Θα γραψω μερικες σκορπιες σκεψεις και θα παρακαλουσα οσους εχουν μεγαλυτερη εμπειρια απο μενα και ιδιαιτερα οσοι μενουν μονιμα εκει,οπου εχω λαθος να με διορθωσουν....
Ο "Φαρανγκ" (ξενος-μη ασιατης) για τις Ταυλανδες,ειναι ειναι ατομο το οποιο ΔΕΝ απολαμβανει ιδιαιτερου "σεβασμου",οχι μονο απο αυτες,αλλα και απο ολοκληρη τη Ταυλανδικη κοινωνια.
ΚΑΜΜΙΑ "κανονικη" Ταυλανδεζα,(δηλαδη ΟΧΙ της "δουλειας"),δεν εχει ΩΣ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ να παντρευτει φαρανγκ.Τωρα αν κατσει και 1 στα 100 να τη βαρεσει ο ερωτας κατακουτελα,τοτε μιλαμε για ΕΞΑΙΡΕΣΗ...ΑΠΛΑ ΕΤΥΧΕ...
Με λιγα λογια,οχι μονο δεν το κυνηγουν,αλλα γενικα ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ.
Στη συντριπτικη λοιπον πλειοψηφια,γαμο με φαρανγκ κανουν μονο ΟΙ ΜΠΑΡΟΒΙΕΣ Ταυλανδες,καθοτι θεωρειται ΞΕΠΕΣΜΟΣ και υποδηλωνει το "ποιον" τους.
ΑΥΤΕΣ οι κοπελες επισης "λογω του FACE",συναγωνιζονται και ποια θα παντρευτει τον πιο πλουσιο και ποια θα χτισει το πιο μεγαλο και κυριλε σπιτι στο χωριο στο Ισααν...
Θυμαμαι μια γκομενα Ταυλανδεζα που ειχα γνωρισει πριν μερικα χρονια στη Μπανγκοκ..Η κοπελα ΔΕΝ ηταν "της δουλειας"..Δουλευε hostess σε γνωστη πολυ κυριλε english pub της Σουκουμβιτ και συμφωνα με τα λεγομενα της,μαζι με τα μπουρμπουαρ ξεπερνουσε πολλες φορες τα 25.000 μπατ μηνιαιως...
Και ετσι πρεπει να ηταν γιατι 2-3 φορες που πηγα,ειδα εκει να συχναζει η αφροκρεμα των φαρανγκ μπιζνεσμεν της Μπανγκοκ και οι τιμες ηταν εξωπραγματικες,ειδικα στο φαγητο...500 μπατ για fish & chips,που ηταν το φτηνοτερο πιατο..Λογικο ειναι και τα μπουρμπουαρ να ηταν "ανεβασμενα"...
Δεν εγινε τελικα τιποτα με τη συγκεκριμενη,απλα καναμε παρεα για λιγο καιρο..Με λιγα λογια ΔΕΝ μου "εκατσε" γιατι ισως ηταν και λιγος ο χρονος της γνωριμιας μας...
Αυτο που μου ειχε κανει εντυπωση,για αυτο και τη ρωτησα απο περιεργεια τη τελευταια μερα πριν φυγω,ηταν οτι αισθανομουνα πως "με εκρυβε"..Οχι παντα..Οταν ειμασταν δηλαδη με τη παρεα της δεν υπηρχε προβλημα...Οταν ομως μεναμε μονοι μας,οταν περπαταγαμε στο δρομο με ειχε απο αποσταση και γενικα την εβλεπα πως αισθανοταν "αβολα"..Μια βραδια εντωμεταξυ που με ειχε καλεσει σπιτι της για να μου μαγειρεψει,με εμπασε μεσα με χιλιες προφυλαξεις μη μας δει κανεις..
Τη ρωτησα λοιπον και μου ειπε ευθαρσως "ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ να με δουν με φαρανγκ μαζι για να μη με "κακοχαρακτηρισουν"..Με φαρανγκ συναναστρεφονται ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ BARGIRLS"..
Οι Ταυλανδοι και οι Ταυλανδες,ως γνωστον δεν ειναι και οι πιο δουλευταραδες ανθρωποι..Αυτος ισως ειναι κι αλλος ενας λογος που καποιες κοπελες επιλεγουν να "εργαστουν" στις πουτανοπιατσες ωστε με λιγο κοπο να βγαζουν το ΕΥΚΟΛΟ χρημα...
Οταν ο μισθος ειναι συνηθως 10 αντε το πολυ 15 χιλιαδες μπατ στη καλυτερη το ΜΗΝΑ,με 12ωρη πολλες φορες καθημερινη δουλεια,αυτα ειναι λεφτα που μια ΟΜΟΡΦΗ μπαροβια τα βγαζει το πολυ στο 10ημερο...τα δε νεαρα ΟΜΟΡΦΑ αγκογκοκοριτσα αυτα τα λεφτα τα βγαζουν ΣΕ 1-2 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ...Εχω γνωρισει αγκογκοκοριτσο που εκανε μεσο ορο 3-4 SHORT ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ...Για βαλτε επι 2000 μπατ συν ποσοστα απο τα ποτα,συν μισθο απο το αγκογκο...
Για τις γκομενες με ΣΠΟΝΣΟΡΑ ας μη μιλησουμε...Αυτες ζουν ζωη "χαρισαμενη" σε βαρος του μαλακα που τους τα χωνει..
Ο "Φαρανγκ" ειναι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ,ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΣ...ΦΡΑΓΚΑΤΟΣ..(παντα σε σχεση με αυτες)...ΑΥΤΟ εχει επικρατησει ως "στερεοτυπο" ειδικα μετα την οικονομικη κριση του 97 που με την υποτιμηση του νομισματος οι ξενοι μπαινανε μεσα στη χωρα και τα γαμουσαν ολα με τα φραγκα τους...
Επισης ΜΗ κρινετε απο μια μικρη "μειοψηφια" των φαρανγκ που τρωνε απο τα καροτσια και βολοδερνουν ολη τη νυχτα με 1-2 μπυρες στις πουτανο-disco...Οι περισσοτεροι φαρανγκ ειναι συνηθως "Μπουκαλατοι"..Και οι γκομενες εκει θεωρουν πως το να πληρωσει ο φαρανγκ για τη διασκεδαση του και 3 και 4 χιλιαδες μπατ καθε βραδυ,ειναι απολυτως ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ...Τα δε 2 και 3 χιλιαρικα που σου ζητανε για μια βραδια,θεωρουν οτι ειναι ενα ποσο που ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ μπορεις να πληρωσεις...Ασχετο αν εμεις οι Ελληνες πρεπει να δουλευουμε σα σκυλια πια για να τα βγαλουμε...ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΑΡΑΝΓΚ ειναι πραγματικα μικρο το ποσο...
Τα δε sin sod των 200-500 χιλιαδων μπατ,θεωρουν οτι για το φαρανγκ ειναι ψιχουλα μπροστα στην "ανταποδωση" του να παρεις το "μπουμπουκι" για γυναικα σου..
Και κατι τελευταιο...Οι λεξεις "ΕΡΩΤΑΣ" και "ΑΓΑΠΗ" εχουν ΠΟΛΥ διαφορετικη σημασια για τις Ταυλανδες,απο οτι για εμας τους Δυτικους...
Οπως επισης και οι εννοιες "οικογενεια","παιδι",φιλος","αδερφος" κλπ κλπ...
Αυτα για την ωρα...