζιλια, μεχρι και στη μοζαμβικη ειχα δει ενα  πορτογαλο ειχε βρει δουλεια σε
πολυεθνικη

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.039
Πόντοι
456
ισπανοι και πορτογαλοι ειναι κωλοφαρδοι που υπαρχουν τοσες χωρες που μιλαν τη γλωσσα τους
ισπανοι με πτυχια μεταναστεουν στο μεξικο, στη κολομβια και τη χιλη που εχουν μεγαλους ρυθμους αναπτυξης
και πορτογαλοι απο βραζιλια, μεχρι και στη μοζαμβικη ειχα δει ενα  πορτογαλο ειχε βρει δουλεια σε
πολυεθνικη

δεν είναι κωλόφαρδοι,αυτοί επέβαλαν τη γλώσσα τους στις κατακτήσεις τους

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
δεν είναι κωλόφαρδοι,αυτοί επέβαλαν τη γλώσσα τους στις κατακτήσεις τους
ολα αυτα ειναι ιστορια
οι υπολοιποι ευρωπαιοι πτυχιουχοι
σε σχεση με τον αντιστοιχο ισπανο και πορτογαλο
δεν εχουν αυτες τις επιλογες  :uglystupid:
η πετρελαικη-κατασκευαστικη (η οτι αλλο) εταιρεια στο μεξικο η στη βραζιλια π.χ θα προτιμησει σαν ανωτερο στελεχος
καποιον που μιλα και τη γλωσσα τους εκτος απο αγγλικα
και για τους ιδιους ειναι απιστευτα θετικο
αφου δε θα νιωθουν μεταναστες εκει που θα παν
θα μιλαν τη γλωσσα τους

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Εχω ρωτησει και αλλες φορες τους επιδοξους μεταναστες, για το που σκοπεύουν να την κοπανησουν,  (για να τους πω και εγω με τη σειρα μου "ποσα απιδια βανει ο σακος") αλλα απαντηση δεν πηρα. Μονο ενας απαντησε κατι σαν "Βραζιλοσουηδια" διακωμωδώντας φυσικα το θεμα.
Αντε αναμενω απαντησεις, που σας φταινε ολα στην Ελλαδα. Μεχρι και το κρυο εφταιγε σε καποιους για ειναι λεει "κακο κρυο" ενω το κρυο της Ρωσιας (με τουσ μειον 30) ειναι "καλο κρυο".
Αντε λοιπον για πεστε μου και εμενα την ιδανικη χωρα, που οι περισσοτεροι απο  εσας δεν εχουν βγει ποτε εξω απο τα ορια του δημου/κοινοτητας τους.
Για πεστε μου και εμενα την χωρα που ονειρευεστε?  Εκει που καθε μερα θα γαματε και διαφορετικο θεομουνο, εκει που θα ειστε αραχτοι και ανεμελοι και θα καθεστε ολη μερα εχοντας καποιον να σας ξυνει τα παπαρια για να μη κουραζεστε κανοντας το οι ιδιοι. ααααααααα !!! θα σας πληρωνουν κι απο πανω.
Πεστε μου λοιπον γιατι εχω βαλει και εγω πλωρη για εκει.

η χωρα του ποτε τυπε  :2funny:

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
 :jerking: οσοι τα λενε αυτα σχεδον παντα ειναι η αργοσχολοι δημοσιοι υπαλληλοι
φραπε και αθλητικη εφημεριδα
η μενουν με μαμα μπαμπα μεχρι τα 40+ (η ακομα χεριροτερα τους εδωσε διαμερισμα ο μπαμπας)  τους ταιζουν τους πλενουν τους ξεσκατιζουν
και ζουνε πασαδες με το χαρτζιλικι της συνταξης και τιποτα ενοικια

κανονικα παρασιτα δηλαδη

τι φτωχομπινες εισαι και συ  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
1
Like
2.857
Πόντοι
606
Εχω ρωτησει και αλλες φορες τους επιδοξους μεταναστες, για το που σκοπεύουν να την κοπανησουν,  (για να τους πω και εγω με τη σειρα μου "ποσα απιδια βανει ο σακος") αλλα απαντηση δεν πηρα. Μονο ενας απαντησε κατι σαν "Βραζιλοσουηδια" διακωμωδώντας φυσικα το θεμα.
Αντε αναμενω απαντησεις, που σας φταινε ολα στην Ελλαδα. Μεχρι και το κρυο εφταιγε σε καποιους για ειναι λεει "κακο κρυο" ενω το κρυο της Ρωσιας (με τουσ μειον 30) ειναι "καλο κρυο".
Αντε λοιπον για πεστε μου και εμενα την ιδανικη χωρα, που οι περισσοτεροι απο  εσας δεν εχουν βγει ποτε εξω απο τα ορια του δημου/κοινοτητας τους.
Για πεστε μου και εμενα την χωρα που ονειρευεστε?  Εκει που καθε μερα θα γαματε και διαφορετικο θεομουνο, εκει που θα ειστε αραχτοι και ανεμελοι και θα καθεστε ολη μερα εχοντας καποιον να σας ξυνει τα παπαρια για να μη κουραζεστε κανοντας το οι ιδιοι. ααααααααα !!! θα σας πληρωνουν κι απο πανω.
Πεστε μου λοιπον γιατι εχω βαλει και εγω πλωρη για εκει.
στη ξερολια :2funny:

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
η ασυδοσία στην ελλάδα προκαλεί ακριβώς τα ίδια και χειρότερα μη σου πω προβλήματα με αυτά που περιγράφεις για τη γερμανία παραδείγματος χάριν.
Μην ξεχνάς ότι αυτή η "ελευθερία" σε έχει φέρει στο σημείο και να μεταναστεύσεις αλλά και να απελπιστείς και με την κατάσταση στη χώρα σου.
εγώ θα προτιμούσα να μην μπορώ να φτύνω όπου γουστάρω, από το να φτύνω όπου γουστάρω αλλά και να με φτύνουνε και όλοι στη μάπα.

Η Ελλάδα έχει πολλά προβλήματα αλλά μη νομίσει κανείς οτι η Γερμανία είναι ο παράδεισος.Πρέπει να είσαι κάπως χοντρόπετσος εδώ και αν είσαι έτσι οι Γερμανοί σπάζονται.Θέλουν να υποφέρεις να νιώθεις το πρόβλημα.
Η Ελλάδα είναι πολύ ανάλαφρη χώρα φραπές,παραλία.Δε νιώθεις την πίεση που νιώθεις εδώ.Στη Γερμανία είναι πολύ politically correct πρέπει να προσέχεις τι λες και σε ποιον το λες και όλα καρφώνονται.Δεν μπορείς να λες μαλακίες ή να κάνεις χαβαλέ όπως στην Ελλάδα.Και στα διαλείμματα ακόμα όλοι για τη δουλειά μιλάνε είναι συνέχεια κουμπωμένοι.
Επίσης παίζει τεράστιο ρόλο ο χαρακτήρας.Ο μέσος Ελληνας πάντως ταιριάζει για Γερμανία.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Προφανώς να εννοείς να τις μαζεύει προκειμένου να φύγει έξω γιατί εδώ δεν έχουν κανένα νόημα...
Επίσης το "μάζεμα" των κάθε λογής πιστοποιήσεων είναι δρόμος χωρίς τέλος. Μοιάζεις με ένα ρομποτάκι, έναν σκλάβο που ασχολείται με χ"αρτοκυνήγι" για να δουλέψει για κάτι πενταροδεκάρες (όπως πχ η πλειοψηφία των ορκωτών λογιστών σήμερα)

μα γιαυτό εννοώ... στην Ελλάδα οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις δεν έχουν αξία (εκτός από ορισμένες κλειστές συντεχνίες που και αυτές σιγά σιγά σπάνε)...

έξω όμως είναι απαραίτητες περισσότερο και από το πτυχίο..

enduro

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιουν 2014
Like
15.701
Πόντοι
3.656
μα γιαυτό εννοώ... στην Ελλάδα οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις δεν έχουν αξία (εκτός από ορισμένες κλειστές συντεχνίες που και αυτές σιγά σιγά σπάνε)...

έξω όμως είναι απαραίτητες περισσότερο και από το πτυχίο..

τυπε στην ελλαδα η καλυτερη επαγγελματικη πιστοποιηση ειναι ο συγγενης,η αμα εχεις γνωστο βουλευτη η αντιδημαρχο  :grin:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
τυπε στην ελλαδα η καλυτερη επαγγελματικη πιστοποιηση ειναι ο συγγενης,η αμα εχεις γνωστο βουλευτη η αντιδημαρχο   :grin:

για διορισμό στο δημόσιο θέλει από υπουργό και πάνω πλέον... για συμβασιούχους εντάξει καλός και ο βουλευτής...  ;)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
παλιος καλος περσονας
και προφητης τελικα
ειδε την καταντια μας απ το 2008  :uglystupid:
οταν ολοι ζουσαμε τη βλαχογκλαμουρια στυλ κωστοπουλου

μάγκα τώρα το είδα...
μπαίνω 3-4 φορες το μήνα πλέον και βλέπω τα θέματα πιο ψηλά στη λίστα.

βαριεμαι πλέον να σχολιάσω τα ίδια και τα ίδια. .....

είδα την παράθεσή σου και τα θυμήθηκα.... Και μετά απο 7 χρόνια μελαγχολώ που είχα δίκιο γαμώ την αντίληψή μου γαμώ. Τότε έφυγα και όλοι μου έλεγαν πού πας τι κάνεις είσαι μαλακας;

και τώρα όλοι ψάχνονται...... :headbang:

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
ρωτησα δικηγορο που ειδικευεται στα φορολογικα, ειδικα αν πας εκτος ευρωπαικης ενωσης, μη φοβασε τιποτα,  κανε μια δωρεα τα κτηματακια σε συγγενικο σου προσωπο και τοτε ριξε τη "πιστολια" μου ειπε!  το πολυ πολυ να μπεις στον ελληνικο τειρεσια για παντα! στα @@@@ μας! με το ελληνικο δημοσιο δε θα χεις κανενα προβλημα,  επισης μου ειπε και το αλλο!  μπορει σε κανα 2 χρονακια να στο διαγραψουν τελειως!  ισχυει αυτο ρε παιδια?

γεια σου τιμιε ελληνα  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
μάγκα τώρα το είδα...
μπαίνω 3-4 φορες το μήνα πλέον και βλέπω τα θέματα πιο ψηλά στη λίστα.

βαριεμαι πλέον να σχολιάσω τα ίδια και τα ίδια. .....

είδα την παράθεσή σου και τα θυμήθηκα.... Και μετά απο 7 χρόνια μελαγχολώ που είχα δίκιο γαμώ την αντίληψή μου γαμώ. Τότε έφυγα και όλοι μου έλεγαν πού πας τι κάνεις είσαι μαλακας;

και τώρα όλοι ψάχνονται...... :headbang:

και που πηγες?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom