Γεια σου φαντομά φίλε μου. Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω να γράφεις. Κάτι τέτοια μου δίνουν κουράγιο και με γεμίζουν αισιοδοξία. Αναφορές απο ανθρώπους σαν κι εσένα, τον vonmakoulis που εμφανίστηκε μετά από καιρό, τον Λόρδο και άλλους. Όπως και του τρομερού soi7…
Το site εδώ και καιρό έχει χάσει το ενδιαφέρον του. Πληροφορίες δεν υπάρχουν, συμβουλές ελάχιστες και οι σελίδες γεμίζουν με άχρηστα ποστ… “για σου μεγάλε…τι κάνεις νιντζα/κομάντο/σαμουράι/πολεμιστή/σοφέ ;…έβαζε gfe στο τσιμπούκι…”κτλ. Όλα αυτά μαζί με τον παράδεισο που τόσο σθεναρά κάποιοι παρουσιάζουν οδήγησαν τον soi7 στην Ταϊλάνδη και ας το αρνείστε φίλοι μου. Νομίζει κανείς ότι αν βρεθει ένας παράδεισος δεν θα θέλουν όλοι να πάνε; Εγώ θα ήθελα πάντως…
Γέλασα πολύ με τα ποστ του soi7. Με τα ποστ και όχι με τον ίδιο. Γιατί η αυτοκριτική του σπάει κόκαλα. Και έγινε ο καθρέφτης μερικών. Έπιασες ευαίσθητες χορδές…Και τον θαυμάζω γιατί είδε αυτά που τα μάτια του doctortilac και του george δεν βλέπουν γιατί έχουν σκληρύνει. Την άλλη όψη της Ταϊλάνδης Κώστα…
Κάνεις ένα λάθος όμως φίλε soi7. Αυτό που αναφέρεις είναι το πολιτισμικό σοκ στα δυτικά μάτια. Πήγαινε Bangkok ίσως και λίγο βόρεια, μπες σε ναούς, μίλα με κόσμο στις αγορές. Είναι δυσκολοχώνευτο το κάτι τόσο διαφορετικό αλλά στο τέλος αφήνει μια γλυκιά γεύση…Δε μπορώ να καταλάβω όμως τι στράβωμα φάνανε κάποιοι όταν απλά έβαζες φωτογραφίες της καθημερινότητας. Ίσως για τα μάτια μερικών μερικά βυζιά, στριγκακια και καμιά κολοχωριστρα ομορφαίνουν απόλυτα το τοπίο…Ίσως και αυτές να έγιναν καθρέφτης
Fantoma έχεις τις δικέ σου απόψεις και οπτική της χώρας, μπορείς να μην μπαίνεις στην διαδικασία της συζήτησης, αλλά κάποιοι εδώ χαίρονται να διαβάζουν τα ποστ σου. Vonmakoulis περιμένω συμβουλες και πληροφορίες ξανά. Lordjim επίσης…Ουτοπικέ 10 νησιά είπες. Εντυπώσεις από τη χώρα; Soi7 μην σταματήσεις να γράφεις…ούτε να ψάχνεις
*
άχρηστες/χρήσιμες πληροφορίες
-Η Ταϊλάνδη μετονομάστηκε από Σιάμ το 1939
-Το μέσο προσδόκιμο ζωής είναι 72 έτη
-1,5εκ. άνθρωποι πάσχουν από AIDS (ο σεξοτουρισμος δε φταίει όμως)
-Περίπου 4εκ. ιερόδουλες εργάζονται στη χώρα τη high season. Πολλές είναι και αυτές που έρχονται από Λάος, Βιρμανία, Καμπότζη, Βιετνάμ. 20εκ. το χρόνο υπολογίζονται τα έσοδα από τη βιομηχανία του σεξ
-Στην, πραγματικότητα, συντηρητική κοινωνία της Ταϊλάνδης οι ντόπιοι δεν βγάζουν gfe-bfe και το πολύ να δείτε νεαρά άτομα απλά πιασμένα από το χέρι. Τόπλες στην παραλία είναι αδιανόητο όπως δύσκολα βλέπεις γυναίκες με μπικίνι
-Ανεργία στο 1,7% (σε χώρα 65εκ.)
-Εθνικό νόμισμα το BAHT (περίπου 1ευρω=25Baht)
-Μεγάλη αυστηρότητα σε παραπτώματα ναρκωτικών, πορνογραφίας, οπλοκατοχής, παιδικής πορνείας