ενα γκομενακι να βρω να με σπιτωσει και να με γηροκομησει θελω
απο 40 χρονων και μιλας για γηροκομιση?
μηπως το παρακανεις λιγο ρε σπυρε?
μην ξεχνας οτι η ταιλανδη ειναι μια "τριτοκοσμικη" χωρα, οσο σχετικη μπορει να ειναι η λεξη "τριτοκοσμικη",
οκ, δεν ειναι καμποτζη και σιερα λεονε αλλα ολα οσα αντικρυζουν τα ματια σου ειναι "φτωχα" , δηλαδη οι ντοπιοι με τα ευτελη ρουχα και τις παντοφλες, τα καροτσακια εστιατορια, οι υπονομοι τα κουνουπια κτλ,
τα σπιτια των ντοπιων και πολλα αλλα.
μην με κραξετε για οτι γραψω παρακατω,
κανω ενα ρεζουμε απο τα εννια ταξιδια που εκανα σε εναμιση χρονο,
με αφορμη το σπυρο που θελει να παει κατω να γερασει, λοιπον,
η ταιλανδη για μενα χωριζεται σε δυο κοματια,
στο τουριστικο που ειναι το ιδανικο κοματι, δηλαδη νανα πατταγια πουκετ κτλ. ξενοδοχειαρες ντισκο πιπινια σε καλη συσκευασια, λοιπον , κανεις δε μπορει να κανει 40 χρονια διακοπες διαρκειας, δεν θα αντεξει οικονομικα και αν αντεξει θα βαρεθει τοσο πολυ που ολα θα χασουν το νοημα τους γρηγορα, ασε που μετα απο λιγο καιρο θα θελει να μαμησει οτι κινειται..
εγω στα δυο ταξιδια που ηταν 22μερα εβαζα τον εαυτο μου στη λογικη "να μεινω μονιμα ταιλανδη" με αυτη τη σκεψη τρομαζα .
καταρχην η ζεστη που σε κουρελιαζει και πολλα αλλα,
να κανεις τι? ξυρισμα κεφαλι, τατου και μπυρες απο το πρωι? ελεος, αυτοι ειναι γεννημενοι ετσι, δε γινεται να ζησεις καποια χρονια νορμαλ στη χωρα σου και μετα να γινεις addict...
η δευτερη περιπτωση ειναι να μεινει καποιος κατω σε μη τουριστικα μερη και να γινει "ντοπιος". ειναι ευκολο αυτο?
εχετε παει σε επαρχια? το απολυτο τιποτα. σπιτια παραγκες, αγελαδες ρυζοχωραφα ουτε ντισκο ουτε μαγαζια, πως μπορει καποιος να ζησει εκει?
και δεν μιλαμε να δουλεψεις με 100 ευρο το μηνα ...
η δικια μου η προταση ειναι οποιος γουσταρει κατω θα πρεπει να εχει ενα εισοδημα γυρω στο 1000 ευρο απο ελλαδα, μια καλη συνταξη ισως,
να νοικιασει ενα μικρο διαμερισμα σε ενα τουριστικο μερος λιγο αποκεντρο ομως, ουτε επαρχιες, ουτε νησια,
να αλλαζει τα τιλακ συχνα ετσι ωστε να μη βρεθει με κομενο πουλι.
και να ερχεται ελλαδα 4 φορες το χρονο πχ.
θεωρω οτι συνεχεια κατω δεν αντεχει κανεις,
λοιπον,
ενα διαμερσματακι 300 ευρο, φαι και αλλα εξοδακια 500 , ολα περιπου, και κατι να περισευει για τα ταξιδια στην ελλαδα,
να κανεις μπιζνα κατω δε λεει, κατι διωγμενοι ελληνες εκαναν, αναγκαστικα ομως,
αυτα νομιζω εγω ισχυουν για οσους θελουν να πανε κατω για μονιμα.
δεν αντεχεται παιδια για πολυ καιρο, θελει κοτσια, αλλο οι διακοπες που διαρκουν λιγο,
ειναι κατι καλο οταν διαρκει λιγο, αλλιως γινεται βαρετο