Μικρέ προγραμματιστή Jimmy Gang,Εντάξει μου έχει δώσει και αυτός συμβουλές
Η συμβουλή μου είναι να φύγεις από το φόρουμ, γιατί είσαι μικρός και διαπλάθεσαι ακόμα σαν χαρακτήρας, οπότε θα επηρεαστείς. Με τον καιρό τείνουμε να γίνουμε ο μέσος όρος αυτών που συναναστρεφόμαστε. Θα διαβάζεις εδώ πράγματα που θα σου φαίνονται λογικά, επειδή δεν έχεις την απαραίτητη εμπειρία να δεις για τι μαλακίες πρόκειται και ότι είναι θεωρίες κάποιων για να καλύψουν την αποτυχία τους.
Θα σου λένε πχ «μην βάζεις στόχους, γιατί εγκλωβίζεσαι στο μέλλον και χάνεις το παρόν» και θα λες ακούγεται λογικό. Λες και απαγορεύεται να κρατάς μία ισορροπία και για τα δύο. Δεν θα σου περάσει από το μυαλό ότι ο παπάρας που το είπε, πολύ απλά εξωραίζει την ανικανότητά του να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει. Υπάρχει και η δημοφιλής μαλακία «ζήσε το παρόν σαν να μην υπάρχει αύριο». Αν ζεις σαν να μην υπάρχει αύριο, πολύ απλά δεν θα έχεις αύριο.
Στην κοινωνία το 95% ψευτοζεί και επινοεί θεωρίες ψυχολογικής επιβίωσης. Οι πιο πολλές θεωρίες που ακούς από λαικούς τύπους είναι απλά για να δικαιολογήσουν την κατάστασή τους.
Σε μία κοινότητα για να επιβιώσεις πρέπει να συμβαδίζεις με τις νόρμες της κοινότητας, αλλιώς αν σε βλέπουν ανώτερο θα σε χλευάζουν είτε εσκεμμένα για να ευθυγραμμιστείς με αυτούς είτε λόγω των περιορισμένων τους αντιλήψεων. Είπα εχτές σε ένα άλλο νήμα ότι για να ζεις στη γαλλική ριβιέρα στο συγκεκριμμένο μέρος που ζω εγώ θες 5000 € το μήνα και με χλευάζανε που βγάζω τόσα λεφτά, γιατί τους φαινόταν αστρονομικό ή γιατί ήθελαν να μου τη σπάσουνε. Εκεί διαπιστώνεις ξαφνικά ότι πίσω από όλα αυτά που διαβάζεις καθημερινά και σου φαίνονται νορμάλ κρύβονται φουκαράδες. Άτομα που δεν πιστέψαν στις δυνάμεις τους γιατί κάναν παρέα με άλλους φουκαράδες και θεωρούν πια ότι η κατάστασή τους είναι η νορμάλ πραγματικότητα.
Για τόλμα τώρα εσύ να πεις ότι φιλοδοξείς να κάνεις το αυριανό Facebook να δεις τι χλευασμός θα πέσει. Κατά κάποιον περίεργο τρόπο ο Ζούγκερμπεργκ είχε δικαίωμα να τα καταφέρει, αλλά εσύ όχι. Δεν είναι αυτός όμως ο λόγος. Ο λόγος είναι ότι άμα εσύ έχεις μεγάλες φιλοδοξίες, οι άλλοι αισθάνονται μαλάκες και θέλουν να σε ρίξουν.
Πώς τον κόβεις τον μέσο όρο των μελών αυτής της κοινότητας; Για σκέψου λίγο. Αν μπορούσαν να βγάζουν εύκολα γκόμενες, θα είχαν λόγο να ασχολούνται με πουτάνες;
Κι έχει κι ένα σωρό άλλους με αποτυχημένο γάμο ή γάμο που κατάντησε ρουτίνα και ψάχνουν παράλληλες λύσεις. Αυτές είναι οι δύο μεγάλες κατηγορίες.
Με τέτοιον περίγυρο πιστεύεις ότι θα προκόψεις όταν είσαι 18 χρονών παιδί κι έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου; Σε λίγο καιρό θα γίνεις ο μέσος όρος χωρίς καν να το καταλάβεις και θα ρωτάς για πουτάνες.
Βγες έξω να βρεις δυναμικά άτομα που να ξυπνάνε με όρεξη το πρωί και να κάνουν σχέδια πώς θα γίνουν οι πρώτοι στον τομέα τους και πώς θα κατακτήσουν τη ζωή κι όχι ανθρωπάκια που μαζεύονται στα μπουρδέλα και το όνειρό τους είναι πώς να μπουν στο Δημόσιο για να σαπίζουν εκεί μια ολόκληρη ζωή.
Εύχομαι το καλύτερο για τη ζωή σου.
Τελευταία τροποποίηση: