Νέα

θα πουμε το νερο νερακι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα dirty lover
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 111
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Μπα! Και μούφα ήτανε και το επαιζε και πλουσιάδα. Θα βγάζει ο σύζυγος λεφτά προφανώς κι αυτή τη σύνταξη την έχει για τα καλλυντικά της και τα ρούχα της.

κρίμα... θα ήταν καλή ευκαιρία να αναθερμάνεις τις παλαιές σχέσεις  :fuck1: :fuck1: :fuck1:

Τώρα αν σου πω πως δίνω αποδείξεις ΣΕ ΟΛΟΥΣ και με το ζόρι και οι περισσότεροι θυμώνουν (πως και καλά δεν τους θεωρώ "έμπιστους") και μου την αφήνουν πάνω στο γραφείο μου!
Αν το έκανε ένας να ήταν παραξενιά του. Αλλά οι περισσότεροι;
Πάει να πει πως ο λαός δεν έχει εμπιστοσύνη πως τα λεφτά που μαζεύει το δημόσιο (όσο κι αν αυτό είναι απαραίτητο φυσικά) τα διαχειρίζεται σωστά! ;)

δεν αναφέρθηκα σε ένα αλλά το ισνάφι σου...  ;)

και τώρα που το λές θυμάμαι μια φάση το 1984 .. είχα ένα πρόβλημα με το αυτί μου και ζήτησα από έναν θείο μου (εξ αγχιστείας) γιατρό, καθηγητή πανεπιστημίου και μέλος της ακαδημίας αθηνών να μου συστήσει έναν καλό ΩΡΛ... με έστειλε σε κάποιον με ιατρείο στο κολωνάκι και ραντεβού... με εξέτασε ο τύπος μου έδωσε μια αγωγή (μια μικρομόλυνση ήταν που την είχα παραμελήσει) και όταν ρώτησα τι οφείλω με παρέπεμψε στην γραμματέα του... βγαίνω έξω και μου λέει η κυρά με την ιατρική μπλούζα "2000 δραχμές" (το 1984  :new_shocked:)... πολύ καλά λέω μία απόδειξη... βγάζει το μπλόκ η κυρά και γράφει πάνω "500" .. αφήνω και γώ ένα πεντακοσάρικο... η κυρά ακυρώνει την απόδειξη και κόβει άλλη για 2000 που πλήρωσα...

μετά από καμμιά δεκαριά μέρες τυχαία ξαναβρέθηκα με τον θειό μου στον Ορφανίδη στην Πανεπιστημίου και μου έβαλε τις φωνές γιατί ζήτησα απόδειξη... μάλιστα είπε το εξής αμίμητο "Τι είναι ο γιατρός να κόβει αποδείξεις ρε?? Μπακάλης ??"  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
βοήθειά μας... :headbang: :tickedoff:

Συνημμένα

• water for all.JPG
    water for all.JPG
    135,6 KB · Εμφανίσεις: 29
  • Suez.jpg
    Suez.jpg
    48,1 KB · Εμφανίσεις: 33

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.888
Πόντοι
5.006
στην ελλαδα οπως παντα απο το ενα ακρο φτανουμε στο αλλο...προ κρισης ολοι θεωρουσαν δεδομενο πως ακομα και η πωληση φυστικιων θα επρεπε να ελεγχετε κρατικα....τωρα με την κριση αν μας πουν να παραχωρησουμε τις σουφρες μας σε ιδιωτικες εταιριες θα το δεχτουμε......καποια πραγματα ομως πρεπει να παραμενουν δημοσια παση θυσια( π.χ. νερο, ρευμα).....ειναι τελειως απαραιτητα για τον ανθρωπο και δεν θα πρεπει να γινονται αντικειμενο στυγνης εμπορευματοποιησης και κερδους( και μετα καποια ''πατριωτες'' θα φωναζουν αν το νερο περασει σε χερια αμερικανων,του σορος,του κισινγκερ και οποιον αλλον θεωρουν κακο αυτοι.....)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.791
Πόντοι
1.206

Τί λε ρε παίχτη! Την Αμερική ανακάλυψε ο ξύπνιος ο δημοσιοκάφρος!

Αφού οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών είναι έτσι κι αλλιώς ΑΘΕΩΡΗΤΕΣ με βάσει το Α.Υ.Ο. ΠΟΛ. 1083/2003 (μην με ρωτήσεις τί σημαίνει διότι δεν ξέρω, απλά το γράφουν πάνω τα μπλοκάκια μου) φυσικά και μπορείς να βάζεις όσες θέλεις και να μην τις δηλώνεις στο βιβλίο σου μετά (που αυτό είναι θεωρημένο). Υποτίθεται (δεν υποτίθεται μόνο, γίνεται κι όλας) πως ο έλεχγος πλέον γίνεται επί του (θεωρημένου) βιβλίου.

Τώρα ο συγκεκριμένος γιατρός ήταν τόσο βλάκας και άσχετος με τα φορολογικά που δεν αγόρασε ούτε το σωστό μπλοκάκι από το χαρτοπωλείο! Διότι αν αντί για "Απόδειξη είσπραξης" έγραφε "Απόδειξη παροχής υπηρεσιών" θα βλέπαμε αν θα μπορούσαν να πουν αν είναι "νόμιμη" ή όχι!
ΜΟΝΟ αντιπαραβάλοντάς την με το "βιβλίο", που σε πληροφορώ πως γίνεται και αρκετά συχνά.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
22
Πόντοι
5.825
Ρε σύ μόλις χθες είδα στο ιατρείο μου κάποια που κάτι μου θύμιζε. Μην τα πολυλογώ όταν εγώ ήμουν νέος Επιμελητής Β στο ΕΣΥ, αυτή είχε πρωτοδιοριστεί νοσοκόμα. Εγώ 35 αυτή 21 τότε. Πάει να πει αυτή τώρα 44.
Και τί μου λέει; Πως παίρνει σύνταξη από 2 χρόνια!!
"Την πήρα τότε γιατί τώρα δεν θα μου την έδιναν." μου είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια!
Ποιός μαλάκας της την έδωσε τότε και γιατί δεν ξέρω, ξέρω όμως πως το να δουλεύεεις από τα 21 σου μέχρι τα 42 σου και μετά να παίρνεις σύνταξη πιθανώς μέχρι τα 85 πρώτον δεν βοηθάει και πολύ στα δημοσιονομικά της χώρας και δεύτερον για να τα παίρνεις εσύ αυτά τα λεφτά κάποιος άλλος μαλάκας, που εξακολουθεί να δουλεύει παρ' ότι είναι 14 χρόνια μεγαλύτερός σου, τα δίνει! Συνεπώς κατά κάποιον τρόπο τον "κλέβεις"!

Και μου έλεγε χθες ο άλλος πως ΑΥΤΗ η συγκεριμένη προσφέρει φορολογικά ως συνταξιούχος του δημοσίου, διότι της γίνεται παρακράτηση φόρου :jerking: και δεν φοροδιαφεύγει, ενώ εγώ φοροδιαφεύγω! Δεν γαμιόμαστε λέω εγώ...

πράγματι extreme περίπτωση σαν αυτές που σχεδόν όλοι έχουμε δει λίγο-πολύ
βέβαια για να δούμε και την άλλη πλευρά, υποθέτω πως υπήρχε κάποια διάταξη/παραθυράκι που έδινε το δικαίωμα να πάρει σύνταξη στα 40+...

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
22
Πόντοι
5.825
έχει ενδιαφέρον η κουβέντα σχετικα με την ιδιωτικοποίηση του νερού... ας πω και εγώ την άποψή μου...
το νερό έχει την ιδιαιτερότητα να είναι αναγκαίο στοιχείο για την ζωή, βάζοντας λοιπόν έναν ιδιώτη στο παιχνίδι υπάρχει η ανησυχία πως θα υπάρχει μεγάλη αύξηση στην τιμή που θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε ακριβώς επειδή βιολογικά δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό... δεν είναι παράλογη σκέψη αλλά πιθανόν να είναι η μισή αλήθεια γιατί και ο ιδιώτης δεν θα θέλει να έχει πελάτες που να μην μπορούν να τον πληρώσουν αλλά να βγάλει κέρδος απο την δραστηριότητα αυτή...

όταν η κουβέντα άνοιξε γενικά για τις ιδιωτικοποιήσεις, θα έλεγα πως είμαστε σε μια φάση μεταβατική και σκληρή ταυτόχρονα. Πράγματι σαν κράτος είχαμε και έχουμε ακόμα μεγάλη συγκέντρωση υπηρεσιών κάτω από το δημόσιο που με κακή διαχείριση έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό που ζούμε τώρα. Υπήρχε ένας φόβος για την αλλαγή και την μετάβαση σε λιγότερο κράτος και περισσότερο ιδιωτικό τομέα περισσότερο για λόγους νοοτροπίας...
Ακριβώς λόγω του χαρακτήρα της αγοράς λοιπόν, οι ιδιωτες επιχειρηματίες είχαν σε πολλές περιπτώσεις συναλλαγές με το δημόσιο και για να μπορέσουν να είναι στα κόλπα ακολούθησαν τακτική "λαμόγιου"... έτσι τους έχουν κατατάξει πολλοί από εμάς (και όχι άδικα)
φτάνουμε λοιπόν στο σημείο να έχουμε ένα δημόσιο με πολύ κακή διαχείριση που προκαλέι προβλήματα στην οικονομία μας και έναν ιδιωτικό τομέα που σε ένα μεγάλο ποσοστό δούλευε με πελάτη το δημόσιο και ανάλογη λογική... άρα κανένας τομέας δεν έχει δουλέψει όπως πρέπει, για να γίνει αυτό χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, χρόνος και οι γαμημένες οι συνθηκες δεν βοηθούν καθόλου την κατάσταση...

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.433
Πόντοι
786
έχει ενδιαφέρον η κουβέντα σχετικα με την ιδιωτικοποίηση του νερού... ας πω και εγώ την άποψή μου...
το νερό έχει την ιδιαιτερότητα να είναι αναγκαίο στοιχείο για την ζωή, βάζοντας λοιπόν έναν ιδιώτη στο παιχνίδι υπάρχει η ανησυχία πως θα υπάρχει μεγάλη αύξηση στην τιμή που θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε ακριβώς επειδή βιολογικά δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό... δεν είναι παράλογη σκέψη αλλά πιθανόν να είναι η μισή αλήθεια γιατί και ο ιδιώτης δεν θα θέλει να έχει πελάτες που να μην μπορούν να τον πληρώσουν αλλά να βγάλει κέρδος απο την δραστηριότητα αυτή...

όταν η κουβέντα άνοιξε γενικά για τις ιδιωτικοποιήσεις, θα έλεγα πως είμαστε σε μια φάση μεταβατική και σκληρή ταυτόχρονα. Πράγματι σαν κράτος είχαμε και έχουμε ακόμα μεγάλη συγκέντρωση υπηρεσιών κάτω από το δημόσιο που με κακή διαχείριση έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό που ζούμε τώρα. Υπήρχε ένας φόβος για την αλλαγή και την μετάβαση σε λιγότερο κράτος και περισσότερο ιδιωτικό τομέα περισσότερο για λόγους νοοτροπίας...
Ακριβώς λόγω του χαρακτήρα της αγοράς λοιπόν, οι ιδιωτες επιχειρηματίες είχαν σε πολλές περιπτώσεις συναλλαγές με το δημόσιο και για να μπορέσουν να είναι στα κόλπα ακολούθησαν τακτική "λαμόγιου"... έτσι τους έχουν κατατάξει πολλοί από εμάς (και όχι άδικα)
φτάνουμε λοιπόν στο σημείο να έχουμε ένα δημόσιο με πολύ κακή διαχείριση που προκαλέι προβλήματα στην οικονομία μας και έναν ιδιωτικό τομέα που σε ένα μεγάλο ποσοστό δούλευε με πελάτη το δημόσιο και ανάλογη λογική... άρα κανένας τομέας δεν έχει δουλέψει όπως πρέπει, για να γίνει αυτό χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, χρόνος και οι γαμημένες οι συνθηκες δεν βοηθούν καθόλου την κατάσταση...

Νά σού πώ μία άλλη διάσταση. Είχαμε πελατειακό πολιτικό σύστημα καί κρατισμό πάντα. Είχαμε καί τό 60-70, αναπτυσσόμασταν γοργά τότε όμως. Αυτό πού τά έφερε σέ κρίσημη μάζα ήταν ή καταχρηστική προσβασή μας στά διεθνή οικονομικά αργότερα.
Ή χώρα θά χρειαστεί νά αποσχισθεί σύντομα από τήν παγκοσμιοποίηση δείχνουν όλα. Απλά δέν τήν προλαβαίνει. Τότε θά πάμε στό 1941 γιά ένα διάστημα. Γιά νά γίνει new deal καί νά πάμε στό 1950 θά χρειαστεί κρατισμός. Όχι μόνο δέν θά πουληθούν περισσότερα αλλά θά παρθούν όλα πίσω.

OP
OP
dirty lover

dirty lover

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2010
Like
3
Πόντοι
16
Νά σού πώ μία άλλη διάσταση. Είχαμε πελατειακό πολιτικό σύστημα καί κρατισμό πάντα. Είχαμε καί τό 60-70, αναπτυσσόμασταν γοργά τότε όμως. Αυτό πού τά έφερε σέ κρίσημη μάζα ήταν ή καταχρηστική προσβασή μας στά διεθνή οικονομικά αργότερα.
Ή χώρα θά χρειαστεί νά αποσχισθεί σύντομα από τήν παγκοσμιοποίηση δείχνουν όλα. Απλά δέν τήν προλαβαίνει. Τότε θά πάμε στό 1941 γιά ένα διάστημα. Γιά νά γίνει new deal καί νά πάμε στό 1950 θά χρειαστεί κρατισμός. Όχι μόνο δέν θά πουληθούν περισσότερα αλλά θά παρθούν όλα πίσω.
...αμα πουληθουν ολα αντε να τα ξαναπαρεις μετα ,ετσι εγινε και στην αργεντινη...

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.433
Πόντοι
786
...αμα πουληθουν ολα αντε να τα ξαναπαρεις μετα ,ετσι εγινε και στην αργεντινη...

Έτσι προχωρήσανε, αρχίσανε νά τά ξαναπαίρνουν. Εξάλλου ή αξία τους πέφτει πολύ σάν προϊόντα γιά φτωχούς πελάτες μέ ορίζοντα ανάκαμψης αόριστο.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16
  ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η διαχείριση του συστήματος και η απόδοση του ρεύματος στους οικιακούς και βιομηχανικούς χρήστες πρέπει να μείνει υπό κρατικό έλεγχο για λόγους εθνικής ασφαλειας.
 Παραγωγούς ρεύματος βάλε όσους θες ιδιώτες. Διαχείριση και διανομή πρέπει να μέινουν κρατικά.

ΝΕΡΟ.  Κρατικός έλεγχος. Αδιαπραγμάτευτο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Το χρήμα πρέπει να το εκδίδει μόνο η Κεντρική τράπεζα της χώρας. Όχι οι ιδιωτικές τραπεζες όπως γίνεται τώρα. Εξοντωτικος έλεγχος σε όλες τις ιδιωτικές τράπεζες από ειδική επιτροπή προστασίας εθνικού νομίσματος.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει γίνει. Ούτε πρόκειται να γίνει κάτι  από αυτά που λέω.

Πάμε για να χρεοκοπήσπυμε και τυπικά, γιατί ουσιαστικά σαν χώρα έχουμε ήδη βαρέσει κανόνι.

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
197
Πόντοι
1.390
  ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η διαχείριση του συστήματος και η απόδοση του ρεύματος στους οικιακούς και βιομηχανικούς χρήστες πρέπει να μείνει υπό κρατικό έλεγχο για λόγους εθνικής ασφαλειας.
  Παραγωγούς ρεύματος βάλε όσους θες ιδιώτες. Διαχείριση και διανομή πρέπει να μέινουν κρατικά.

ΝΕΡΟ.  Κρατικός έλεγχος. Αδιαπραγμάτευτο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Το χρήμα πρέπει να το εκδίδει μόνο η Κεντρική τράπεζα της χώρας. Όχι οι ιδιωτικές τραπεζες όπως γίνεται τώρα. Εξοντωτικος έλεγχος σε όλες τις ιδιωτικές τράπεζες από ειδική επιτροπή προστασίας εθνικού νομίσματος.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει γίνει. Ούτε πρόκειται να γίνει κάτι  από αυτά που λέω.

Πάμε για να χρεοκοπήσπυμε και τυπικά, γιατί ουσιαστικά σαν χώρα έχουμε ήδη βαρέσει κανόνι.
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom