Νέα

Ταραγμένος Νοέμβριος 1973 στην Αθήνα

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη. Με αφορμή τη σημερινή επέτειο θα ήθελα να καταθέσουμε τις απόψεις μας για τα τότε γεγονότα του Νοεμβρίου του 1973. Πολύ χρήσιμες θα ήταν οι αναφορές ανθρώπων που έζησαν την εποχή. Εάν υπάρχουν άνθρωποι που έζησαν από κοντά τότε τα γεγονότα θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη η συμβολή τους.
Κάνω έκκληση για ειρηνική κατάθεση απόψεων και θα ήθελα να λείπουν από το νήμα υβριστικές αναφορές, φορτισμένες εκφράσεις και πολωτικό κλίμα.
Ακόμη, κάνω έκκληση στους συντονιστές, γνωρίζοντας ότι θα έχει κάποτε ανοιχθεί κάποιο σχετικό με το Πολυτεχνείο θέμα, να μην το συγχωνεύσουν συμβάλλοντας στη μη φόρτιση του κλίματος με υβριστικά μηνύματα που έχουν δημοσιευθεί παλαιότερα και στην αναπαραγωγή τους εδώ.
Θέλοντας να οδηγήσω την ανταλλαγή απόψεων θα θέσω μερικά ερωτήματα για να γίνει μια αρχή.

• [li]Γιατί άρχισαν οι φοιτητές και όχι κάποια άλλη ομάδα και ποιά ήταν τα ειδικά αιτήματά τους;[/li]
    [li]Γιατί το 1973 και όχι το 1968 ή το 1972;[/li]
    [li]Έχει σχέση με το ότι μόλις πριν λίγες ημέρες είχε αποχωρήσει από την αντιπροεδρία των Η.Π.Α ο μόνος ελληνοαμερικανός που έφθασε σε τόσο μεγάλο πόστο;[/li]
    [li]Έχει σχέση με το ότι 17 Νοεμβρίου είχε καταδικαστεί ο Αλ. Παναγούλης σε θάνατο;[/li]
    [li]Έχει σχέση με το ότι ήταν πολύ φορτισμένη η ατμόσφαιρα από τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί στην επέτειο του θανάτου του Γ. Παπανδρέου και τη δίκη που έγινε για κάποιους από αυτούς;[/li]
    [li]Έχει σχέση με το ότι διαλύθηκαν μέσα στα πανεπιστήμια οι οργανωμένες νεολαίες (όποιος ξέρει περισσότερα ας πει) και απαγορεύτηκαν οι φοιτητικές εκλογές;[/li]
    [li]Έχει σχέση με το ότι φάνταζε το ενδεχόμενο εκλογών πολύ πιθανό πια και ότι πρωθυπουργός ήταν ένας πολιτικός;[/li]
    [li]Έχει σχέση με το ότι το καθεστώς αρνήθηκε να στείλει στρατό στο Βιετνάμ όταν του είχε ζητηθεί ( ; ) και να συνδράμει τις Η.Π.Α στον ανεφοδιασμό των Ισραηλινών στον πόλεμό τους εναντίον των Αράβων ένα μήνα πριν;[/li]

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την τήρηση χαμηλών τόνων και τη συμβολή στο να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Φυλήσυχος Πολίτης

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.425
Πόντοι
506
την έχω διαβάσει την συνέντευξη, είχε μεγάλο ενδιαφέρον, ο Σκευοφύλαξ ήταν αξιοπρεπέστατος, αυτά να τα βλέπουν τα νέα παιδιά που αναπολούν χούντες και δικτατορίες.
Α! να την διαβάσει και Λάκης, σίγουρα πριν από αυτή την συνέντευξη θα ήταν ο ήρωά στου, φαντάζομαι τα μούτρα του στο σημείο λέει ότι έχει ψηφίσει ΚΚΕ, πρέπει να γκρεμίστηκαν όλα μέσα του - του Λάκη- :grin:

