Η συσταση του να μη κλεινεις ξενοδοχειο απο sites,δεν ειναι ισχυει πια.Τουλαχιστον για μενα.
Τωρα που ολα σχεδον τα ξενοδοχεια στη Ταυλανδη,χρησιμοποιουν το booking μεσω internet,ΕΑΝ ψαχτειτε και εκμεταλευτειτε εκπτωτικα κουπονια και προσφορες των booking sites,οι τιμες που θα πετυχετε,ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να τις παρετε με παζαρι.
Θελει ομως γνωση,εξοικιωση με το internet booking,εμπειρια απο ταξιδια,χρονο,κοπο και πιστωτικη καρτα.
Αν δεν εκπληρωνεται εστω και μια απο τις παραπανω προυποθεσεις,τοτε το πραγμα δυσκολευει.
Τωρα,η τιμη που μπορεις να παρεις στη πορτα,εξαρταται απο το μερος,τη περιοδο που θα πας και βεβαια απο τη πληροτητα του ξενοδοχειου.
Εχω χτυπησει σε low season στο Κραμπι ξενοδοχειο κυριλε που πουλαγε 4000 μπατ τη βραδια στα sites,αλλα πηγαινοντας εκει και βλεποντας οτι ηταν ΑΔΕΙΟ (αντε να ειχε 5 δωματια στα 100 γεματα) ,του ειπα δινω 1000 μπατ..Τα θες?..Και μου ειπε ναι..Αλλα ετυχα στη περιπτωση..Αυτο συμβαινει μια στα 1000..Γενικα,η εμπειρια μου λεει πως στις περισσοτερες περιπτωσεις,αντε να πετυχεις ενα 10-15% εκπτωση σε σχεση με τη τιμη που πουλανε τα site...Που στην ουσια το μεγαλυτερο ποσοστο που θα σου κανει εκπτωση,ειναι η προμηθεια των sites..
Υπαρχει και η περιπτωση η αντιθετη..Εχω παει σε ξενοδοχειο στη Μπανγκοκ και μου λεει ΤΟΣΟ..Μα του λεω στο ιντερνετ,πουλατε 200 μπατ λιγοτερα τη βραδια...Ε,κλειστε το μου λεει απο το ιντερνετ..Βγαζω λοιπον κι εγω το λαπτοπ και κανω τη κρατηση μπροστα τους!!!
Αλλα και παλι επαναλαμβανω πως εξαρταται απο τη πληροτητα..Γιατι μπορει να το πληρωσεις και ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
Για να δωσω ενα παραδειγμα..Αν ενα ξενοδοχειο πουλιεται στο site 1000 baht τη βραδια,και πας εκει και εχει 2-3 μονο δωματια ελευθερα,στη ΚΑΛΥΤΕΡΗ περιπτωση θα στο πουλησει κι αυτος 1000...Και στη χειροτερη θα σου πει 1200...