Νέα

Ταϊλάνδη sex trip...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα KOSTASF16
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 58K
  • Εμφανίσεις 5M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 97 άτομα (0 μέλη και 97 επισκέπτες)

george31

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
1
Αν στους υποστηρικτες συνυπολογιζεις και εμενα σου απαντω οτι κανεναν δεν εξεθεσε παρα μοναχα τον εαυτο του. Λιγη σημασια παντως εχει το αν τις τραβηξε αυτος η καποιος αλλος. Η ουσια των πραγματων δεν αλλαζει, οι φωτογραφιες ειναι αληθινες και στελνουν με τον τροπο τους τα δικα τους μηνυματα.
Τζορτζ καλοπροαιρετα παντα και με μια δοση χιουμορ διακρινω οτι σου εχουν μεινει απωθημενα μαλλον απο το λυκειο/γυμνασιο στο μαθημα των θρησκευτικων. Συνεχεια ανακατευεις στα ποστς σου σαταναδες, αγγελους, αμαρτωλες ψυχες κτλ με την Παταγια. Μηπως σε πιεζαν πολυ απο το σπιτι να παρεις καλο βαθμο στα θρησκευτικα?   :)
Δε διαφωνω αλλα στο σπιτι του κρεμασμενου δε μιλανε για το σκοινι. Δηλαδη φιλε μου τι περιμενες να διαβασεις σε ενα σαιτ που ασχολειται αποκλειστικα με την Παταγια? Ειναι σαν να μπαινει καποιος στο φορουμ του Ολυμπιακου και να βριζει τον Θρυλο (παραδειγμα δινω, δεν ασχολουμαι με ποδοσφαιρο μην μπλεξουμε τωρα σε αλλες αντιπαραθεσεις  :2funny:). Παρολα αυτα ακομη και στο σεκρετς βρεθηκαν αρκετοι που ναι μιλησαν για το σκοινι διπλα απο τον κρεμασμενο. Ειμαι φανατικος τον φορουμς και το σεκρετς το ξερω πολυ καιρο τωρα αλλα δεν μπηκα στον κοπο να το διαβασω γιατι πανω-κατω δεν περιμενα να μαθω κατι που να μην ξερω ηδη. Εξαλλου πριν ερθω Ταυλανδη, σαιτς στυλ σεκρετς διαβαζα μπολικα. Προφανως ομως εσυ διαβαζεις μονο μπουρδελα και σεκρετς. Φορουμς που να ασχολουνται ΓΕΝΙΚΑ με Ταυλανδη υπαρχουν παρα πολλα. Εχεις κανει τον κοπο να δεις τα σχολια εκει περι Παταγιας?...και για να σου το θεσω αλλιως αφου προφανως εχεις μια εφεση με τα Θρησκευτικα  ;). Για να φτασεις στο σημειο να αμφισβητησεις και να απελευθερωθεις απο ολες αυτες τις "πανανθρωπινες" αξιες που μας φορτωνουν απο παιδακια θα εμπαινες ποτε να παρεις πληροφοριες απο το σαιτ της εκκλησιας? 
Fantoma οι φωτο δεν αμφησβητουντε αλλα χανουν την αξια τους γιατι αυτος που τις ποσταρε αποδεικτηκε καλπικος,και επειδη δεν ηθελα να συνεχισω τις σκεψεις μου >:( το γυρισα στα θρησκευτικα, που μου βγηκαν μετα την πρωτη επισκεψη στην πατταγια και απο τοτε πορευομαι καταλληλα... :sunglasses:(ωραιο ηταν το θρησκευτικο μου σχολιο ή προσεβαλα ιερα και οσια;συγνωμη)
Σαιτ εκτος μπουρδελα(ολο) διαβαζω ofbboard (εχει επιπεδο και αγαπαει την πατταγια-Βκκ)το σαιτ της εκκλησιας το παρακολουθω απο το μπουρδελα και απο εσωτερικες πηγες για να ξερω τις κινησεις του εχθρου :idiot:
Γενικα για ταυλανδη υπαρχουν τα βιβλια και το ιντερνετ, εδω και στα αλλα φορουμ εχουν αξια και ιστοριες της καθημερινοτητας με τα προβληματα της μικρα και μεγαλα και τις χαρες :rockon:... που δυσκολα θα βρειςαλλου.Εγω εχω διαβασει ενα γυρω στις 300 σελιδες το εχει βγαλει η Καθημερινη αλλα δεν αλλαζει και κατι :helpplea:βλεπεις ειμαι αδιορθωτος :sunglasses:
Αν το σαιτ δεν λεγοταν μπουρδελα θα εβλεπες ποσοι "αγγελοι"χωρις φτερα και χωρις φυλο θα ηταν εδω και θα μιλαγαν για κολαση και φωτια που θα μας καψει(η γνωστη φωτια που λεει και ο papageorge)κλπ εσυ εισαι μακρυα και δεν πιανεις την καθημερινοτητα εδω που μετα τα προσφατα γεγονοτα :jerking:,μην μπαινετε στο ιδιο κοπαδι και μας σταυρωνετε χανετε την αξια σας,εχει πολλα ασχημα η πατταγια αλλα και πολλα ομορφα και δεν τα βρισκεις ευκολα αλλου εκτος χωρας.
Πολλοι θα αμφισβητησουν την πατταγια (πηγαν-δεν πηγαν) .Προπαντως αυτοι που πηγαν και δεν ενοιωσαν μου φερνουν μια θλιψη,δεν μπορω να κανω κατι γι΄ αυτους :dancing: :dancing:ΟΚ ΟΚ το ξερω και αυτοι για εμενα :dancing:

Oυτοπικός

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
0
Πόντοι
1
όμορφος είσαι όταν το αισθάνεσαι .... ( ομορφιά=καρδιά ) ;)

Η ομορφιά στον άνθρωπο δεν είναι η ομορφιά του,
είναι αυτό που κρύβεται μέσα εισ'την καρδιά του!!!!

Λαική ρήση του τόπου μου...

04fantomas05

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2007
Like
32
Πόντοι
16
(ωραιο ηταν το θρησκευτικο μου σχολιο ή προσεβαλα ιερα και οσια;συγνωμη)
Δεν υπαρχει θεμα προσβολης τουλαχιστον οχι απο εμενα, εξαλλου δεν ασχολουμαι με θρησκειες. 

Αν το σαιτ δεν λεγοταν μπουρδελα θα εβλεπες ποσοι "αγγελοι"χωρις φτερα και χωρις φυλο θα ηταν εδω και θα μιλαγαν για κολαση και φωτια που θα μας καψει(η γνωστη φωτια που λεει και ο papageorge)κλπ εσυ εισαι μακρυα και δεν πιανεις την καθημερινοτητα εδω που μετα τα προσφατα γεγονοτα :jerking:,μην μπαινετε στο ιδιο κοπαδι και μας σταυρωνετε χανετε την αξια σας,εχει πολλα ασχημα η πατταγια αλλα και πολλα ομορφα και δεν τα βρισκεις ευκολα αλλου εκτος χωρας.
Φιλε μου παλι μπερδευεις την Καινη και την Παλαια Διαθηκη με την Παταγια. Αυτοι που γραφουν στα ΓΕΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ φορουμς περι Ταυλανδης δεν ειναι αρχιεπισκοποι ουτε μητροπολιτες αλλα κανονικοι ανθρωποι σαν εσενα και εμενα που συνηθως τυχαινουν να ειναι και μονιμοι κατοικοι Ταυλανδης. Δεν ξερω για σενα αλλα εγω δεν εχω συναντησει πολλους στην Ταυλανδη που να ειναι κολλημενοι με τη θρησκεια. Μου δινεις την εντυπωση οτι επειδη στο παρελθον σε βομβαρδισαν με θρησκευτικη προπαγανδα, εχεις παει τωρα στο αλλο ακρο και απο αντιδραση τους λες "ετσι ειστε?...γιαυτο και εγω θα παω Παταγια".

Πολλοι θα αμφισβητησουν την πατταγια (πηγαν-δεν πηγαν) .Προπαντως αυτοι που πηγαν και δεν ενοιωσαν μου φερνουν μια θλιψη,δεν μπορω να κανω κατι γι΄ αυτους :dancing: :dancing:ΟΚ ΟΚ το ξερω και αυτοι για εμενα :dancing:
Εγω παλι γιατι αισθανομαι μια χαρουλα? Μαλλον θα με εχουν χρισει μητροπολιτη στον υπνο μου  :grin:. Για να σοβαρευτω τωρα δεν ειμαι κατα της εμπειριας του να παμε Παταγια. Να πατε ολοι να τη δειτε και να σου πω και κατι...εμενα με βολευει γιατι εχω τα αλλα μερη δικα μου. Ειμαι ομως κατα του να γινει η Παταγια τροπος ζωης και τροπος διακοπων μας. Ειμαι επισης κατα του να φτασουμε στο σημειο να γινουμε τοσο χοντροπετσοι που να βλεπουμε ζωντανα τις φυσιογνωμιες του "Star Wars made in Pattaya" και να μην μας αγγιζουν η προβληματιζουν καθολου. Αν φτασουμε σε αυτο το μη αντιστρεψιμο σημειο νομιζω οτι ηδη εχουμε χασει την μπαλα και επιστροφη δεν υπαρχει πλεον. Εκτος βεβαια και εαν εσυ αισθανεσαι ανθρωπια και εσωτερικη αρμονια βλεποντας τις επιμαχες φυσιογνωμιες οποτε σηκωνω τα χερια ψηλα. Πραγματικα εκει και εγω δεν μπορω να κανω τιποτα.  :helpplea:

lordjim

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Like
72
Πόντοι
16
Δεν υπαρχει θεμα προσβολης τουλαχιστον οχι απο εμενα, εξαλλου δεν ασχολουμαι με θρησκειες. 
Φιλε μου παλι μπερδευεις την Καινη και την Παλαια Διαθηκη με την Παταγια. Αυτοι που γραφουν στα ΓΕΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ φορουμς περι Ταυλανδης δεν ειναι αρχιεπισκοποι ουτε μητροπολιτες αλλα κανονικοι ανθρωποι σαν εσενα και εμενα που συνηθως τυχαινουν να ειναι και μονιμοι κατοικοι Ταυλανδης. Δεν ξερω για σενα αλλα εγω δεν εχω συναντησει πολλους στην Ταυλανδη που να ειναι κολλημενοι με τη θρησκεια. Μου δινεις την εντυπωση οτι επειδη στο παρελθον σε βομβαρδισαν με θρησκευτικη προπαγανδα, εχεις παει τωρα στο αλλο ακρο και απο αντιδραση τους λες "ετσι ειστε?...γιαυτο και εγω θα παω Παταγια".
Εγω παλι γιατι αισθανομαι μια χαρουλα? Μαλλον θα με εχουν χρισει μητροπολιτη στον υπνο μου  :grin:. Για να σοβαρευτω τωρα δεν ειμαι κατα της εμπειριας του να παμε Παταγια. Να πατε ολοι να τη δειτε και να σου πω και κατι...εμενα με βολευει γιατι εχω τα αλλα μερη δικα μου. Ειμαι ομως κατα του να γινει η Παταγια τροπος ζωης και τροπος διακοπων μας. Ειμαι επισης κατα του να φτασουμε στο σημειο να γινουμε τοσο χοντροπετσοι που να βλεπουμε ζωντανα τις φυσιογνωμιες του "Star Wars made in Pattaya" και να μην μας αγγιζουν η προβληματιζουν καθολου. Αν φτασουμε σε αυτο το μη αντιστρεψιμο σημειο νομιζω οτι ηδη εχουμε χασει την μπαλα και επιστροφη δεν υπαρχει πλεον. Εκτος βεβαια και εαν εσυ αισθανεσαι ανθρωπια και εσωτερικη αρμονια βλεποντας τις επιμαχες φυσιογνωμιες οποτε σηκωνω τα χερια ψηλα. Πραγματικα εκει και εγω δεν μπορω να κανω τιποτα.  :helpplea:
Φιλε
Μην το κουραζεις ασε τον κοσμο να βρει τον δρομο του.
Και συμφωνω με 1000 στο οτι αφηνουν ελευθερα τα αλλα μερη.
Οποιος δεν εχει νυχτοπερπατησει Τζακαρτα πχ δεν ξερει.
Αλλα..... ;)

kykladesgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
6
έχω μια διάθεση να πω αρκετά αλλά νομίζω πρέπει να περιμένω την προσαρμογή μου  :cheesy: πρώτα  ;)

george31

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
1
γιατι εχω τα αλλα μερη δικα μου. Ειμαι ομως κατα του να γινει η Παταγια τροπος ζωης και τροπος διακοπων μας. Ειμαι επισης κατα του να φτασουμε στο σημειο να γινουμε τοσο χοντροπετσοι που να βλεπουμε ζωντανα τις φυσιογνωμιες του "Star Wars made in Pattaya" και να μην μας αγγιζουν η προβληματιζουν καθολου. Αν φτασουμε σε αυτο το μη αντιστρεψιμο σημειο νομιζω οτι ηδη εχουμε χασει την μπαλα και επιστροφη δεν υπαρχει πλεον. Εκτος βεβαια και εαν εσυ αισθανεσαι ανθρωπια και εσωτερικη αρμονια βλεποντας τις επιμαχες φυσιογνωμιες οποτε σηκωνω τα χερια ψηλα. Πραγματικα εκει και εγω δεν μπορω να κανω τιποτα.   :helpplea:
Συμφωνω σε ολα Fantoma αλλα εχω συναντησει ανθρωπους που θελουν να πανε και δεν μπορουν για τους πιο πανω λογους...και ξερεις την καταληξη τους ασε που εχουν δει τα ματια μου πολλα εδω στην επαρχια σε θεματα ηθικης...
Η πατταγια ειναι τροπος ζωης για μενα ...
και βεβαια σοκαρομαι απο τις φυσιογνωμιες αλλα δεν ειμαστε ολοι ωραιοι το ξαναπα... :sunglasses: οι ιδιες μουρες ειναι και στην Βκκ-πουκετ και τα ιδια αθλια μπαρ...
Να προβληματιστουμε αν θελουμε απο τις παραγκουπολεις που κρυβονται πισω απο τους ουρανοξυστες στην Βκκ και απο τα μεγαλα ξενοδοχεια στην πατταγια...
Δεν εχω συναντησει και γω θρησκοληπτους αλλα μιλαω για το φορουμ αν δεν λεγοταν ετσι, θα εμπαιναν και θα σχολιαζαν ολοι. Εμεις διαφωνουμε αλλα ειμαστε μια χαρα :grin: εκει εξω να δεις αρρωστια..
και φυσικα υπαρχουν και αλλοι παραδεισοι :dancing: :dancing:
Ο papageorge ειναι ο αρχιεπισκοπος του φορουμ :sunglasses:
Το θρησκευτικο παραλλημα το επαθα μετα την πατταγια το ξαναεγραψα,εκει κατεληξα εγω μετα απο ωριμη σκεψη
(ωριμη σκεψη ειπα :grin:)οτι ολα τα δεινα της ανθρωποτητας οφειλονται στην θρησκεια-επιστημη...
μια χαρα θα ημουν αν δεν πηγαινα στην πατταγια
-κυκλαδες καλως ορισες

kykladesgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
6
Η ομορφιά στον άνθρωπο δεν είναι η ομορφιά του,
είναι αυτό που κρύβεται μέσα εισ'την καρδιά του!!!!

Λαική ρήση του τόπου μου...
:rockon:
-κυκλαδες καλως ορισες
ευχαριστώ  :thumbsup:

παιδιά προχωρώ και συναντώ 2 μεσήλικες , μου μιλούν ελληνικά οπότε μου τραβούν το ενδιαφέρον....
φτάνοντας την κουβέντα στο φαγητό ακούω το εξής...φιλε εγώ νηστεύω γιατί είμαι ιερέας  :think:  "νηστεύω αυτήν την εβδομάδα "
αφελέστατα ρωτώ,[size=10pt]καλά τι κάνεις εσύ εδώ[/size]  :think:
απάντηση δεν πήρα ποτέ  :2funny:
συμπέρασμα :
[size=10pt]η νηστεία λοιπόν θα μας σώσει σύντροφοι[/size]

04fantomas05

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2007
Like
32
Πόντοι
16
Να προβληματιστουμε αν θελουμε απο τις παραγκουπολεις που κρυβονται πισω απο τους ουρανοξυστες στην Βκκ και απο τα μεγαλα ξενοδοχεια στην πατταγια...
(ωριμη σκεψη ειπα :grin:)οτι ολα τα δεινα της ανθρωποτητας οφειλονται στην θρησκεια-επιστημη...
Να και κατι που συμφωνουμε κατα το ημισυ ομως (θρησκεια). Για το επιστημη Τζορτζ κρατα και λιγο πισινη. Με ενα μαχαιρι μπορεις να σκοτωσεις αλλα και να κοψεις τη φρατζολα. Εξαλλου μην ειμαστε αχαριστοι αν δεν υπηρχε η επιστημη θα μπορουσες εσυ να βρεθεις με ασφαλεια στην Παταγια μεσα σε 10 ωρες?  :think:
Για τις παραγκουπολεις εχεις δικιο αλλα απο την αλλη εμενα τα χαμογελα των ανθρωπων μεσα στις παραγκουπολεις μου φαινονται πιο αληθινα και πιο αγνα. Μπορεις να πεις το ιδιο για τα χαμογελα που εσυ βλεπεις στα αθλια μπαρς (δικια σου εκφραση)?

Λορδε συζητηση κανουμε, κακο δεν κανει, οπως βλεπεις ο Τζορτζ ειναι αξιος συνομιλητης, του αρεσει η συζητηση αλλιως δε θα το συνεχιζε. 

kykladesgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
6
Για τις παραγκουπολεις εχεις δικιο αλλα απο την αλλη εμενα τα χαμογελα των ανθρωπων μεσα στις παραγκουπολεις μου φαινονται πιο αληθινα και πιο αγνα.
ακίνδυνα θα προσθέσω , και πολύ φιλικά  :cheesy:
και ας με πόναγε το πόδι μου  :2funny:

george31

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
1
Για τις παραγκουπολεις εχεις δικιο αλλα απο την αλλη εμενα τα χαμογελα των ανθρωπων μεσα στις παραγκουπολεις μου φαινονται πιο αληθινα και πιο αγνα. Μπορεις να πεις το ιδιο για τα χαμογελα που εσυ βλεπεις στα αθλια μπαρς (δικια σου εκφραση)?

Αυτο να το γραψεις με κεφαλαια,
και μην ξεχνας οτι εδω(Ελλαδα) δεν υπαρχουν καθολου χαμογελα και ας εχουμε ολες τις ανεσεις και την κοιλια γεματη :huh:(τι φταιει;;)
οσο για τα μπαρ (που εγω δεν παταω) θα βρεις και εκει χαμογελα αληθινα :sunglasses:επιμενω

Ενταξει δεν μπορεις να αφορισεις την επιστημη, αλλα ειναι πολλα τα δεινα που προξενει γιατι πεφτει σε χερια λαθος ανθρωπων,για τη θρησκεια δεν το συνεχιζω ...θα επανελθω σε αλλο ποστ :2funny:

george31

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
1
fantoma και κατι που μπορει να ξερεις και μ' ενδιαφερει:Ο γουρουνομορφος :grin: πρωθυπουργος samak sundaravej (για θαυμαστη του Πολ-ποτ και του dutch τον βλεπω)ειχε ενεργη συμετοχη στα γεγονοτα του 1992 με τις δυναμεις του στρατου ηταν, εναντιον των φοιτητων...
Γιατι να τον εκλεξουν αυτον; δεν υπηρχε αλλο στελεχος στο κομμα ικανο;
τωρα θα τη γλυτωσει για τα εγκληματα του; καλα δεν ειναι πρωτογνωρο αυτο ανα τον κοσμο με καθε λογης εγκληματιες που καταλαμβανουν την εξουσια...
καλα ξεχασε ο Ταυλανδικος λαος ή ποτε δεν εμαθε;
Το ται-ρακ-ται εκλεγετε απο την περιοχη του Ισσαν που ο κοσμος ειναι χαμηλου επιπεδου και αμορφωτος ετσι μπορει να χειραγωγηθει ευκολα...το ηξερε καλα αυτο ο Taksin και δεν ανυσηχουσε για το πραξικοπημα αφου ηξερε οτι με τις πρωτες εκλογες θα ξαναγυριζε στην εξουσια...αγαπανε το βασιλια και φερνουν τον Τaksin στην εξουσια ;;μπερδευτηκα :idiot:
μαλλον αυτο ειναι Tαυλανδεζικη λογικη :grin:

OP
OP
KOSTASF16

KOSTASF16

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Like
151
Πόντοι
66
παλι γεμιζουν σελιδες για την καταραμενη πατταγια, ημαρτον.
george31 βαστα γερα.
οσοι πηγαινουν πολλες φορες λογικο δεν ειναι να καταληξουν σε ενα μερος που βολευονται, σε καθε ταξιδι θα πρεπει να βλεπουμε τους χρυσους βουδες και τα πι πι?
ποσες φορες?

kykladesgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
6
fantoma και κατι που μπορει να ξερεις και μ' ενδιαφερει:Ο γουρουνομορφος :grin: πρωθυπουργος samak sundaravej (για θαυμαστη του Πολ-ποτ και του dutch τον βλεπω)ειχε ενεργη συμετοχη στα γεγονοτα του 1992 με τις δυναμεις του στρατου ηταν, εναντιον των φοιτητων...
τωρα θα τη γλυτωσει για τα εγκληματα του; καλα δεν ειναι πρωτογνωρο αυτο ανα τον κοσμο με καθε λογης εγκληματιες που καταλαμβανουν την εξουσια...
Το ται-ρακ-ται εκλεγετε απο την περιοχη του Ισσαν που ο κοσμος ειναι χαμηλου επιπεδου και αμορφωτος ετσι μπορει να χειραγωγηθει ευκολα...το ηξερε καλα αυτο ο Taksin και δεν ανυσηχουσε για το πραξικοπημα αφου ηξερε οτι με τις πρωτες εκλογες θα ξαναγυριζε στην εξουσια...αγαπανε το βασιλια και φερνουν τον Τaksin στην εξουσια ;;μπερδευτηκα :idiot:
αν και απάντησες σχεδόν μόνος σου...θα προσθέσω ότι ο Τaksin είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους τις Thailand και τις Αγγλίας , αν σκεφτείς ότι για κάθε ψήφο έδινε 100 THB  στην Chiang Rai-Chiang Mai-Mae Hong Son-Nan- Lampang-Lamphun-Lampang-Phrae-Uttaradit-LOEI-UDON THANI-SAKON NAKHON-Amnat Charoen να μην  να γράφω και τα υπόλοιπα και τρώμε χρόνο
έχω φωτό υλικό από τα εκλογικά κέντρα φέτος  :2funny:

[size=10pt]สมัคร สุนทรเวช[/size]

Συνημμένα

• samak sundaravej.jpg
    samak sundaravej.jpg
    7,1 KB · Εμφανίσεις: 22

04fantomas05

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2007
Like
32
Πόντοι
16
Τζορτζ θα σου απαντησω οπως συνηθως απαντανε οι ξενοι σε τετοιες περιπτωσεις.
ΤΙΤ (This is Thailand)

Σε βλεπω σωστα ενημερωμενο, ναι εχεις δικιο οτι ο Σαμακ ειχε συμμετοχη στο αιματοκυλισμα του 92. Πολλοι Ταυλανδοι ομως το αγνοουν. Τωρα για θαυμαστη του Πολ-Ποτ δεν ξερω, ασε τον αυτον εκει που βρισκεται στον αλλο κοσμο, αρκετα δεινα τραβηξαν και συνεχιζουν να τραβανε οι Καμποτζιανοι απο τα αιματοβαμμενα χερια του. Δεν εισαι ο μονος που απογοητευτηκε απο τις εκλογες, εξαλλου λιγοι περιμεναν οτι θα κερδιζε ο Σαμακ, οι δημοσκοπησεις τον εφερναν πισω. Απαντησες μονος σου ομως. Αυτον και τον Τακσιν τους εκαναν πρωθυπουργους τα φτωχαδακια του Ισααν και η Τσιανγκ Μαι (τοπος καταγωγης του Τακσιν). Μπορει να σου φαινεται αλλοκοτο οτι ενω αγαπανε το Βασιλια ξαναφερνουν το ιδιο κομμα στην εξουσια οπως ομως πιθανως να ξερεις, στο Ισααν η ψηφος αγοραζεται αντι 200Β. Παντως για να λεμε και του στραβου το δικιο ο Τακσιν ενδιαφερθηκε για το Ισααν περισσοτερο απο ολους τους αλλους. Οχι με το αζημιωτο βεβαια! Ολος ο νοτος και η Μπανγκοκ ψηφισαν Abhisit που φαινοταν πολυ συμπαθης, φρεσκος, νεος με αδιαφθορο προφιλ (μεχρι αποδειξεως του εναντιου). Εν παει περιπτωση του αξιζε μια ευκαιρια. Δεν ηταν αρκετο ομως αυτο. Το ΤΡΤ συνεχιζει να εχει μεγαλη δυναμη στο Ισααν.
Μην ξεχνας επισης οτι το πιο ανησυχητικο ειναι οτι ολη η χωρα ειναι διχασμενη εδω και πανω απο 2 χρονια σε 2 στρατοπεδα. Τα πραγματα δε λειτουργουν με την λογικη εδω, εσυ πρεπει να το ξερεις αυτο. Το μελλον ειναι αβεβαιο, η πολιτικη ασταθεια φαινεται οτι θα συνεχιστει για καιρο ακομα.

kykladesgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
6
Το μεγάλο οικονομικό «κραχ» (Ο ΦΌΒΟΣ ΜΟΥ) του 1997, με την καταστροφή πολλών επιχειρήσεων, προκάλεσε νέο κύμα ανεργίας στον ήδη στερημένο λαό. Εναν λαό που το κράτος δεν του παρέχει Κοινωνική Ασφάλιση, σύνταξη, ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Πολλά κτίρια μένουν και σήμερα εγκαταλειμμένα, θύματα και αυτά της οικονομικής κρίσης.

Οι μεγάλες αντιθέσεις, του πλούτου και της φτώχειας, της πολυτέλειας και της στερημένης ζωής, είναι παντού ορατές. Δίπλα στο υπέρ-λουξ μοντέρνο ξενοδοχείο, υπάρχει ο μικροπωλητής που πουλάει αναψυκτικά ή ανανά με παγάκια, υπάρχει η παράγκα-υπαίθριο εστιατόριο, μιας άλλης εποχής, όπου μπορείς να «φας» πολύ φτηνά. Εξάλλου, όλη η πρωτεύουσα είναι γεμάτη με μικρά αυτοσχέδια υπαίθρια «μαγειρεία», όπου οι κάτοχοί τους ψήνουν, τηγανίζουν, βράζουν και ετοιμάζουν διάφορα ντόπια φαγητά, εκεί έξω στο πεζοδρόμιο, για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Οι εργαζόμενοι της Μπανγκόνγκ δεν πολυμαγειρεύουν στο σπίτι τους. Στοιχίζει, μας είπαν, σε χρόνο και χρήμα πιο φτηνά να αγοράσουν από τα καροτσάκια το λιτό φαγητό τους. Ετσι, η χαρακτηριστική μυρωδιά τηγανισμένου ψαριού, θαλασσινών και ρυζιού, ποτισμένων με καυτερό τσίλι και με άλλα μπαχαρικά της Ανατολής, σε τυλίγει αμέσως μόλις πατήσεις το πόδι σου στην Μπανγκόνγκ.

Μετά την Ταϊλάνδη, οι λεγόμενες «ασιατικές τίγρεις», δηλαδή οι χώρες των οποίων οι οικονομίες ήταν ως τότε εξαιρετικά δυναμικές, άρχισαν να υποκύπτουν η μία μετά την άλλη. Μέσα σε έναν χρόνο τίποτε δεν είχε μείνει ίδιο στη Νοτιοανατολική Ασία. Στην Ινδονησία, που είχε εκπλήξει τους πάντες καταφέρνοντας να μειώσει δραστικά τη φτώχεια, το ποσοστό των φτωχών ανέβηκε από 11% σε 40%. Η Νότια Κορέα, το υπερήφανο νέο μέλος του κλαμπ των πλουσίων, μπήκε στην ουρά για δάνεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εναν χρόνο μετά την κρίση τα νομίσματα των περισσότερων «τίγρεων» είχαν χάσει από 30% ως 70% της αξίας τους. Σήμερα οι ουρανοξύστες που έχουν μείνει μισοκτισμένοι σε πόλεις ανά την Ασία αποτελούν μια οδυνηρή υπενθύμιση της κρίσης του 1997.

Αλλά η οικονομική κρίση είχε ορισμένες θετικές επιπτώσεις: αποτέλεσε τον καταλύτη για να απαιτήσουν οι λαοί της περιοχής την εισαγωγή δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και την πάταξη της διαφθοράς. Η Ταϊλάνδη, η πρώτη από τις «τίγρεις» που ανέβηκε και η πρώτη που κατέρρευσε, ήταν και η πρώτη που εισήγαγε μεταρρυθμίσεις στο διεφθαρμένο και νεποτιστικό σύστημά της. «Η κρίση μάς άνοιξε τα μάτια» δηλώνουν οι Ταϊλανδοί ­ αν και το μάθημα ήταν σκληρό: πολλές από τις 4.000 αυτοκτονίες που καταγράφηκαν στην Ταϊλάνδη το 1997 είχαν αιτία την κρίση. «Δεν είχαμε ιδέα για κοινωνικά δίχτυα ασφαλείας, τραπεζικές μεταρρυθμίσεις, πραγματική δημοκρατία. Το μόνο που κάναμε ήταν να αγοράζουμε και να δανειζόμαστε. Οι νεόπλουτοι αγόραζαν ακριβά αυτοκίνητα, 40 ζευγάρια παπούτσια, τα πάντα. Οταν η "φούσκα" έσκασε, ο κόσμος έμαθε να απαιτεί τα δικαιώματά του».

Συνημμένα

• AFTO TO KRAX MOU ARESE ....jpg
    AFTO TO KRAX MOU ARESE ....jpg
    44 KB · Εμφανίσεις: 17

04fantomas05

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2007
Like
32
Πόντοι
16
«Η κρίση μάς άνοιξε τα μάτια» δηλώνουν οι Ταϊλανδοί ­ αν και το μάθημα ήταν σκληρό: πολλές από τις 4.000 αυτοκτονίες που καταγράφηκαν στην Ταϊλάνδη το 1997 είχαν αιτία την κρίση. «Δεν είχαμε ιδέα για κοινωνικά δίχτυα ασφαλείας, τραπεζικές μεταρρυθμίσεις, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Το μόνο που κάναμε ήταν να αγοράζουμε και να δανειζόμαστε. Οι νεόπλουτοι αγόραζαν ακριβά αυτοκίνητα, 40 ζευγάρια παπούτσια, τα πάντα.
Πριν δεν ειχαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ επρεπε να κανουν το πραξικοπημα για την αποκτησουν  :2funny:. Τιποτα δε μαθανε, ο στρατος οτι ωρα θελει ξαναμπουκαρει και οι τραπεζες κανουν χρυσες δουλειες με τις υπερχρεωμενες πιστωτικες καρτες και τα δανεια.

kykladesgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
6
Πριν δεν ειχαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ επρεπε να κανουν το πραξικοπημα για την αποκτησουν  :2funny:. Τιποτα δε μαθανε, ο στρατος οτι ωρα θελει ξαναμπουκαρει και οι τραπεζες κανουν χρυσες δουλειες με τις υπερχρεωμενες πιστωτικες καρτες και τα δανεια.
:2funny: :2funny: να σου πω καλά δεν τα λέγαμε εκεί ? τι έπαθα και γύρισα ?  :2funny:
όσο για τα τελευταία ....βλέπε την πατρίδα μας ! πάει πολύ καλύτερα eee  :think:  :2funny:

Bajas

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Kyklades καλωσηρθες στο Ελλαντα!

Stories

Νέο!

Stories