Επισκέπτης
Eγώ πάντως έχω την απορία γιατί το youtoube και greektube είναι αξιόπιστες πηγές;! :think:
Δεν αμφισβητώ τίποτα απλά ερωτώ.
Νομίζω ο καθένας μπορεί να ανεβάσει ότι θέλει σε αυτά τα σιτε,ωστόσο δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που πιστεύω. :huh: :huh:

xpapad

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2008
Κριτικές
33
Like
3
Πόντοι
1.240
πραγματικα οταν την πρωτοδιαβασα μου σηκωθηκε η τριχα, εχω αναμικτα συναισθηματα δεν ξερω αν θα πρεπει να συγχωρεσεις εναν τετοια τυπο αλλα απο την αλλη δεν ξερω αν ισχυει αυτο που λεει "με τα λογια δεν σβηνονται οι πραξεις..."

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.425
Πόντοι
506
Eγώ πάντως έχω την απορία γιατί το youtoube και greektube είναι αξιόπιστες πηγές;! :think:
Δεν αμφισβητώ τίποτα απλά ερωτώ.
Νομίζω ο καθένας μπορεί να ανεβάσει ότι θέλει σε αυτά τα σιτε,ωστόσο δεν ξέρω αν ισχύει. :huh: :huh:
ισχύει ρε φίλε αν ψάξεις και λίγο στο internet θα την βρεις, λες να την βάλανε από το μυαλό τους, εγώ την θυμάμαι πολύ καλά και είχε συζητηθεί πολύ τότε...

Επισκέπτης
ισχύει ρε φίλε αν ψάξεις και λίγο στο internet θα την βρεις, λες να την βάλανε από το μυαλό τους, εγώ την θυμάμαι πολύ καλά και είχε συζητηθεί πολύ τότε...
Ααα οκ αν μπορείς να το επιβεβαιώσεις και εσύ,καλύφθηκα!!! :rockon:
Το greektube δεν το πολύ έχω υπόψην αλλά στο youtoube υπάρχουν πάρα πολλές κοτσάνες και φτιαχτά video!!! :P

bene

Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
9
Πόντοι
6
οπου φυσαει ο αερας

αυτη η λαικη ρηση οριζει τη σκεψη του συγχρονου ανθρωπου.
η χουντα μας καβατζωσε και περναγαμε ζαχαρη?  μαζι τους!

ο παπανδρεου φερνει την αλλαγη και θα ζησουμε καλυτερα? κωλοτουμπα ολα και μαζι του!

ο καραμανλης ειναι οραματιστης και θα παμε μπροστα? κωλοτουμπα ολα και μαζι του!

ο κλασσικος ο μαλακισμενος λαος που χτιζει ειδωλα και μετα τα φτυνει..

γιατι αν η χουντα ηταν χαλια και ολοι πεθαιναν και περναγαν αθλια και πολεμουσαν και ηταν αντιστασιακοι που εχυσαν το αιμα τους και ενα καρο πιπες δεν θα ειχε κρατησει 7 χρονια πολυ απλα..Καβατζωθηκε ο λαος και δεν τον ενοιαζε και καθολου...αντε γιατι στο τελος θα μας πειτε οτι οι γονεις σας γνωριστηκαν στα βασανιστηρια του ΕΑΤ ΕΣΑ.αν ηθελε ο αμερικανος ακομα χουντα θα ειχαμε εδω..τα υπολοιπα ειναι πιπες

και κατι αλλο..

στο σχολειο ειχαμε ενα συμμαθητη μας..μια μερα επεσε με το μηχανακι και σκοτωθηκε..οι γονεις του εκαναν μνημα και εγραψαν το ονομα του και καθε χρονο αφηνουν λουλουδια στο σημειο που συνεβη το δυστυχημα..

οσοι σκοτωθηκαν στο πολυτεχνειο δεν ειχαν γονεις?συγγενεις?γνωστους?φιλους?ενα μνημα με τα ονοματα και τις ηλικιες δεν εβαλαν αυτοι?δεν τους αφηνουν λουλουδια καθε χρονο?

γιατι εμεις οι φανατισμενοι και κακοι εχουμε διαβασει και κατι αλλο που λεγεται πορισμα του ιατροδικαστη Τσεβα και συνταχθηκε μετα την αποκατασταση της δημοκρατιας..γραφει λοιπον ο διορισμενος απο το κρατος ιατροδικαστης πως ΚΑΝΕΝΑΣ νεκρος δεν βρεθηκε στο χωρο του πολυτεχνειου.

αντι λοιπον να κλαιμε για φαντασματα να σκεφτουμε πως απο αυτη την ημερα καβατζωθηκε η γενια που ηταν στην απεξω (δαμανακη,μελινα,παπανδρεου,μητσοτακης,καραμανλης κλπ) και τρωει ακομα μετα απο 32 χρονια με χρυσα κουταλια..φυσικα καποιος αδαης θα πει οτι υποστηριζω τη χουντα..φυσικα και ΟΧΙ...αλλα η ιστορια ειναι ιστορια και τα εγγραφα λενε πως ΚΑΝΕΝΑΣ νεκρος δεν υπηρχε στο πολυτεχνειο.

τα αλλα μυαλο εχετε κ καταλαβαινετε πως εγιναν πολιτικη καριερα

bene

Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
9
Πόντοι
6
για την ιστορια και μονο

και μπραβο σε αυτους που το δημοσιευσαν ολοκληρο..καντε ενα κοπο να το διαβασετε και θα σας φυγει η σκονη απο τα ματια..

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Εδώ:

www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=155079&ct=82&dt=09/11/2003]O ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ-ΟΔΗΓΟΣ TOY TANK που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου σπάει τη σιωπή του και μιλάει πρωτη φορα για το μακελειο της 17ης Νοεμβρίου 1973[/url]

bene

Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
9
Πόντοι
6
voltaire45 καλως τα αρχιδια μας..δεν πηγες στη πορεια ρε νουμερο?λεγεται πως φετος δεν ριξατε πολυ κετσαπ στη σημαια γιατι δεν εχετε λεφτα σαν ΚΚΕ..αληθεια η μανα Ρωσια δεν σας στηριζει πια ε?κριμα ρε φιλε και ειχες μαθει την καραμελιτσα τοσα χρονια

Επισκέπτης
για την ιστορια και μονο

και μπραβο σε αυτους που το δημοσιευσαν ολοκληρο..καντε ενα κοπο να το διαβασετε και θα σας φυγει η σκονη απο τα ματια..
Και τί μας λέει αυτό δηλαδή;! :think:
Αναφέρει για νεκρούς και εδώ,ο αριθμός μικραίνει αλλάζει η ουσία ακόμα και αν αναφέρονται παραπάνω νεκροί(όπως λες);;
Exώ απορίες προς το πεφωτισμένο σου μυαλό:
1)Γιατί την Αμερική την ενοχλούσε η Χούντα;;;
2)Γιατί η Αμερική επέλεξε να ανεβάσει στην εξουσία:Παπανδρέου,Μητσοτάκη,Δαμανάκη κτλ;;;

dertilis

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2008
Like
150
Πόντοι
0
Eμένα πάλι είναι πολλά που δε μου κολλάνε τόσο όσον αφορά στην εν λόγω συνέντευξη (Αλήθεια, πού είναι ο κύριο Σκευοφύλακας; Γιατί δε δείχνει το πρόσωπό του; Ποιος μου λέει ότι δεν είναι μια φανταστική συνέντευξη;) όσο και σε εκείνα τα ξημερώματα Σαββάτου της 17ης Νοεμβρίου του 1973 (γιατί ποτέ δεν έχει αναφερθεί ακριβής αριθμός και ονόματα των (υποτιθέμενων) νεκρών;). Τεσπα, δεν το συνεχίζω γιατί θα βρεθούν κάποιοι αριστεροί του κώλου και θα σπεύσουν να με χαρακτηρίσουν φουντικό και χασίστα (αναστροφή του "χουντικός κα φασίστας"). Όχι, δε γουστάρω τη χούντα, δεν μπορώ να με φανταστώ να πίνω τον καφέ μου στην παραλία και να μη δύναμαι να ασκήσω κριτική στην εκάστοτε κυβέρνηση υπό το φόβο να βρεθώ πίσω απ΄τα κάγκελα αλλά από την άλλη όποιος αυτή τη στιγμή δηλώνει ότι τον εκφράζει η γιορτή του Πολυτεχνείου με τη μορφή που έχει πάρει σήμερα, απλά είναι εκτός πραγματικότητας. Χωρίς να υπολογίσουμε ότι με εκνευρίζει απίστευτα η λογική του "'Ημουν κι εγώ στο κότερο", όπερ μεθερμηνευόμενον εστί ότι όποιον ηλικίας 55+ απόφοιτο ανώτατης σχολής συναντάς σήμερα, σου δηλώνει ότι ήταν κι αυτός μέσα στο Πολυτεχνείο. LOL!!!!!!

Επισκέπτης
Eμένα πάλι είναι πολλά που δε μου κολλάνε τόσο όσον αφορά στην εν λόγω συνέντευξη (Αλήθεια, πού είναι ο κύριο Σκευοφύλακας; Γιατί δε δείχνει το πρόσωπό του; Ποιος μου λέει ότι δεν είναι μια φανταστική συνέντευξη;) όσο και σε εκείνα τα ξημερώματα Σαββάτου της 17ης Νοεμβρίου του 1973 (γιατί ποτέ δεν έχει αναφερθεί ακριβής αριθμός και ονόματα των (υποτιθέμενων) νεκρών;). Τεσπα, δεν το συνεχίζω γιατί θα βρεθούν κάποιοι αριστεροί του κώλου και θα σπεύσουν να με χαρακτηρίσουν φουντικό και χασίστα (αναστροφή του "χουντικός κα φασίστας"). Όχι, δε γουστάρω τη χούντα, δεν μπορώ να με φανταστώ να πίνω τον καφέ μου στην παραλία και να μη δύναμαι να ασκήσω κριτική στην εκάστοτε κυβέρνηση υπό το φόβο να βρεθώ πίσω απ΄τα κάγκελα αλλά από την άλλη όποιος αυτή τη στιγμή δηλώσει ότι τον εκφράζει η γιορτή του Πολυτεχνείου με τη μορφή που έχει πάρει σήμερα, απλά είναι εκτός πραγματικότητας. Χωρίς να υπολογίσουμε, ότι με εκνευρίζει απίστευτα η λογική του "'Ημουν κι εγώ στο κότερο", όπερ μεθερμηνευόμενον εστί ότι όποιον ηλικίας 55+ απόφοιτο ανώτατης σχολής συναντάς σήμερα, σου δηλώνει ότι ήταν κι αυτός μέσα στο Πολυτεχνείο. LOL!!!!!!
Οχι η χούντα,όχι η σημερινή δημοκρατία τότε τί;! :think:
Δες ρε που όλοι αναρχικοί θα βγείτε στο τέλος:να γκρεμίσουμε την σημερινή κοινωνία και να χτίσουμε μίαν άλλη!!! :2funny: :2funny:

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Πού είναι οι Μέμος, περσόνας , πλέζουρας , πορνόπαπος κλπ. να γίνει μύλος το θρεντ ?  :2funny:

ding-dong

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
6
για την ιστορια και μονο

αν ανεβασω στο blog μου () μια παλια φωτογραφια, και οτι την φυλαγα σα τα ματια μου και σου πω οτι ειναι αυτος που στ'αληθεια σκοτωσε τον Κενεντι, να φανταστω θα με πιστεψεις?

η σκονη στα ματια καποτε ηταν η παραπληροφορηση. τωρα ειναι η υπερπληροφορηση... το αποτελεσμα ειναι το ιδιο ομως. φιλτρα χρειαζεται αλλα δεν ξερω ποιος τα διαθετει..  :rolleyes:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom