Νέα

Tennis Fans

• Μέλος που άνοιξε το νήμα siropiastos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 76K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
οκ. ο μοράκις το παίζει σχετικός, αλλά επί της ουσίας δεν απαντά, αλλά εσύ που παραθέτεις επιχειρήματα, βρε ΟΧΙΑ, κοίτα τι έγραφες:

Επίσης, θέλω να πω, και ας με διορθώσει ο mr. tenniskiller, ότι το να στέλνεις τη μπάλα συνεχώς στην κόψη του φιλέ, δεν είναι και τόσο κωλοφαρδία, μάλιστα [size=11pt]σε συγκεκριμένες μέρες συμβαίνει συχνά[/size]!
Το ότι όμως θα κάνεις το μπαλάκι να περάσει τόσο πολύ κοντά από το φιλέ που ενίοτε να κυλήσει και λίγο στην "κορυφογραμμή" του, δεν είναι πάντα τύχη. Μετά από πολλή προπόνηση το καταφέρνεις, όχι πάντα όταν το θέλεις, αλλά συμβαίνει πιο συχνά. Εν πάσει περιπτώσει.

με αυτά δεν εννοείς ότι ο Φέντερερ συχνά επιχειρεί να περνά την μπάλα κοντά στο φιλέ;
κι όταν εγώ ρώτησα ποιος ο λόγος να περάσει η μπάλα κοντά στο φιλέ, εσύ είπες:
[size=11pt]Όταν στέλνεις τη μπάλα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φιλέ, δυσκολεύεις περισσότερο τον αντίπαλο.[/size] Εν πάσει περιπτώσει, δεν μπορώ να αναλύσω τι έχει στο μυαλό του ο εκάστοτε αθλητής, ξέρω πάντως, ότι είναι πιο δύσκολο να αποκρούσει τη μπάλα όταν αυτή έχει χαμηλό ύψος και μεγάλη ταχύτητα (ενίοτε), είτε γιατί ίσως να μην την προλάβει, αν έχει και ανάποδο σπιν, είτε γιατί έχει χαμηλή αναπήδηση και πάλι ίσως να μην προλάβει να τρέξει και να τη σώσει. Όταν η μπάλα περνά ξυστά πάνω απ το φιλέ, τότε έχεις λιγότερο χρόνο αντίδρασης ως αντίπαλος (χωρίς να είναι κανόνας) καθώς μιλάμε για κλάσματα δευτερολέπτου που ίσως κρίνουν το αποτέλεσμα του πόντου.

Άρα είναι ΣΩΣΤΟ να περνά το σερβίς ΚΟΝΤΑ στο φιλέ.
και τελικά καταλήγεις (και συμφωνεί και γνώστης μωράκι):

Μωράκι, είπα να μην απαντήσω σε προηγούμενο ποστ σου, μη θέλοντας να συνεχίζω την ανούσια (όπως απεδείχθη) αντιπαράθεση με το τζ.μπ.
Αλλά δεν μπορώ εδώ παρά να συμφωνήσω σε όλα όσα γράφεις (δεδομένου ότι αυ[size=11pt]τό θα έγραφα ακριβώς - οι προπονητές ποτέ δε σου λένε να περάσεις τη μπάλα ξυστά από το φιλέ-τουναντίον)[/size].
Έχεις δίκιο σε όλα.
Ευτυχώς που είμαστε και οι δύο άσχετοι και συμφωνούμε μεταξύ μας.
Respect.

αυτές δεν είναι ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ απόψεις. απάντα σοβαρά, αν θες

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
ρε περσόνα, έλεος κι εσύ. απλώς έγραψα ότι σε 2-3 φάσεις ήταν κωλόφαρδος ο Φέντερερ. όχι ότι είναι γενικά κωλόφαρδος. ο Ζιντάν, ο Μαραντόνα κι ο Βαν Μπάστεν δεν είχαν βάλει και κωλόφαρδα γκολ;

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
οκ. ο μοράκις το παίζει σχετικός, αλλά επί της ουσίας δεν απαντά, αλλά εσύ που παραθέτεις επιχειρήματα, βρε ΟΧΙΑ, κοίτα τι έγραφες:

με αυτά δεν εννοείς ότι ο Φέντερερ συχνά επιχειρεί να περνά την μπάλα κοντά στο φιλέ;
κι όταν εγώ ρώτησα ποιος ο λόγος να περάσει η μπάλα κοντά στο φιλέ, εσύ είπες:
Άρα είναι ΣΩΣΤΟ να περνά το σερβίς ΚΟΝΤΑ στο φιλέ.
και τελικά καταλήγεις (και συμφωνεί και γνώστης μωράκι):

αυτές δεν είναι ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ απόψεις. απάντα σοβαρά, αν θες
1) Αλήθεια το λέω, ότι σε συγκεκριμένες μέρες συμβαίνει συχνά να κάνεις το ίδιο και το ίδιο λάθος, να περνάς τη μπάλα από το ίδιο σημείο, να χτυπάς 2 και 3 ή και 4 φορές τη μπάλα στο φιλέ και να σκάει στου αντιπάλου ή στο δικό σου! Συμβαίνει και το έχω δει, τι να πω από κει και πέρα;
2) Δεν ξέρω από πού επιχειρεί να την περνάει ο Φέντερερ. Αν ρωτάς εμένα, μερικές φορές το προτιμώ, όταν πληρούνται οι κατάλληλες συνθήκες και νιώθω πολύ σίγουρη για τη μπαλιά μου, γιατί ξέρω ότι δε θα την προλάβει ο αντίπαλος (μικρή αναπήδηση = λιγότερος χρόνος που του απομένει να τρέξει στη μπάλα).
3) Το σωστό είναι η μπάλα να σκάει μέσα. ΑΠό κει και πέρα, μπορείς να κάνεις πράγματα για να δυσκολέψεις τον αντίπαλο. Αν η μπάλα περνάει ξυστά από το φιλέ στο σερβίς, σημαίνει ότι έχει περισσότερο περιθώριο να σκάσει μέσα και να μην πάει άουτ. Τα υπόλοιπα, είναι καθαρά θέμα εξάσκησης. ΟΙ επαγγελματίες τεννίστες, έχουν χτυπήσει χιλιάδες σερβίς και ίσως λέω και λίγα. Είναι ευνόητο λοιπόν, ότι στο τέλος δε μιλάμε και τόσο για τύχη!
4) Ο προπονητής οφείλει να σε διδάξει το σωστό (το οποίο συμπεριλαμβάνει κ τη μείωση του ποσοστόυ λάθους). Συνεπώς, δεν πρόκειται ποτέ να σου πει, πέρνα την ξυστά απ το φιλέ, γιατί έτσι οι πιθανότητες λάθους αυξάνονται. Από μόνος του όμως ο κάθε αθλητής, όταν νιώθει σίγουρος πολύ μπορεί και να αυτοσχεδιάσει, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει.

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
όχι απαραίτητα φίλε βυζολάγνε ;)
Εξαρτάται από το σπιν που θα δώσεις στην μπάλα.
Αν δώσεις τοπ σπιν, τότε και ένα μέτρο πάνω απ' το φιλέ να περάσει, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταλήξει μέσα η μπάλα, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται!!!
Οι έμπειροι τεννίστες, παίζουν με πολύ τοπ σπιν!

Σίγουρα απλά προσπάθησα να δώσω τον "κανόνα".
Στο 1ο σερβίς συνήθως παίζουν δυνατά και ευθύβολα για τον άσσο, ρισκάροντας να βρουν φιλέ.
Στο 2ο συνήθως παίζουν όπως είπες, να περάσει η μπάλα με σιγουριά.

moraki

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
6
το γεγονος οτι με λες ασχετο, ταυτοχρονα με κανει σχετικο. Τα υπολοιπα παιδια  εχουν καταλαβει ποιος ειναι ο ασχετος και ποιος ο σχετικος. Και σιγουρα ποιος ειναι ο μαλακ

Μπορω να πω ασχετη την οχια που ξερει τον ορισμο του top spin στο σερβις?

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Σίγουρα απλά προσπάθησα να δώσω τον "κανόνα".
Στο 1ο σερβίς συνήθως παίζουν δυνατά και ευθύβολα για τον άσσο, ρισκάροντας να βρουν φιλέ.
Στο 2ο συνήθως παίζουν όπως είπες, να περάσει η μπάλα με σιγουριά.
Πολύ σωστός :thumbsup:

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
το γεγονος οτι με λες ασχετο, ταυτοχρονα με κανει σχετικο. Τα υπολοιπα παιδια  εχουν καταλαβει ποιος ειναι ο ασχετος και ποιος ο σχετικος. Και σιγουρα ποιος ειναι ο μαλακ

Μπορω να πω ασχετη την οχια που ξερει τον ορισμο του top spin στο σερβις?

δηλαδή, αν σου παραθέσω όλους τους ορισμούς του τένις θα γίνω ξαφνικά από άσχετος, σχετικός;

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
δηλαδή, αν σου παραθέσω όλους τους ορισμούς του τένις θα γίνω ξαφνικά από άσχετος, σχετικός;
Ρε συ, ξεκόλλα λέμε. Κουβέντα κάνουμε. Δεν είμαστε εδώ να αποδε΄ξει ο ένας στον άλλο ποιος ξέρει τα πιο πολλά!

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Ρε συ, ξεκόλλα λέμε. Κουβέντα κάνουμε. Δεν είμαστε εδώ να αποδε΄ξει ο ένας στον άλλο ποιος ξέρει τα πιο πολλά!
γιατί θεωρείς εμένα κολλημένο και όχι τον μωράκι; αυτός επιμένει να με ανεβοκατεβάζει άσχετο

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
γιατί θεωρείς εμένα κολλημένο και όχι τον μωράκι; αυτός επιμένει να με ανεβοκατεβάζει άσχετο
Δε σε θεωρώ κολλημένο ρε τζωρτζμπεστ. Απλά λέω να δώσουμε βάση στην ουσία του θρεντ

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ρε περσόνα, έλεος κι εσύ. απλώς έγραψα ότι σε 2-3 φάσεις ήταν κωλόφαρδος ο Φέντερερ. όχι ότι είναι γενικά κωλόφαρδος. ο Ζιντάν, ο Μαραντόνα κι ο Βαν Μπάστεν δεν είχαν βάλει και κωλόφαρδα γκολ;
γιώργο το σχόλιο δεν είναι επί προσωπικού.
δεν υπάρχει κωλοφαρδόμετρο. Υπάρχει όμως ταλέντο και τεχνική που ξεχωρίζει κυρίως όταν υπάρχει εξαντλητική επανάληψη.

Ψάξε να βρεις τι είχε απαντήσει ο Ζιντάν όταν το ρώτησαν για το γκολ που έβαλε το 2002 και εάν ήταν κωλόφαρδο....

Το ταλέντο και η εξαντλητική προπόνηση μετατρέπει την πιθανότητα ευστοχίας ενός πολύ δύσκολου στόχου σε βεβαιότητα. Αυτό που για σένα φαίνεται κωλόφαρδο είναι πάνω κάτω αυτό που σου φαίνεται μαγικό σε έναν ταχυδακτυλουργό.
Κοινώς αυτό που δεν μπορείς να ερμηνεύσεις με καθημερινούς κανόνες και καθημερινές δεξιότητες το βαφτίζεις είτε κωλοφαρδία, είτε μαγεία.
Τίποτα βεβαίως από τα δύο δεν έχει ισχύ.

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Έτσι όπως το πάτε εσείς θα πείτε και την Σερένα κωλόφαρδη... :tooth:

Συνημμένα

• serenawilliams20.jpg
    serenawilliams20.jpg
    30,1 KB · Εμφανίσεις: 18
  • serenawilliams21.jpg
    serenawilliams21.jpg
    18,3 KB · Εμφανίσεις: 23
  • serenawilliams33.jpg
    serenawilliams33.jpg
    27,2 KB · Εμφανίσεις: 17

moraki

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
6
οτι και να μου παραθεσεις εισαι ασχετος. Αυτο που εγραψε η οχια δεν ειναι ορισμος. εξηγησε στο βυζολαγνο οτι μπορει να βαλεις τοπ σπιν στο σερβις σου  να σηκωθει η μπαλα στο θεο να σκασει πριν τη σερβις λαιν ,και να ξανασηκωθει στο θεο περνωντας και αλλα φαλτσα με το σκασιμο
 και πραγματικα εγω με ολη την καλη διαθεση σου εξηγησα κατι στην αρχη. αλλα εσυ μας βγαζεις ασχετους και εμενεις στις αποψεις σου
το οτι εισαι ασχετος δεν ειναι ενοχλητικο. ολοι μας ειμασταν καποτε.και σιγα σιγα μαθαμε. Αλλα ακουγαμε αυτους οπου ηξεραν.
 το ενοχλητικο ειναι να εισαι ασχετος, να μην εισαι φαν, και να προσπαθεις να αποδειξεις οτι εχεις δικιο εσυ και οι αλλο οχι. ΑΣυτο ειναι το ενοχλητικο χαζουλη

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Δε σε θεωρώ κολλημένο ρε τζωρτζμπεστ. Απλά λέω να δώσουμε βάση στην ουσία του θρεντ

τέλος πάντων. περίμενα ότι τουλάχιστον θα δεχόσουν ότι έγραψες αντιφατικά πράγματα, αφού για μένα αυτό είναι προφανές από τις παραθέσεις μου. πάντως επιχείρημα που να με πείσει, δεν διάβασα

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
τέλος πάντων. περίμενα ότι τουλάχιστον θα δεχόσουν ότι έγραψες αντιφατικά πράγματα, αφού για μένα αυτό είναι προφανές από τις παραθέσεις μου. πάντως επιχείρημα που να με πείσει, δεν διάβασα
Ρε συ σου εξηγώ, γιατί δε θέλεις να καταλάβεις;
Λέω ότι ο εκάστοτε παίκτης, μπορεί να προτιμά στη συγκεκριμένη μέρα που του βγαίνει, να περνά τη μπάλα ξυστά απ το φιλέ. Όμως ο προπονητής δε σου μαθαίνει έτσι το τέννις.
Δηλαδή τι άλλο να πω πλέον;
Αφού λοιπόν, θεωρείς ότι δεν έχω επιχειρήματα, σταματώ εδώ,.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
οτι και να μου παραθεσεις εισαι ασχετος. Αυτο που εγραψε η οχια δεν ειναι ορισμος.

τούτος εδώ έχει πράγματι χαμηλό iq. έγραψα εγώ πουθενά ότι η ΟΧΙΑ έγραψε τον ορισμό του τοπ σπιν;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
και για να ευθυμήσουμε.... απ τη μια έχουμε τον γιωργοκαλύτερο και απ την άλλη τον γιωργοθλιβερότερο.....
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom